Berichten gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch

U kunt Berichten gebruiken om berichten, foto's, video's en audioberichten te versturen. U kunt uw berichten ook personaliseren, bijvoorbeeld met geanimeerde effecten of iMessage-apps, allemaal vanuit de Berichten-app.

Een bericht versturen

1. Open Berichten.
  2. Tik op  om een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Tik op het tekstveld en voer uw bericht in.
  4. Tik op knop 'Verstuur bericht' om het bericht te versturen.

Antwoorden vanuit het toegangsscherm

1. Druk op het toegangsscherm stevig op de melding waarop u wilt reageren.
  2. Typ uw bericht.
  3. Tik op knop 'Verstuur bericht' om het bericht te versturen.

Als u een iPhone X of nieuwer of een iPad met Face ID hebt en niet kunt reageren op een bericht op het toegangsscherm, gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en schakelt u 'Antwoord met bericht' in. Als u een iPhone 8 of ouder of een iPad hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' > 'Toegang bij vergrendeling' en schakelt u 'Antwoord met bericht' in.

Lees hier hoe u meldingen van Berichten kunt beheren vanaf het toegangsscherm.

Uw naam en foto veranderen

Met iOS 13 en iPadOS kunt u uw naam en foto delen wanneer u een nieuw bericht begint of op een bericht antwoordt. Voor uw foto kunt u gebruikmaken van een animoji, memoji of een eigen afbeelding. Uw profiel bijwerken in Berichten:

1. Open Berichten en tik op .
  2. Tik op 'Wijzig naam en foto'.
  3. Tik op het rondje met de afbeelding en kies een afbeelding of foto. Tik vervolgens op de tekstvelden waar uw naam verschijnt om uw naam toe te voegen of bij te werken.
  4. Tik op 'Gereed'.

Uw naam en foto kunnen worden gedeeld met iedereen die iMessage gebruikt, maar u wordt gevraagd om te bevestigen dat u deze wilt delen met iemand wanneer u een nieuw bericht stuurt of beantwoordt. U kunt delen ook in- en uitschakelen. Voer daarvoor gewoon stap 1 en 2 uit en schakel 'Naam en foto delen' in of uit.

Een bericht of gesprek verwijderen

U kunt een verwijderd bericht of gesprek niet terughalen. Zorg er dus voor dat u de belangrijke gegevens uit uw berichten bewaart.

Zo verwijdert u een bericht:

1. Houd in een gesprek in Berichten de spraakballon ingedrukt die u wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Meer'.
  2. Tik op  en vervolgens op 'Verwijder bericht'. Als u alle berichten in de berichtenreeks wilt verwijderen, tikt u linksboven op 'Verwijder alle'. Tik vervolgens op 'Verwijder conversatie'.

Als u één gesprek wilt verwijderen, veegt u naar links op het gesprek dat u wilt verwijderen, tikt u op 'Verwijder' en tikt u opnieuw op 'Verwijder' om te bevestigen. Als u meer dan één gesprek wilt verwijderen, opent u Berichten en tikt u linksboven op 'Wijzig'. Tik vervolgens op de cirkel naast de gesprekken en tik rechtsonder op 'Verwijder'.

Als u uw berichten voor een bepaalde tijd wilt bewaren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Bewaar berichten'. Selecteer vervolgens hoelang u uw berichten wilt bewaren.

'Verberg meldingen' inschakelen

1. Open Berichten.
  2. Veeg naar links over het gesprek dat u wilt dempen.
  3. Tik op 'Verberg meldingen'.

Als 'Verberg meldingen' is ingeschakeld, wordt er een sikkelmaan sikkelmaanknop weergegeven naast het gesprek. Meldingen worden alleen uitgeschakeld voor dat gesprek, niet voor het hele apparaat. U ontvangt nog steeds alle andere berichten en ziet meldingen voor deze berichten op uw toegangsscherm.

Lees hier hoe u meldingen van Berichten kunt beheren vanaf het toegangsscherm.

De bijlagen van een gesprek vinden

1. Open het bericht.
  2. Tik op de naam van het contact bovenaan het bericht en tik vervolgens op
  3. U ziet nu 'Afbeeldingen' en 'Bijlagen'. Houd uw vinger op de afbeelding of bijlage om opties weer te geven zoals 'Kopieer', 'Verwijder' en 'Meer'.

Als u een afbeelding of bijlage buiten Berichten wilt bewaren, tikt u op een afbeelding of bijlage, dan op  en daarna op een optie zoals 'Bewaar afbeelding' of 'Bewaar in Bestanden'. Wanneer u op 'Bewaar afbeelding' tikt, wordt de afbeelding bewaard in de Foto's-app.

Uw locatie versturen en delen

Als u uw locatie in een bericht wilt versturen of deze wilt delen:

1. Tik bovenaan het gesprek op de naam van het contact.
  2. Tik op
  3. Tik op 'Stuur mijn huidige locatie'. Uw ontvanger ziet uw locatie op de kaart. U kunt ook tikken op 'Deel mijn locatie'. Kies vervolgens hoelang u uw locatie wilt delen.