Een app geforceerd stoppen op een iPhone, iPad of iPod touch

Als een app niet reageert, kunt u deze geforceerd stoppen.

Een app geforceerd stoppen

1. Op een iPhone X of nieuwer of een iPad met iOS 12 of hoger of iPadOS veegt u op het beginscherm omhoog vanaf de onderkant van het scherm en stopt u even in het midden van het scherm. Bij een iPhone 8 of ouder drukt u twee keer op de thuisknop om de meest recent gebruikte apps te tonen.
  2. Veeg naar rechts of naar links om de app te zoeken die u wilt stoppen.
  3. Veeg het voorbeeld van de app omhoog om de app te stoppen.

Wanneer uw recent gebruikte apps worden getoond, zijn deze apps niet geopend, maar bevinden deze zich in stand-bymodus om het navigeren en multitasken te vergemakkelijken. U moet een app alleen geforceerd stoppen als deze niet meer reageert.