iTunes Cards en codes inwisselen

Met een iTunes Store Card, een contentcode of een aanbiedingscode kunt u muziek, films, tv-programma’s, apps, boeken, audioboeken en meer verkrijgen.

Snel inwisselen

Klaar om in te wisselen? Open iTunes met deze koppeling om uw card of code nu in te wisselen.

Hulp nodig? U kunt meer lezen over cards en codes of ontdek wat u moet doen als u een iTunes Store Card of code niet kunt inwisselen.

De inwisselcode zoeken

Als u een iTunes Store Card hebt, krast u de label aan de achterkant van de card voorzichtig weg of haalt u deze eraf om de verborgen code te zien. U hebt deze zestiencijferige code, die met een X begint, nodig om een card in te wisselen.

Afhankelijk van welke soort card u hebt, verschijnt het nummer op verschillende plaatsen. Hier volgen enkele voorbeelden:

Content- en aanbiedingscodes hebben mogelijk geen sticker, bestaan mogelijk niet uit zestien cijfers en beginnen mogelijk niet met een X.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op het apparaat op iTunes Store, App Store of iBooks Store. Het bedrag van een iTunes Store Card wordt aan uw Apple ID gekoppeld. U kunt het dus in alle winkels gebruiken mits u bij elke winkel met dezelfde Apple ID inlogt.
  2. Scrol omlaag op het scherm Uitgelicht en tik op Wissel in.
  3. Log in met uw Apple ID. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten
  4. Tik op ‘U kunt codes ook handmatig invoeren’. In sommige landen kunt u cards met een ingebouwde camera inwisselen.
  5. Als u een iTunes Store Card hebt, voert u de zestiencijferige code in. Deze vindt u op de achterkant van de card en begint met een X.
    Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de card vindt.
  6. Tik op Wissel in. Lees wat u moet doen als u een waarschuwingsbericht ziet of een iTunes Store Card of contentcode niet kunt inwisselen.

Nadat u de code hebt ingewisseld, hangt wat er vervolgens gebeurt af van het type code dat u inwisselt:

iTunes Store Card

Uw iTunes-saldo wordt automatisch bijgewerkt.

Content- of aanbiedingscode

Het item dat bij de code hoort, wordt automatisch gedownload.

Het bedrag van een iTunes Store Card wordt aan de iTunes Store-, App Store- en iBooks Store-accounts van uw Apple ID toegevoegd. Het krediet wordt voor alle aankopen in deze winkels gebruikt tot het is opgebruikt. Lees hoe u controleert hoeveel krediet u hebt.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten
  3. Kies Account > Wissel in op de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.

Als u Windows gebruikt en de menubalk niet ziet, leest u hoe u deze inschakelt.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op Log in.
  5. Als u een iTunes Store Card hebt, voert u de zestiencijferige code in. Deze vindt u op de achterkant van de card en begint met een X.
    Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de card vindt.
    In sommige landen kunt u cards met een ingebouwde camera inwisselen.
  6. Klik op Wissel in.
    Lees wat u moet doen als u een waarschuwingsbericht ziet of een iTunes Store Card of contentcode niet kunt inwisselen.

Nadat u een iTunes Store Card hebt ingewisseld, wordt het saldo van uw iTunes-account automatisch bijgewerkt. Nadat u een content- of aanbiedingscode hebt ingewisseld, wordt het onderdeel waarvoor de code geldt automatisch gedownload.

Het bedrag van een iTunes Store Card wordt aan de iTunes Store-, App Store- en iBooks Store-accounts van uw Apple ID toegevoegd. Het krediet wordt voor alle aankopen in deze winkels gebruikt tot het is opgebruikt. Lees hoe u controleert hoeveel krediet u hebt.

Over cards en codes

iTunes Store Cards:

• Wanneer u een iTunes Store Card inwisselt, wordt het bedrag van de card aan uw iTunes Store-account toegevoegd. U kunt het op elk moment gebruiken voor aankopen in de iTunes Store, App Store of iBooks Store of voor de betaling van abonnementen en aankopen vanuit apps.
  • Als u een iTunes Store Card via e-mail hebt ontvangen, klikt u in de e-mail op Wissel nu in om het krediet in te wisselen.
  • Na het inwisselen van een card wordt het saldo van uw iTunes-account automatisch bijgewerkt. U moet wellicht uitloggen en opnieuw inloggen bij al uw apparaten om het krediet weer te geven. U vindt het krediet onder uw Apple ID.

Contentcodes en aanbiedingscodes:

• U kunt content- en aanbiedingscodes voor specifieke onderdelen in de iTunes Store, App Store of iBooks Store inwisselen op een iPhone, iPad of iPod touch.
  • Alle content- of aanbiedingscodes kunnen in iTunes voor Mac of Windows worden ingewisseld behalve de codes die specifiek voor de Mac App Store zijn. Wissel content- of aanbiedingscodes van de Mac App Store in de Mac App Store in. U kunt ook iBooks-codes in iBooks voor Mac inwisselen.

Andere cards:

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: