Uw telefoonnummer toevoegen of verwijderen in Berichten of FaceTime

U kunt het telefoonnummer van uw iPhone gebruiken met Berichten en FaceTime op een Mac, iPad of iPod touch.

Uw telefoonnummer configureren

Op een iPhone:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en zorg ervoor dat iMessage is ingeschakeld. Mogelijk moet u even wachten voordat dit wordt geactiveerd.
  2. Tik op 'Stuur en ontvang via'. Als 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' wordt weergegeven, tikt u hierop en logt u in met dezelfde Apple ID die u gebruikt op uw Mac, iPad en iPod touch.
  3. U moet ervoor zorgen dat uw telefoonnummer en Apple ID geselecteerd zijn in het gedeelte 'Je kunt iMessages ontvangen'.
  4. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en zorg ervoor dat uw telefoonnummer en Apple ID geselecteerd zijn in het gedeelte 'Je bent bereikbaar'.

U kunt nu het telefoonnummer dat u zojuist hebt geconfigureerd, inschakelen op uw andere apparaten:

Als u deze voorziening gebruikt en uw Apple ID deelt met iemand, kunt u niet voorkomen dat deze persoon uw gesprekken ziet. In plaats van dezelfde Apple ID te gebruiken als iemand anders, kunt u ook 'Delen met gezin' configureren.

Uw telefoonnummer verwijderen

Als u geen gesprekken of berichten voor uw iPhone wilt op uw iPad, iPod touch of Mac, kunt u uw telefoonnummer verwijderen. Dit kunt u op twee manieren doen:

• Ga op uw iPhone naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'. Selecteer uw Apple ID en tik op 'Log Uit'. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'FaceTime', selecteer uw Apple ID en tik op 'Log Uit'.
  • Als het telefoonnummer dat u wilt verwijderen, hoort bij een iPhone waartoe u geen toegang hebt, wijzigt u uw Apple ID-wachtwoord. Alle telefoonnummers worden dan verwijderd van uw iPad, iPod touch en Mac. Gesprekken of berichten voor de verwijderde nummers worden niet meer op die apparaten weergegeven.

Als u vragen hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Uw telefoonnummer voor uw Mac in- of uitschakelen

Nadat u uw telefoonnummer hebt geconfigureerd, kunt u dat voor Berichten en FaceTime in- of uitschakelen op uw Mac.

1. Open Berichten of FaceTime.Als u hierom wordt gevraagd, logt u in met dezelfde Apple ID die u gebruikt voor Berichten en FaceTime op uw iPhone.
  2. Ga voor Berichten naar 'Berichten' > 'Voorkeuren'. Klik vervolgens op 'Accounts' en selecteer uw iMessage account. Ga voor FaceTime naar 'FaceTime' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Instellingen'.
  3. Uw telefoonnummer in- of uitschakelen:
  4. Als u wilt dat ontvangers wel uw telefoonnummer maar niet uw Apple ID zien, selecteert u uw telefoonnummer in het venstermenu 'Start nieuwe gesprekken via'.

Lees hoe u berichten die u via uw iPhone verzendt en ontvangt, kunt laten verschijnen op uw Mac, iPad, en iPod touch.

Uw telefoonnummer in- of uitschakelen voor uw iPad of iPod touch

Nadat u uw telefoonnummer hebt geconfigureerd, kunt u dat voor Berichten en FaceTime in- of uitschakelen op uw iPad of iPod touch.

1. Ga voor Berichten naar 'Instellingen' > 'Berichten' en zorg ervoor dat iMessage is ingeschakeld. Als u hierom wordt gevraagd, logt u in met dezelfde Apple ID die u gebruikt voor Berichten en FaceTime op uw iPhone. Tik vervolgens op 'Stuur en ontvang via'.
  2. Ga voor FaceTime naar 'Instellingen' > 'FaceTime'. Als u hierom wordt gevraagd, logt u in met dezelfde Apple ID die u gebruikt voor Berichten en FaceTime op uw iPhone.
  3. Uw telefoonnummer in- of uitschakelen:

Lees hoe uberichten die u via uw iPhone verzendt en ontvangt kunt laten verschijnen op uw Mac, iPad, en iPod touch.

Als u uw nummer niet ziet of niet kunt selecteren in Berichten of FaceTime

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste software voor uw Mac of iOS-apparaat gebruikt.
  2. Controleer of u de stappen voor iPhone om uw telefoonnummer te configureren goed hebt gevolgd. U moet op al uw apparaten dezelfde Apple ID gebruiken.
  3. Zorg ervoor dat er vinkjes staan in het gedeelte 'Je bent bereikbaar' van Berichten en FaceTime naast uw telefoonnummer en Apple ID:

Als uw telefoonnummer is gedeselecteerd en u het niet kunt selecteren of als u een ander probleem hebt, volgt u de volgende stappen:

1. Op een Mac:
    • In Berichten kiest u 'Berichten' > 'Voorkeuren', klikt u vervolgens op 'Accounts' en selecteert u uw iMessage-account. Klik op 'Log uit'.
    • In FaceTime kiest u 'FaceTime' > 'Voorkeuren' en klikt u vervolgens op 'Log uit'.
  2. Op uw iPhone, iPad en iPod:
    • Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'. Tik achtereenvolgens op uw Apple ID en op 'Log uit'.
    • Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime'. Tik achtereenvolgens op uw Apple ID en op 'Log uit'.
  3. Op een iPhone:
    • Ga terug naar 'Instellingen' > 'Berichten' en zorg ervoor dat iMessage is ingeschakeld.
    • Tik op 'Stuur en ontvang via', kies vervolgens 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' en log in met uw Apple ID.
  4. Log met dezelfde Apple ID opnieuw in bij Berichten en FaceTime op uw andere apparaten.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, wijzigt u het wachtwoord van uw Apple ID en herhaalt u de configuratiestappen. Als dat niet werkt, neemt u contact op met Apple Support.