Toetscombinaties tijdens het opstarten van een Mac

Lees meer over de Mac-functies en -tools die u kunt gebruiken door tijdens het opstarten een of meerdere toetsen ingedrukt te houden.

Deze toetscombinaties zijn alleen van toepassing op Mac-computers met een Intel-processor.

Om een van deze toetscombinaties te gebruiken, houdt u de toetsen ingedrukt onmiddellijk nadat u op de aan/uit-knop hebt gedrukt om de Mac in te schakelen of nadat de Mac begint met herstarten. Houd de toetsen ingedrukt tot de omschreven actie wordt uitgevoerd.

Als een toetscombinatie niet werkt

Als een toetscombinatie niet werkt bij het opstarten, kunnen deze oplossingen misschien helpen:

• Houd alle toetsen in de combinatie tegelijk ingedrukt, niet één voor één.
  • Schakel de Mac uit. Druk vervolgens op de aan/uit-knop om de Mac weer in te schakelen. Houd nu de toetsen ingedrukt terwijl uw Mac opstart.
  • Wacht een paar seconden voordat u op de toetsen drukt; tijdens het opstarten kan het even duren voordat de Mac het toetsenbord herkent. Sommige toetsenborden hebben een lampje dat kort knippert bij het opstarten, wat aangeeft dat het toetsenbord wordt herkend en klaar is voor gebruik.
  • Als u een draadloos toetsenbord gebruikt, sluit u dit met een kabel aan op de Mac, als dat mogelijk is. U kunt ook het ingebouwde toetsenbord of een toetsenbord met een kabel gebruiken. Als u een toetsenbord gebruikt dat is gemaakt voor een pc, zoals een toetsenbord met een Windows-logo, probeer dan een toetsenbord dat is gemaakt voor de Mac.
  • Als u Boot Camp gebruikt om op te starten met Microsoft Windows, stelt u de systeemvoorkeuren voor Opstartschijf zo in dat de Mac wordt opgestart met macOS. Sluit de Mac vervolgens af of herstart de Mac en probeer het opnieuw.

Sommige toetscombinaties werken niet wanneer de Mac een firmwarewachtwoord gebruikt.