Beveiliging en Apple ID‘s

Lees hier meer over beveiliging en Apple ID's.

Een Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals de App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime en meer. Deze bevat niet alleen het e-mailadres en het wachtwoord waarmee u inlogt, maar ook de contact-, betaal- en beveiligingsgegevens die u bij Apple voorzieningen gebruikt. Apple neemt de privacy van persoonlijke gegevens heel serieus en gebruikt standaardpraktijken om een Apple ID te beveiligen.

Hieronder vindt u enkele aanbevolen procedures die u kunt volgen om de beveiliging van uw account te optimaliseren.

Gebruik een sterk wachtwoord voor uw Apple ID

Het beleid van Apple vereist dat u sterke wachtwoorden gebruikt voor een Apple ID. Uw wachtwoord moet minimaal 8 tekens bevatten, waaronder minimaal één hoofdletter, kleine letter en een cijfer. U kunt ook extra tekens en leestekens toevoegen om een wachtwoord nog sterker te maken. Daarnaast gebruikt Apple andere wachtwoordregels om ervoor te zorgen dat uw wachtwoord niet eenvoudig te raden is.

Als u niet zeker weet of u een sterk wachtwoord hebt, gaat u naar de Apple ID-accountpagina om uw wachtwoord zo snel mogelijk opnieuw in te stellen.

Kies moeilijk te raden antwoorden op beveiligingsvragen

Apple gebruikt beveiligingsvragen om u een tweede methode aan te bieden om uzelf online te identificeren of voor wanneer u contact opneemt met Apple Support. U moet de beveiligingsvragen zo kiezen dat u de antwoorden kunt onthouden maar anderen die niet kunnen raden. Wanneer ze samen met andere identificerende gegevens worden gebruikt, kan Apple eenvoudiger verifiëren of u de persoon bent die toegang vraagt tot de account. Als u de beveiligingsvragen nog niet hebt geselecteerd, gaat u naar de Apple ID-accountpagina om deze in te stellen.

Bescherm uw account via identiteitscontrole met twee factoren

Apple biedt een verbeterde beveiligingsmethode met de naam identiteitscontrole met twee factoren. Deze methode is ontworpen om ervoor te zorgen dat alle foto's, documenten en andere belangrijke gegevens die u opslaat bij Apple, alleen door u en alleen op uw apparaten kunnen worden bekeken. Als u uw Apple ID en wachtwoord voor het eerst invoert op een nieuw apparaat, vragen we u uw identiteit te verifiëren met een zescijferige verificatiecode. Deze code wordt automatisch op uw andere apparaten weergegeven of naar een door u vertrouwd telefoonnummer verstuurd. Voer de code in om in te loggen en uw account op het nieuwe apparaat te openen. Deel uw wachtwoord of verificatiecode nooit met anderen.

Identiteitscontrole met twee factoren is ingebouwd in iOS 9 en OS X El Capitan. Deze controle is momenteel beschikbaar voor gebruikers die voldoen aan specifieke account- en systeemvereisten.

Bescherm uw account met verificatie in twee stappen

Apple biedt ook een optionele beveiligingsverbetering voor uw Apple ID: verificatie in twee stappen. Met de verificatie in twee stappen moet u uw identiteit verifiëren met een van uw apparaten voordat u wijzigingen kunt aanbrengen in uw accountinformatie op Mijn Apple ID, kunt inloggen bij iCloud of een aankoop kunt doen in de iTunes, App of iBooks Store vanaf een nieuw apparaat.

Deel uw wachtwoord, herstelcode of verificatiecode nooit met anderen.

Codering en SSL

Alle webpagina's waarop u de Apple ID kunt zien of wijzigen, gebruiken SSL (Secure Sockets Layer) om de privacy te beschermen. In Safari kunt u controleren of het hangslot  wordt weergegeven in de adresregel wanneer u toegang vraagt tot uw account op uw Apple ID-accountpagina, om er zeker van te zijn dat de sessie volkomen gecodeerd en veilig is.

Privacy van werknemers en beveiligingsbeleid

Naast sterke wachtwoorden, codering en andere technologieën hanteert Apple een strikt beleid en nauwgezette procedures om onbevoegde toegang tot een account te voorkomen. Zonder bewijs van uw identiteit via de beveiligingsvragen en andere zorgvuldig geselecteerde criteria kunnen de medewerkers van Apple Support u niet helpen uw wachtwoord opnieuw in te stellen of uw account op een andere manier te wijzigen. Dit beleid wordt periodiek gecontroleerd en gereviseerd.

Andere tips om een account veilig te houden

Een goede online beveiliging vereist een combinatie van goede werkwijzen van bedrijven die internetservices gebruiken en goed geïnformeerd gebruikersgedrag. Hieronder vindt u enkele tips om uw beveiliging te maximaliseren wanneer u uw Apple ID en andere online accounts gebruikt.

• Gebruik altijd een sterk wachtwoord.
  • Gebruik het wachtwoord van uw Apple ID nooit voor andere online accounts.
  • Wijzig het wachtwoord regelmatig en vermijd het gebruik van oude wachtwoorden.
  • Kies beveiligingsvragen en antwoorden die voor anderen moeilijk te raden zijn. U kunt ook onzinnige antwoorden verzinnen als u ze zelf maar makkelijk kunt onthouden. Op de vraag 'Wat is uw favoriete kleur?' kunt u bijvoorbeeld 'Mozart' als antwoord verzinnen.
  • Stel identiteitscontrole met twee factoren in voor uw Apple ID om een tweede beveiligingslaag aan te brengen in uw account en om het instellen van beveiligingsvragen overbodig te maken.
  • Voorkom oplichting door phishing. Klik niet op koppelingen in verdachte e-mailberichten en voer geen persoonlijke gegevens in op websites waarvan u niet zeker weet of ze betrouwbaar zijn. Lees hoe u phishing-pogingen kunt herkennen.
  • Deel uw wachtwoord, beveiligingsvragen, verificatiecode, herstelcode of andere beveiligingsgegevens van uw account nooit met anderen. Apple zal u nooit vragen om deze informatie te verstrekken.
  • Deel uw Apple ID niet met anderen, zelfs niet met familieleden.
  • Als u een openbare computer gebruikt, moet u altijd uitloggen wanneer u klaar bent om te vermijden dat anderen toegang hebben tot de account.
  • Als u niet langer gebruikmaakt van een e-mailadres of telefoonnummer dat is gekoppeld aan uw Apple ID, zorgt u er zo spoedig mogelijk voor dat u de Apple ID bijwerkt met de actuele informatie.

Als Apple Support uw identiteit moet verifiëren, vragen wij u mogelijk om een tijdelijke Support-pin aan te maken. Wij vragen alleen via de telefoon om deze informatie nadat u contact hebt opgenomen met Apple Support voor assistentie.

Meer informatie

Lees hier wat u moet doen als u vermoedt dat uw accountinformatie gevaar loopt. Als u meer hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Laatst gewijzigd op: