OS X Server: wat u moet doen voor de upgrade of migratie van de Open Directory-database

Volg deze stappen voordat u een upgrade of migratie van de Open Directory-database uitvoert.

Controleer of DNS-toewijzingen bestaan

Controleer of DNS-toewijzingen van het type A en PTR (voorwaarts en achterwaarts) bestaan en zullen bestaan voor de hostnaam van de computer tijdens het upgradeproces. De interface met het IP-adres waartoe de hostnaam leidt, moet tijdens de upgrade actief zijn.

Zet de computer niet offline voor de upgrade.  Verbind de computer indien nodig met een privénetwerk met een werkend DNS, waar deze het IP-adres kan behouden maar niet toegankelijk is voor iedereen.

Als u de hostnaam wilt verifiëren, voert u dit commando in Terminal op de server uit:

scutil --get HostName

Hierdoor wordt de hostnaam weergegeven zoals deze is ingesteld op de Open Directory-server, zoals ‘server.com’.

Gebruik het commando host met de hostnaam om te controleren of DNS beide richtingen oplost:

• Controleer of de volledig gekwalificeerde DNS-naam van de server overeenstemt met het publieke IP-adres met behulp van het commando host hostnaam. Als u bijvoorbeeld host server.com invoert, krijgt u:
    10.0.2.199. $ host server.com heeft het adres 10.0.2.199

• Controleer met het commando host of het achterwaartse DNS-record van de controller overeenstemt met de volledig gekwalificeerde DNS-naam. Als u bijvoorbeeld host 10.0.2.199 invoert, krijgt u:
    server.com. $ host 10.0.2.199 199.2.0.10.in-addr.arpa domeinnaam pointer server.com.

Controleer de sleutelhanger van het systeem (Mac OS X Server v10.6.8 of lager)

Als u gegevens in Mac OS X Server v10.6.8 of lager verplaatst, verzekert u zich ervan dat er een vermelding is van service com.apple.opendirectory in de sleutelhanger van het systeem.

Verzeker u ervan dat de sleutelhanger de gebruikersnaam van de bovenstaande hostnaam en het symbool ‘$’ op het einde heeft.

Schakel SSL uit

Als u SSL hebt ingeschakeld, schakelt u dit uit voordat u de upgrade uitvoert.