Een e-mailaccount toevoegen aan uw iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u een e-mailaccount in Mail toevoegt op uw iOS-apparaat.

Als u een e-mailaanbieder zoals iCloud, Google of Yahoo gebruikt, kan Mail uw e-mailaccount automatisch configureren met alleen uw e-mailadres en wachtwoord.

Mail kan mogelijk ook andere e-mailaccounts configureren aan de hand van uw e-mailadres en wachtwoord, maar dan moet u mogelijk uw e-mailinstellingen handmatig invoeren. Als u uw e-mailinstellingen niet weet, zoekt u ze op of neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.

Uw account kiezen

1. Ga naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda. Tik vervolgens op ‘Nieuwe account’.
  2. Als u uw e-mailaanbieder ziet, tikt u erop om uw account automatisch toe te voegen. Als u uw e-mailaanbieder niet ziet, tikt u op Anders om uw account handmatig toe te voegen.

Een account automatisch toevoegen

Nadat u uw e-mailaanbieder hebt gekozen, volgt u deze stappen:

1. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in.
  2. Tik op Volgende. Mail controleert nu uw account.
  3. Kies het materiaal dat u wilt synchroniseren. Tik op Bewaar.

Een account handmatig toevoegen

Zorg dat u weet wat uw e-mailinstellingen zijn. Als u uw e-mailinstellingen niet weet, zoekt u ze op of neemt u contact op met uw e-mailaanbieder. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Tik op ‘Nieuwe account’, tik op Anders en tik vervolgens op ‘Voeg mailaccount toe’.
  2. Voer uw naam, e-mailadres, wachtwoord en een beschrijving van uw account in.
  3. Tik op Volgende. Mail probeert de e-mailinstellingen te vinden en de configuratie van uw account te voltooien. Als Mail uw e-mailinstellingen heeft gevonden, tikt u op Gereed om de configuratie van uw account te voltooien.

Als Mail uw e-mailinstellingen niet kan vinden, moet u deze handmatig invoeren. Nadat u uw e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd, tikt u op Volgende en volgt u vervolgens deze stappen:

1. Kies IMAP of POP voor uw nieuwe account. Als u niet zeker weet welke van de twee u moet kiezen, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.
  2. Voer de gegevens in voor ‘Server inkomende post’ en ‘Server uitgaande post’. Tik vervolgens op Volgende. Als u deze gegevens niet hebt, zoekt u ze op of neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.

3. Als uw e-mailinstellingen juist zijn, tikt u op Bewaar wanneer u klaar bent. Als de e-mailinstellingen niet juist zijn, wordt u gevraagd om deze te bewerken.

Als u uw e-mailaccount nog steeds niet kunt configureren of uw e-mailinstellingen nog steeds niet kunt opslaan, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.

Hulp krijgen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: