Aankopen in iTunes Store, App Store of iBooks Store verbergen en weergeven

U kunt aankopen op een Mac of pc in de iTunes Store of iBooks Store verbergen en weergeven. Als u deel uitmaakt van Delen met gezin, kunt u ook appaankopen in de App Store verbergen op de iPhone, iPad of iPod touch.

Gebruik iTunes op een Mac of pc om aangeschafte muziek, films, tv-programma’s en apps te verbergen of weer te geven. Gebruik iBooks op een Mac en iTunes voor Windows op een pc om boeken te verbergen.

Wanneer u een item op uw computer verbergt, wordt het item ook op al uw andere apparaten verborgen.

Als u Delen met gezin gebruikt, kunt u ook apps in de App Store-app verbergen op de iPhone, iPad of iPod touch. U kunt geen apps opnieuw weergeven met een iOS-apparaat. U kunt alleen aankopen verbergen die u hebt gedaan met uw eigen account; u kunt geen items verbergen die zijn gekocht door andere leden van uw gezinsgroep.

Aankopen verbergen

U kunt muziek, films, tv-programma’s en apps in iTunes op een Mac of pc verbergen. U kunt boeken in iBooks op een Mac of iTunes voor Windows op een pc verbergen.

Gebruik de stappen voor iTunes om aankopen op een Apple TV te verbergen.

U kunt apps verbergen in de App Store op een iPhone, iPad of iPod touch als u Delen met gezin gebruikt.

In iTunes

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies Account > Aankopen in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Als u Delen met gezin gebruikt, kiest u Account > Gezinsaankopen.

Als u Windows gebruikt en de menubalk niet ziet, leest u hoe u deze inschakelt.
  4. Afhankelijk van wat u wilt verbergen, klikt u op Muziek, Films, Televisieprogramma’s, Apps of Audioboeken boven in het venster en klikt u daarna op Alle. Alle aangeschafte items verschijnen.
  5. Scrol om het item te vinden dat u wilt verbergen. Plaats de muisaanwijzer op het item en zoek het x-symbool  in de linkerbovenhoek. Klik op het symbool .
  6. Klik op Verberg wanneer u wordt gevraagd om te bevestigen dat u het item wilt verbergen. Het item wordt verborgen.

In iBooks

1. Open iBooks en klik op iBooks Store.
  2. Klik onder Snelkoppelingen rechts in de iBooks Store op Aankopen.
  3. Log in met uw Apple ID en wachtwoord als u hierom wordt gevraagd.
  4. Scrol om het item te vinden dat u wilt verbergen. Plaats de muisaanwijzer op het item en zoek het X-symbool  in de linkerbovenhoek. Klik op het symbool .
  5. Klik op Verberg wanneer u wordt gevraagd om te bevestigen dat u het item wilt verbergen. Het item wordt verborgen.

In de App Store-app

Als u Delen met gezin gebruikt, kunt u apps in de App Store verbergen op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op Updates > Aankopen > Mijn aankopen.
  3. Zoek de app de u wilt verbergen en veeg naar links op die app.
  4. Tik op Verberg.

Alle items die u verbergt, worden ook verborgen voor andere gebruikers in uw gezin. Als u apps opnieuw wilt weergeven, gebruikt u iTunes op een Mac of pc.

Aankopen weergeven

U kunt muziek, films, televisieprogramma’s of apps weergeven in iTunes. U kunt boeken weergeven in iBooks op een Mac of iTunes voor Windows op een pc.

In iTunes

Klik om iTunes te openen en log in bij uw pagina Accountinformatie of volg deze stappen:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies Account > Toon mijn account in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.

Als u Windows gebruikt en de menubalk niet ziet, leest u hoe u deze inschakelt.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op Toon account.

Op de pagina Accountinformatie:

1. Scrol naar het onderdeel iTunes in de cloud. Klik op Beheer rechts van Verborgen aankopen.
  2. Afhankelijk van wat u wilt weergeven, klikt u op Muziek, Films, Televisieprogramma’s, Apps of Audioboeken boven in het venster.
  3. Zoek het item op dat u wilt weergeven en klik onder het item op Weergeven.

Als het item nog niet op de Mac of pc staat, wordt het automatisch weergegeven en gedownload.

In iBooks

1. Open iBooks.
  2. Kies Store >Toon mijn Apple ID (Apple ID) in het menu boven in het computerscherm.
  3. Voer uw wachtwoord in.
  4. Scrol op de pagina Accountinformatie naar het gedeelte iTunes in de cloud. Klik op Beheer rechts van Verborgen aankopen.
  5. Zoek het item op dat u wilt weergeven en klik onder het item op Weergeven.

Als het item nog niet op uw Mac staat, wordt het automatisch weergegeven en gedownload.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: