De betaalinformatie van een Apple ID wijzigen of verwijderen

Op een iPhone, iPad of iPod touch kunt u de betaalinformatie van uw Apple ID wijzigen in Instellingen. Ga op uw Mac of pc naar iTunes.

Uw Apple ID is de persoonlijke account waarmee u toegang hebt tot Apple-voorzieningen zoals de App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, de Apple Online Store, FaceTime en meer. Wanneer u uw betaalmethode of factuuradres wijzigt, werkt u de informatie ook bij in alle andere voorzieningen die uw Apple ID gebruiken.

Als u uw betaalmethode wijzigt, controleer dan of de accountinformatie overeenkomt met de gegevens waarover uw creditcardmaatschappij beschikt.

Een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken

1. Tik op Instellingen > ‘iTunes en App Store’.
  2. Tik achtereenvolgens op uw Apple ID en op Toon Apple ID. U moet wellicht inloggen.
    iOS instellingen van iTunes en de App Store
  3. Tik op Betaalinformatie. Als u ‘Delen met gezin’ gebruikt, kan alleen het gezinshoofd de betaalinformatie bijwerken.
  4. Wijzig of verwijder de betaalinformatie. Selecteer Geen om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u kunt doen als Geen niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
  5. Tik op Gereed.

Als u een creditcard als betaalmethode instelt, plaatst de iTunes Store een tijdelijk autorisatiebedrag op uw creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren.

Een Mac of pc gebruiken

Klik om iTunes te openen en log in bij uw pagina Accountinformatie of volg deze stappen:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies Account > Toon mijn account in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.

Als u Windows gebruikt en de menubalk niet ziet, leest u hoe u deze inschakelt.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op Toon account.

Op de pagina Accountinformatie:

1. Klik rechts naast Betaalgegevens op Bewerk. U vindt de aanvaarde betaalmethoden van de iTunes Store onder Betaalwijze. Als u ‘Delen met gezin’ gebruikt, kan alleen het gezinshoofd de betaalinformatie bijwerken.
  2. Wijzig of verwijder de betaalinformatie. Selecteer Geen om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u kunt doen als Geen niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd.
  3. Klik op Gereed.

Als u een creditcard als betaalmethode instelt, plaatst de iTunes Store een tijdelijk autorisatiebedrag op uw creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren.

De betaalinformatie van ‘Delen met gezin’ wijzigen

Alleen het gezinshoofd kan de betaalinformatie van een gezin wijzigen. Als u niet het gezinshoofd bent, ziet u dit bericht: ‘De betaalmethode voor uw gezin wordt beheerd door [Apple ID]’.

Als u het gezinshoofd bent, kunt u de volgende betaalmethoden gebruiken. U kunt de betaalinformatie niet instellen op Geen.

Hulp krijgen

Log in bij uw Apple ID-accountpagina, als u andere accountinformatie wilt bijwerken.

Als een vorige betaling niet is geaccepteerd, moet u wellicht de betaalinformatie wijzigen.

Neem contact op met iTunes Store Support als u hulp nodig hebt bij het wijzigen van de betaalinformatie, creditcardgegevens of factuurgegevens.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: