Apple ID-betaalmethoden wijzigen, toevoegen of verwijderen

Beheer de betaalgegevens die u gebruikt voor de App Store, de iTunes Store, iCloud en andere voorzieningen. Wanneer u uw betaalgegevens wijzigt, worden deze gegevens automatisch bijgewerkt voor alle apps en voorzieningen waarvoor u uw Apple ID gebruikt.

Om uw betaalgegevens te wijzigen, tikt of klikt u op deze knop:

Wijzig betaalmethoden

Ziet u uw betaalgegevens niet als u op de knop tikt of klikt? Kies uw apparaat en volg de stappen:

Uw betaalmethode wijzigen op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op uw naam en tik vervolgens op 'iTunes Store en App Store'.*
  3. Tik op uw Apple ID (dat is meestal uw e-mailadres) en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  4. Tik op 'Beheer betaalmethoden'. (Als u een oudere versie van iOS gebruikt, tikt u op 'Betaalinformatie'.) Vervolgens kunt u uw betaalmethoden toevoegen, bijwerken, opnieuw ordenen of verwijderen:

Bijwerken of toevoegen

iPhone met het scherm 'Beheer betaalmethoden' met drie creditcards.

Een betaalmethode bijwerken
Tik op de betaalmethode en wijzig vervolgens uw gegevens. Mogelijk moet u de beveiligingscode invoeren die op uw creditcard of betaalkaart staat vermeld.

Als er 'Apple Pay' staat achter de laatste vier cijfers van het kaartnummer, gaat u naar de Wallet-app om de kaartgegevens te bewerken.

Een betaalmethode toevoegen
Tik op 'Voeg betaalmethode toe'.

Verwijderen of opnieuw ordenen

iPhone met het scherm 'Beheer betaalmethoden' met de verwijderknop naast de creditcards.

Een betaalmethode verwijderen
Tik op 'Bewerk' en tik vervolgens op het verwijdersymbool  of veeg naar links en tik op 'Verwijder'.

De volgorde van uw betaalmethoden wijzigen
Tik op 'Bewerk' en gebruik vervolgens het volgordesymbool  om uw betaalmethoden te herschikken. Apple probeert de betaalmethoden in de getoonde volgorde te gebruiken (van boven naar beneden). U kunt de prioriteit van het gebruik van uw Apple ID-saldo niet wijzigen.

*In iOS 12.2 of hoger kunt u uw betaalmethoden ook beheren via 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Betaling en verzending'. Als u een apparaat met iOS 12.1.x of lager hebt en uw betaalmethoden wijzigt via 'Betaling en verzending', worden al uw bewaarde betaalmethoden verwijderd.

Uw betaalmethode wijzigen op uw Mac

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik op uw naam of op de knop 'Log in'  onderaan de navigatiekolom.
  3. Klik op 'Bekijk informatie'.
  4. Klik op 'Beheer betaalmethoden' naast 'Betaalgegevens'. (Als u een oudere versie van macOS gebruikt, klikt u op 'Bewerk' rechts naast 'Betaalmethode'.) U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  5. Vanaf hier kunt u de volgende dingen doen:
    • Een betaalmethode wijzigen: klik op 'Bewerk' naast de betaalmethode. Mogelijk moet u de beveiligingscode invoeren die op uw creditcard of betaalkaart staat vermeld.
    • Een betaalmethode toevoegen: klik op 'Voeg methode toe'.
    • Een betaalmethode verwijderen: klik op 'Bewerk' naast de betaalmethode en klik vervolgens op 'Verwijder'.
    • De volgorde van uw betaalmethoden wijzigen: plaats de cursor op een betaalmethode en gebruik vervolgens het volgordesymbool . Apple probeert de betaalmethoden in de getoonde volgorde te gebruiken (van boven naar beneden). U kunt de prioriteit van het gebruik van uw Apple ID-saldo niet wijzigen.

De App Store op een Mac met de pagina 'Beheer betaalmethoden', waar u betaalmethoden kunt wijzigen, opnieuw ordenen, toevoegen of verwijderen.

Als u geen Apple apparaat hebt

Als u de betaalmethode van uw Apple ID wilt wijzigen, gebruikt u iTunes op uw pc of volgt u de stappen voor uw niet-Apple apparaat.

Als u uw betaalgegevens niet kunt wijzigen

Werk uw apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS of macOS.

Als u abonnementen hebt, er nog betalingen openstaan of u aankopen deelt met uw 'Delen met gezin'-groep, kunt u niet alle betaalgegevens verwijderen. Krijg hulp als u geen betaalmethode aan uw Apple ID wilt koppelen

Betaalmethoden beheren die gezinsleden gebruiken

Als u 'Delen met gezin' configureert en het delen van aankopen inschakelt, beheert een volwassene van het gezin (het gezinshoofd) één gedeelde betaalmethode voor alle leden van de gezinsgroep. Lees meer over gezinsaankopen en betalingen.

Als u zelf het gezinshoofd bent, kunt u meerdere betaalmethoden toevoegen aan uw eigen Apple ID, maar uw gezinsleden kunnen alleen de eerste betaalmethode in de lijst gebruiken. Als een gezinslid geen aankoop kan doen, kan het gezinshoofd een andere betaalmethode bovenaan de lijst plaatsen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.