Materiaal overzetten vanaf uw vorige iOS-apparaat naar uw nieuwe iPhone, iPad of iPod touch

Configureer uw nieuwe iOS-apparaat vanaf een reservekopie van uw vorige iPhone, iPad of iPod touch.

Voordat u begint

Begin direct gebruiken

U kunt een iPhone of iPad waarop al iOS 11 staat gebruiken om automatisch een nieuw apparaat te configureren. Dit proces neemt beide apparaten in beslag, dus kies een moment waarop u uw huidige apparaat een aantal minuten niet hoeft te gebruiken.

De simkaart in het nieuwe apparaat plaatsen of contact opnemen met de aanbieder

Dit moet u doen als het nieuwe apparaat een simkaart nodig heeft:

• Als u een nieuwe simkaart hebt gekregen van de aanbieder, plaatst u deze in het nieuwe apparaat.
  • Als het nieuwe apparaat hetzelfde soort simkaart als het vorige apparaat gebruikt, plaatst u de simkaart in het nieuwe apparaat.
  • Neem contact op met de aanbieder als u een andere soort simkaart in het nieuwe apparaat moet plaatsen of als u dit niet zeker weet.

De twee apparaten dicht bij elkaar leggen om te beginnen

1. Schakel het nieuwe apparaat in en leg het in de buurt van het huidige apparaat met iOS 11. Het scherm 'Begin direct' wordt weergegeven op het huidige apparaat. U hebt de optie om uw Apple ID te gebruiken om uw nieuwe apparaat te configureren. Controleer of dit de Apple ID is die u wilt gebruiken en tik op 'Ga door'.
  2. Wacht tot een animatie wordt weergegeven op het nieuwe apparaat. Houd uw huidige apparaat boven het nieuwe apparaat en centreer de animatie in de zoeker. Wacht op het bericht 'Voltooi op nieuwe [apparaat]'. Als u de camera van het huidige apparaat niet kunt gebruiken, tikt u op 'Handmatige identiteitscontrole' en volgt u de stappen die worden weergegeven.
  3. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u de toegangscode van het huidige apparaat in op het apparaat dat u configureert.
  4. Volg de instructies om Touch ID te configureren op het nieuwe apparaat.
  5. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u het wachtwoord van uw Apple ID in op het nieuwe apparaat. Als u meerdere apparaten hebt, moet u de toegangscodes van deze apparaten mogelijk ook invoeren.
  6. Het nieuwe apparaat biedt de keuze om apps, gegevens en instellingen te herstellen vanaf uw meest recente iCloud-reservekopie, of om de reservekopie van het huidige apparaat bij te werken en dan te herstellen. Nadat u een reservekopie hebt geselecteerd, kunt u kiezen of u instellingen met betrekking tot locatie, privacy, Apple Pay en Siri wilt overzetten.
  7. Als u een Apple Watch hebt en een nieuwe iPhone configureert, wordt u ook gevraagd of u uw gegevens en instellingen van de Apple Watch wilt overzetten.

De configuratie voltooien

• Houd de twee apparaten dicht bij elkaar terwijl uw informatie, instellingen en wachtwoorden worden overgezet.
  • Zorg er indien mogelijk voor dat uw nieuwe apparaat verbonden blijft met wifi en blijft aangesloten op een voedingsbron na de configuratie. Zo kan materiaal als foto's, muziek en apps dat is bewaard in iCloud automatisch worden gedownload naar uw apparaat.

iCloud gebruiken

Volg de stappen in dit gedeelte om in iCloud een reservekopie te maken van het vorige apparaat en om de reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

Een iCloud-reservekopie maken

1. Maak via wifi verbinding met internet op uw vorige apparaat.
  2. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Reservekopie'.
  3. Controleer of 'iCloud-reservekopie' is ingeschakeld.
  4. Tik op 'Maak nu reservekopie'.
  5. Blijf verbonden met wifi tot het proces is voltooid.

De simkaart in het nieuwe apparaat plaatsen of contact opnemen met de aanbieder

Dit moet u doen als het nieuwe apparaat een simkaart nodig heeft:

• Als u een nieuwe simkaart hebt gekregen van de aanbieder, plaatst u deze in het nieuwe apparaat.
  • Als het nieuwe apparaat hetzelfde soort simkaart als het vorige apparaat gebruikt, plaatst u de simkaart in het nieuwe apparaat.
  • Neem contact op met de aanbieder als u een andere soort simkaart in het nieuwe apparaat moet plaatsen of als u dit niet zeker weet.

Volg daarna de stappen hieronder om de iCloud-reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

De iCloud-reservekopie overzetten naar het nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm 'Hallo' verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Druk op de thuisknop wanneer u het scherm 'Hallo' ziet. Volg de stappen tot u het wifischerm ziet.
  3. Tik op een wifinetwerk om er verbinding mee te maken. Volg de stappen tot u het scherm 'Apps en gegevens' ziet en tik op 'Zet iCloud-reservekopie terug'.
  4. Log in bij iCloud met uw Apple ID en wachtwoord.
  5. Kies een reservekopie wanneer u hierom wordt gevraagd. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door te kijken naar de datum en grootte van de diverse reservekopieën. Lees wat u moet doen als u wordt gevraagd om bij te werken naar een nieuwere versie van iOS.
  6. Als u met meerdere Apple ID's aankopen in de iTunes of App Store hebt gedaan, wordt u gevraagd bij elke Apple ID in te loggen. Als u de wachtwoorden niet meer weet, kunt u deze stap overslaan door te tikken op 'Ik heb geen Apple ID' of 'Wachtwoord vergeten'.
  7. Verbreek de verbinding niet en wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de andere configuratiestappen op het scherm. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto's, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.

* Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen' om uw apparaat te wissen. Hierdoor worden alle gegevens op het apparaat gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm 'Hallo' weergegeven.

De configuratie voltooien

Lees hoe u de Apple Watch herstelt vanaf een reservekopie en deze koppelt aan de nieuwe iPhone. Als u normaal gesproken iTunes gebruikt om materiaal te synchroniseren naar uw iOS-apparaat, kunt u het apparaat ook aansluiten op de computer en het aanvullende materiaal synchroniseren via iTunes.

iTunes gebruiken

Volg de stappen in dit gedeelte om in iTunes een reservekopie te maken van het vorige apparaat en om de reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

Als u de iTunes-reservekopie niet codeert, worden de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of Apple Watch niet bewaard.

Een reservekopie van het vorige apparaat maken in iTunes

1. Sluit het vorige apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes en controleer of u de nieuwste versie hebt.
  3. Selecteer het apparaat.
  4. Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of de Apple Watch wilt bewaren, moet u de reservekopie coderen. Schakel hiervoor het aankruisvak 'Codeer [apparaat]-reservekopie' in en maak een wachtwoord aan dat u gemakkelijk kunt onthouden.

Schrijf het wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kunt u immers geen iTunes-reservekopieën terugzetten.Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit niet wilt bewaren, hoeft u de reservekopie niet te coderen. Klik op 'Maak nu reservekopie'.
  5. Wanneer het proces is voltooid, controleert u of de reservekopie met succes is voltooid in 'Voorkeuren' > 'Apparaten' in iTunes. U ziet de naam van het apparaat met de datum en het tijdstip waarop iTunes de reservekopie heeft aangemaakt. Als u de reservekopie hebt gecodeerd, ziet u ook  naast de naam van het apparaat.

De simkaart in het nieuwe apparaat plaatsen of contact opnemen met de aanbieder

Dit moet u doen als het nieuwe apparaat een simkaart nodig heeft:

• Als u een nieuwe simkaart hebt gekregen van de aanbieder, plaatst u deze in het nieuwe apparaat.
  • Als het nieuwe apparaat hetzelfde soort simkaart gebruikt als het vorige apparaat, plaatst u de simkaart in het nieuwe apparaat.
  • Neem contact op met de aanbieder als u een andere soort simkaart in het nieuwe apparaat moet plaatsen of als u dit niet zeker weet.

Volg daarna de stappen hieronder om de iTunes-reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

De iTunes-reservekopie overzetten naar het nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm 'Hallo' verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Druk op de thuisknop wanneer u het scherm 'Hallo' ziet en volg de stappen tot u het scherm 'Apps en gegevens' ziet. Tik dan op 'Zet iTunes-reservekopie terug'>.
  3. Sluit het nieuwe apparaat aan op de computer waarmee u een reservekopie van het vorige apparaat hebt gemaakt.
  4. Open iTunes op de computer en selecteer het apparaat.
  5. Selecteer 'Zet reservekopie terug'. Kies vervolgens een reservekopie. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door te kijken naar de datum en grootte van de diverse reservekopieën. Lees wat u moet doen als u wordt gevraagd om bij te werken naar een nieuwere versie van iOS.
  6. Als u moet herstellen vanaf een gecodeerde reservekopie, voert u uw wachtwoord in wanneer u daarom wordt gevraagd.
  7. Wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de rest van de configuratiestappen op het iOS-apparaat. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto's, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.

* Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen' om uw apparaat te wissen. Hierdoor worden alle gegevens op het apparaat gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm 'Hallo' weergegeven.

De configuratie voltooien

Lees hoe u de Apple Watch herstelt vanaf een reservekopie en deze koppelt aan de nieuwe iPhone. Als u normaal gesproken iTunes gebruikt om materiaal te synchroniseren naar uw iOS-apparaat, kunt u het apparaat ook aansluiten op de computer en het aanvullende materiaal synchroniseren via iTunes.

Meer hulp