Informatie over autorisatiebedragen op betaalkaarten van de App Store of de iTunes Store

Lees waarom u soms een openstaande afschrijving aan Apple op uw rekeningafschrift ziet staan.

Wanneer u uw factuurgegevens wijzigt in de App Store of iTunes Store, of iemand toevoegt aan 'Delen met gezin', kan er op de betaalmethode die u hebt geregistreerd, een symbolisch autorisatiebedrag worden afgeboekt. Net als veel andere verkopers gebruikt Apple dit soort autorisatiebedragen om te controleren of uw betaalrekening actief is en of u voldoende saldo hebt om aankopen te betalen.

In de Verenigde Staten wordt bijvoorbeeld een autorisatiebedrag van USD 1,00 afgeboekt. In andere landen of regio's is dit mogelijk een ander bedrag in de plaatselijke valuta.

Als u ziet dat er een hoger bedrag is afgeschreven, kunt u hulp krijgen bij onbekende afschrijvingen van de App Store of de iTunes Store.

Over de duur van de reservering

Autorisatiebedragen worden na een korte tijd verwijderd door de uitgever van de kaart. Sommige financiële instellingen zijn hier sneller mee dan andere. Als u gebruikmaakt van een betaalkaart, worden reserveringen op uw online afschriften mogelijk vermeld als afschrijvingen. Deze afschrijvingen worden automatisch door uw financiële instelling teruggedraaid.

Als u vragen hebt over de verwerking van autorisatiebedragen voor uw creditcard of betaalkaart, neem dan contact op met uw financiële instelling.

Meer hulp bij facturering