Telefoonnummers, contacten en e-mailadressen blokkeren op de iPhone, iPad of iPod touch

U kunt telefoonnummers, contacten en e-mailadressen blokkeren op uw apparaat. U kunt ook iMessages van onbekende afzenders filteren en iMessages rapporteren die eruitzien als spam of reclame.

Een telefoonnummer, contact of e-mailadressen blokkeren

Er zijn een paar manieren waarop u telefoonnummers, contacten en e-mailadressen kunt blokkeren.

Telefoon

In de Telefoon-app tikt u onder 'Recent' op de knop 'Info' Info-knop naast het telefoonnummer of contact dat u wilt blokkeren. Scrol omlaag en tik op 'Blokkeer deze beller'.

FaceTime

In de FaceTime-app tikt u op de knop 'Info' Info-knop naast het telefoonnummer, het contact of het e-mailadres dat u wilt blokkeren. Scrol omlaag en tik op 'Blokkeer deze beller'.

Berichten

In Berichten opent u het gesprek, tikt u op de contactpersoon bovenaan het gesprek en vervolgens op de knop 'Info' Info-knop. Tik op 'Info' blauwe Info-knop met persoonsymbool, scrol omlaag en tik op 'Blokkeer deze beller'.

Mail

In de Mail-app opent u de e-mail met het contact dat u wilt blokkeren en tikt u vervolgens aan de bovenkant op het contact. Tik op 'Blokkeer deze contactpersoon'.

Wanneer u een telefoonnummer of contact blokkeert, kan deze u nog steeds bellen of een voicemail sturen, maar u ontvangt hiervan geen melding. Berichten die worden verzonden of ontvangen, worden niet afgeleverd. Het contact ontvangt ook geen melding dat het gesprek of bericht is geblokkeerd. Wanneer u een e-mailadres blokkeert in Mail, gaat het naar de prullenbak. Het blokkeren van e-mailadressen werkt voor al uw Apple apparaten.

U kunt ook instellingen inschakelen om spamoproepen te blokkeren.

Uw geblokkeerde telefoonnummers, contacten en e-mailadressen beheren

De telefoonnummers, contacten en e-mailadressen die u hebt geblokkeerd vanuit Telefoon, FaceTime, Berichten of Mail bekijken:

Telefoon

Ga naar 'Instellingen' > 'Telefoon' en tik op 'Geblokkeerde contacten' om de lijst te bekijken.

FaceTime

Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime'. Onder 'Gesprekken' tikt u op 'Geblokkeerde contacten'.

Berichten

Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten'. Onder 'Sms/mms' tikt u op 'Geblokkeerde contacten'.

Mail

Ga naar 'Instellingen' > 'Mail'. Onder 'Berichtenreeksen' tikt u op 'Geblokkeerd'.

Vanuit deze schermen kunt u geblokkeerde telefoonnummers, contacten of e-mailadressen toevoegen of verwijderen.

Om een contact vanuit 'Telefoon' toe te voegen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Geblokkeerde contacten'. Scrol naar de onderkant van het scherm en tikt vervolgens op 'Voeg toe'. Tik vervolgens op het contact dat u wilt blokkeren. Om een contact toe te voegen vanuit Berichten of FaceTime, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' of 'Instellingen' > 'FaceTime' en tikt u op 'Geblokkeerde contacten'. Scrol vervolgens naar beneden, tik op 'Voeg toe' en selecteer het contact dat u wilt blokkeren. Om een contact toe te voegen vanuit Mail, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mail' en tikt u op 'Geblokkeerd'. Scrol naar beneden, tik op 'Voeg toe' en voer het contact in dat u wilt blokkeren. Om een telefoonnummer, contact of e-mailadres te deblokkeren, veegt u naar links over de invoer en tikt u op 'Deblokkeer'.

Berichten van onbekende afzenders filteren

U kunt berichten filteren van afzenders die niet in Contacten zijn bewaard.

iPhone waarop te zien is hoe u onbekende afzenders kunt filteren

Als u berichten wilt filteren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakelt u 'Filter onbekende afzenders' in.

iPhone waarop een gefilterd bericht te zien is

Tik in Berichten op 'Filters'  en tik vervolgens op 'Onbekende afzenders'. U ontvangt geen meldingen meer voor deze berichten.

Spam of reclame rapporteren in de app Berichten

U kunt iMessages die eruitzien als spam of reclame, rapporteren vanuit de Berichten-app. Als u een iMessage ontvangt van iemand die niet in Contacten is bewaard, ziet u onder het bericht een link 'Meld reclame'.

iPhone waarop te zien is hoe u ongewenste reclame meldt in de Berichten-app

Tik op 'Meld reclame' en vervolgens op 'Verwijder en meld reclame'. De Berichten-app stuurt de gegevens van de afzender en het bericht naar Apple en verwijdert het bericht van uw apparaat. U kunt het verwijderen van een bericht niet ongedaan maken.

Het melden van reclame blokkeert niet de mogelijkheid voor de afzender om nog een bericht te sturen. Als u dergelijke berichten niet meer wilt ontvangen, moet u het contact blokkeren.

Als u sms- en mms-berichten wilt rapporteren, neemt u contact op met de aanbieder.