Berichten gebruiken op uw iPhone of iPad

Verstuur berichten, foto's, video's en meer. Zet uw gesprekken vast. En leer hoe u berichten kunt wijzigen of ongedaan kunt maken.

Een bericht versturen op uw iPhone of iPad

1. Open Berichten.
  2. Tik op de knop 'Nieuw' om aan een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Typ uw bericht en tik dan op de knop 'Stuur' knop 'Verstuur bericht'.

Met iOS 14 en iPadOS 14 en hoger kunt u ook gebruikmaken van inline antwoorden en vermeldingen om de aandacht te vestigen op specifieke berichten en mensen in de berichten.

Lees een bericht verwijderen en Een verwijderd bericht of gesprek ophalen.

Lees wat u moet doen als u geen berichten kunt versturen of ontvangen

Wanneer u een bericht in een gesprek in Berichten ingedrukt houdt, verschijnen in iOS 16 onder andere de opties 'Wijzig' en 'Maak verzenden ongedaan'.

Het verzenden van een bericht ongedaan maken op uw iPhone of iPad

1. Tik in Berichten op een gesprek.
  2. Houd het bericht waarvan u het verzenden ongedaan wilt maken ingedrukt.
  3. Tik op 'Maak verzenden ongedaan'  symbool 'Maak ongedaan'.

Het bericht verdwijnt en de melding 'Je hebt een verzonden bericht ingetrokken' verschijnt. U kunt een bericht tot twee minuten nadat u het hebt verzonden ongedaan maken.

Om berichten ongedaan te maken, moet iedereen iMessage gebruiken met iOS 16, iPadOS 16.1, macOS Ventura of hoger. Als u het verzenden van een bericht ongedaan maakt als het bericht verstuurd is aan iemand met een oudere versie van iOS, iPadOS of macOS, kan uw contactpersoon het bericht mogelijk nog steeds zien.

Een verzonden bericht wijzigen op uw iPhone of iPad

1. Tik in Berichten op een gesprek.
  2. Houd het bericht dat u wilt wijzigen ingedrukt.
  3. Tik op 'Wijzig' symbool 'Wijzig'.
  4. Breng uw wijzigingen aan en tik vervolgens op het vinkje om het bericht af te ronden of op de X om terug te keren naar het oorspronkelijke bericht.

Als u wijzigingen aanbrengt, verschijnt het woord 'Gewijzigd' onder het bericht. U kunt een bericht maximaal vijf keer wijzigen binnen 15 minuten nadat u het hebt verstuurd. Nadat u een bericht hebt gewijzigd, kan iedereen op het woord 'Gewijzigd' tikken om de bewerkingsgeschiedenis te bekijken.

Om berichten te wijzigen, moet iedereen iMessage gebruiken met iOS 16, iPadOS 16.1, macOS Ventura of hoger. Als u een bericht wijzigt dat is verstuurd aan iemand met een oudere versie van iOS, iPadOS of macOS, verschijnt de bijgewerkte versie als een tweede bericht.

Antwoorden vanaf het toegangsscherm

1. Houd op het toegangsscherm de melding ingedrukt waarop u wilt reageren. Afhankelijk van het apparaat moet u mogelijk naar links vegen over de melding en op 'Bekijk' tikken.*
  2. Typ uw bericht.
  3. Tik op de knop 'Stuur' knop 'Verstuur bericht'.

Als u een iPhone X of nieuwer of een iPad met Face ID hebt en niet vanaf het toegangsscherm kunt reageren op een bericht, gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en schakelt u 'Antwoord met bericht' in. Als u een iPhone SE (2e en 3e generatie), iPhone 8 of ouder of een iPad hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' > 'Toegang bij vergrendeling' en schakelt u 'Antwoord met bericht' in.

* Tikken en vasthouden is beschikbaar op de meeste apparaten die iOS 13 en hoger, of iPadOS ondersteunen.

iPhone waarop wordt getoond hoe u een bericht vastmaakt.

Belangrijke gesprekken vastmaken

1. Tik in Berichten op 'Wijzig' of op de knop 'Meer' .
  2. Tik op 'Wijzig spelden' en tik vervolgens op de knop 'Maak vast' .
  3. Tik op 'Gereed'.

U kunt een gesprek ook ingedrukt houden om het vast te maken. In iOS 14 en iPadOS 14 en hoger kunt u maximaal negen gesprekken vastmaken.

iPhone waarop wordt getoond hoe u uw naam of foto in Berichten wijzigt.

Uw naam en foto wijzigen

1. Tik in Berichten op 'Wijzig' of op de knop 'Meer' .
  2. Tik op 'Wijzig naam en foto' 'Wijzig naam en foto'.
  3. Wijzig uw naam. Of tik op het rondje met de afbeelding om een afbeelding, foto, emoji of memoji te kiezen.
  4. Tik op 'Gereed'.

Uw naam en foto kunnen worden gedeeld met iedereen die iMessage gebruikt, maar u wordt gevraagd om te bevestigen dat u deze met iemand wilt delen wanneer u een nieuw bericht stuurt of beantwoordt. U kunt delen ook in- en uitschakelen. Voer daarvoor gewoon stap 1 en 2 uit en schakel 'Naam en foto delen' in of uit.

iPhone waarop wordt getoond hoe u 'Verberg meldingen' inschakelt door naar links over een bericht te vegen.

'Verberg meldingen' inschakelen

1. Open Berichten.
  2. Veeg naar links over het gesprek dat u wilt dempen.
  3. Tik op de knop 'Meldingen' .

Als 'Verberg meldingen' is ingeschakeld, wordt de knop 'Meldingen' weergegeven naast het gesprek. Meldingen worden alleen uitgeschakeld voor dat gesprek, niet voor het hele apparaat. U ontvangt nog steeds alle andere berichten en ziet meldingen voor deze berichten op uw toegangsscherm.

De bijlagen van een gesprek vinden

1. Open het bericht.
  2. Tik bovenaan het bericht op de naam van het contact. Als u iOS 14 of lager of iPadOS gebruikt, tikt u op de knop 'Info' .
  3. U ziet 'Foto's' en 'Links'. Houd een afbeelding of bijlage vast om opties zoals 'Bewaar', 'Kopieer', 'Deel' en 'Verwijder' weer te geven.

iPhone waarop wordt getoond hoe u in Berichten uw locatie kunt versturen en delen.