Beveiliging en Apple ID's

Lees hier meer over beveiliging en Apple ID's.

Uw Apple ID is de account die u gebruikt om bij alle Apple voorzieningen in te loggen, zoals de App Store, iCloud, Apple Music, iMessage en FaceTime. De account bevat uw contactgegevens, betalingsgegevens en beveiligingsgegevens. Apple gebruikt geavanceerde beveiligingstechnologieën om uw gegevens te beschermen.

Geef nooit uw Apple ID-wachtwoord, verificatiecodes, apparaattoegangscode, herstelcode of andere beveiligingsgegevens van uw account aan anderen. Apple zal u nooit vragen om deze informatie te verstrekken.

Apple hanteert een strikt beleid en nauwgezette procedures om onbevoegde toegang tot uw Apple ID te voorkomen. Wanneer u contact met ons opneemt voor support, kunnen we u vragen uw Apple ID te bevestigen via een melding die we naar uw apparaat sturen. U kunt ook een tijdelijke supportpincode genereren om uw Apple ID te identificeren.

Uw Apple ID en wachtwoord beschermen

Gebruik de onderstaande aanbevelingen om uw Apple ID en alle belangrijke inhoud die u bij Apple bewaart te beschermen.

Uw account beschermen via twee-factor-authenticatie

Twee-factor-authenticatie is ontworpen om ervoor te zorgen dat u de enige persoon bent die toegang heeft tot uw Apple ID, zelfs als iemand anders uw wachtwoord kent. Wanneer u uw Apple ID en wachtwoord voor het eerst invoert op een nieuw apparaat, wordt op dat apparaat gevraagd om de verificatiecode die automatisch wordt weergegeven op uw vertrouwde apparaten.

Uw Apple ID-wachtwoord geheim houden

Apple vereist dat u een sterk wachtwoord voor uw Apple ID kiest: acht of meer tekens, inclusief hoofdletters en kleine letters en ten minste één cijfer.

Deel uw Apple ID-wachtwoord, verificatiecodes of accountbeveiligingsgegevens nooit met anderen. Gebruik het wachtwoord van uw Apple ID nooit voor andere online accounts.

Een Apple ID niet delen

Deel een account niet met andere mensen, zelfs niet met familieleden. Als u een Apple ID deelt, betekent dit dat u iemand anders toegang geeft tot al uw persoonlijke inhoud. Wijzig uw wachtwoord als iemand anders u heeft geholpen bij het configureren van uw Apple ID en wachtwoord.

Om aankopen in de App Store, foto's, een agenda en meer te delen, kunt u gebruikmaken van de functies 'Delen met gezin', iCloud-fotodeling en andere gebruiksvriendelijke deelfuncties.

Uw persoonlijke gegevens up-to-date houden

Apple informeert u per e-mail, sms of melding wanneer er wijzigingen worden aangebracht aan uw account, bijvoorbeeld wanneer u voor het eerst inlogt op een nieuw apparaat of wanneer u uw wachtwoord wijzigt. Als u een melding ontvangt, maar u kunt zich niet herinneren dat u wijzigingen hebt aangebracht, kan het zijn dat iemand anders onrechtmatig toegang tot uw account heeft verkregen. U kunt het beste uw wachtwoord onmiddellijk wijzigen en moet altijd uw accountgegevens up-to-date houden.

Lees hoe u uw Apple ID-wachtwoord kunt wijzigen

Houd uw accountgegevens up-to-date

Aanvullende tips om uw apparaat en gegevens te beschermen

• Gebruik een toegangscode of wachtwoord voor het apparaat en Face ID of Touch ID. Voor meer veiligheid kunt u een wachtwoord op uw apparaat of een inlogwachtwoord op uw Mac instellen, om uw gegevens te beveiligen. Gebruik Face ID of Touch ID als uw apparaat dit ondersteunt.
  • Houd uw software up-to-date. De softwarereleases van Apple bevatten bugfixes, nieuwe functies en cruciale beveiligingsupdates. Zorg ervoor dat u uw apparaat altijd bijwerkt wanneer er software-updates beschikbaar zijn.
  • Bescherm uw persoonlijke gegevens. Lees hoe Apple producten ontwerpt om uw privacy te beschermen en u de controle over uw gegevens te geven.
  • Val niet voor fraude. Als het klinkt als fraude, neem dan aan dat het dat ook is. Volg online veiligheidstips om phishing en andere vormen van online fraude te voorkomen.