Je telefoonnummer toevoegen of verwijderen in Berichten of FaceTime

Je kunt het telefoonnummer van je iPhone gebruiken met Berichten en FaceTime op een Mac, iPad en iPod touch.

Je telefoonnummer configureren

Op een iPhone:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en zorg ervoor dat iMessage is ingeschakeld. Mogelijk moet je even wachten voordat dit wordt geactiveerd.

2. Tik op 'Stuur en ontvang via'. Als 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' wordt weergegeven, tik je hierop en log je in met dezelfde Apple ID die je gebruikt op je Mac, iPad en iPod touch.

ios-17-iphone-14-pro-settings-messages-imessage-signed-out.
  3. Controleer in het gedeelte 'Je kunt iMessages ontvangen en versturen via' of je telefoonnummer en Apple ID geselecteerd zijn.

4. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en controleer of je telefoonnummer en Apple ID geselecteerd zijn in het gedeelte 'Je bent bereikbaar voor FaceTime via'.

Je kunt het zojuist geconfigureerde telefoonnummer nu inschakelen op je andere apparaten:

Als je deze functie gebruikt en je Apple ID met iemand deelt, kun je niet voorkomen dat deze persoon je gesprekken kan zien. In plaats van dezelfde Apple ID als iemand anders te gebruiken, kun je beter 'Delen met gezin' configureren.

Als je een telefoonnummer wilt configureren voor gebruik met Berichten of FaceTime, heb je een actieve simkaart of e-sim nodig die aan dat nummer is gekoppeld.

Je telefoonnummer verwijderen

Als je geen gesprekken of berichten voor je iPhone wilt ontvangen op je iPad, iPod touch of Mac, kun je je telefoonnummer verwijderen. Dit kun je op twee manieren doen:

• Ga op je iPhone naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'. Selecteer onderaan het scherm je Apple ID en tik op 'Log uit'. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime', selecteer je Apple ID en tik op 'Log uit'.

• Als het telefoonnummer dat je wilt verwijderen, hoort bij een iPhone waartoe je geen toegang hebt, wijzig je het wachtwoord van je Apple ID. Alle telefoonnummers worden dan verwijderd van je iPad, iPod touch en Mac. Gesprekken of berichten voor de verwijderde nummers worden niet meer op die apparaten weergegeven.

Als je vragen hebt, neem je contact op met Apple Support.

Je telefoonnummer in- of uitschakelen voor je Mac

Nadat je je telefoonnummer hebt geconfigureerd, kun je het voor Berichten en FaceTime in- of uitschakelen op je Mac.

1. Open Berichten of FaceTime. Als je hierom wordt gevraagd, log je in met dezelfde Apple ID die je gebruikt voor Berichten en FaceTime op je iPhone.

2. Voor de Berichten-app kies je 'Berichten' > 'Instellingen' en klik je op 'iMessage'. Ga voor FaceTime naar 'FaceTime' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Algemeen'.

3. Je telefoonnummer in- of uitschakelen:

4. Als je wilt dat ontvangers wel je telefoonnummer maar niet je Apple ID zien, selecteer je je telefoonnummer in het venstermenu 'Start nieuwe gesprekken vanaf' of 'Start nieuwe gesprekken via'.

macos-sonoma-messages-settings-imessage.

Lees hoe je berichten die je via je iPhone verstuurt en ontvangt, kunt laten verschijnen op je Mac, iPad en iPod touch.

Je telefoonnummer in- of uitschakelen voor je iPad of iPod touch

Nadat je je telefoonnummer hebt geconfigureerd, kun je het voor Berichten en FaceTime in- of uitschakelen op je iPad of iPod touch.

1. Ga voor Berichten naar 'Instellingen' > 'Berichten' en zorg ervoor dat iMessage is ingeschakeld. Als je hierom wordt gevraagd, log je in met dezelfde Apple ID die je gebruikt voor Berichten en FaceTime op je iPhone. Tik vervolgens op 'Stuur en ontvang via'.

2. Ga voor FaceTime naar 'Instellingen' > 'FaceTime'. Als je hierom wordt gevraagd, log je in met dezelfde Apple ID die je gebruikt voor Berichten en FaceTime op je iPhone.

3. Je telefoonnummer in- of uitschakelen:

Lees hoe je berichten die je via je iPhone verstuurt en ontvangt, ook kunt laten verschijnen op je Mac, iPad en iPod touch.

Als je je nummer niet ziet of niet kunt selecteren in Berichten of FaceTime

1. Zorg ervoor dat je de nieuwste software voor je Mac of iOS-apparaat gebruikt.

2. Controleer of je de stappen voor iPhone om je telefoonnummer te configureren goed hebt gevolgd. Je moet op al je apparaten dezelfde Apple ID gebruiken.

3. Zorg ervoor dat er in het gedeelte 'Je bent bereikbaar' van Berichten en FaceTime vinkjes naast je telefoonnummer en Apple ID staan

ios-17-iphone-14-pro-settings-messages-imessage-send-and-receive

Als je telefoonnummer is gedeselecteerd en je het niet kunt selecteren of als je een ander probleem hebt, volg je de volgende stappen:

1. Op een Mac:

• Kies in de Berichten-app 'Berichten' > 'Instellingen' en klik op 'iMessage'. Klik op 'Log uit'.

• Kies in FaceTime 'FaceTime' > 'Instellingen' en klik op 'Algemeen'. Klik op 'Log uit'.

2. Op een iPhone, iPad en iPod touch:

• Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'. Tik achtereenvolgens op je Apple ID en op 'Log uit'.

• Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime'. Tik achtereenvolgens op je Apple ID en op 'Log uit'.

3. Op een iPhone:

• Ga terug naar 'Instellingen' > 'Berichten' en zorg ervoor dat iMessage is ingeschakeld.

• Tik op 'Stuur en ontvang via', kies 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' en log in met je Apple ID.

4. Log met dezelfde Apple ID opnieuw in bij Berichten en FaceTime op je andere apparaten.

Als je nog steeds hulp nodig hebt, wijzig je het wachtwoord van je Apple ID en herhaal je de configuratiestappen. Als dat niet werkt, neem je contact op met Apple Support.