Over reserveringen op betaalkaarten in de iTunes Store

Lees waarom u soms een openstaande afschrijving aan iTunes op uw rekeningafschrift ziet staan.

Wanneer u uw factuurgegevens wijzigt in de iTunes, iBooks of App Store of iemand toevoegt aan 'Delen met gezin', wordt er op de rekening van de creditcard of de betaalmethode die u hebt geregistreerd, een reservering geboekt voor een symbolisch bedrag. Net als veel andere verkopers gebruikt iTunes dit soort reserveringen om te verifiëren dat uw betaalrekening actief is en voldoende saldo heeft om aankopen te betalen.

In de Verenigde Staten wordt bijvoorbeeld een bedrag van USD 1,00 geboekt als reservering. In andere landen of regio's is dit mogelijk een ander bedrag in de plaatselijke valuta.

Over de duur van de reservering

Reserveringen worden door de uitgever van de kaart na een korte tijd verwijderd. Sommige financiële instellingen zijn hier sneller mee dan andere.

Als u gebruikmaakt van een betaalkaart, worden reserveringen op uw online afschriften mogelijk vermeld als afschrijvingen. Deze afschrijvingen worden automatisch door uw financiële instelling teruggedraaid.

Als u vragen hebt over de verwerking van reserveringen voor uw creditcard of betaalpas, neem dan contact op met uw financiële instelling.

Meer hulp bij facturering