App Store- en iTunes-cadeaubonnen en contentcodes inwisselen

Hier leest u hoe u een App Store- en iTunes-cadeaubon inwisselt. Als u uw cadeaubon niet kunt inwisselen, leest u hier wat u moet doen.

Blauwe cadeaubon met het Apple logo

Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon of code bij Apple wilt inwisselen, tikt of klikt u op deze knop:

Een cadeaubon of code inwisselen

Als u geen optie ziet om uw code in te wisselen wanneer u op de knop tikt of klikt, kiest u uw apparaat uit de onderstaande lijst en volgt u de stappen.

Wat u kunt kopen met een cadeaubon

Wanneer u een App Store- en iTunes-cadeaubon inwisselt, voegt u tegoed toe aan uw Apple ID-saldo. Dat tegoed kunt u gebruiken om aankopen te doen in de App Store, iTunes Store, Apple TV-app of Apple Books. U kunt het tegoed ook gebruiken om uw iCloud-opslag te upgraden of abonnementen zoals Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+, Apple TV-kanalen of Apple News+ te betalen.

U kunt uw tegoed niet gebruiken om cadeaus voor iemand anders te kopen of om er andere cadeaubonnen mee te kopen. U kunt het tegoed ook niet delen met gezinsleden, ook niet als u gebruik maakt van 'Delen met gezin'.

De inwisselcode zoeken

Wanneer u een cadeaubon inwisselt, wordt u gevraagd om de inwisselcode van de bon. Trek het label op de achterkant van de cadeaubon eraf of kras het voorzichtig weg. U ziet nu een 16-cijferige code die begint met een X. (Als u een oudere kaart hebt, kan het nummer op een andere plek staan.) Als uw code beschadigd of onleesbaar is, kunt u contact opnemen met Apple Support.

Voorbeeld van een iTunes-cadeaubon met een 16-cijferige code

Promotiecodes zijn mogelijk niet afgedekt met een sticker, bestaan mogelijk niet uit 16 cijfers en beginnen mogelijk niet met een X.

iPhone met de knop 'Wissel cadeaubon of code in'

Een cadeaubon of code inwisselen op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app.
  2. Tik onderaan het scherm op 'Vandaag'.
  3. Tik bovenaan het scherm op de inlogknop de knop 'Mijn account' of op uw foto.
  4. Tik op 'Wissel cadeaubon of code in'. Als u 'Wissel cadeaubon of code in' niet ziet staan, logt u in met uw Apple ID. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten
  5. Tik op 'Gebruik camera' en volg de instructies op het scherm. Als u een oudere kaart hebt of als u zich in bepaalde landen of regio's bevindt, kunt u een kaart mogelijk niet inwisselen met behulp van uw camera. Tik op 'Je kunt codes ook handmatig invoeren' en volg de instructies op het scherm.
    • Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon hebt, voert u de zestiencijferige code (die met een X begint) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    • Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.
  6. Tik op 'Gereed'.

Kunt u uw cadeaubon of code niet inwisselen?

Een cadeaubon of code inwisselen op uw computer

1. Open de App Store op uw Mac.
  2. Klik op uw naam of op de inlogknop in de navigatiekolom.
  3. Klik op 'Wissel cadeaubon in'.
    Mac met de knop 'Wissel cadeaubon in' in de App Store
  4. Tik op 'Gebruik camera' en volg de instructies op het scherm. Als u een oudere kaart hebt of als u zich in bepaalde landen of regio's bevindt, kunt u een kaart mogelijk niet inwisselen met behulp van uw camera. Tik op 'Je kunt de code ook handmatig inwisselen' en volg de instructies op het scherm.
    • Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon hebt, voert u de zestiencijferige code (die met een X begint) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    • Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.

Kunt u uw cadeaubon of code niet inwisselen?

Gebruikt u een pc?

Als u een pc gebruikt, kunt u uw cadeaubon inwisselen in iTunes. Kies in de menubalk bovenaan het iTunes-venster de optie 'Account', kies 'Inwisselen', log in en volg de instructies op het scherm.

Een cadeaubon inwisselen op uw Android-apparaat

Op uw Android-apparaat kunt u cadeaubonnen alleen gebruiken voor Apple Music-abonnementen.

1. Open de Apple Music-app.
  2. Tik op de menuknop de knop 'Sorteeropties' en vervolgens op 'Account'.
  3. Tik op 'Wissel cadeaubon of code in'.
  4. Voer de code in die op de achterkant van de kaart staat en tik opnieuw op 'Wissel in'.

Kunt u uw cadeaubon of code niet inwisselen?

Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon hebt ontvangen per e-mail

Om een cadeaubon in te wisselen die iemand u per e-mail heeft toegestuurd, opent u de e-mail en tikt of klikt u op de knop 'Wissel nu in'.

Als u een cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen

Als u een bericht ziet dat uw cadeaubon ongeldig of inactief is, of dat de cadeaubon al is ingewisseld, leest u hier wat u moet doen.

Als uw code beschadigd of onleesbaar is, kunt u contact opnemen met Apple Support.

U kunt Apple Store-cadeaubonnen niet inwisselen in de App Store, iTunes Store of Apple Books. Lees wat u moet doen als u een Apple Store-cadeaubon hebt of niet weet wat voor soort cadeaubon u hebt.

Meer informatie

De functionaliteit van de App Store en iTunes Store kan verschillen per land of regio. Kijk hier wat in uw land of regio beschikbaar is.

App Store- en iTunes-cadeaubonnen zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Kijk hier of u cadeaubonnen kunt gebruiken in uw land of regio.