Apps, muziek, films, tv-programma's en boeken opnieuw downloaden uit de iTunes Store, iBooks Store en App Store

U kunt gekochte nummers, albums, films, tv-programma's, apps, boeken of audioboeken opnieuw downloaden.

Als u in de iTunes Store, iBooks Store of App Store gekochte items opnieuw wilt downloaden, moet u het volgende doen:

Als u vragen hebt over de facturering en abonnementen kunt u hier om hulp vragen. U kunt ook uw aankoopgeschiedenis bekijken1 voor meer informatie over eerdere aankopen.

1 Als u het land of de regio van uw Apple ID in het verleden hebt gewijzigd, ziet u mogelijk niet al uw eerdere aankopen.

Apps opnieuw downloaden

U kunt apps opnieuw downloaden naar uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple TV.2 U kunt ook sommige aankopen vanuit apps opnieuw downloaden.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app en tik onder in het scherm op 'Vandaag'.
  2. Tik op cirkel met een blauwe persoon op een witte achtergrond of op de foto in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op 'Aankopen'.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek de app die u wilt downloaden en tik op blauwe wolk met pijl omlaag . De app wordt naar het apparaat gedownload. Ziet u de app die u gekocht hebt niet?

Op een Mac

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik boven in het venster op 'Aankopen'.
  3. Zoek de app die u wilt downloaden en klik rechts van de app op 'Installeer' of 'Download'. De app wordt naar de computer gedownload. Ziet u de app die u gekocht hebt niet?

Als u Safari, Mail, de App Store of andere bij het Mac-besturingssysteem meegeleverde apps opnieuw wilt installeren, installeert u macOS opnieuw. macOS Sierra verschijnt niet op het tabblad 'Aankopen'. Gebruik daarom het zoekveld in de rechterbovenhoek om de App Store-pagina voor de huidige versie van macOS te zoeken en te openen.

Als u een geïnstalleerde app opnieuw wilt installeren, verplaatst u de app eerst naar de prullenmand. Als op het tabblad 'Aankopen' nog steeds de knop 'Open' verschijnt in plaats van de knop 'Download' of 'Installeer', kiest u 'Store' > 'Laad pagina opnieuw' in de menubalk.

Voor de installatie van updates voor al geïnstalleerde apps gebruikt u het tabblad 'Updates'. Lees meer over het bijwerken van de software op een Mac.

Op een Apple TV

1. Kies 'App Store' in het beginscherm.
  2. Kies 'Aankopen'.
  3. Zoek en selecteer de app die u opnieuw wilt downloaden3.
  4. Selecteer installatiesymbool . De app wordt naar het apparaat gedownload. Ziet u de app die u gekocht hebt niet?

2 U kunt een app mogelijk niet opnieuw downloaden op een ander apparaat dan waarop u de app oorspronkelijk hebt gekocht, als er geen versie beschikbaar is voor dat andere apparaat. U kunt een app die u bijvoorbeeld voor een Mac hebt gekocht, mogelijk niet opnieuw downloaden op een iOS-apparaat.

3 U kunt geen apps opnieuw downloaden op een Apple TV (3e generatie of lager).

Films, tv-programma's of muziek opnieuw downloaden

U kunt films, tv-programma's en muziek opnieuw downloaden naar uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.

Lees meer over opnieuw downloaden in de iTunes Store:

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik op uw iPhone of iPod touch onder in het scherm op 'Meer' > 'Aankopen'. Tik op een iPad simpelweg op 'Aankopen'.
  3. Tik afhankelijk van wat u opnieuw wilt downloaden op 'Muziek', 'Films' of 'Tv-programma's' en tik vervolgens op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek de film of de muziek die of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik rechts van de titel op het downloadsymbool. De film, het tv-programma of de muziek wordt naar uw apparaat gedownload. Films en tv-programma's die u opnieuw hebt gedownload, vindt u terug in de TV-app4of Video's-app, en muziek in de Muziek-app. Ziet u uw aankoop niet?

Op een Mac of pc

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.
  3. Afhankelijk van wat u opnieuw wilt downloaden, klikt u op 'Films', 'Tv-programma's' of 'Muziek' rechtsboven in het iTunes-venster.
  4. Zoek de film of muziek die of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden en klik vervolgens op downloadsymbool in de rechterbovenhoek. De film, het tv-programma of de muziek wordt naar uw iTunes-bibliotheek gedownload. Ziet u uw aankoop niet?

Op een Apple TV

Wanneer u een film of tv-programma kijkt of naar muziek luistert op een Apple TV, downloadt u dit niet naar het apparaat. U vindt eerder gekochte films en tv-programma's in de TV-app4 of de iTunes-app voor films of tv-programma's. Muziek vindt u in de Muziek-app.

4 De TV-app is alleen in bepaalde landen en regio's beschikbaar. Controleer of de TV-app in uw land of regio beschikbaar is.

Boeken of audioboeken opnieuw downloaden

U kunt boeken opnieuw downloaden in iBooks op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. U kunt audioboeken opnieuw downloaden in iBooks op een iPhone, iPad of iPod touch of in iTunes op een Mac of pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iBooks-app.
  2. Tik onder in het scherm op 'Aankopen' en tik vervolgens op 'Boeken' of 'Audioboeken', afhankelijk van wat u opnieuw wilt downloaden.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek het boek of audioboek dat u wilt downloaden en tik vervolgens op downloadsymbool . Het item wordt naar het apparaat gedownload. Ziet u uw aankoop niet?

Op een Mac

U kunt boeken opnieuw downloaden in iBooks op een Mac. Volg voor het opnieuw downloaden van audioboeken dezelfde stappen in iTunes als u voor het opnieuw downloaden van films, tv-programma's of muziek op een Mac of pc zou doen.

1. Open iBooks. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Klik op 'iBooks Store'.
  3. Klik onder 'Direct naar' rechts in het iBooks Store-venster op 'Aankopen'.
  4. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  5. Zoek het boek dat u wilt downloaden en klik rechtsboven op downloadsymbool. Het boek wordt naar uw iBooks-bibliotheek gedownload. Ziet u uw aankoop niet?

Meer informatie over het opnieuw downloaden van aankopen

• In-app aankopen uit uw aankoopgeschiedenis kunt u niet opnieuw downloaden, maar sommige in-app aankopen kunt u wel herstellen.
  • Als u een artikel opnieuw wilt downloaden maar het niet kunt vinden, kijkt u in uw aankoopgeschiedenis om te controleren of u het wel hebt gekocht met de Apple ID waarmee u momenteel bent ingelogd. Als dat niet het geval is, logt u in met een andere Apple ID.
  • Als er in uw aankoopgeschiedenis geen artikelen staan die met andere Apple ID's zijn gekocht, controleert u of de aankopen misschien verborgen zijn. Als de aankopen verborgen zijn, ziet u ze mogelijk niet, zelfs niet na het uitvoeren van de stappen in dit artikel. Lees hoe u aankopen weer zichtbaar maakt.
  • Als u items wel ziet staan in uw aankoopgeschiedenis maar u ze niet opnieuw kunt downloaden, meldt u dit als probleem.
  • Als een download is onderbroken, leest u hier hoe u de download hervat.
  • Als u een bericht ziet met de mededeling: 'Dit apparaat is gekoppeld aan een andere Apple ID. U kunt dit apparaat pas over [aantal] dagen koppelen aan een andere Apple ID.', kunt u uw aankopen mogelijk pas later downloaden. Lees meer over gekoppelde apparaten.
  • U kunt mobiele data gebruiken om items tot maximaal 150 MB5 te downloaden.

5 Afhankelijk van uw land of regio en uw mobiele aanbieder is de downloadlimiet mogelijk hoger.

Hulp bij facturering

De beschikbaarheid en functionaliteit van de winkels kunnen per land of regio verschillen. Lees meer over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Publicatiedatum:Mon May 07 21:46:29 GMT 2018