Het gebruik van mobiele data controleren op uw iPhone en iPad

Ontdek hoeveel mobiele data u gebruikt en lees hoe u mobiele data in- of uitschakelt voor alle apps of voor afzonderlijke apps.

data in- of uitschakelen

Mobiele data in- of uitschakelen

Om mobiele data in of uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Als u een iPad gebruikt, ziet u mogelijk 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Als u een iPhone gebruikt met dual-sim, moet u een van uw abonnementen instellen als het primaire datanummer om te kunnen zien hoeveel mobiele data u hebt gebruikt.

Afhankelijk van uw aanbieder en apparaat worden mogelijk extra opties vermeld onder 'Opties mobiele data':

• Schakel LTE, 4G of 3G in. U kunt selecteren welk type netwerkverbinding u wilt gebruiken voor gesprekken en data. Lees meer over deze opties.
  • Schakel gespreksroaming in of uit: bij CDMA-netwerken kunt u gespreksroaming uitschakelen om te voorkomen dat u kosten maakt omdat u netwerken van andere aanbieders gebruikt.
  • Schakel dataroaming in of uit: als u in het buitenland bent, kunt u dataroaming uitschakelen om roamingkosten te vermijden. Als u een data-abonnement voor in het buitenland hebt, moet u dataroaming mogelijk ingeschakeld laten. Meer informatie over het gebruik van uw iPhone of iPad in het buitenland.

Afhankelijk van uw aanbieder is het ook mogelijk dat dataroaming wordt gebruikt wanneer u een binnenlandse reis maakt. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie over het beleid voor dataroaming of andere instellingen voor het gebruik van mobiele data. U kunt mobiele data in- of uitschakelen om te voorkomen dat apps en voorzieningen via het mobiele netwerk verbinding maken met internet. Als mobiele data is ingeschakeld, gebruiken apps en voorzieningen uw mobiele verbinding als wifi niet beschikbaar is. Als gevolg daarvan worden mogelijk kosten in rekening gebracht voor het gebruiken van bepaalde voorzieningen en services met mobiele data. Informeer bij uw aanbieder over mogelijke kosten.

uw dataverbruik bekijken

Bekijken hoeveel data u gebruikt

Als u wilt zien hoeveel mobiele data u hebt verbruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Als u een iPad gebruikt, ziet u in plaats daarvan mogelijk 'Instellingen' > 'Mobiele data'.

Scrol omlaag om te zien welke apps mobiele data gebruiken. Als u niet wilt dat een app mobiele data gebruikt, kunt u dit uitschakelen voor die app. Als mobiele data is uitgeschakeld, gebruiken apps uitsluitend wifi voor data.

Als u wilt weten hoeveel mobiele data er voor afzonderlijke systeemservices worden gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Scrol vervolgens naar beneden in het scherm en tik op 'Systeem'. Mobiele data kan niet worden in- of uitgeschakeld voor afzonderlijke systeemvoorzieningen.

U kunt het verbruik van mobiele data per app bekijken voor de huidige periode, of het verbruik van apps die mobiele data hebben gebruikt tijdens roaming. Als u de tellers op nul wilt zetten, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data' en tikt u op 'Stel gegevens opnieuw in'.

Hulp krijgen

• Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met een mobiel netwerk, kunt u hier lezen wat u moet doen.
  • Als u een Exchange ActiveSync-account gebruikt, blijft dit mogelijk mobiele data gebruiken zelfs als u mobiele data voor Mail en Agenda uitschakelt. Als u wilt weten hoeveel mobiele data uw Exchange ActiveSync-account gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Systeem'.
  • U kunt Wifi-assistentie gebruiken om automatisch over te schakelen naar mobiele data wanneer u een slechte wifiverbinding hebt.