Als het macOS-installatieprogramma meldt dat bepaalde functies van macOS niet worden ondersteund voor de schijf

Het installatieprogramma meldt mogelijk dat bepaalde functies niet worden ondersteund voor de schijf en dat bepaalde functies niet beschikbaar zullen zijn.

Als het macOS-installatieprogramma geen herstelsysteem kan maken op uw schijf, kunt u toch verdergaan met de installatie, maar u krijgt dan waarschuwingen dat bepaalde macOS-functies niet beschikbaar zullen zijn. Dit kan gebeuren in de volgende situaties:

• U installeert op een RAID-volume. macOS maakt op RAID-volumes geen herstelsysteem aan.
  • U installeert op een volume met een Boot Camp-partitie die buiten Boot Camp-assistent om is gewijzigd of na het gebruik van Boot Camp-assistent is toegevoegd. U lost dit op door een reservekopie te maken van uw opstartschijf (inclusief de Boot Camp-partitie) en deze opstartschijf vervolgens te wissen. Hierna installeert u macOS opnieuw en maakt u met Boot Camp-assistent een nieuwe Boot Camp-partitie aan.

Het herstelsysteem is niet noodzakelijk om macOS te installeren en te gebruiken, maar zonder herstelsysteem kunt u FileVault niet gebruiken, kunt u geen firmwarewachtwoord instellen en kunt u Schijfhulpprogramma niet gebruiken om de schijf te herstellen.