De betaalinformatie van een Apple ID wijzigen of verwijderen

Op een iPhone, iPad of iPod touch kunt u de betaalinformatie van de Apple ID wijzigen in Instellingen. Op een Mac of pc kunt u de betaalinformatie wijzigen in iTunes.

Betaalinformatie wijzigen of verwijderen

Een Apple ID is de persoonlijke account waarmee u toegang hebt tot Apple-voorzieningen zoals de App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, de Apple Online Store, FaceTime en meer. Wanneer u uw betaalmethode of factuuradres in de iTunes Store wijzigt, werkt u de informatie ook bij in andere voorzieningen die de Apple ID gebruiken zoals de App Store en iCloud.

Een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken

1. Tik in het beginscherm op Instellingen.
  2. Tik op iTunes en App Store.
  3. Tik op uw Apple ID
  4. Tik op Toon Apple ID. U moet wellicht inloggen.

5. Tik op Betaalinformatie. Als u Delen met gezin gebruikt, ziet u Betaalinformatie mogelijk niet. Tik op Delen met gezin om de Apple ID van het gezinshoofd te zien.
  6. Wijzig of verwijder de informatie. Selecteer Geen om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u moet doen als Geen niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd
  7. Tik op Gereed.

Als u een creditcard als betaalmethode instelt, plaatst de iTunes Store een tijdelijk autorisatiebedrag op uw creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren.

Een Mac of pc gebruiken

Klik om iTunes te openen en log in op de pagina Accountinformatie of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Klik op Log in en voer vervolgens uw Apple ID en wachtwoord in.
  3. Klik op uw naam en selecteer Accountinfo in het menu.
  4. Voer het wachtwoord opnieuw in.

Op het scherm Accountinformatie:

1. Klik rechts van Betaalgegevens op Bewerk. U vindt de aanvaarde betaalmethoden van de iTunes Store in het onderdeel met betaalwijzen. Als u Delen met gezin gebruikt, kan alleen het gezinshoofd de betaalinformatie bijwerken. Lees meer over betaalinformatie en Delen met gezin.
  2. Wijzig of verwijder de informatie. Selecteer Geen om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u moet doen als Geen niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
  3. Klik op Gereed.

Als u een creditcard als betaalmethode instelt, plaatst de iTunes Store een tijdelijk autorisatiebedrag op uw creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren.

De betaalinformatie van Delen met gezin wijzigen

Als u Delen met gezin gebruikt en u het gezinshoofd bent, kunt u deze betaalmethoden gebruiken. U kunt de betaalinformatie niet instellen op Geen.

Alleen het gezinshoofd kan de betaalinformatie van een gezin wijzigen. Als u het gezinshoofd niet bent, ziet u dit bericht: ‘De betaalmethode voor uw gezin wordt beheerd door [Apple ID]’.

Hulp krijgen

Neem contact op met iTunes Store Support als u hulp nodig hebt bij het wijzigen van de betaalinformatie, creditcardgegevens of factuurgegevens. Mogelijk vindt u hieronder het antwoord op uw vraag:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: