App Store- en iTunes-cadeaubonnen, Apple Music-cadeaubonnen en contentcodes inwisselen

U kunt cadeaubonnen inwisselen om Store-tegoed toe te voegen aan uw Apple ID en dat tegoed vervolgens gebruiken om aankopen te doen in de App Store of iTunes Store, of om uw iCloud-opslag te upgraden.

Een App Store- en iTunes-cadeaubon en een Apple Music-cadeaubon

Afhankelijk van het type cadeaubon dat u hebt, krijgt u mogelijk verschillende keuzes wanneer u deze wilt inwisselen:

• Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon hebt, kunt u deze inwisselen voor Store-tegoed.
  • Als u een Apple Music-cadeaubon hebt, kunt u deze inwisselen voor een Apple Music-abonnement1 of voor Store-tegoed.

U kunt ook promotiecodes inwisselen voor specifieke items in de App Store, de iTunes Store of de Book Store in de Boeken-app.

Een cadeaubon of code inwisselen

Als u niet bent ingelogd bij uw apparaat met de Apple ID waaraan u Store-tegoed wilt toevoegen, volgt u de stappen voor inwisselen hieronder. Lees wat u moet doen als uw bon inactief is of al is ingewisseld, of als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

1. Als u nog niet eerder een Apple Music-abonnement hebt gehad en u een Apple Music-cadeaubon inwisselt, krijgt u een gratis proefabonnement (indien van toepassing) plus het aantal maanden dat overeenkomt met de waarde van de cadeaubon. Apple Music-maanden die afkomstig zijn van een Apple Music-cadeaubon, kunnen niet worden bijgeschreven op een gezinsabonnement of studentenabonnement of een abonnement uit een bundel die door bepaalde aanbieders wordt aangeboden.

De inwisselcode zoeken

Wanneer u probeert een cadeaubon in te wisselen, wordt u gevraagd naar de inwisselcode van de bon. Trek of kras voorzichtig het label van de achterkant van de cadeaubon af. U ziet nu een 16-cijferige code, die begint met een X.

Voorbeeld van een iTunes-cadeaubon met een 16-cijferige code

Promotiecodes zijn mogelijk niet afgedekt met een sticker, bestaan mogelijk niet uit 16 cijfers en beginnen mogelijk niet met een X.

Als u een oudere bon hebt, kan het getal ergens anders staan. Hier volgen enkele voorbeelden:

Een iTunes-cadeaubon met de 16-cijferige code in de rechterbovenhoek

Een iTunes-cadeaubon met de 16-cijferige code in het midden

Een iTunes-cadeaubon met de 16-cijferige code rechts, boven de streepjescode

iPhone met de functie 'Gebruik camera'

iPhone, iPad, iPod touch

1. Open de App Store-app op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Tik op 'Vandaag' en vervolgens op de knop 'Mijn account' of op uw foto in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op 'Wissel cadeaubon of code in' en log in met uw Apple ID. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten
  4. Als u de camera in uw iPhone, iPad of iPod touch wilt gebruiken om uw cadeaubon toe te voegen, tikt u op 'Gebruik camera'. Volg de instructies op het scherm om de inwisselcode vast te leggen.
    Als u zich in bepaalde landen of regio's bevindt, of als u een oudere cadeaubon hebt, moet u de bon mogelijk handmatig invoeren. Tik in dat geval op 'Je kunt codes ook handmatig invoeren' en volg de aanwijzingen.
    • Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon hebt, voert u de zestiencijferige code (die met een X begint) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    • Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.
  5. Tik op 'Gereed'.

Meer informatie over wat u moet doen als u een waarschuwingsbericht ziet of als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Store-tegoed voor uw Apple ID wordt gebruikt bij elke aankoop die u in een van de Stores doet (inclusief abonnementen op Apple Music) en voor iCloud-opslag, net zo lang tot het op is. Lees hier hoe u uw Store-tegoed bekijkt.

Mac of pc

1. Open iTunes of de App Store.
  2. App Store: log in met uw Apple ID, klik op uw naam of uw foto in de linkerbenedenhoek en vervolgens op 'Wissel cadeaubon in'.
    iTunes: kies in de menubalk bovenaan het scherm of het iTunes-venster 'Account' > 'Wissel in' en log in met uw Apple ID.Het menu 'Account' in iTunes, met 'Wissel in' geselecteerd
  3. Als u de camera in uw computer wilt gebruiken om uw cadeaubon in te wisselen, klikt u op 'Gebruik camera'. Volg de instructies op het scherm om de inwisselcode vast te leggen.
    Als u zich in bepaalde landen of regio's bevindt, of als u een oudere bon hebt, moet u de bon mogelijk handmatig invoeren in het vak onder 'Je kunt de code ook handmatig inwisselen'. Volg vervolgens de aanwijzingen. Klik op 'Wissel in' wanneer u klaar bent.
    • Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon hebt, voert u de 16-cijferige code (die met een X begint) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    • Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.

Meer informatie over wat u moet doen als u een waarschuwingsbericht ziet of als u uw App Store- en iTunes-cadeaubon, Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Store-tegoed voor uw Apple ID wordt gebruikt bij elke aankoop die u in een van de Stores doet (inclusief abonnementen op Apple Music) en voor iCloud-opslag, net zo lang tot het op is. Lees hier hoe u uw Store-tegoed bekijkt.

Android-telefoon

U kunt Apple Music-cadeaubonnen inwisselen op uw Android-telefoon.

1. Open de Apple Music-app en tik op . Als u 'Log in' ziet staan, tikt u erop, voert u uw Apple ID en wachtwoord in en tikt u vervolgens op de knop 'Log in'. Tik nu opnieuw op .
  2. Tik op 'Instellingen'.
  3. Tik op 'Accountinstellingen'.
  4. Tik op 'Wissel cadeaubon of code in'.
  5. Voer de code in die op de achterkant van de kaart staat en tik opnieuw op 'Wissel in'.

Meer informatie

De functionaliteit van de App Store en iTunes Store kan verschillen per land of regio.