Inhoud van een iPhone, iPad of iPod touch overzetten naar een nieuw apparaat

U kunt de inhoud van een iPhone, iPad of iPod touch overzetten naar een ander apparaat via iCloud of iTunes.

Voordat u begint

iCloud gebruiken

Maak een reservekopie van het huidige apparaat met iCloud. Vervolgens kunt u de reservekopie naar het nieuwe apparaat overzetten.

Een iCloud-reservekopie maken

1. Verbind het oude apparaat met het internet via Wi-Fi.
  2. Tik in iOS 8 of hoger op Instellingen > iCloud > Reservekopie. Tik in iOS 7 of lager op Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie.
  3. Verzeker u ervan dat iCloud-reservekopie is ingeschakeld.
  4. Tik op Maak nu reservekopie. Blijf verbonden met Wi-Fi tot het proces is voltooid.
  5. Verzeker u ervan dat de reservekopie is voltooid in Instellingen > iCloud > Opslag > Beheer opslag. Deze verschijnt met de juiste datum en grootte.

De simkaart in het nieuwe apparaat plaatsen of contact opnemen met de aanbieder

Als het huidige apparaat een simkaart heeft, doet u het volgende:

• Als u een nieuwe kaart hebt gekregen van de aanbieder, plaatst u die in het nieuwe apparaat.
  • Als het nieuwe apparaat dezelfde soort simkaart als het huidige apparaat gebruikt, plaatst u de simkaart in het nieuwe apparaat.
  • Neem contact op met de aanbieder als u een ander soort simkaart in het nieuwe apparaat moet plaatsen of als u dit niet zeker weet.

Zet vervolgens de iCloud-reservekopie over naar het nieuwe apparaat.

De iCloud-reservekopie overzetten naar het nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm ‘Hallo’ verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, leest u wat u moet doen.
  2. Veeg op het scherm ‘Hallo’ van links naar rechts. Volg de stappen tot u het Wi-Fi-scherm ziet.
  3. Tik op een Wi-Fi-netwerk om er verbinding mee te maken.
  4. Volg de stappen tot u het scherm Apps en gegevens ziet en tik op Zet iCloud-reservekopie terug > Volgende.
  5. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  6. Kies een reservekopie. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door de datum en grootte van elke reservekopie te controleren. Nadat u gekozen hebt, wordt de overdracht gestart. Als u met meerdere Apple ID’s aankopen in de iTunes of App Store hebt gedaan, wordt u gevraagd bij elke Apple ID in te loggen. Als u de wachtwoorden niet meer weet, kunt u deze stap overslaan door te tikken op Ik heb geen Apple ID of Wachtwoord vergeten.
  7. Blijf verbonden en wacht tot het proces is voltooid. Als u de Wi-Fi-verbinding verbreekt alvorens het proces is voltooid, wordt het herstel onderbroken totdat u opnieuw verbinding maakt. Een reservekopie terugzetten kan even duren afhankelijk van de grootte van de reservekopie en de snelheid van het netwerk.

Als u een Apple Watch hebt, leest u hoe u deze met de nieuwe iPhone koppelt. U kunt een reservekopie terugzetten op de watch.

De configuratie voltooien

Laat het apparaat indien mogelijk verbonden met Wi-Fi en aangesloten op een stroombron tot het materiaal in de cloud naar het apparaat is gedownload. Het materiaal in de cloud is het materiaal dat in de cloud en niet in de reservekopie is bewaard, zoals foto’s en muziek. Dit materiaal wordt automatisch gedownload op de achtergrond. Afhankelijk van de hoeveelheid materiaal kan dit enkele uren of dagen in beslag nemen.

Als u materiaal doorgaans synchroniseert met iTunes, kunt u het apparaat ook aansluiten op de computer en iTunes gebruiken om extra materiaal te synchroniseren. Als u iCloud-sleutelhanger niet hebt ingesteld, wordt u mogelijk gevraagd het wachtwoord voor e-mail, sociale netwerken en andere apps in te voeren.

iTunes gebruiken

Maak een reservekopie van het huidige apparaat met iTunes. Vervolgens kunt u de reservekopie naar het nieuwe apparaat overzetten.

Als u de iTunes-reservekopie niet codeert, worden de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of Apple Watch niet bewaard.

Een reservekopie van het huidige apparaat in iTunes maken

1. Sluit het apparaat op de computer aan.
  2. Open iTunes en zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Selecteer het apparaat.
  4. Bewaar het materiaal dat u vanaf de iTunes Store of App Store hebt gedownload: klik op Archief > Apparaten > Zet aankopen over. Wacht vervolgens tot de overdracht is voltooid.
  5. Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of de Apple Watch wilt bewaren, moet u de reservekopie coderen. Selecteer hiervoor het vakje Codeer [apparaat]-reservekopie en maak een wachtwoord aan dat u niet vergeet.

Schrijf het wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kunt u immers geen iTunes-reservekopieën terugzetten. Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit niet wilt bewaren, hoeft u de reservekopie niet te coderen. Klik gewoon op Maak nu reservekopie.
  6. Wanneer het proces is voltooid, controleert u of de reservekopie met succes is voltooid in Voorkeuren > Apparaten in iTunes. U ziet de naam van het apparaat alsook de datum en tijd van wanneer iTunes de reservekopie heeft gemaakt. Als u de reservekopie hebt gecodeerd, ziet u ook   naast de naam van het apparaat.

De simkaart in het nieuwe apparaat plaatsen of contact opnemen met de aanbieder

Als het huidige apparaat een simkaart heeft, doet u het volgende:

• Als u een nieuwe kaart hebt gekregen van de aanbieder, plaatst u deze in het nieuwe apparaat.
  • Als het nieuwe apparaat dezelfde soort simkaart als het huidige apparaat gebruikt, plaatst u de simkaart in het nieuwe apparaat.
  • Neem contact op met de aanbieder als u een andere soort simkaart in het nieuwe apparaat moet plaatsen of als u dit niet zeker weet.

Zet vervolgens de iTunes-reservekopie over naar een nieuw apparaat.

De iTunes-reservekopie overzetten naar het nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm ‘Hallo’ verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, leest u wat u moet doen.
  2. Veeg op het scherm ‘Hallo’ van links naar rechts en volg de stappen tot u het Wi-Fi-scherm ziet.
  3. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer waarop u de iTunes-reservekopie hebt bewaard.
  4. Tik op het Wi-Fi-scherm van het iOS-apparaat op Verbind met iTunes.
  5. Volg de stappen tot u het scherm Apps en gegevens ziet en tik op Zet iTunes-reservekopie terug > Volgende.
  6. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  7. Kies een reservekopie. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door de datum en grootte van elke reservekopie te controleren. Nadat u gekozen hebt, wordt de overdracht gestart.
  8. Als u een gecodeerde reservekopie terugzet, voert u het wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  9. Wacht totdat het proces is voltooid. Voer vervolgens de resterende configuratiestappen uit en synchroniseer het resterende materiaal

Als u een Apple Watch hebt, leest u hoe u deze met de iPhone koppelt. U kunt een reservekopie terugzetten op de watch.

De configuratie voltooien

Laat het apparaat aangesloten op de computer en gebruik iTunes om het materiaal te synchroniseren dat niet in de reservekopie was opgenomen. Laat het apparaat indien mogelijk verbonden met Wi-Fi en aangesloten op een stroombron tot het materiaal in de cloud naar het apparaat is gedownload. Het materiaal in de cloud is het materiaal dat in de cloud en niet in de reservekopie is bewaard, zoals foto’s en muziek. Dit materiaal wordt automatisch gedownload op de achtergrond. Afhankelijk van de hoeveelheid materiaal kan dit enkele uren of dagen in beslag nemen.

Een reservekopie overzetten naar een apparaat dat u al hebt geconfigureerd

Als u een reservekopie wilt overzetten naar een apparaat dat u al hebt geconfigureerd, moet u het apparaat wissen: tik op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Hierdoor worden de huidige gegevens op het apparaat gewist. Nadat het apparaat is gewist, wordt het opnieuw opgestart en ziet u het scherm ‘Hallo’. Nu kunt u een reservekopie naar het apparaat overzetten.

Terug naar boven >

Meer hulp

Laatst gewijzigd op: