Muziek, films, tv-programma‘s, apps en boeken opnieuw downloaden uit de iTunes Store, iBooks Store en App Store

U kunt gekochte nummers, albums, films, tv-programma's, apps, boeken of audioboeken opnieuw downloaden.

Als u in de iTunes Store, iBooks Store of App Store gekochte items opnieuw wilt downloaden, moet u het volgende doen:

1. Op al uw apparaten inloggen met dezelfde Apple ID. (Als u een item dat u met een andere Apple ID hebt gekocht, opnieuw wilt downloaden, logt u in met die Apple ID.)
  2. Controleren of u de nieuwste versies hebt van iTunesiOS en macOS.

De stappen in dit artikel zijn bedoeld voor personen die geen lid zijn van een 'Delen met gezin'-groep. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, leest u hier hoe u materiaal downloadt dat door andere gezinsleden is gekocht.

Als u de lijst van eerdere aankopen wilt bekijken of wilt weten welke Apple ID u hebt gebruikt om een item te kopen, raadpleegt u de aankoopgeschiedenis. Als u in uw aankoopgeschiedenis iets ziet dat u niet herkent, vindt u hier hulp bij onbekende kosten op afschriften van uw bankrekening, creditcard of betaalpas.

Als u een item niet opnieuw kunt downloaden of een eerdere aankoop die u opnieuw wilt downloaden niet ziet staan, vraagt u hulp.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de winkels kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Een nummer, album of muziekvideo opnieuw downloaden

U kunt nummers, albums en muziekvideo's opnieuw downloaden naar een iPhone of iPod touch, iPad, Mac of pc. U kunt eerder gekochte nummers, albums en muziekvideo's beluisteren of afspelen op Apple TV, maar ze worden niet gedownload naar het apparaat.

Als u Apple Music-abonnee bent, worden artikelen die u downloadt om offline te beluisteren, niet weergegeven bij de gekochte items.

Op een iPhone of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik onder in het scherm op 'Meer' > 'Aankopen' > 'Muziek'.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek het nummer of album dat of de muziekvideo die u wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik rechts van de titel op het downloadsymbool. Het nummer, het album of de muziekvideo wordt naar het apparaat gedownload.

Op een iPad

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik op 'Aankopen' > 'Muziek'.
  3. Tik op 'Niet op deze iPad'.
  4. Zoek het nummer of album dat of de muziekvideo die u wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik rechts van de titel op het downloadsymbool. Het nummer, het album of de muziekvideo wordt naar het apparaat gedownload.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  5. Zoek het nummer of album dat of de muziekvideo die u wilt downloaden en klik rechtsboven op downloadsymbool. Het nummer, het album of de muziekvideo wordt naar de bibliotheek gedownload.

Op een Apple TV

Wanneer u muziek op een Apple TV beluistert, downloadt u deze niet naar het apparaat. Zoek met deze stappen eerdere aankopen om af te spelen:

1. Kies in het beginscherm 'Muziek' of 'Mijn muziek'.
  2. Zoek het nummer, het album of de muziekvideo waarnaar u wilt luisteren of kijken.
  3. Selecteer 'Speel af'.

Een film of tv-programma opnieuw downloaden

U kunt films en tv-programma's opnieuw downloaden naar een iPhone of iPod touch, iPad, Mac of pc. U kunt eerder gekochte films of tv-programma's bekijken op een Apple TV, maar ze worden niet gedownload naar het apparaat.

U kunt gehuurde films downloaden naar één apparaat tegelijk tijdens de huurperiode. Meer informatie over het downloaden van gehuurde items in de iTunes Store.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Op een iPhone, iPad of iPod touch kunt u vanuit de TV-app1 of de Video's-app films en tv-programma's opnieuw downloaden. U kunt items ook opnieuw downloaden vanuit de iTunes Store-app.

1 De TV-app is alleen in bepaalde landen en regio's beschikbaar. Controleer of de TV-app in uw land of regio beschikbaar is.

TV-app

In de TV-app kunt u alleen items opnieuw downloaden die u in de iTunes Store hebt gekocht.

1. Open de TV-app.
  2. Tik op 'Bibliotheek' in het menu onder in het scherm.
  3. Tik op 'Films' of 'Tv-programma's', afhankelijk van wat u wilt downloaden. Als u films hebt gehuurd die beschikbaar zijn voor downloaden, ziet u ook 'Gehuurde items' onder 'Bibliotheek'. Als u huurfilms opnieuw wilt downloaden, moet u iOS 10.3 of hoger en iTunes 12.6 of hoger hebben.
  4. Zoek de film die of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik op . De video wordt naar het apparaat gedownload.

Video's-app

1. Open de Video's-app.
  2. Tik onder in het scherm op 'Films' of 'Tv-programma's', afhankelijk van wat u wilt downloaden. Als u films hebt gehuurd die beschikbaar zijn voor downloaden, ziet u ook het tabblad 'Gehuurd'. Als u huurfilms opnieuw wilt downloaden, moet u iOS 10.3 of hoger en iTunes 12.6 of hoger hebben.
  3. Zoek de film die of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden en tik erop.
  4. Tik op downloadsymbool . De video wordt naar het apparaat gedownload.

Als u het item dat u wilt downloaden niet ziet, gaat u naar 'Instellingen' > 'Video's' en controleert u of 'Toon iTunes-aankopen' is ingeschakeld.

iTunes Store

Als u een artikel niet kunt vinden in de TV-app of de Video's-app, kunt u het downloaden in de iTunes Store-app:

1. Op de iPhone of iPod touch: open de iTunes Store-app en tik op 'Meer' > 'Aankopen'.
    Op de iPad: open de iTunes Store-app en tik op 'Aankopen'.
  2. Tik op 'Films' of 'Tv-programma's', afhankelijk van wat u wilt downloaden.
  3. Zoek de film die of het tv-programma dat u opnieuw wilt downloaden en tik erop.
  4. Tik op downloadsymbool . De video wordt naar het apparaat gedownload.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Klik rechtsboven in het iTunes-venster op 'Films' of 'Tv-programma's', afhankelijk van wat u wilt downloaden. Als u films hebt gehuurd die beschikbaar zijn voor downloaden, ziet u ook het tabblad 'Gehuurd'. Als u huurfilms opnieuw wilt downloaden, moet u iOS 10.3 of hoger en iTunes 12.6 of hoger hebben.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek de film die of het tv-programma dat u wilt downloaden en klik rechtsboven op downloadsymbool. De film of het tv-programma wordt naar de bibliotheek gedownload.

Op een Apple TV

Als u een film of tv-programma op een Apple TV bekijkt, downloadt u het materiaal niet naar het apparaat. U vindt eerder gekochte films en tv-programma's in de TV-app of in de app Films of Tv-programma's.

TV-app

1. Open de TV-app vanaf het beginscherm.
  2. Selecteer 'Bibliotheek' in het menu boven in het scherm.
  3. Selecteer het item dat u wilt bekijken.
  4. Selecteer 'Speel af'.

De app Films of Tv-programma's

1. Open de app Films of Tv-programma's vanaf het beginscherm.
  2. Selecteer 'Aankopen' in het menu boven in het scherm.
  3. Selecteer het item dat u wilt bekijken.
  4. Selecteer 'Speel af'.

Een app opnieuw downloaden

U kunt apps opnieuw downloaden naar een iPhone of iPod touch, iPad, Mac of Apple TV (4e generatie). U kunt ook bepaalde aankopen vanuit apps opnieuw downloaden.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app en tik onder in het scherm op 'Vandaag'.
  2. Tik op cirkel met een blauwe persoon op een witte achtergrond of op de foto in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op 'Aankopen'.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek de app die u wilt downloaden en tik op blauwe wolk met pijl omlaag . De app wordt naar het apparaat gedownload.

Op een Mac

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik boven in het venster op 'Aankopen'.
  3. Zoek de app die u wilt downloaden en klik rechts van de app op 'Installeer' of 'Download'. De app wordt naar de computer gedownload.

Als u Safari, Mail, de App Store of andere bij het Mac-besturingssysteem meegeleverde apps opnieuw wilt installeren, installeert u macOS opnieuw. macOS Sierra verschijnt niet op het tabblad 'Aankopen'. Gebruik daarom het zoekveld in de rechterbovenhoek om de App Store-pagina voor de huidige versie van macOS te zoeken en te openen.

Als u een geïnstalleerde app opnieuw wilt installeren, verplaatst u de app eerst naar de prullenmand. Als op het tabblad 'Aankopen' nog steeds de knop 'Open' verschijnt in plaats van de knop 'Download' of 'Installeer', kiest u 'Store' > 'Laad pagina opnieuw' in de menubalk.

Voor de installatie van updates voor al geïnstalleerde apps gebruikt u het tabblad 'Updates'. Lees meer over het bijwerken van de software op een Mac.

Op Apple TV (4e generatie)

1. Kies 'App Store' in het beginscherm.
  2. Kies 'Aankopen'.
  3. Zoek en selecteer de app die u opnieuw wilt downloaden.
  4. Selecteer installatiesymbool. De app wordt naar het apparaat gedownload.

Aankopen vanuit apps opnieuw downloaden

Sommige aankopen vanuit apps, zoals credits of hints in een game, zijn verbruikbaar. Dit betekent dat u ze kunt opgebruiken. U kunt alleen niet-verbruikbare aankopen herstellenHier vindt u hulp bij aankopen vanuit apps.

Een boek opnieuw downloaden

U kunt boeken opnieuw downloaden in iBooks op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iBooks-app.
  2. Tik onder in het scherm op 'Aankopen' en tik vervolgens op 'Boeken'.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek het boek dat u wilt downloaden en tik vervolgens op downloadsymbool . Het boek wordt naar het apparaat gedownload.

Op een Mac

1. Open iBooks.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu 'Store' > 'Log in'.
  3. Klik op 'iBooks Store'.
  4. Klik onder 'Direct naar' rechts in het iBooks Store-venster op 'Aankopen'.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek het boek dat u wilt downloaden en klik rechtsboven op downloadsymbool. Het boek wordt naar de bibliotheek gedownload.

Een audioboek opnieuw downloaden

U kunt audioboeken opnieuw downloaden naar iBooks op een iPhone, iPad, iPod touch of in iTunes op een Mac of pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iBooks-app.
  2. Tik onder in het scherm op 'Aankopen' en tik vervolgens op 'Audioboeken'.
  3. Tik op 'Niet op deze [apparaat]'.
  4. Zoek het audioboek dat u wilt downloaden en tik vervolgens op downloadsymbool . Het audioboek wordt gedownload naar het apparaat.

In iTunes op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Klik rechtsboven in het iTunes-venster op 'Audioboeken'.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek het artikel dat u wilt downloaden en klik vervolgens rechtsboven op downloadsymbool. Het audioboek wordt naar de bibliotheek gedownload.

Beltonen of tonen

U kunt sommige beltonen en tonen opnieuw downloaden naar een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11 of hoger. Lees meer over het gebruik van tonen op een iPhone, iPad of iPod touch.

Meer informatie over het opnieuw downloaden van aankopen

• Als u een bericht ziet met de mededeling: 'Dit apparaat is gekoppeld aan een andere Apple ID. U kunt dit apparaat niet koppelen aan een andere Apple ID gedurende [aantal] dagen', moet u mogelijk wachten om uw aankopen te downloaden. Lees meer over gekoppelde apparaten.
  • Controleer of de gezochte aankopen verborgen zijn. Als de aankopen verborgen zijn, ziet u ze mogelijk niet, zelfs niet na het uitvoeren van de stappen in dit artikel. Lees hoe u aankopen weer zichtbaar maakt.
  • Als een download is onderbroken, leest u hier hoe u de download hervat.

Hulp bij facturering

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.