Mijn fotostream

Met Mijn fotostream hebt u toegang tot recente foto's die u hebt genomen met de iPhone, iPad of iPod touch, of die u hebt geüpload vanaf uw Mac of pc.

Wat u nodig hebt

U kunt Mijn fotostream gebruiken met de volgende apparaten nadat u iCloud erop hebt geconfigureerd:

Als u onlangs een Apple ID hebt aangemaakt, is Mijn fotostream mogelijk niet beschikbaar. Gebruik de iCloud-fotobibliotheek om uw foto's en video's in iCloud te bewaren.

Hoe werkt Mijn fotostream met de iCloud-fotobibliotheek

Mijn fotostream uploadt de meest recente foto's (behalve Live Photos) zodat u ze allemaal kunt bekijken en importeren op al uw apparaten. Foto's worden 30 dagen in Mijn fotostream bewaard. iCloud-fotobibliotheek uploadt al uw foto's en video's naar iCloud en houdt ze up-to-date op uw apparaten.

Als u zowel Mijn fotostream als iCloud-fotobibliotheek inschakelt op een iPhone, iPad of iPod touch, worden foto's die u neemt met dat apparaat geüpload naar de iCloud-fotobibliotheek en naar Mijn fotostream.

Als u een ander apparaat gebruikt met dezelfde Apple ID waarop alleen Mijn fotostream is ingeschakeld, worden de foto's die u neemt met dat apparaat alleen geüpload naar Mijn fotostream. Deze foto's worden niet weergegeven op apparaten waarop alleen iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld.

Lees hier meer over de verschillen tussen iCloud-fotobibliotheek en Mijn fotostream.

Uw foto's bekijken in Mijn fotostream

Zoek hieronder het apparaat en volg de stappen.

iPhone, iPad of iPod touch

• iOS 8 of hoger: tik op 'Foto's' > 'Albums' > 'Mijn fotostream'.
  • iOS 7 of lager: tik op 'Fotostream' > 'Mijn fotostream'.

Mac

Ga naar 'Foto's' > 'Albums' > 'Mijn fotostream'.

Apple TV

• Apple TV (4e generatie): log in bij iCloud en ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud' en schakel 'Mijn fotostream' in.
  • Apple TV (3e en 2e generatie): log in bij iCloud en ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Instellingen voor iCloud-foto's' > 'Schakel 'Mijn fotostream' in'.

Windows-computer

Wanneer u 'Foto's' inschakelt, maakt iCloud voor Windows een fotomap aan in Bestandsverkenner met de naam 'iCloud-foto's'. Mijn fotostream downloadt automatisch alle nieuwe foto's die u met uw iOS-apparaten maakt naar de map 'Downloads'.

Bekijk 'Mijn fotostream' op Windows

U kunt ook deze stappen gebruiken om uw foto's op de pc te zien:

• Windows 10: typ 'iCloud-foto's' in de balk 'Zoeken op internet en in Windows'. Selecteer de bureaublad-app iCloud-foto's wanneer u deze in de zoekresultaten ziet.
  • Windows 8.1: klik in het startscherm op Downloaden in de linkerbenedenhoek en vervolgens op 'iCloud' >de app 'iCloud-foto's'.
  • Windows 8: selecteer in het startscherm de optie 'iCloud-foto's'.
  • Windows 7: klik op de Start-knop van Windows en klik vervolgens op 'Afbeeldingen'. Klik op 'iCloud-foto's' onder het Favorieten-menu in het paneel links.

Fotostructuren die u kunt gebruiken met Mijn fotostream

Mijn fotostream ondersteunt JPEG, TIFF, PNG en de meeste RAW-fotostructuren. Mijn fotostream ondersteunt geen video's of Live Photos.

Foto's verwijderen uit Mijn fotostream

Selecteer een foto of meerdere foto's uit Mijn fotostream op het iOS-apparaat of de Mac en tik vervolgens op het symbool van de prullenmand of klik op 'Verwijder'.

Selecteer op uw pc de foto's die u uit Mijn fotostream wilt verwijderen. Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Verwijder'.

Wanneer u een foto uit Mijn fotostream op een apparaat verwijdert, wordt deze foto verwijderd uit Foto's en iCloud. De foto's die u vanaf Mijn fotostream importeert op uw andere apparaten, worden niet verwijderd.

Veelgestelde vragen over Mijn fotostream

Hulp nodig? Mogelijk vindt u hieronder het antwoord op uw vraag.

Kan ik Mijn fotostream in plaats van iCloud-reservekopie of iTunes gebruiken om reservekopieën van mijn foto's te maken?

Nee. Foto's in Mijn fotostream worden gedurende 30 dagen op de iCloud-server bewaard. Daarna worden de foto's uit iCloud verwijderd. Als u deze foto's wilt bewaren of als u er een reservekopie van wilt maken, moet u ze vanuit Mijn fotostream bewaren op het iOS-apparaat. Dit doet u als volgt: open 'Foto's' op de iPhone, iPad of iPod touch en tik op 'Albums' > 'Mijn fotostream' > 'Selecteer'. Tik op de foto's die u wilt bewaren en tik vervolgens op het symbool 'Deel' > 'Bewaar afbeelding'. U kunt dan een reservekopie van uw foto's maken met iCloud of iTunes.

Welke resolutie hebben de foto's uit Mijn fotostream?

Op een Mac of pc worden de foto's met volledige resolutie gedownload en bewaard. Op een iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV worden de foto's bewaard met een resolutie die is geoptimaliseerd voor het apparaat. Hierdoor worden ze sneller gedownload en bespaart u opslagruimte.

De afmetingen kunnen verschillen, maar een geoptimaliseerde versie van een foto die is gemaakt met een gewone compacte camera heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels wanneer deze naar de apparaten wordt gepusht. Panoramische foto's kunnen tot 5400 pixels breed zijn.

Wanneer worden mijn foto's geüpload naar Mijn fotostream?

Foto's die u maakt met de iPhone, iPad of iPod touch, worden automatisch geüpload naar Mijn fotostream wanneer u de app Camera stopt en bent verbonden met wifi. En nieuwe foto's die u importeert in de app Foto's op de Mac, worden automatisch geüpload wanneer u verbinding maakt via wifi of Ethernet. U kunt ook de voorkeuren wijzigen zodat alleen de foto's die u handmatig toevoegt aan Mijn fotostream worden geüpload.

Volg deze stappen om foto's op de pc te uploaden naar Mijn fotostream:

1. klik op de Start-knop van Windows en klik vervolgens op 'Afbeeldingen'.
  2. Selecteer 'iCloud-foto's' onder het Favorieten-menu in het paneel links.
  3. Klik op 'Foto's uploaden'.
  4. Selecteer de foto's die u wilt toevoegen aan Mijn fotostream en klik dan op 'Openen'.

U kunt ook foto's op de pc slepen naar de map 'Uploads' in iCloud-foto's.

Hoeveel foto's kan Mijn fotostream bewaren?

U kunt ervoor kiezen om al uw foto's uit Mijn fotostream automatisch te downloaden naar de Mac en de pc.

Open Foto's en ga naar 'Voorkeuren' > 'Algemeen'. Selecteer 'Kopieer onderdelen naar Foto's-bibliotheek'.

Om opslagruimte te besparen, bewaren de iPhone, iPad en iPod touch de 1000 meest recente foto's in het album 'Mijn fotostream'. Vanaf Mijn Fotostream kunt u bladeren door uw foto's of de gewenste foto's verplaatsen naar een ander album om ze altijd op het iOS-apparaat te hebben. En als de Apple TV een beperkte opslag heeft, ziet u alleen de meest recente foto's.

Gebruikt Mijn fotostream mijn iCloud-opslag?

Nee. Foto's die u uploadt naar Mijn fotostream, nemen geen ruimte van uw iCloud-opslag in beslag.

Waar vind ik in Mijn fotostream de foto's die ik in de burstmodus heb gemaakt?

Wanneer u foto's maakt in de burstmodus, worden alleen uw favoriete foto's geïmporteerd op het apparaat. In iOS 7.1 of hoger kunt u alle foto's die u maakt in de burstmodus bewaren in Mijn fotostream. Dit doet u als volgt:

• Tik bij iOS 10.3 of hoger op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'Upload burstfoto's' in.
  • Tik bij lagere versies van iOS op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'Upload burstfoto's' in.

Wat gebeurt er met de foto's als u Mijn fotostream uitschakelt

Bewaar foto's die u op het apparaat wilt bewaren eerst voordat u Mijn fotostream uitschakelt. Als u uitlogt bij iCloud of Mijn fotostream op de iPhone, iPad of iPod touch uitschakelt, worden alle foto's in het album Mijn fotostream verwijderd van dat apparaat.

Dit is niet van invloed op de foto's uit Mijn fotostream op andere apparaten. Foto's uit Mijn fotostream blijven 30 dagen op de iCloud-server staan vanaf de datum waarop u ze hebt geüpload naar Mijn fotostream. Als u inlogt bij iCloud met dezelfde Apple ID en Mijn fotostream op een ander apparaat inschakelt, worden de foto's automatisch gedownload.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.