Apple Hardware Test gebruiken op de Mac

Apple Hardware Test (AHT) bevat een aantal diagnosefuncties waarmee u de hardware van uw Mac kunt testen.

Nadat u hebt vastgesteld dat er sprake is van een hardwareprobleem met uw Mac, kunt u Apple Hardware Test gebruiken om te bepalen welk hardwareonderdeel de boosdoener is.

Als uw Mac is uitgebracht na juni 2013, volgt u in plaats hiervan de stappen voor het gebruik van Diagnostische informatie Apple.

Apple Hardware Test gebruiken

1. Koppel alle externe apparaten los met uitzondering van het toetsenbord, de muis, het beeldscherm, de Ethernet-verbinding (indien van toepassing) en de netvoeding. Als u niet alle overige apparaten loskoppelt, kan Apple Hardware Test mogelijk een foutbericht geven.
  2. Plaats de Mac op een vlak, vast, stabiel en goed geventileerd werkoppervlak.
  3. Zet uw Mac uit.
  4. Schakel de Mac in en druk meteen op de D-toets op het toetsenbord en houd de toets ingedrukt. Houd de D-toets ingedrukt totdat u het symbool van Apple Hardware Test ziet:
  5. Selecteer de gewenste taal en klik op de pijl naar rechts. Als u geen muis gebruikt, kunt u met de pijl omhoog en pijl omlaag een taal selecteren. Druk vervolgens op de Return-toets.
  6. U start de test door op de knop 'Test', de T-toets of Return te drukken. U kunt desgewenst de optie 'Voer uitgebreide test uit' inschakelen voordat u de test start. Er wordt dan een grondigere test uitgevoerd, die ook langer duurt.
  7. Wanneer de test klaar is, kunt u de resultaten bekijken rechtsonder in het scherm.
  8. Klik op 'Herstart' of 'Zet uit' onder in het venster als u Apple Hardware Test wilt sluiten.

Meer informatie

• Sommige Mac-computers die zijn geleverd met OS X Lion v10.7 of hoger starten op met AHT via internet als AHT niet op de opstartschijf staat of als u tijdens het opstarten de D-toets ingedrukt houdt. Hiervoor moet de computer via Ethernet of wifi verbonden zijn met internet.
  • Als u OS X Lion v10.7 of lager gebruikt en AHT niet kunt starten, zoekt u de OS X-installatieschijf met de naam 'Applications Install Disc 2' op. Plaats de schijf in de interne optische schijfeenheid of externe Apple SuperDrive voordat u de bovenstaande stappen uitvoert. Als u een MacBook Air (eind 2010) hebt, steekt u in plaats daarvan de Software Reinstall Drive voor de MacBook Air in de USB poort.
Publicatiedatum:Wed Nov 01 22:18:00 GMT 2017