Berichten gebruiken op je iPhone of iPad

Verstuur berichten, foto's, video's en meer. Zet je gesprekken vast. Stel Berichten zo in dat verificatiecodes automatisch worden verwijderd zodra je ze hebt gebruikt met de functie voor automatisch invullen.

Een bericht versturen op je iPhone of iPad

1. Open Berichten.

2. Tik op de knop 'Nieuw bericht'knop 'Nieuw bericht' om aan een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.

3. Typ je bericht en tik vervolgens op de knop 'Verstuur'knop 'Verstuur'.

Met iOS 14 en iPadOS 14 en nieuwer kun je ook gebruikmaken van inline antwoorden en vermeldingen om de aandacht te vestigen op specifieke berichten en mensen in de berichten.

Een bericht verwijderen

Verwijderde berichten terugzetten

Een bericht wijzigen

Het versturen van een bericht ongedaan maken

Wat je moet doen als je geen berichten kunt versturen of ontvangen

Wat je moet doen als je niet kunt inloggen bij Berichten

Antwoorden vanaf het toegangsscherm

1. Houd op het toegangsscherm de melding ingedrukt waarop je wilt reageren. Afhankelijk van het apparaat moet je mogelijk naar links vegen over de melding en op 'Bekijk' tikken.*

2. Typ je bericht.

3. Tik op de knop 'Verstuur'knop 'Verstuur'.

Als je een iPhone X of nieuwer of een iPad met Face ID hebt en niet vanaf het toegangsscherm kunt reageren op een bericht, ga je naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en schakel je 'Antwoord met bericht' in. Als je een iPhone SE (2e en 3e generatie), iPhone 8 of ouder of een iPad hebt, ga je naar 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' > 'Toegang bij vergrendeling' en schakel je 'Antwoord met bericht' in.

* Tikken en vasthouden is beschikbaar op de meeste apparaten die iOS 13 en nieuwer, of iPadOS ondersteunen.

Gebruik in Berichten het speldsymbool om te kiezen welke gesprekken je bovenaan je gesprekspagina wilt bewaren.

Belangrijke gesprekken vastmaken

1. Tik in Berichten op 'Wijzig' of op de knop 'Meer'knop 'Meer'.

2. Tik op 'Wijzig spelden''Wijzig spelden' en tik vervolgens op de knop 'Maak vast'knop 'Maak vast'.

3. Tik op 'Gereed'.

Je kunt een gesprek ook ingedrukt houden om het vast te maken. In iOS 14 en iPadOS 14 en nieuwer kun je maximaal negen gesprekken vastmaken.

Je naam en foto wijzigen

1. Tik in Berichten op 'Wijzig' of op de knop 'Meer'knop 'Meer'.

2. Tik op 'Wijzig naam' en FotoFoto.

3. Wijzig je naam. Of tik op het rondje met de afbeelding om een afbeelding, foto, emoji of memoji te kiezen.

4. Tik op 'Gereed'.

Je naam en foto kunnen worden gedeeld met iedereen die iMessage gebruikt, maar je wordt gevraagd om te bevestigen dat je deze met iemand wilt delen wanneer je een nieuw bericht stuurt of beantwoordt. Je kunt delen ook in- en uitschakelen. Voer daarvoor gewoon stap 1 en 2 uit en schakel 'Naam en foto delen' in of uit.

In Berichten kun je de naam en foto kiezen die je deelt in gesprekken.
Om meldingen voor een gesprek te stoppen, veeg je naar links over het gesprek zodat je de knop 'Meldingen' ziet.

Meldingen voor een gesprek stoppen

1. Open Berichten.

2. Veeg naar links over het gesprek dat je wilt dempen.

3. Tik op de knop 'Meldingen'knop 'Meldingen'.

Als 'Verberg meldingen' is ingeschakeld, wordt de knop 'Meldingen'knop 'Meldingen' weergegeven naast het gesprek. Meldingen worden alleen uitgeschakeld voor dat gesprek, niet voor het hele apparaat. Je ontvangt nog steeds alle andere berichten en ziet meldingen voor deze berichten op je toegangsscherm.

De bijlagen van een gesprek vinden

1. Open het bericht.

2. Tik bovenaan het bericht op de naam van het contact. Als je iOS 14 of ouder of iPadOS gebruikt, tik je op de infoknopinfoknop.

3. Je ziet dan onder andere foto's, links en documenten. Houd een afbeelding of bijlage vast om opties zoals 'Bewaar', 'Kopieer', 'Deel' en 'Verwijder' weer te geven.

Vanaf je gesprekkenpagina in iOS 16.2 en nieuwer kun je ook zoeken om foto's in Berichten te vinden op basis van hun inhoud, zoals een hond, auto, persoon of tekst.

Meer informatie over zoeken in Berichten

Berichten configureren om automatisch verificatiecodes te verwijderen in iOS 17 of nieuwer

1. Tik in de app Instellingen op 'Wachtwoorden'.

2. Tik op 'Wachtwoordopties'.

3. Schakel 'Ruim automatisch op' in.

In iOS 17 en nieuwer kunnen berichten die wachtwoordverificatiecodes bevatten na gebruik van die code automatisch worden verwijderd uit Berichten.

Als deze instelling is ingeschakeld in iOS 17 of nieuwer, verwijdert je telefoon automatisch verificatiecodes in Berichten of Mail nadat de code is gebruikt met de functie voor automatisch invullen.