Een app stoppen op een iPhone of iPod touch

Als een app niet meer reageert of lijkt vastgelopen, kunt u de app stoppen en vervolgens weer openen.

Een app stoppen

U moet een app alleen stoppen als deze niet meer reageert. De manier waarop u een app stopt, is afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt. Zoek hieronder uw iPhone- of iPod touch-model en volg de stappen. Of lees hier hoe u een app stopt op een iPad.

iPhone waarop te zien is hoe u een app stopt

iPhone X en nieuwer

1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het beginscherm en pauzeer even in het midden van het scherm.
  2. Veeg naar rechts of naar links om de app te zoeken die u wilt stoppen.
  3. Veeg de voorvertoning van de app omhoog om de app te stoppen.

iPhone waarop te zien is hoe u een app stopt

iPhone SE, iPhone 8 en eerder, en iPod touch

1. Druk tweemaal op de thuisknop om de meest recent gebruikte apps weer te geven.
  2. Veeg naar rechts of naar links om de app te zoeken die u wilt stoppen.
  3. Veeg de voorvertoning van de app omhoog om de app te stoppen.