De betaalgegevens van een Apple ID wijzigen of verwijderen

Op een iPhone, iPad of iPod touch kun je de betaalgegevens van je Apple ID wijzigen in Instellingen. Ga naar iTunes op de Mac of pc.

Je Apple ID is je persoonlijke account waarmee je toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals de App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, de Apple Online Store, FaceTime en meer. Wanneer je je betaalwijze of rekeningadres wijzigt, werk je je gegevens ook bij in alle andere voorzieningen die je Apple ID gebruiken.

Als je je betaalwijze wijzigt, controleer dan of de accountinformatie overeenkomt met de gegevens die bij je creditcardmaatschappij bekend zijn.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Store kunnen per land of regio verschillen.

Een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken

1. Tik op 'Instellingen' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op je Apple ID en op 'Toon Apple ID'. Je moet wellicht inloggen.
  3. Tik op 'Betaalinformatie'. Als je 'Delen met gezin' gebruikt, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens bijwerken.
  4. Wijzig of verwijder de gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalwijze te verwijderen. Lees wat je kunt doen als je 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren.
  5. Tik op Gereed.

Als je een creditcard als betaalwijze instelt, plaatst de iTunes Store een reservering op je creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren.

Een Mac of pc gebruiken

Om iTunes automatisch te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie' vanaf uw computer, klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.

4. Typ uw wachtwoord en druk op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Toon account'.

Op de pagina Accountinformatie:

1. Klik rechts van 'Betaalgegevens' op 'Bewerk'. Je vindt de geaccepteerde betaalwijzen van de iTunes Store onder 'Betaalwijze'. Als je 'Delen met gezin' gebruikt, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens bijwerken.
  2. Wijzig of verwijder de gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalwijze te verwijderen. Lees wat je kunt doen als je 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren.
  3. Klik op 'Gereed'.

Als je een creditcard als betaalwijze instelt, plaatst de iTunes Store een reservering op je creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren.

De betaalgegevens van 'Delen met gezin' wijzigen

Alleen het gezinshoofd kan de betaalgegevens van een gezin bewerken. Als je niet het gezinshoofd bent, zie je dit bericht: 'De betaalmethode van uw gezin wordt beheerd door [Apple ID]'.

Als je het gezinshoofd bent, kun je deze betaalwijzen gebruiken. Je kunt de betaalwijze niet instellen op 'Geen'.

Hulp krijgen

Log in bij je Apple ID-accountpagina, als je andere accountinformatie wilt bijwerken.

Als een vorige betaling niet is geaccepteerd, moet u wellicht de betaalinformatie wijzigen.

Neem contact op met iTunes Store Support als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van de betaalgegevens, creditcardgegevens of factuurgegevens.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.