De betaalgegevens van een Apple ID wijzigen of verwijderen

U kunt de betaalgegevens van uw Apple ID beheren in Instellingen op uw iPhone, iPad, of iPod touch; op uw Mac of pc; of in de Apple Music-app op uw Android-apparaat.

Uw Apple ID is de persoonlijke account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals de App Store, de iTunes Store, iCloud, iMessage, de Apple Online Store, FaceTime en meer. Als u uw betaalmethode of factuuradres wijzigt, worden uw gegevens ook bijgewerkt in alle andere voorzieningen waarvoor u uw Apple ID gebruikt.

Als u uw betaalmethode wijzigt, controleert u of de accountgegevens overeenkomen met de gegevens zoals die zijn geregistreerd bij uw financiële instelling. Lees meer over de verschillende betaalmethoden die u kunt gebruiken.

Wanneer u 'Delen met gezin' configureert en het delen van aankopen inschakelt, beheert een volwassene van het gezin (het gezinshoofd) de gedeelde betaalmethode voor alle leden van de gezinsgroep. Lees meer over gezinsaankopen en betalingen.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  3. Tik op 'Betaalgegevens' en wijzig of verwijder vervolgens uw gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u moet doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren. Lees hier welke betaalmethoden in uw land of regio beschikbaar zijn.
    Accountinstellingen op een iPhone X. 'Geen' is geselecteerd als betaalmethode.
  4. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Tik vervolgens op 'Gereed'.

Als u uw betaalmethode wijzigt in een creditcard of betaalkaart, ziet u mogelijk een reserveringsbedrag op uw rekening. Mogelijk wordt er ook een optie weergegeven om een nieuwe kaart toe te voegen aan Apple Pay.

Op een Mac of pc

Op een Mac of pc kunt u uw betaalgegevens wijzigen via iTunes, op internet, in Systeemvoorkeuren (Mac), of met iCloud voor Windows (pc).

In iTunes

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
    iTunes op een Mac met de optie 'Toon mijn account' geselecteerd in het accountmenu. Een iTunes Store-venster is geopend in de achtergrond.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. Klik op de pagina 'Accountinformatie' op 'Bewerk' rechts van 'Betaalgegevens'. Welke betaalmethoden in de iTunes Store worden geaccepteerd, ziet u bij 'Betaalmethode'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  4. Wijzig of verwijder de gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u moet doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren. Lees hier welke betaalmethoden in uw land of regio beschikbaar zijn.
    iTunes open op het scherm 'Betaalgegevens bewerken' in Accountinstellingen. 'Geen' is geselecteerd als betaalmethode.
  5. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Klik vervolgens op 'Gereed'.

Als u uw betaalmethode wijzigt in een creditcard of betaalkaart, ziet u mogelijk een reserveringsbedrag op uw rekening.

Op internet

U kunt een andere creditcard of betaalkaart gebruiken door in te loggen bij uw Apple ID-accountpagina. Wanneer u voor het eerst een aankoop doet op een van uw Apple apparaten, moet u wellicht uw betaalmethode verifiëren.

1. Klik op deze koppeling om naar de Apple ID-accountpagina te gaan: Toon Apple ID.
  2. Log in met uw Apple ID. U wordt mogelijk gevraagd om beveiligingsvragen te beantwoorden.
  3. Klik in het gedeelte 'Betaling en verzending' op de knop 'Wijzig'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  4. Wijzig de betaalgegevens. Lees hier welke betaalmethoden in uw land of regio beschikbaar zijn.Een Safari-venster met het gedeelte 'Betaling en verzending' van de Apple ID-accountpagina. Dit wordt bewerkt om de betaalmethode te wijzigen in 'Geen'.
  5. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Klik vervolgens op 'Bewaar'.

Op deze pagina kunt u ook de beveiliging van uw account of andere voorkeuren bijwerken, maar u kunt hier geen betaalmethode verwijderen.

In Systeemvoorkeuren

1. Klik in het menu bovenaan het computerscherm op het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en vervolgens op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Accountgegevens'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
  3. Klik op de tab 'Betaling' en klik vervolgens op 'Details' rechts naast uw huidige betaalmethode. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  4. Wijzig de betaalgegevens. Lees hier welke betaalmethoden in uw land of regio beschikbaar zijn.
    Het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren met het venstermenu voor betaalgegevens. 'Geen' is geselecteerd als betaalmethode.
  5. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Klik op 'Bewaar' en vervolgens op 'Gereed'.

In Systeemvoorkeuren kunt u geen betaalmethode verwijderen.

iCloud voor Windows

1. Open iCloud voor Windows op de pc.
  2. Klik op 'Accountgegevens' > 'Apple ID beheren'.
  3. Er wordt een browservenster geopend. Log in met uw Apple ID. Mogelijk wordt u gevraagd om uw Apple ID te verifiëren.
  4. Klik in het gedeelte 'Betaling en verzending' op de knop 'Wijzig'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  5. Wijzig de betaalgegevens. Lees hier welke betaalmethoden in uw land of regio beschikbaar zijn.
  6. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Klik vervolgens op 'Bewaar'.

In iCloud voor Windows kunt u geen betaalmethode verwijderen.

Op een Android-apparaat

1. Open de Apple Music-app op het Android-apparaat. Tik onderaan het scherm op 'Bibliotheek', 'Voor jou', 'Ontdekken' of 'Radio'. Tik vervolgens rechtsboven op de menuknop de knop 'Sorteeropties'.
  2. Tik op 'Accountinstellingen' > 'Betaalgegevens'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID. Als u 'Accountinstellingen' niet ziet, tikt u op 'Instellingen' > 'Log in', logt u in met uw Apple ID, tikt u op de terug-knop de knop 'Navigeer omhoog' en tikt u opnieuw op de menuknop de knop 'Sorteeropties'.
  3. In het scherm met betaalgegevens wijzigt of verwijdert u de gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u moet doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren.
    Android-telefoon met het scherm 'Betaalgegevens'
  4. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Tik vervolgens op 'Gereed'.

Als u uw betaalmethode wijzigt in een creditcard of betaalkaart, ziet u mogelijk een reserveringsbedrag op uw rekening.

Automatisch bijgewerkte betaalgegevens

Als u Apple betalingen op een nieuwe creditcard of betaalkaart ziet, heeft uw financiële instelling mogelijk uw informatie automatisch voor u bijgewerkt. Financiële instellingen werken soms betaalgegevens bij, om te voorkomen dat voorzieningen waarvoor u periodiek abonnementsgeld betaalt, zoals Apple Music, worden opgeschort wanneer u een nieuwe creditcard krijgt. Soms laten kaartuitgevers periodieke betalingen doorlopen, ook al is de creditcard verlopen.

Wilt u hier meer over weten, dan kunt u contact opnemen met de kaartuitgever of financiële instelling.

De CVV- of beveiligingscode opzoeken

Wanneer u aankopen doet bij de App Store, iTunes Store of Apple Books, wordt u mogelijk om uw beveiligingscode of CVV gevraagd om uw betaalgegevens te verifiëren.

Als de beveiligingscode ontbreekt of onleesbaar is, neemt u contact op met uw bank of creditcardmaatschappij voor assistentie.

De meeste kaarten

Een afbeelding van de achterzijde van een creditcard met de CVV-/beveiligingscode

Op de achterzijde van de kaart, achter het kaartnummer, staat een code van drie cijfers.

American Express

Een afbeelding van de voorzijde van een creditcard met de beveiligingscode/CVV.

Op de voorzijde van de kaart, boven het kaartnummer, staat een code van vier cijfers.

Hulp krijgen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.