Materiaal overzetten vanaf uw vorige iOS-apparaat naar uw nieuwe iPhone, iPad of iPod touch

Stel uw nieuwe iOS-apparaat in vanaf een reservekopie van uw vorige iPhone, iPad of iPod touch.

Voordat u begint

iCloud gebruiken

Gebruik de stappen in dit gedeelte om in iCloud een reservekopie te maken van het vorige apparaat en om de reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

iCloud-reservekopie inschakelen

Een iCloud-reservekopie maken

1. Maak via Wi-Fi verbinding met internet op uw vorige apparaat.
  2. Ga naar Instellingen > iCloud > Reservekopie.
  3. Controleer of iCloud-reservekopie is ingeschakeld.
  4. Tik op Maak nu reservekopie.
  5. Blijf verbonden met Wi-Fi tot het proces is voltooid.

De simkaart in het nieuwe apparaat plaatsen of contact opnemen met de aanbieder

Dit moet u doen als het nieuwe apparaat een simkaart nodig heeft:

• Als u een nieuwe simkaart hebt gekregen van de aanbieder, plaatst u deze in het nieuwe apparaat.
  • Als het nieuwe apparaat hetzelfde soort simkaart als het vorige apparaat gebruikt, plaatst u de simkaart in het nieuwe apparaat.
  • Neem contact op met de aanbieder als u een andere soort simkaart in het nieuwe apparaat moet plaatsen of als u dit niet zeker weet.

Volg dan de stappen hieronder om de iCloud-reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

Het scherm Apps en gegevens op een iPhone tijdens het instellen

De iCloud-reservekopie overzetten naar het nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm ‘Hallo’ verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt ingesteld, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Veeg op het scherm ‘Hallo’ van links naar rechts. Volg de stappen tot u het Wi-Fi-scherm ziet.
  3. Tik op een Wi-Fi-netwerk om er verbinding mee te maken. Volg de stappen tot u het scherm Apps en gegevens ziet en tik op Zet iCloud-reservekopie terug > Volgende.
  4. Log in bij iCloud met uw Apple ID en wachtwoord.
  5. Kies een reservekopie wanneer u hierom wordt gevraagd. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door de datum en grootte van elke reservekopie te controleren. Leer wat u moet doen als u wordt gevraagd om bij te werken naar een nieuwere versie van iOS.
  6. Als u met meerdere Apple ID’s aankopen in de iTunes of App Store hebt gedaan, wordt u gevraagd bij elke Apple ID in te loggen. Als u de wachtwoorden niet meer weet, kunt u deze stap overslaan door te tikken op ‘Ik heb geen Apple ID of Wachtwoord vergeten’.
  7. Blijf verbonden en wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg dan de andere instellingsstappen in het scherm. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met Wi-Fi en blijft aangesloten op een voedingsbron na de instelling. Zo kan materiaal als foto’s, muziek en apps dat is opgeslagen in iCloud automatisch terug worden gedownload naar uw apparaat.

* Tik op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen om uw apparaat te wissen. Hierdoor worden de huidige gegevens op het apparaat gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm ‘Hallo’ weergegeven.

De configuratie voltooien

Leer hoe u de Apple Watch herstelt vanaf een reservekopie en deze koppelt aan de nieuwe iPhone. Of als u normaal gesproken iTunes gebruikt om materiaal te synchroniseren naar uw iOS-apparaat, sluit u het apparaat aan op de computer en gebruikt u iTunes om het aanvullende materiaal te synchroniseren.

Gebruik iTunes

Gebruik de stappen in dit gedeelte om in iTunes een reservekopie te maken van het vorige apparaat en om de reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

Als u de iTunes-reservekopie niet codeert, worden de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of Apple Watch niet bewaard.

Een reservekopie van het vorige apparaat in iTunes maken

1. Sluit het vorige apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes en zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Selecteer het apparaat.
  4. Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of de Apple Watch wilt bewaren, moet u de reservekopie coderen. Selecteer hiervoor het vakje Codeer [apparaat]-reservekopie en maak een wachtwoord aan dat u niet vergeet.

Schrijf het wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kunt u immers geen iTunes-reservekopieën terugzetten.Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit niet wilt bewaren, hoeft u de reservekopie niet te coderen. Klik gewoon op Maak nu reservekopie.
    Kies Maak nu reservekopie of u kunt de reservekopie coderen
  5. Wanneer het proces is voltooid, controleert u of de reservekopie met succes is voltooid in Voorkeuren > Apparaten in iTunes. U ziet de naam van het apparaat met de datum en het tijdstip waarop iTunes de reservekopie heeft gemaakt. Als u de reservekopie hebt gecodeerd, ziet u ook   naast de naam van het apparaat.
    Zoek de reservekopie op onder iTunes-voorkeuren > Apparaten

De simkaart in het nieuwe apparaat plaatsen of contact opnemen met de aanbieder

Dit moet u doen als het nieuwe apparaat een simkaart nodig heeft:

• Als u een nieuwe simkaart hebt gekregen van de aanbieder, plaatst u deze in het nieuwe apparaat.
  • Als het nieuwe apparaat hetzelfde soort simkaart als het vorige apparaat gebruikt, plaatst u de simkaart in het nieuwe apparaat.
  • Neem contact op met de aanbieder als u een andere soort simkaart in het nieuwe apparaat moet plaatsen of als u dit niet zeker weet.

Volg dan de stappen hieronder om de iTunes-reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

Scherm Apps en gegevens tijdens het instellen op een iPhone

De iTunes-reservekopie overzetten naar het nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm ‘Hallo’ verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt ingesteld, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Veeg van links naar rechts op het scherm ‘Hallo’ en volg de stappen tot u het scherm Apps en gegevens ziet. Tik dan op Zet iTunes-reservekopie terug>.
  3. Sluit het nieuwe apparaat aan op de computer waarmee u een reservekopie van het vorige apparaat hebt gemaakt.
  4. Open iTunes op de computer en selecteer het apparaat.
  5. Selecteer Zet reservekopie terug. Kies vervolgens een reservekopie. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door de datum en grootte van elke reservekopie te controleren. Leer wat u moet doen als u wordt gevraagd om bij te werken naar een nieuwere versie van iOS.
  6. Als u moet herstellen vanaf een gecodeerde reservekopie, voert u uw wachtwoord in wanneer u daarom wordt gevraagd.
  7. Wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg dan de rest van de instellingsstappen op het iOS-apparaat. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met Wi-Fi en blijft aangesloten op een voedingsbron na de instelling. Zo kan materiaal als foto’s, muziek en apps dat is opgeslagen in iCloud automatisch terug worden gedownload naar uw apparaat.

* Tik op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen om uw apparaat te wissen. Hierdoor worden de huidige gegevens op het apparaat gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm ‘Hallo’ weergegeven.

De configuratie voltooien

Leer hoe u de Apple Watch herstelt vanaf een reservekopie en deze koppelt aan de nieuwe iPhone. Of als u normaal gesproken iTunes gebruikt om materiaal te synchroniseren naar uw iOS-apparaat, sluit u het apparaat aan op de computer en gebruikt u iTunes om dat aanvullende materiaal te synchroniseren.

Meer hulp

Laatst gewijzigd op: