Een e-mailaccount toevoegen aan uw iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u een e-mailaccount in Mail toevoegt op uw iOS-apparaat.

Als u een e-mailaanbieder zoals iCloud, Google of Yahoo gebruikt, kan Mail uw e-mailaccount automatisch configureren met alleen uw e-mailadres en wachtwoord.

Mail is wellicht in staat om andere e-mailaccounts te configureren met uw e-mailadres en wachtwoord, maar dan moet u mogelijk uw e-mailinstellingen handmatig invoeren. Als u uw e-mailinstellingen niet weet, zoekt u ze op of neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.

Uw account kiezen

1. Ga naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda. Tik vervolgens op Voeg account toe.
  2. Als u uw e-mailaanbieder ziet, tikt u op voeg uw account automatisch toe. Als u uw e-mailaanbieder niet ziet, tikt u op Anders om uw account handmatig toe te voegen.

Een account automatisch toevoegen

Nadat u uw e-mailaanbieder heeft gekozen, volgt u deze stappen:

1. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in.
  2. Tik op Volgende en wacht op Mail om uw account te controleren.
  3. Kies het materiaal dat u wilt synchroniseren. Tik op 'Bewaar'.

Een account handmatig toevoegen

Zorg ervoor dat u uw e-mailinstellingen weet. Als u uw e-mailinstellingen niet weet, zoekt u ze op of neemt u contact op met uw e-mailaanbieder. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Tik op Voeg account toe, tik op Anders en tik vervolgens op Voeg mailaccount toe.
  2. Voer uw naam, e-mailadres, wachtwoord en een beschrijving van uw account in.
  3. Tik op Volgende. Mail probeert de e-mailinstellingen te vinden en de configuratie van uw account te voltooien. Als Mail uw e-mailinstellingen vindt, tikt u op Gereed om de configuratie van uw account te voltooien.

Als Mail uw e-mailinstellingen niet kan vinden, moet u deze handmatig invoeren. Nadat u uw e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd, tikt u op Volgende en volgt u vervolgens deze stappen:

1. Kies IMAP of POP voor uw nieuwe account. Als u niet zeker weet welke u moet kiezen, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.
  2. Voer de gegevens in voor Server voor inkomende post en Server voor uitgaande post. Tik vervolgens op Volgende. Als u deze gegevens niet hebt, zoekt u ze op of neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.

3. Als uw e-mailinstellingen juist zijn, tikt u op Bewaar wanneer u klaar bent. Als de e-mailinstellingen niet juist zijn, wordt u gevraagd om deze te bewerken.

Als u uw e-mailaccount nog steeds niet kunt configureren of uw e-mailinstellingen nog steeds niet kunt opslaan, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.

Hulp krijgen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: