De betaalinformatie van een Apple ID wijzigen of verwijderen

Op een iPhone, iPad of iPod touch kunt u bij Instellingen de betaalinformatie van uw Apple ID wijzigen. Gebruik iTunes op een Mac of pc.

Uw Apple ID is de persoonlijke account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals de App Store, de iTunes Store, iCloud, iMessage, de Apple Online Store, FaceTime en meer. Als u uw betaalmethode of factuuradres wijzigt, worden uw gegevens ook bijgewerkt in alle andere voorzieningen waarvoor u uw Apple ID gebruikt.

Als u uw betaalmethode wijzigt, controleert u of de accountgegevens overeenkomen met de gegevens die bij uw creditcardmaatschappij bekend zijn. Lees meer over de verschillende betaalmethoden die u kunt gebruiken.

Wanneer u 'Delen met gezin' configureert en het delen van aankopen inschakelt, beheert een volwassene van het gezin (het gezinshoofd) de gedeelde betaalmethode voor alle leden van de gezinsgroep. Lees meer over gezinsaankopen en betalingen.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u uw betaalinformatie wilt wijzigen en gebruikmaakt van iOS 10.3 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Betaling en bezorging'. Mogelijk moet u het wachtwoord van uw Apple ID invoeren.
  2. Tik op uw huidige betaalmethode. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalinformatie wijzigen.
  3. Voer de nieuwe betaalgegevens in.
    Als u een betaalmethode wilt verwijderen, selecteert u 'Geen'. Lees wat u kunt doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren.

Tik op 'Volgende' nadat u uw naam en kaartnummer hebt ingevoerd.
  4. Voer uw factuurgegevens en adres in en tik op 'Bewaar'.

Als u een creditcard als betaalmethode instelt, plaatst de iTunes Store een tijdelijk autorisatiebedrag op uw creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren. U ziet mogelijk ook een optie om de nieuwe kaart toe te voegen aan Apple Pay.

Op een Mac of pc

Op een Mac of pc kunt u uw betaalinformatie wijzigen via iTunes of op het internet.

U kunt uw betaalinformatie ook wijzigen in Systeemvoorkeuren op een Mac. Als u een pc hebt, kunt u iCloud voor Windows gebruiken.

iTunes

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Geef mijn account weer. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Voer nogmaals uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.

Op de pagina Accountinformatie:

1. Klik rechts van 'Betaalgegevens' op 'Bewerk'. U vindt de geaccepteerde betaalmethoden van de iTunes Store onder 'Betaalgegevens'.  Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalinformatie wijzigen.
  2. Wijzig of verwijder de gegevens.
    Selecteer 'Geen' om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u kunt doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren.
  3. Klik op 'Gereed'.

Als u een creditcard als betaalmethode instelt, plaatst de iTunes Store een tijdelijk autorisatiebedrag op uw creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren.

Op het internet

U kunt de creditcard of betaalpas wijzigen door in te loggen bij uw Apple ID-accountpagina. Wanneer u voor het eerst een aankoop doet op een van uw Apple apparaten, moet u wellicht uw betaalmethode verifiëren.

1. Klik op deze pagina om naar de Apple ID-accountpagina te gaan: Toon Apple ID.
  2. Log in met uw Apple ID. U wordt mogelijk gevraagd de beveiligingsvragen te beantwoorden.
  3. Klik in het gedeelte 'Betaling en verzending' op 'Werk betaalgegevens bij'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalinformatie wijzigen.
  4. Wijzig de betaalinformatie.
  5. Klik op 'Bewaar'.

Op deze pagina kunt u ook de beveiliging van uw account of andere voorkeuren bijwerken maar u kunt geen betaalmethode verwijderen.

Systeemvoorkeuren

1. Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'.
  2. Klik op 'Accountgegevens'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
  3. Klik op 'Betaling' > 'Gegevens'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalinformatie wijzigen.

In Systeemvoorkeuren kunt u geen betaalmethode verwijderen.

iCloud voor Windows

1. Open iCloud voor Windows op de pc.
  2. Klik op 'Accountgegevens' > 'Apple ID beheren'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
  3. Klik in het gedeelte 'Betaling en verzending' op 'Werk betaalgegevens bij'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalinformatie wijzigen.

In iCloud voor Windows kunt u geen betaalmethode verwijderen.

Automatisch bijgewerkte betaalinformatie

Als u iTunes-betalingen op een nieuwe creditcard ziet, heeft de uitgever van de creditcard mogelijk uw informatie voor u bijgewerkt. Kaartuitgevers werken betaalinformatie bij om te voorkomen dat periodieke betalingen, zoals abonnementen op Apple Music, worden gepauzeerd wanneer een nieuwe creditcard wordt uitgegeven. Soms staan kaartuitgevers toe dat periodieke betalingen doorgaan op een vervallen creditcard.

Wilt u meer hierover weten, dan kunt u contact opnemen met de kaartuitgever of financiële instelling.

Hulp krijgen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.