Aankopen in de iTunes Store, App Store of iBooks Store verbergen en weer zichtbaar maken

U kunt nummers, albums, films, tv-programma's en apps verbergen op al uw apparaten.

Als u aankopen verbergt, worden ze verborgen op alle apparaten die met dezelfde Apple ID zijn ingelogd, en ook voor de leden van uw 'Delen met Gezin'-groep.

Gebruik iTunes op een Mac of pc om aangeschafte muziek, films, tv-programma's en apps te verbergen of weer zichtbaar te maken. Als u Delen met gezin gebruikt, kunt u apps ook verbergen in de App Store-app op een iPhone, iPad of iPod touch. U kunt apps niet weer zichtbaar maken met een iOS-apparaat.

Gebruik iBooks op een Mac of iTunes voor Windows op een pc om boeken te verbergen of weer zichtbaar te maken.

iTunes

U kunt muziek, films, tv-programma's en apps verbergen en weer zichtbaar maken in iTunes op uw Mac of pc.

Items verbergen

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kiest u 'Account' > 'Gezinsaankopen'.
  4. Afhankelijk van wat u wilt verbergen, klikt u op 'Muziek', 'Films', 'Tv-programma's', 'Apps' of 'Audioboeken' boven in het venster en klikt u daarna op 'Alle'. Alle aangeschafte items worden nu weergegeven.
  5. Scrol naar het item dat u wilt verbergen. Zet de aanwijzer op het item en zoek het X-symbool  in de linkerbovenhoek. Klik op het symbool . Het item wordt nu verborgen.

Wanneer u voor de eerste keer een aankoop verbergt, wordt u gevraagd om te bevestigen dat u het item wilt verbergen. De volgende keer dat u een aankoop wilt verbergen, ziet u dit bericht mogelijk niet meer.

Items weer zichtbaar maken

Om iTunes automatisch te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie' vanaf uw computer, klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

1. Scrol naar het onderdeel 'iTunes in de cloud'. Klik op 'Beheer' rechts naast 'Verborgen aankopen'.
  2. Afhankelijk van wat u weer zichtbaar wilt maken, klikt u boven in het venster op 'Muziek', 'Films', 'Tv-programma's', 'Apps' of 'Audioboeken'.
  3. Zoek het item op dat u weer zichtbaar wilt maken en klik onder het item op 'Weergeven'.

Als het item nog niet op de Mac of pc staat, wordt het automatisch weergegeven en gedownload.

iBooks

U kunt boeken verbergen en weer zichtbaar maken in iBooks op de Mac. Als u boeken wilt verbergen op een pc, gebruikt u iTunes voor Windows.

Boeken verbergen

1. Open iBooks en klik op 'iBooks Store'.
  2. Klik onder 'Direct naar' rechts in de iBooks Store op 'Aankopen'.
  3. Log in met uw Apple ID en wachtwoord als u hierom wordt gevraagd.
  4. Scrol naar het item dat u wilt verbergen. Plaats de aanwijzer op het item en zoek het X-symbool  in de linkerbovenhoek. Klik op het symbool .

Wanneer u voor de eerste keer een aankoop verbergt, wordt u gevraagd om te bevestigen dat u het item wilt verbergen. De volgende keer dat u een aankoop wilt verbergen, ziet u dit bericht mogelijk niet meer.

Boeken weer zichtbaar maken

1. Open iBooks.
  2. Kies 'Store' > 'Toon mijn Apple ID (Apple ID)' in het menu boven in het computerscherm.
  3. Voer uw wachtwoord in.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het gedeelte 'iTunes in de cloud'. Klik op 'Beheer' rechts naast 'Verborgen aankopen'.
  5. Zoek het item op dat u weer zichtbaar wilt maken en klik onder het item op 'Weergeven'.

Als het item nog niet op uw Mac staat, wordt het automatisch weergegeven en gedownload.

App Store

Als u Delen met gezin gebruikt, kunt u apps in de App Store verbergen op een iPhone, iPad of iPod touch. Als u geen gebruik maakt van 'Delen met gezin', kunt u apps verbergen in iTunes op een Mac of pc.

U kunt apps niet weer zichtbaar maken op een iOS-apparaat. Als u apps weer zichtbaar wilt maken, gebruikt u iTunes.

Als u lid bent van een gezinsgroep en u een app verbergt waarop u geabonneerd bent, krijgt het gezinshoofd wel nog steeds kennisgevingen van in rekening gebrachte kosten bij elke verlenging van het abonnement. Wanneer u een app verbergt, wordt uw abonnement niet beëindigd. Lees hoe u abonnementen bekijkt, wijzigt of opzegt.

Apps verbergen

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op 'Updates' > 'Aankopen' > 'Mijn aankopen'.
  3. Zoek de app de u wilt verbergen en veeg naar links op die app.
  4. Tik op 'Verberg'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.