Eerdere aankopen downloaden

U kunt de muzieknummers, albums, films, tv-programma's, apps, boeken of audioboeken die u hebt gekocht in de iTunes Store, App Store, of iBooks Store opnieuw downloaden.

Voordat u begint

1. Zorg dat u de  nieuwste versie van iTunes hebt, en werk uw iPhone, iPad of iPod touch bij.
  2. Log in met de Apple ID die u hebt gebruikt voor de aanschaf van het artikel dat u opnieuw wilt downloaden. Gebruik deze stappen om te bekijken welke Apple ID u hebt gebruikt om een artikel te downloaden.

Als u een Apple Music-abonnee bent, worden artikelen die u downloadt om offline te beluisteren, niet weergegeven in het onderdeel 'Aankopen'.

Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u het materiaal downloaden dat andere gezinsleden hebben aangeschaft.

Als u een eerdere aankoop niet kunt downloaden of niet kunt zien, vraagt u om hulp.

Een nummer opnieuw downloaden

U kunt nummers opnieuw downloaden naar uw iPhone of iPod touch, iPad, Mac of pc. U kunt luisteren naar eerder aangeschafte nummers op uw Apple TV, maar deze worden niet gedownload naar uw apparaat.

Op een iPhone of iPod touch

1. Open de app iTunes Store.
  2. Tik onder in het scherm op 'Meer' > 'Aankopen' > 'Muziek'.
  3. Tik op 'Niet op deze iPhone' of op 'Niet op deze iPod'.
  4. Zoek het nummer dat u wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik rechts van de titel op het downloadsymbool  . Het nummer wordt naar het apparaat gedownload.

Op een iPad

1. Open de app iTunes Store.
  2. Tik op Aankopen.
  3. Tik op 'Niet op deze iPad'.
  4. Zoek het nummer dat u wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik rechts van de titel op het downloadsymbool  . Het nummer wordt naar het apparaat gedownload.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, ziet u mogelijk 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.
    iTunes-menu AankopenAls u Windows gebruikt en de menubalk niet ziet, leest u hier hoe u deze inschakelt.
  4. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  5. Zoek het artikel dat u wilt downloaden en klik op het downloadsymbool   in de rechterbovenhoek. Het nummer wordt naar de bibliotheek gedownload.

Op een Apple TV

Wanneer u muziek op een Apple TV beluistert, downloadt u deze niet naar het apparaat. Zoek met deze stappen eerdere aankopen om af te spelen:

1. Kies op het beginscherm 'Muziek' of 'Mijn muziek'.
  2. Selecteer het nummer dat u wilt beluisteren.

Een film, tv-programma of muziekvideo opnieuw downloaden

U kunt alleen films, tv-programma's of muziekvideo's opnieuw downloaden die u in de iTunes Store hebt aangeschaft. Huurfilms kunnen niet opnieuw worden gedownload.

U kunt films, tv-programma's en muziekvideo's opnieuw downloaden naar uw iPhone of iPod touch, iPad, Mac of pc. U kunt eerder aangeschafte films, tv-programma's of muziekvideo's bekijken op uw Apple TV, maar deze worden niet gedownload naar het apparaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > 'Video's' en zorg ervoor dat 'Toon alle video's' is ingeschakeld.
  2. Tik op de app Video's.
  3. Tik op 'Films', 'Tv-programma's' of 'Muziekvideo's' onder aan het scherm.
  4. Zoek het nummer dat u wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik op het downloadsymbool    . De video wordt naar het apparaat gedownload.

Als u een item niet vindt in Video's door deze stappen uit te voeren, kunt u het downloaden via de iTunes Store-app:

• iPhone of iPod touch: tik op de app iTunes Store en ga naar 'Meer' > 'Aankopen'.
  • iPad: tik achtereenvolgens op de app iTunes Store en op 'Aankopen'.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, ziet u mogelijk 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.
    Menu Aankopen van iTunes
    Als u Windows gebruikt en de menubalk niet ziet, leest u hier hoe u deze inschakelt.
  4. Afhankelijk van wat u opnieuw wilt downloaden, klikt u op 'Films' of 'Tv-programma's' rechtsboven in het iTunes-venster.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek het artikel dat u wilt downloaden en klik op het downloadsymbool  in de rechterbovenhoek. Uw artikel wordt gedownload naar de bibliotheek.

Op een Apple TV

Wanneer u een film, tv-programma of muziekvideo op een Apple TV bekijkt, downloadt u het materiaal niet naar het apparaat. Met behulp van deze stappen kunt u eerder aangeschafte films, tv-programma's of muziekvideo's zoeken:

1. Kies op het beginscherm 'Films' of 'Tv-programma's'.
  2. Selecteer 'Aankopen'.
  3. Selecteer wat u wilt afspelen.
  4. Kies 'Speel af'.

Zoek met deze stappen een eerder aangeschafte muziekvideo:

1. Kies op het beginscherm 'Muziek' of 'Mijn muziek'.
  2. Selecteer 'Muziekvideo's'.
  3. Selecteer de video die u wilt bekijken.

Een app opnieuw downloaden

U kunt apps opnieuw downloaden naar uw iPhone of iPod touch, iPad, Mac of pc of Apple TV (4e generatie). U kunt ook bepaalde aankopen vanuit apps opnieuw downloaden.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app.
  2. Op een iPhone of iPod touch: tik achtereenvolgens op 'Updates' en op 'Aankopen'.
    Op een iPad: tik op 'Aankopen'.
  3. Zoek de app die u wilt downloaden en tik vervolgens op het downloadsymbool  . Nadat de app is gedownload, kunt u deze in het beginscherm openen.

Op een Mac of pc

U kunt apps voor iOS-apparaten opnieuw downloaden in iTunes en apps voor de computer in de Mac App Store.

Vanaf iTunes

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Aankopen' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, ziet u mogelijk 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.
    Menu Aankopen van iTunes
    Als u Windows gebruikt en de menubalk niet ziet, leest u hier hoe u deze inschakelt.
  4. Klik in de rechterbovenhoek van het iTunes-venster op 'Apps'.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek het artikel dat u wilt downloaden en klik op het downloadsymbool  in de rechterbovenhoek. De app wordt naar de bibliotheek gedownload.

Vanaf de Mac App Store

1. Open de Mac App Store.
  2. Klik boven in het venster op 'Aankopen'. De aangeschafte apps verschijnen.
  3. Zoek de app die u wilt downloaden en klik rechts van de app op 'Installeer' of 'Download'. De app wordt naar de computer gedownload.

Op Apple TV (4e generatie)

1. Kies App Store op het beginscherm.
  2. Kies 'Aankopen'.
  3. Zoek en selecteer de app die u opnieuw wilt downloaden.
  4. Selecteer het installatiesymbool   . De app wordt naar het apparaat gedownload.

Aankopen vanuit apps opnieuw downloaden

Sommige aankopen vanuit apps, zoals credits of hints in een game, zijn verbruikbaar. Dit betekent dat u ze kunt opgebruiken. U kunt alleen niet-verbruikbare aankopen herstellen. Lees meer over aankopen vanuit apps.

Een boek opnieuw downloaden

U kunt boeken opnieuw downloaden in iBooks op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac (met OS X Mavericks of later) of in iTunes op een pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de app iBooks.
    Tik op 'Winkel' als u iBooks 3.2 of lager gebruikt.
  2. Tik onder in het scherm op 'Aankopen'.
  3. Zoek het boek dat u wilt downloaden en tik vervolgens op het downloadsymbool  . Het boek wordt naar uw apparaat gedownload.

Op een Mac

1. Open iBooks.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu 'Account' > 'Log in'.
  3. Klik op iBooks Store.
  4. Klik onder Snelkoppelingen rechts in het iBooks Store-venster op 'Aankopen'.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek het boek dat u wilt downloaden en klik op het downloadsymbool   in de rechterbovenhoek. Het boek wordt naar de bibliotheek gedownload.

Op een pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies in de menubalk boven in het iTunes-venster het menu 'Account' > 'Aankopen'. Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, ziet u mogelijk 'Gezinsaankopen' in plaats van 'Aankopen'.

Als u de menubalk niet kunt zien, leest u hier hoe u deze inschakelt.
  4. Klik rechts boven in het scherm op 'Boeken'.
  5. Klik op 'Niet in mijn bibliotheek' om aangeschaft materiaal weer te geven dat zich niet op de computer bevindt.
  6. Zoek het artikel dat u wilt downloaden en klik op het downloadsymbool  in de rechterbovenhoek. Het boek wordt naar de bibliotheek gedownload.

Een audioboek opnieuw downloaden

U kunt audioboeken opnieuw downloaden naar iBooks op een iPhone, iPad, iPod touch (iOS 8.4 of hoger), of in iTunes op een Mac of een pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de app iBooks.
  2. Tik in het menu onder in het scherm op 'Zoek' en zoek vervolgens het audioboek dat u wilt downloaden.
  3. Tik op 'Audioboeken'.
  4. Zoek het audioboek dat u wilt downloaden en tik erop.
  5. Tik op het downloadsymbool   . Het audioboek wordt gedownload naar uw apparaat.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Klik op iTunes Store.
  4. Zoek het audioboek dat u wilt downloaden.
  5. Klik op 'Audioboeken' in de lijst aan de rechterkant van het venster.
  6. Zoek het audioboek dat u wilt downloaden en klik vervolgens op 'Download' onder het audioboek. Uw audioboek wordt gedownload naar de bibliotheek.

Beltonen of tonen

Als u een reservekopie van deze artikelen op een Mac of pc hebt gemaakt, kunt u deze synchroniseren naar een iOS-apparaat. U kunt deze artikelen niet opnieuw downloaden.

Lees hoe u ontbrekende tonen herstelt op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8.1.1.

Hulp krijgen

Als u een bericht ziet met de mededeling: 'Dit apparaat is gekoppeld aan een andere Apple ID. U kunt dit apparaat niet koppelen aan een andere Apple ID gedurende [aantal] dagen', dan moet u mogelijk wachten om uw aankopen te downloaden. Meer informatie over gekoppelde apparaten.

Controleer of de gezochte aankopen zijn verborgen. Als de aankopen zijn verborgen, ziet u deze mogelijk niet, zelfs niet na het uitvoeren van de onderstaande stappen. Lees hoe u aankopen weer zichtbaar maakt.

Controleer of het materiaal opnieuw kan worden gedownload. Eerder aangeschafte artikelen zijn mogelijk niet meer beschikbaar als deze zich niet meer in de iTunes Store bevinden. Zorg er ook voor dat u zich in een land bevindt waar artikelen opnieuw kunnen worden gedownload. Als u het land van uw Apple ID hebt gewijzigd, kunt u de artikelen die u in het vorige land hebt aangeschaft, niet opnieuw downloaden.

Sommige van uw aankopen bevinden zich mogelijk in een wachtrij om te worden gedownload. Lees hoe u op beschikbare downloads controleert. U kunt alle aankopen automatisch laten downloaden naar een apparaat of computer als u Automatische downloads inschakelt.

Als een download is onderbroken, leest u hier hoe u een download hervat.

Als u het in de iTunes Store aangeschafte artikel niet vindt, meldt u een probleem met het artikel. U kunt een probleem melden met een artikel dat u in de afgelopen 90 dagen hebt gekocht. Als u een probleem met een oudere aankoop hebt, neemt u contact op met iTunes Store Support.

Nadat u de aankopen hebt gedownload, maakt u een reservekopie van de iTunes-bibliotheek. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als ze zijn terugbetaald of zich niet langer in de iTunes Store bevinden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: