De firmware van de modem en router up-to-date houden

Netwerkmodems en -routers gebruiken ingebouwde software (firmware genoemd) samen met hardware om netwerkvoorzieningen, zoals toegang tot internet of e-mail, te leveren. Lees hier hoe u de firmware van de modem en router up-to-date houdt.

Zorg ervoor dat de geïnstalleerde firmware op de modem of router up-to-date is voor een goede werking. Als deze niet up-to-date is, ervaart u mogelijk problemen bij het verbinden met het apparaat of bij het verbinden met het internet via het apparaat.

Bepaalde modems en routers hebben speciale procedures voor het bijwerken van de firmware. Als u niet zeker bent hoe u de firmware moet bijwerken, neemt u contact op met de fabrikant van het apparaat. U moet het modelnummer en de revisie (indien van toepassing) van het apparaat weten. Deze gegevens vindt u mogelijk op een etiket op het apparaat zelf.

Meer informatie

Modems of routers worden doorgaans met de nieuwste firmware voor het apparaat geleverd op het moment van de verzending. De firmware kan tussen de verzending van de modem of router en het eerste gebruik ervan echter vernieuwd zijn en u moet de firmware mogelijk bijwerken zodra u het apparaat begint te gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.