'Zoek' op een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken

Met 'Zoek' kunt u snel iets vinden op uw apparaat en op internet. De functie 'Zoek' maakt deel uit van Siri en naargelang u typt, worden zelfs suggesties aangeboden en de resultaten bijgewerkt.

Vegen om te zoeken

Zoekt u een contactpersoon, e-mailadres of restaurant in de buurt? Vind snel wat u zoekt vanaf het beginscherm op uw apparaat.

1. Veeg vanaf het midden van het beginscherm omlaag.
  2. Tik op het zoekveld en voer vervolgens in wat u zoekt. Als u iets typt, werkt Zoek de resultaten in realtime bij.
  3. Om meer resultaten te zien, tikt u op 'Toon meer' of zoekt u rechtstreeks in een app door te tikken op 'Zoek in app'.
  4. Tik op een zoekresultaat om dat te openen.

De zoekinstellingen wijzigen

U kunt de zoekinstellingen wijzigen als u apps en resultaten die verschijnen in de zoekresultaten, te beperken. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken'.
  2. Scroll omlaag en selecteer een app.
  3. Tik vervolgens op 'Zoeken, suggesties en snelkoppelingen' als u wilt toestaan of voorkomen dat zoekresultaten en snelkoppelingen worden weergegeven. Wanneer u deze functie uitschakelt, kunt u 'Toon app' selecteren. Schakel dit uit als u niet wilt dat de app in uw zoekresultaten wordt weergegeven.

Met 'Sta toe op toegangsscherm' kunt ook voorkomen dat een app als Siri-suggestie op het toegangsscherm verschijnt. Lees meer over Siri-suggesties