Over het batterijgebruik op een iPhone, iPad en iPod touch

Lees hier hoe je op je iPhone, iPad of iPod touch kunt controleren hoeveel batterijlading elke app gebruikt.

Het batterijgebruik controleren

Als je een overzicht van je batterijniveau en de batterijactiviteit van de afgelopen 24 uur tot maximaal de afgelopen 10 dagen wilt zien, ga je naar 'Instellingen' > 'Batterij'.

Wanneer je op een van de tijdsperioden boven de activiteitsgrafiek tikt ('Afgelopen 24 uur' of 'Afgelopen [X] dagen'), kun je zien welke apps hebben bijgedragen aan je batterijgebruik in die periode en welk percentage van de batterij er voor de app is gebruikt.

Om te zien hoe lang elke app op het scherm (de donkerblauwe balken) of op de achtergrond (de lichtblauwe balken) is gebruikt, tik je op 'Toon activiteit'. Onder elke app zie je mogelijk deze typen gebruik:

• 'Achtergrondactiviteit' betekent dat het meeste batterijgebruik van de app, zoals het afspelen van muziek of het volgen van de locatie, plaatsvindt terwijl de app op de achtergrond wordt uitgevoerd.

• 'Geen mobiel netwerk' en 'Zwak signaal' betekenen dat je apparaat op zoek is naar een signaal of wordt gebruikt met een zwak signaal.

• 'Aangesloten op oplader' betekent dat de app alleen is gebruikt tijdens het opladen van het apparaat.

Je kunt ook zien wanneer je apparaat voor het laatst was aangesloten op een oplader en wat het laatste oplaadniveau is. Met iOS 16 kun je zien of het opladen is onderbroken vanwege 'Geoptimaliseerd opladen', 'Opladen met schone energie' of temperatuur.

iPhone met het scherm 'Batterij' in Instellingen

Instellingen aanpassen om de gebruiksduur van de batterij te verbeteren

Wanneer je het batterijgebruik bekijkt, krijg je mogelijk een suggestie zoals 'Pas helderheid automatisch aan' of 'Pas helderheid beeldscherm aan'. Dit is omdat de software heeft bepaald dat de gebruiksduur van de batterij kan worden verbeterd door deze instellingen aan te passen.

Lees meer over het optimaliseren van de prestaties en levensduur van de batterij van je iPhone, iPad of iPod touch.

De energiebesparingsmodus gebruiken

Als je de gebruiksduur van je iPhone-batterij wilt verlengen, moet je de energiebesparingsmodus inschakelen. Dit vermindert het stroomverbruik totdat je deze modus uitschakelt of je iPhone oplaadt tot 80 procent. Wanneer de energiebesparingsmodus is ingeschakeld, worden bepaalde instellingen en functies, zoals app-updates, downloads van nieuwe tv-programma's of podcastafleveringen, het ophalen van e-mail en sommige visuele effecten zoals True Tone, verminderd of uitgeschakeld.

Lees meer over de energiebesparingsmodus.

Meer informatie

Met iOS 11.3 en nieuwer kun je de batterijconditie controleren en erachter komen of deze moet worden vervangen. Meer informatie vind je op de pagina De batterij en de prestaties van de iPhone.