Over het batterijgebruik op een iPhone, iPad en iPod touch

Met iOS 9 en hoger kunt u op een iOS-apparaat controleren hoeveel batterij elke app verbruikt.

Het batterijgebruik controleren

Ga naar 'Instellingen' > 'Batterij'.

Tik op  om te weten hoelang een app was geopend en op de achtergrond werd uitgevoerd. Onder elke app ziet u mogelijk deze typen gebruik:

• 'Achtergrondactiviteit' betekent dat batterij wordt verbruikt terwijl de apps op de achtergrond worden uitgevoerd.
  • 'Audio' betekent dat apps audio afspelen terwijl ze op de achtergrond worden uitgevoerd.
  • 'Geen mobiel netwerk' en 'Zwak signaal' betekenen dat het apparaat een signaal zoekt of met een zwak signaal wordt gebruikt.
  • 'Opslag en terugzetten' betekent dat het apparaat reservekopieën naar iCloud maakte of een iCloud-reservekopie terugzette.
  • 'Locatie' en 'Achtergrondlocatie' betekenen dat tijdens het zoeken naar het apparaat batterij is verbruikt.

Instellingen aanpassen om de gebruiksduur van de batterij te verbeteren

Wanneer u het batterijgebruik bekijkt, krijgt u mogelijk een suggestie zoals 'Pas helderheid automatisch aan' of 'Verminder helderheid'. Dit is omdat iOS heeft bepaald dat de gebruiksduur van de batterij kan worden verbeterd door deze instellingen aan te passen. U kunt ook de gebruiksduur zien sinds het apparaat voor het laatst volledig is opgeladen.

Lees meer over het optimaliseren van de prestaties en levensduur van de batterij van een iOS-apparaat.

De energiebesparingsmodus gebruiken

Als u de gebruiksduur van de batterij wilt verlengen, schakelt u de energiebesparingsmodus in. Hierdoor wordt het stroomverbruik verminderd totdat u deze optie uitschakelt of de iPhone tot 80 procent oplaadt. Wanneer de energiebesparingsmodus is ingeschakeld, worden bepaalde instellingen en taken zoals e-mail ophalen, 'Hé, Siri', apps op de achtergrond verversen en sommige visuele effecten minder vaak uitgevoerd of uitgeschakeld.

Lees meer over de energiebesparingsmodus.

Meer informatie

iOS 11.3 voegt nieuwe functies toe die de batterijstatus aangeven en aanbevelen of een batterij moet worden vervangen. Meer informatie vindt u op de pagina De batterij en de prestaties van de iPhone.