Veelgestelde vragen over Mijn fotostream

Met Mijn fotostream hebt u op de Mac en pc toegang tot de recente foto’s die u met de iPhone, iPad of iPod touch hebt gemaakt.

Wat heb ik nodig om Mijn fotostream te gebruiken?

U hebt het volgende nodig om Mijn fotostream te gebruiken:

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7 of hoger
  • Mac met OS X Lion v10.7.5 en iPhoto 9.2.2, Aperture 3.2.3 of Foto’s voor OS X 1.0 of hoger
  • Apple TV (2e generatie) met Apple TV-software-update 5.0 of hoger
  • Pc met Windows 7 of hoger en iCloud voor Windows
  • iCloud geconfigureerd op al uw apparaten

Hoe schakel ik Mijn fotostream in?

Zoek hieronder uw apparaat en volg de stappen om Mijn fotostream in te schakelen.

iPhone, iPad of iPod touch

Ga naar Instellingen > iCloud > Foto’s en schakel dan Mijn fotostream in.

Mac

1. Kies in het menu Apple de optie Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op iCloud en selecteer vervolgens Foto’s.
  3. Klik op de knop Opties en zorg ervoor dat Mijn fotostream is ingeschakeld.

Windows-computer

U moet deze stappen volgen alvorens Mijn fotostream op de pc in te schakelen:

1. Download en installeer iCloud voor Windows.
  2. Open iCloud voor Windows.
  3. Klik naast Foto’s op Opties.
  4. Selecteer Mijn fotostream.
  5. Klik achtereenvolgens op Gereed en op Toepassen.

Hoe werkt Mijn fotostream met iCloud-fotobibliotheek?

Mijn fotostream uploadt de meest recente foto’s zodat u ze allemaal kunt bekijken en importeren op al uw apparaten. Foto’s worden 30 dagen in Mijn fotostream bewaard. iCloud-fotobibliotheek uploadt al uw foto’s en video’s naar iCloud en houdt ze up-to-date op uw apparaten. Zodra u iCloud-fotobibliotheek op het apparaat inschakelt, verschijnen alle foto’s die u op andere apparaten toevoegt aan Mijn fotostream op het tabblad Alle foto’s in de app Foto’s en geordend in Momenten, Verzamelingen en Jaren.

Hoe zie ik foto’s in Mijn fotostream?

Zoek hieronder het apparaat en volg de stappen om de foto’s in Mijn fotostream te zien.

iPhone, iPad of iPod touch

• iOS 8 en hoger: tik op Foto’s > Albums > Mijn fotostream.
  • iOS 7 of lager: tik op Fotostream > Mijn fotostream.

Mac

• Foto’s 1.0 of hoger: ga naar Foto’s > Albums > Mijn fotostream.
  • iPhoto 9.5 of Aperture 3.5: open iPhoto > iCloud > Mijn fotostream.
  • iPhoto 9.4 of lager of Aperture 3.4: open iPhoto > Mijn fotostream of Fotostream.

Apple TV

Nadat u bent ingelogd bij iCloud, kunt u uw foto’s bekijken wanneer u iCloud-foto’s of Fotostream selecteert in het hoofdmenu. U kunt ook Internet > Fotostream selecteren in de Apple TV-software-update 5.0.

Windows-computer

Wanneer u Foto’s inschakelt, maakt iCloud voor Windows een fotomap aan in Bestandsverkenner met de naam iCloud-foto’s. Mijn fotostream downloadt automatisch alle nieuwe foto’s die u met uw iOS-apparaten maakt naar de map Downloads.

U kunt ook deze stappen gebruiken om uw foto’s op de pc te zien:

• Windows 10: typ ‘iCloud-foto’s’ in de balk ‘Zoeken op internet en in Windows’. Selecteer de bureaublad-app iCloud-foto’s wanneer u deze in de zoekresultaten ziet.
  • Windows 8.1: klik in het startscherm op  in de linkerbenedenhoek en vervolgens op iCloud > app iCloud-foto’s.
  • Windows 8: selecteer in het startscherm de optie iCloud-foto’s.
  • Windows 7: klik op de Start-knop van Windows en klik vervolgens op Afbeeldingen. Klik op iCloud-foto’s of Fotostream onder het menu Favorieten in het paneel links. Dubbelklik op Mijn fotostream om de foto’s weer te geven. Dit wordt ook als map weergegeven in het venster dat verschijnt.

Welke fotostructuren kan ik gebruiken met Mijn fotostream?

Mijn fotostream ondersteunt JPEG, TIFF, PNG en de meeste RAW-fotostructuren. Mijn fotostream werkt niet met video.

Welke resolutie hebben de foto’s uit Mijn fotostream?

Op een Mac of pc worden de foto’s met volledige resolutie gedownload en bewaard. Op een iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV worden de foto’s bewaard met een resolutie die is geoptimaliseerd voor het apparaat. Hierdoor worden ze sneller gedownload en bespaart u opslagruimte.

De grootte kan verschillen, maar een geoptimaliseerde versie van een foto van een gewone compacte camera heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels wanneer deze naar de apparaten wordt gepusht. Panoramische foto’s kunnen tot wel 5400 pixels breed zijn.

Wanneer worden mijn foto’s geüpload naar Mijn fotostream?

Foto’s die u maakt met de iPhone, iPad of iPod touch, worden automatisch geüpload naar Mijn fotostream wanneer u de app Camera stopt en verbonden bent met Wi-Fi. En nieuwe foto’s die u importeert in iPhoto of Aperture op de Mac, worden automatisch geüpload wanneer u verbinding maakt via Wi-Fi of Ethernet. U kunt ook de voorkeuren van iPhoto of Aperture wijzigen zodat alleen de foto’s die u handmatig toevoegt aan Mijn Fotostream worden geüpload.

Volg deze stappen om foto’s op de pc te uploaden naar Mijn fotostream:

1. klik op de Start-knop van Windows en klik vervolgens op Afbeeldingen.
  2. Selecteer iCloud-foto’s onder het menu Favorieten in het paneel links.
  3. Open Mijn fotostream en klik op de knop Foto’s toevoegen.
  4. Selecteer de foto’s die u wilt toevoegen aan Mijn fotostream en klik dan op Openen.

Hoeveel foto’s kan Mijn fotostream bewaren?

U kunt ervoor kiezen om al uw foto’s uit Mijn fotostream automatisch te downloaden naar de Mac en de pc.

• Foto’s 1.0 of hoger: open Foto’s en ga naar Voorkeuren > Algemeen. Selecteer ‘Kopieer onderdelen naar Foto’s-bibliotheek’.
  • iPhoto of Aperture: ga naar Voorkeuren > Foto’s (of Fotostream) > Mijn fotostream > Importeer automatisch. Alle foto’s uit fotostream worden geïmporteerd in de mappen Gebeurtenissen, Projecten, Foto’s, Gezichten en Plaatsen in iPhoto of Aperture.

Om opslagruimte te besparen, bewaren de iPhone, iPad en iPod touch de 1000 meest recente foto’s in het album Mijn fotostream. Vanaf Mijn Fotostream kunt u bladeren door uw foto’s of de gewenste foto’s verplaatsen naar een ander album om ze altijd op het iOS-apparaat te hebben. En als de Apple TV een beperkte opslag heeft, ziet u alleen de meest recente foto’s.

Gebruikt Mijn fotostream mijn iCloud-opslag?

Nee. Foto’s die u uploadt naar Mijn fotostream, nemen geen ruimte van uw iCloud-opslag in beslag.

Kan ik Mijn fotostream in plaats van iCloud-reservekopie of iTunes gebruiken om reservekopieën van mijn foto’s te maken?

Nee. Foto’s in Mijn fotostream worden gedurende 30 dagen op de iCloud-server bewaard. Als u deze foto’s wilt bewaren of als u er een reservekopie van wilt maken, moet u ze vanuit Mijn Fotostream opslaan op het iOS-apparaat. Selecteer de foto’s en kies Deel > Bewaar afbeelding. U kunt dan een reservekopie maken van de foto’s via iCloud of iTunes.

Waar vind ik in Mijn fotostream de foto’s die ik in de burstmodus heb gemaakt?

Wanneer u foto’s maakt met de burstmodus, worden alleen uw favoriete foto’s geïmporteerd op het apparaat. In iOS 7.1 of hoger kunt u alle foto’s die u maakt met de burstmodus bewaren in Mijn fotostream. Tik op Instellingen > iCloud > Foto’s en schakel ‘Upload burstfoto’s’ in.

Hoe verwijder ik foto’s uit Mijn Fotostream?

U kunt foto’s verwijderen uit Mijn fotostream op het iOS-apparaat of de Mac wanneer u op   tikt of op Verwijder klikt.

Selecteer op de pc de foto’s die u wilt verwijderen uit Mijn fotostream, klik rechts en selecteer vervolgens Verwijderen. Wanneer u een foto uit Mijn fotostream op een apparaat verwijdert, wordt deze foto verwijderd uit Foto’s en iCloud. De foto’s die u vanaf Mijn fotostream importeert op uw andere apparaten, worden niet verwijderd.

Wat gebeurt er met mijn foto’s als ik Mijn fotostream uitschakel?

Als u uitlogt bij iCloud of Mijn fotostream op de iPhone, iPad of iPod touch uitschakelt, worden alle foto’s in het album Mijn fotostream verwijderd van dat apparaat. Alle foto’s uit Mijn fotostream die u hebt geïmporteerd in het album Alle foto’s en het tabblad Foto’s, worden ook verwijderd.

Dit is niet van invloed op de foto’s uit Mijn fotostream op andere apparaten. Foto’s uit Mijn fotostream blijven op de iCloud-server gedurende 30 dagen vanaf de datum waarop u ze hebt geüpload naar Mijn fotostream. Als u inlogt bij iCloud met dezelfde Apple ID en Mijn fotostream op een ander apparaat inschakelt, worden de foto’s automatisch gedownload.

Voordat u Mijn fotostream uitschakelt, moet u alle foto’s bewaren die u graag wilt houden op het apparaat. Lees meer over het bewaren van foto’s.

Meer informatie

Raadpleeg Beperkingen van Mijn fotostream en iCloud-fotodelen waarin u informatie en support vindt voor problemen met eventuele grote uploads.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: