Materiaal overzetten vanaf uw vorige iOS-apparaat naar uw nieuwe iPhone, iPad of iPod touch

Stel uw nieuwe iOS-apparaat in vanaf een reservekopie van uw vorige iPhone, iPad of iPod touch.

Voordat u begint

iCloud gebruiken

Volg de stappen in dit gedeelte om in iCloud een reservekopie te maken van het vorige apparaat en om de reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

Schakel 'iCloud-reservekopie' in

Een iCloud-reservekopie maken

1. Maak via wifi verbinding met internet op uw vorige apparaat.
  2. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie'. Als u iOS 10.2 of ouder gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Reservekopie'.
  3. Controleer of 'iCloud-reservekopie' is ingeschakeld.
  4. Tik op 'Maak nu reservekopie'.
  5. Blijf verbonden met wifi tot het proces is voltooid.

De simkaart in het nieuwe apparaat plaatsen of contact opnemen met de aanbieder

Dit moet u doen als het nieuwe apparaat een simkaart nodig heeft:

• Als u een nieuwe simkaart hebt gekregen van de aanbieder, plaatst u deze in het nieuwe apparaat.
  • Als het nieuwe apparaat hetzelfde soort simkaart als het vorige apparaat gebruikt, plaatst u de simkaart in het nieuwe apparaat.
  • Neem contact op met de aanbieder als u een andere soort simkaart in het nieuwe apparaat moet plaatsen of als u dit niet zeker weet.

Volg daarna de stappen hieronder om de iCloud-reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

Een iCloud-reservekopie overzetten naar een nieuw apparaat

De iCloud-reservekopie overzetten naar het nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm 'Hallo' verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt ingesteld, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Druk op de thuisknop wanneer u het scherm 'Hallo' ziet. Volg de stappen tot u het wifischerm ziet.
  3. Tik op een wifinetwerk om er verbinding mee te maken. Volg de stappen tot u het scherm 'Apps en gegevens' ziet en tik op 'Zet iCloud-reservekopie terug' > 'Volgende'.
  4. Log in bij iCloud met uw Apple ID en wachtwoord.
  5. Kies een reservekopie wanneer u hierom wordt gevraagd. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door te kijken naar de datum en grootte van de diverse reservekopieën. Lees wat u moet doen als u wordt gevraagd om bij te werken naar een nieuwere versie van iOS.
  6. Als u met meerdere Apple ID's aankopen in de iTunes of App Store hebt gedaan, wordt u gevraagd bij elke Apple ID in te loggen. Als u de wachtwoorden niet meer weet, kunt u deze stap overslaan door te tikken op 'Ik heb geen Apple ID' of 'Wachtwoord vergeten'.
  7. Verbreek de verbinding niet en wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de andere configuratiestappen op het scherm. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto's, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.

* Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen' om uw apparaat te wissen. Hierdoor worden alle gegevens op het apparaat gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm 'Hallo' weergegeven.

De configuratie voltooien

Lees hoe u de Apple Watch herstelt vanaf een reservekopie en deze koppelt aan de nieuwe iPhone. Als u normaal gesproken iTunes gebruikt om materiaal te synchroniseren naar uw iOS-apparaat, kunt u het apparaat ook aansluiten op de computer en het aanvullende materiaal synchroniseren via iTunes.

Gebruik iTunes

Volg de stappen in dit gedeelte om in iTunes een reservekopie te maken van het vorige apparaat en om de reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

Als u de iTunes-reservekopie niet codeert, worden de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of Apple Watch niet bewaard.

Een reservekopie van het vorige apparaat maken in iTunes

1. Sluit het vorige apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes en controleer of u de nieuwste versie hebt.
  3. Selecteer het apparaat.
  4. Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit op het iOS-apparaat of de Apple Watch wilt bewaren, moet u de reservekopie coderen. Selecteer hiervoor het aankruisvak 'Codeer [apparaat]-reservekopie' en maak een wachtwoord aan dat u gemakkelijk kunt onthouden.

Schrijf het wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kunt u immers geen iTunes-reservekopieën terugzetten.Als u de gegevens van Gezondheid en Activiteit niet wilt bewaren, hoeft u de reservekopie niet te coderen. Klik op 'Maak nu reservekopie'.
    Een iTunes-reservekopie maken van een iPhone, iPad of iPod touch
  5. Wanneer het proces is voltooid, controleert u of de reservekopie met succes is voltooid in 'Voorkeuren' > 'Apparaten in iTunes'. U ziet de naam van het apparaat met de datum en het tijdstip waarop iTunes de reservekopie heeft gemaakt. Als u de reservekopie hebt gecodeerd, ziet u ook slotsymbool naast de naam van het apparaat.
    Een iOS-reservekopie in iTunes

De simkaart in het nieuwe apparaat plaatsen of contact opnemen met de aanbieder

Dit moet u doen als het nieuwe apparaat een simkaart nodig heeft:

• Als u een nieuwe simkaart hebt gekregen van de aanbieder, plaatst u deze in het nieuwe apparaat.
  • Als het nieuwe apparaat hetzelfde soort simkaart gebruikt als het vorige apparaat, plaatst u de simkaart in het nieuwe apparaat.
  • Neem contact op met de aanbieder als u een andere soort simkaart in het nieuwe apparaat moet plaatsen of als u dit niet zeker weet.

Volg daarna de stappen hieronder om de iTunes-reservekopie over te zetten naar het nieuwe apparaat.

Een iTunes-reservekopie op een iPhone terugzetten

De iTunes-reservekopie overzetten naar het nieuwe apparaat

1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm 'Hallo' verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt ingesteld, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
  2. Druk op de thuisknop wanneer u het scherm 'Hallo' ziet en volg de stappen tot u het scherm 'Apps en gegevens' ziet. Tik dan op 'Zet iTunes-reservekopie terug'>.
  3. Sluit het nieuwe apparaat aan op de computer waarmee u een reservekopie van het vorige apparaat hebt gemaakt.
  4. Open iTunes op de computer en selecteer het apparaat.
  5. Selecteer 'Zet reservekopie terug'. Kies vervolgens een reservekopie. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door te kijken naar de datum en grootte van de diverse reservekopieën. Lees wat u moet doen als u wordt gevraagd om bij te werken naar een nieuwere versie van iOS.
  6. Als u moet herstellen vanaf een gecodeerde reservekopie, voert u uw wachtwoord in wanneer u daarom wordt gevraagd.
  7. Wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de rest van de configuratiestappen op het iOS-apparaat. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto's, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.

* Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen' om uw apparaat te wissen. Hierdoor worden alle gegevens op het apparaat gewist. Nadat u het hebt gewist, start het apparaat opnieuw op en wordt het scherm 'Hallo' weergegeven.

De configuratie voltooien

Lees hoe u de Apple Watch herstelt vanaf een reservekopie en deze koppelt aan de nieuwe iPhone. Als u normaal gesproken iTunes gebruikt om materiaal te synchroniseren naar uw iOS-apparaat, kunt u het apparaat ook aansluiten op de computer en het aanvullende materiaal synchroniseren via iTunes.

Meer hulp