Veelgestelde vragen over Mijn fotostream

Hier vindt u het antwoord op veelgestelde vragen over Mijn fotostream.

Wanneer u een foto maakt met een apparaat, verschijnt deze dankzij Mijn fotostream automatisch op al uw andere apparaten. Lees meer over het delen van foto’s met familie en vrienden.

Als u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, heeft het iOS-apparaat het album Mijn fotostream niet. U vindt al uw foto’s en video’s in Alle foto’s.

Wat heb ik nodig om Mijn fotostream te gebruiken?

Als u Mijn fotostream wilt gebruiken, hebt u een iCloud-account, compatibele apparaten en up-to-date software nodig:

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5.1 of hoger
  • Mac met OS X Lion v10.7.5 of hoger en iPhoto 9.2.2 of Aperture 3.2.3 of hoger
  • Apple TV (2e generatie) met Apple TV-software-update 5.0 of hoger
  • Pc met Windows 7 of hoger en iCloud voor Windows of iCloud-configuratiescherm 3.1 of hoger

Lees hoe iCloud wordt geconfigureerd.

Hoe schakel ik Mijn fotostream in?

Nadat u de apparaten hebt bijgewerkt en uw iCloud-account hebt geconfigureerd, kunt u Mijn Fotostream gemakkelijk inschakelen op een van de apparaten:

iPhone, iPad of iPod Touch

• Ga naar Instellingen > iCloud > Foto’s en schakel Mijn fotostream in.

Mac

1. Kies in het menu Apple de optie Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op het iCloud-symbool. Selecteer vervolgens het aankruisvak Foto’s (of Fotostream).
  3. Klik op de knop Opties en zorg ervoor dat Mijn fotostream is ingeschakeld.
  4. Open het programma dat u met Fotostream wilt gebruiken en zorg ervoor dat Mijn fotostream in dat programma is ingeschakeld. U kunt ook de instellingen van Mijn fotostream aanpassen in de voorkeuren van het programma.

Pc

1. Open iCloud voor Windows (of iCloud-configuratiescherm) en selecteer het aankruisvak Foto’s.
  2. Klik op de knop Opties, zorg ervoor dat Mijn fotostream is ingeschakeld en pas de instellingen aan.
  3. Klik op Toepassen wanneer u klaar bent.

Gebruikt Mijn fotostream mijn iCloud-opslag?

Nee. Foto’s die zijn geüpload naar Mijn fotostream nemen geen ruimte van uw iCloud-opslag in beslag.

Vervangt het gebruik van Mijn Fotostream het gebruik van iCloud-reservekopie of iTunes om een reservekopie van mijn foto’s te maken?

Nee. Foto’s in Mijn fotostream worden gedurende 30 dagen op de iCloud-server bewaard. Als u deze foto’s wilt bewaren of als u er een reservekopie van wilt maken, moet u ze bewaren van Mijn Fotostream naar het iOS-apparaat. Selecteer de foto’s en kies Deel > Bewaar afbeelding. U kunt dan een reservekopie maken van de foto’s via iCloud of iTunes.

Welke fotostructuren ondersteunt Mijn fotostream?

Mijn fotostream ondersteunt JPEG, TIFF, PNG en de meeste RAW-fotostructuren. Mijn fotostream werkt niet met video.

Wanneer worden foto’s geüpload naar Mijn fotostream?

Wanneer u Mijn fotostream op uw apparaten inschakelt, worden alle nieuwe foto’s die u maakt of importeert op deze apparaten automatisch geüpload.

• iOS-apparaten: nieuwe foto’s die u maakt, worden automatisch geüpload naar de fotostream wanneer u de app Camera stopt en bent verbonden met Wi-Fi. Mijn Fotostream pusht geen foto’s via mobiele netwerken.
  • Macs: alle nieuwe foto’s die u importeert in iPhoto of Aperture worden automatisch geüpload wanneer u verbinding maakt via Wi-Fi of Ethernet. U kunt ook uw voorkeuren van iPhoto of Aperture wijzigen zodat alleen de foto’s die u handmatig toevoegt aan Mijn Fotostream worden geüpload.
  • Pc met iCloud voor Windows (of iCloud-configuratiescherm 3.1): open een venster van Windows Verkenner en selecteer onder Favorieten de optie iCloud-foto’s. Open Mijn fotostream. Klik op de knop Foto’s toevoegen. Selecteer de foto’s die u wilt importeren in Mijn fotostream en klik vervolgens op Openen.

Hoelang worden foto’s uit Mijn fotostream bewaard in iCloud?

De foto’s die u uploadt naar Mijn fotostream worden gedurende 30 dagen in iCloud bewaard. Zo hebt u voldoende tijd om verbinding te maken met uw apparaten en de foto’s te downloaden.

Hoeveel foto’s worden in Mijn fotostream op mijn apparaten en computers bewaard?

Mijn fotostream pusht al uw foto’s naar het album Mijn fotostream op uw apparaten en computers en beheert deze op zulk een efficiënte manier dat u nooit opslagruimte te kort hebt.

De iOS-apparaten bewaren een opeenvolgende verzameling van de laatste 1.000 foto’s in het album Mijn fotostream. Van hieruit kunt u de recente foto’s zoeken of de gewenste foto's verplaatsen naar een ander album om deze voor altijd op het apparaat te bewaren.

Aangezien een Mac en een pc meer opslagruimte dan een iOS-apparaat hebben, kunt u ervoor kiezen om alle foto’s uit Mijn fotostream automatisch te downloaden.

• In de voorkeuren voor iPhoto of Aperture op de Mac selecteert u Foto’s (of Fotostream) > Mijn fotostream > Importeer automatisch. Alle foto’s uit fotostream worden geïmporteerd in de mappen Gebeurtenissen, Projecten, Foto’s, Gezichten en Plaatsen in iPhoto of Aperture.
  • Op een pc waarbij Mijn fotostream is ingeschakeld in het Configuratiescherm, worden alle foto’s geïmporteerd in
    C:\\Users\<user name>\Pictures\iCloud Photos\My Photo Stream

Vanwege de beperkingen in opslagruimte worden mogelijk alleen de meest recente foto’s op de Apple TV weergegeven.

Worden alle foto’s die zijn gemaakt met de burstmodus van mijn iPhone 5s bewaard in Mijn fotostream?

Wanneer u foto’s maakt met de burstmodus, worden alleen uw favoriete foto’s geïmporteerd op het apparaat. In iOS 7.1 of hoger kunt u alle foto's die u maakt met de burstmodus bewaren in Mijn fotostream. Tik op Instellingen > iCloud > Foto’s en schakel Upload burstfoto’s in.

Hoe bekijk ik foto’s uit Mijn fotostream?

• iPhone, iPad of iPod touch: in iOS 8 vindt u de foto’s die tijdens de laatste 30 dagen aan Mijn fotostream zijn toegevoegd door achtereenvolgens op Albums en op Mijn fotostream te tikken. In iOS 7 tikt u achtereenvolgens op Fotostream en op Mijn fotostream. In iOS 7 kunt u de foto’s vinden door achtereenvolgens te tikken op het tabblad Fotostream en Mijn fotostream.
  • Mac: de foto’s verschijnen in het album Gedeeld bij iCloud in iPhoto 9.5 of Aperture 3.5. In lagere versies van iPhoto en Aperture verschijnen de foto’s bij Fotostream. In iPhoto 9.4 of hoger of in Aperture 3.4 of hoger opent u het album Mijn fotostream.
  • Pc met Windows 8.1: klik in het startscherm op de pijl omlaag in de linkerbenedenhoek en klik vervolgens op het programma iCloud-foto’s.
  • Pc met Windows 8: selecteer iCloud-foto’s op het scherm Start.
  • Pc met Windows 7: klik op de Start-knop van Windows en klik vervolgens op Afbeeldingen. Klik op iCloud-foto’s of Fotostream onder het menu Favorieten in het paneel links. Dubbelklik op Mijn fotostream om de foto’s weer te geven.
  • Apple TV: nadat u bent ingelogd met uw iCloud-account, kunt u de foto’s weergeven door Fotostream te kiezen in het hoofdmenu (of Internet > Fotostream te selecteren in Apple TV-software-update 5.0).

Welke resolutie hebben de foto’s uit Mijn fotostream?

Op een Mac of pc worden de foto’s met volledige resolutie gedownload en bewaard. Op een iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV worden de foto’s bewaard met een resolutie die is geoptimaliseerd voor het apparaat, snellere downloads mogelijk maakt en opslagruimte bespaart. De grootten kunnen verschillen maar een geoptimaliseerde versie van een foto die is gemaakt met een gewone compacte camera heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels wanneer deze naar de apparaten wordt gepusht. Panoramische foto’s kunnen tot wel 5400 pixels breed zijn.

Hoe verwijder ik foto’s uit Mijn Fotostream?

Foto’s in een fotostream verwijdert u op dezelfde manier als andere foto’s op een iOS-apparaat of Mac. Selecteer gewoon de foto’s die u wilt verwijderen en tik vervolgens op het symbool van de prullenmand of klik op Verwijder. Op een pc selecteert u de foto’s die u wilt verwijderen uit de fotostream, klikt u rechts en selecteert u vervolgens Verwijderen. Wanneer u een foto uit Mijn fotostream op één apparaat verwijdert, wordt de foto verwijderd uit het tabblad Foto’s, uw albums en iCloud. Foto’s die zijn geïmporteerd vanuit Mijn fotostream op andere apparaten worden niet verwijderd.

Wat gebeurt er met mijn foto’s als ik Mijn fotostream uitschakel?

Als u op een iOS-apparaat uitlogt bij iCloud of Mijn fotostream uitschakelt, worden alle foto’s in het album Mijn fotostream verwijderd van dat apparaat. Alle foto’s uit Mijn fotostream die zijn geïmporteerd naar het album Alle foto’s en het tabblad Foto’s worden ook verwijderd. Dit is niet van invloed op de foto’s uit Mijn fotostream op andere apparaten. Foto’s uit Mijn fotostream worden gedurende 30 dagen vanaf de datum waarop u ze hebt geüpload naar Mijn fotostream op de iCloud-server bewaard. Als u inlogt bij iCloud met dezelfde Apple ID en Mijn fotostream op een ander apparaat inschakelt, worden die foto’s automatisch gedownload naar dit apparaat.

Voordat u Mijn fotostream uitschakelt, bewaart u best alle foto’s die u graag wilt houden op het apparaat. Lees meer over het bewaren van foto’s.

Hulp nodig?

Lees meer over het gebruik van iCloud-fotodelen en gedeelde albums en hoe u problemen ermee oplost.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: