Beveiliging en Apple ID’s

Lees hier meer over beveiliging en Apple ID’s.

Een Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple-voorzieningen zoals de App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime en meer. Deze bevat niet alleen het e-mailadres en het wachtwoord waarmee u inlogt maar ook de contact-, betaal- en beveiligingsgegevens die u bij Apple-voorzieningen gebruikt. Apple neemt de privacy van persoonlijke gegevens heel serieus en gebruikt standaardpraktijken om een Apple ID te beveiligen.

Onderstaand vindt u enkele aanbevolen methoden die u kunt volgen om de beveiliging van uw account te optimaliseren.

Sterke wachtwoorden

Het beleid van Apple vereist dat u sterke wachtwoorden gebruikt voor een Apple ID. Uw wachtwoord moet minimaal 8 tekens, hoofdletters, kleine letters en minimaal één cijfer bevatten. U kunt zelfs extra tekens en leestekens toevoegen om een wachtwoord zelfs sterker te maken. Apple gebruikt ook andere wachtwoordregels om ervoor te zorgen dat uw wachtwoord niet eenvoudig te raden is.

Een sterk wachtwoord gebruiken is het belangrijkste wat u kunt doen om een account veilig te houden. Als u niet zeker weet of u een sterk wachtwoord hebt, gaat u naar uw Apple ID-accountpagina om uw wachtwoord zo snel mogelijk opnieuw in te stellen.

Beveiligingsvragen

Apple gebruikt beveiligingsvragen om u een tweede methode aan te bieden om uzelf online te identificeren of voor wanneer u contact opneemt met Apple Support. U moet de beveiligingsvragen zo kiezen dat u de antwoorden kunt onthouden maar anderen die niet kunnen raden. Wanneer ze samen met andere identificerende gegevens worden gebruikt, kan Apple eenvoudiger verifiëren of u de persoon bent die toegang vraagt tot de account. Als u de beveiligingsvragen nog niet hebt geselecteerd, gaat u naar uw Apple ID-accountpagina om deze in te stellen.

Verificatie in twee stappen

Apple biedt een optionele beveiligingsverbetering voor uw Apple ID: verificatie in twee stappen. Met de verificatie in twee stappen moet u uw identiteit verifiëren met een van uw apparaten voordat u wijzigingen kunt aanbrengen in uw accountinformatie op Mijn Apple ID, kunt inloggen bij iCloud of een aankoop kunt doen in de iTunes, App of iBooks Store met een nieuw apparaat.

Identiteitscontrole met twee factoren

Apple biedt ook een verbeterde beveiligingmethode met de naam identiteitscontrole met twee factoren. Deze methode is ontworpen om ervoor te zorgen dat alle foto’s, documenten en andere belangrijke gegevens die u opslaat bij Apple, alleen door u en alleen op uw apparaten kunnen worden bekeken. Als u uw Apple ID en wachtwoord voor het eerst invoert op een nieuw apparaat, vragen we u uw identiteit te verifiëren met een zescijferige controlecode. Deze code wordt automatisch op uw andere apparaten weergegeven of naar een door u vertrouwd telefoonnummer verstuurd. Voer gewoon de code in om in te loggen en uw account op het nieuwe apparaat te openen.

Identiteitscontrole met twee factoren is ingebouwd in iOS 9 en OS X El Capitan. Deze methode wordt geleidelijk beschikbaar gemaakt voor gebruikers die voldoen aan de systeemvereisten op alle apparaten die ze gebruiken met hun Apple ID.

Codering en SSL

Alle webpagina’s waarop u de Apple ID kunt zien of wijzigen, gebruiken SSL (Secure Sockets Layer) om de privacy te beschermen. Zoek het hangslot   in uw browser wanneer u toegang vraagt tot uw account op uw Apple ID-accountpagina om er zeker van te zijn dat de sessie volkomen gecodeerd en veilig is.

Beleid inzake privacy en veiligheid vanwege werknemers

Naast sterke wachtwoorden, codering en andere technologieën hanteert Apple een strikt beleid en nauwgezette procedures om onbevoegde toegang tot een account te voorkomen. Zonder bewijs van uw identiteit via de beveiligingsvragen en andere zorgvuldig geselecteerde criteria kunnen de medewerkers van Apple Support u niet helpen uw wachtwoord opnieuw in te stellen of uw account op een andere manier te wijzigen. Dit beleid wordt periodiek gecontroleerd en gereviseerd.

Andere tips om een account veilig te houden

Een goede online beveiliging vereist een combinatie van goede handelswijzen vanwege bedrijven die internetvoorzieningen gebruiken en gebruikers die hiervan op de hoogte worden gebracht. Hieronder vindt u enkele goede regels om de beveiliging te maximaliseren wanneer u een Apple ID en andere online accounts gebruikt.

• Gebruik altijd een sterk wachtwoord.
  • Vermijd het gebruik van het wachtwoord van de Apple ID voor andere online accounts.
  • Wijzig het wachtwoord regelmatig en vermijd het gebruik van oude wachtwoorden.
  • Deel het wachtwoord met niemand, zelfs niet met familieleden.
  • Verstuur nooit het wachtwoord of andere persoonlijke accountgegevens via e-mail.
  • Kies beveiligingsvragen waarop niemand de antwoorden eenvoudig kan raden. Als u nog veiliger te werk wilt gaan, kunnen de antwoorden zelfs onzin zijn, zolang u die maar kunt onthouden. Op de vraag ‘Wat is uw favoriete kleur?’ kunt u bijvoorbeeld Mozart antwoorden.
  • Voeg een herstel-e-mailadres aan de Apple ID toe.
  • Vermijd bedrog door phishing. Klik niet op koppelingen in verdachte e-mailberichten en voer geen persoonlijke gegevens in op websites waarvan u niet zeker weet of die echt zijn.
  • Als u denkt dat iemand anders de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Apple ID kent, wijzigt u onmiddellijk het wachtwoord van uw account.
  • Als u een openbare computer gebruikt, moet u altijd uitloggen wanneer u klaar bent om te vermijden dat anderen toegang hebben tot de account.
  • Als u niet langer een e-mailadres gebruikt dat is gekoppeld aan uw Apple ID, zorgt u ervoor dat u de Apple ID bijwerkt met het huidige e-mailadres. Sommige internetaanbieders kunnen e-mailadressen, die niet meer worden gebruikt, toewijzen aan nieuwe klanten.

Als u denkt dat uw accountgegevens niet langer vertrouwelijk zijn, gaat u naar uw Apple ID-accountpagina om uw wachtwoord onmiddellijk te wijzigen. Als u meer hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Meer informatie

Internetaanbieders, waaronder mobiele aanbieders, kunnen e-mailadressen opnieuw toewijzen. Als u op een gegeven moment een e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Apple ID niet langer gebruikt, zorgt u ervoor dat u uw Apple ID bijwerkt met uw huidige e-mailadres.

Als accountinformatie in gevaar is gebracht, raadpleegt u hieronder de gepaste bron voor assistentie.

Laatst gewijzigd op: