Een iCloud-account aanmaken: veelgestelde vragen

Lees meer over hoe u een iCloud-account aanmaakt en gebruikt.

Hoe meld ik mij aan voor iCloud?

U kunt zich aanmelden voor iCloud op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5 of hoger of via Systeemvoorkeuren op een Mac met OS X Lion v10.7.4 of hoger. Volg gewoon de instructies om een account aan te maken op een iOS-apparaat of Mac.

U moet wellicht het e-mailadres verifiëren dat u gebruikt voor uw Apple ID. Raadpleeg Veelgestelde vragen over de Apple ID voor meer informatie.

Ik had een gratis Zoek mijn iPhone-account. Hoe meld ik mij aan voor iCloud?

Werk de apparaten die u gebruikt met Zoek mijn iPhone bij naar iOS 5 (iOS 6 aanbevolen). Wanneer u wordt gevraagd een Apple ID in te voeren tijdens de configuratie, voert u de Apple ID in die u gebruikte voor de gratis service Zoek mijn iPhone. De account wordt automatisch bijgewerkt naar iCloud.

Ik had een MobileMe-account. Hoe meld ik mij aan voor iCloud?

Als u uw MobileMe-account voor iCloud wilt gebruiken, volgt u de instructies voor de configuratie van iCloud en voert u uw e-mailadres dat eindigt op @me.com of @mac.com als uw Apple ID in. Als u een adres had dat eindigt op @me.com, wordt het opnieuw geactiveerd voor e-mails wanneer u zich aanmeldt voor iCloud. Als u een adres had dat eindigde op @mac.com, wordt het niet opnieuw geactiveerd voor e-mails, maar u kunt wel een nieuw e-mailadres dat eindigt op @icloud.com configureren voor gebruik met iCloud.

Belangrijk: u hebt een gecontroleerd e-mailadres nodig dat is gekoppeld aan uw Apple ID eindigend op @me.com of @mac.com om iCloud te configureren. Als u een gecontroleerd e-mailadres wilt toevoegen, gaat u naar Mijn Apple ID (appleid.apple.com/nl), logt u in met uw e-mailadres dat eindigt op @me.com of @mac.com en voegt u een geldig e-mailadres toe aan uw account.

Welke Apple ID moet ik gebruiken wanneer ik mij aanmeld voor iCloud?

Raadpleeg Een Apple ID gebruiken voor Apple-voorzieningen voor meer informatie.

Kan ik verschillende Apple ID's gebruiken voor de iCloud-voorzieningen en aankopen in winkels (iTunes Store, App Store, iBooks Store)?

Wanneer u het iOS-apparaat configureert, wordt standaard dezelfde Apple ID gebruikt voor iCloud-voorzieningen en aankopen in Stores (iTunes Store, App Store, iBooks Store). Als u echter een andere Apple ID wilt gebruiken, kunt u de gewenste account configureren in de instellingen van de winkel.

Hoe configureer ik iCloud op mijn iOS-apparaten, Mac en pc?

Als u iCloud wilt configureren, controleert u eerst of uw apparaten en computers voldoen aan de iCloud-systeemvereisten. Volg dan de instructies om iCloud te configureren op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc.

Welke systeemvereisten zijn er voor het gebruik van iCloud op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc?

U hebt iOS 5 of hoger, OS X Lion v10.7.5 of hoger, of Microsoft Windows 7 of Vista (SP2) of hoger nodig om iCloud te gebruiken. Raadpleeg de gedetailleerde systeemvereisten om alle iCloud-voorzieningen te gebruiken.

Hoe beheer ik mijn iCloud-account, zoals mijn wachtwoord en beveiligingsvragen?

Ga naar Mijn Apple ID (appleid.apple.com/nl) om gegevens, wachtwoorden en beveiligingsvragen bij te werken.

Kan ik een Apple ID gebruiken die geen e-mailadres is om mij aan te melden voor een iCloud-account?

Nee. De Apple ID moet een volledig e-mailadres zijn (zoals naam@voorbeeld.com) om u te kunnen aanmelden voor een iCloud-account. Als uw bestaande Apple ID niet de structuur van een e-mailadres heeft, kunt u deze wijzigen in een e-mailadres op Mijn Apple ID (appleid.apple.com/nl).

Hulp krijgen

Lees wat u moet doen als u problemen hebt met het aanmaken of gebruiken van een iCloud-account.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)