Wijzig of verwijder de betaalinformatie van uw Apple ID

Op een iPhone, iPad of iPod touch kunt u de betaalinformatie van uw Apple ID wijzigen in Instellingen. Ga naar iTunes op de Mac of pc.

Uw Apple ID is uw persoonlijke account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals de App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, de Apple Online Store, FaceTime en meer. Wanneer u uw betaalmethode of rekeningadres wijzigt, werkt u uw gegevens ook bij in alle andere voorzieningen die uw Apple ID gebruiken.

Als u uw betaalmethode wijzigt, controleer dan of de accountinformatie overeenkomt met de gegevens die bij uw creditcardmaatschappij bekend zijn.

Als u Delen met gezin gebruikt, kan alleen het gezinshoofd de betaalinformatie bijwerken.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken

Als u uw betaalinformatie wilt wijzigen en gebruikmaakt van iOS 10.3 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'Betaling en bezorging'.  Mogelijk moet u het wachtwoord van uw Apple ID invoeren.
  2. Selecteer uw huidige betalingsmethode.
  3. Voer uw nieuwe betaalinformatie in.
  4. Tik op 'Bewaar'.

Als u uw betaalinformatie wilt verwijderen of als u iOS 10.2 of lager gebruikt:

1. Tik op 'Instellingen' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en op 'Toon Apple ID'. Je moet wellicht inloggen.
  3. Tik op 'Betaalinformatie'.
  4. Wijzig of verwijder de gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u kunt doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren.
  5. Tik op 'Gereed'.

Als u een creditcard als betaalmethode instelt, plaatst de iTunes Store een autorisatiebedrag op uw creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren.

Een Mac of pc gebruiken

Om iTunes automatisch te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie' vanaf uw computer, klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.

4. Typ uw wachtwoord en druk op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Toon account'.

Op de pagina Accountinformatie:

1. Klik rechts van 'betaalinformatie' op 'Bewerk'. Je vindt de geaccepteerde betaalmethoden van de iTunes Store onder 'Betaalwijze'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kan alleen het gezinshoofd de betaalinformatie bijwerken.
  2. Wijzig of verwijder de gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u kunt doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren.
  3. Klik op 'Gereed'.

Als u een creditcard als betaalmethode instelt, plaatst de iTunes Store een autorisatiebedrag op uw creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren.

De betaalinformatie van 'Delen met gezin' wijzigen

Alleen het gezinshoofd kan de betaalinformatie van een gezin bewerken. Als u niet het gezinshoofd bent, ziet u dit bericht: 'De betaalmethode van uw gezin wordt beheerd door [Apple ID]'.

Als u het gezinshoofd bent, kunt u deze betaalmethoden gebruiken. U kunt de betaalmethode niet instellen op 'Geen'.

Automatisch bijgewerkte betaalinformatie

Als u iTunes-betalingen op een nieuwe creditcard ziet, heeft de uitgever van uw creditcard mogelijk uw informatie voor u bijgewerkt. Kaartuitgevers werken betaalinformatie bij om te voorkomen dat herhalende betalingen, zoals abonnementen op Apple Music, worden gepauzeerd wanneer een nieuwe creditcard wordt uitgegeven. Soms staan kaartuitgevers toe dat herhalende betalingen doorgaan op een vervallen creditcard.

Als u zorgen hebt over dit proces, kunt u hierover contact opnemen met de kaartuitgever of financiële instelling.

Hulp krijgen

Log in bij uw Apple ID-accountpagina, als u andere accountinformatie wilt bijwerken.

Als een vorige betaling niet is geaccepteerd, moet u wellicht de betaalinformatie wijzigen.

Neem contact op met iTunes Store Support als u hulp nodig hebt bij het wijzigen van de betaalinformatie, creditcardgegevens of factuurgegevens.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.