iTunes- of Apple Music-cadeaubonnen en contentcodes inwisselen

Met het tegoed op een cadeaubon kunt u muziek, films, tv-programma's, apps, boeken, audioboeken, Apple Music-abonnementen, iCloud-opslagruimte en meer kopen.

iTunes-cadeaubon

iTunes-cadeaubon

Als u een iTunes-cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van de cadeaubon op uw Apple ID gezet. U kunt het tegoed in de iTunes Store, App Store of iBooks Store gebruiken. U moet dan wel bij elke Store met dezelfde Apple ID inloggen. Het tegoed wordt gebruikt voor elke aankoop die u doet in de Store, totdat het tegoed op is.

Apple Music-cadeaubon

Apple Music-cadeaubon

Als u een Apple Music-cadeaubon inwisselt, kunt u ervoor kiezen uw tegoed direct op een individueel Apple Music-abonnement toe te passen. Als u geen abonnee bent van Apple Music en het tegoed toepast, wordt u automatisch aangemeld voor een abonnement*. Als u al abonnee bent van Apple Music en u tegoed toepast op een abonnement, wordt uw abonnement verlengd met het aantal maanden dat op de cadeaubon staat.

Als u een content- of aanbiedingscode hebt ingewisseld, wordt het item waarvoor de code geldt, automatisch gedownload op uw apparaat.

*Als u niet eerder een Apple Music-abonnement hebt gehad, krijgt u de gratis drie maanden bovenop het aantal maanden dat op de cadeaubon staat. De maanden van een Apple Music-abonnement op een Apple Music-cadeaubon kunnen niet worden bijgeschreven op een gezinsabonnement, studentenabonnementen en bundels via mobiele serviceprovider (via ondersteunde aanbieders).

Snel inwisselen

Klaar om in te wisselen?

Hulp nodig? U kunt meer lezen over cadeaubonnen en codes of lezen wat u moet doen als u uw iTunes- of Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

De inwisselcode zoeken

Als u een iTunes- of Apple Music-cadeaubon hebt, trekt of krast u voorzichtig het label van de achterkant van de kaart af. U ziet dan de verborgen code. Deze zestiencijferige code, die met een X begint, hebt u nodig om een cadeaubon in te wisselen.

Afhankelijk van welk soort cadeaubon u hebt, staat het nummer op verschillende plaatsen. Hier volgen enkele voorbeelden:

Content- en aanbiedingscodes hebben mogelijk geen sticker, bestaan mogelijk niet uit zestien cijfers en beginnen mogelijk niet met een X.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op uw apparaat op 'iTunes Store', 'iBooks Store' of 'App Store'.
  2. Scrol omlaag op het scherm 'Uitgelicht' en tik op 'Wissel in'.
  3. Log in met uw Apple ID. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten
  4. Tik op 'Je kunt codes ook handmatig invoeren'. In sommige landen en regio's kunt u cadeaubonnen inwisselen met een ingebouwde camera.
  5. Als u een iTunes- of Apple Music-cadeaubon hebt, voert u de code van zestien tekens (die begint met een X) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.
  6. Als u uw Store-tegoed wilt gebruiken, tikt u op 'Gereed'.
    Als u een aanbieding voor Apple Music krijgt, kiest u 'Verleng je abonnement' om uw code in te wisselen voor een aantal maanden gebruik van Apple Music. Als u deze liever inwisselt voor Store-tegoed, kiest u 'Gebruik saldo voor iTunes of App Store'.

Lees wat u kunt doen als u een waarschuwingsbericht ziet of als u uw iTunes- of Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Als u de code hebt ingewisseld, is wat er vervolgens gebeurt afhankelijk van het type cadeaubon of code dat u inwisselt:

• Als u een iTunes-cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van de cadeaubon op de Apple ID gezet die u gebruikt om items te kopen in de iTunes Store, iBooks Store en App Store.
  • Als u een Apple Music-cadeaubon inwisselt, wordt het tegoed toegevoegd aan uw Apple Music-abonnement.
  • Als u een content- of aanbiedingscode hebt ingewisseld, wordt het item waarvoor de code geldt, automatisch gedownload op uw apparaat.

Als u ervoor kiest het saldo op uw Apple Music-cadeaubon niet toe te passen op een abonnement, wordt het bedrag op uw Apple ID gezet, net zoals bij een iTunes-cadeaubon.

Apple ID-tegoed wordt gebruikt bij elke aankoop die u in een van de Stores doet (inclusief abonnementen op Apple Music), net zo lang tot het op is. Lees hoe u kunt zien hoeveel tegoed u hebt.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten
  3. Kies 'Account' > 'Wissel in' op de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op de Return- of Enter-toets op het toetsenbord of klik op 'Log in'.
  5. Als u een iTunes- of Apple Music-cadeaubon hebt, voert u de code van zestien tekens (die begint met een X) in die op de achterkant van de cadeaubon staat.
    Als u een aanbiedings- of contentcode hebt, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.
    In sommige landen en regio's kunt u cadeaubonnen inwisselen met een ingebouwde camera.
  6. Klik op 'Wissel in'.
    Lees wat u kunt doen als u een waarschuwingsbericht ziet of als u uw iTunes- of Apple Music-cadeaubon of contentcode niet kunt inwisselen.

Als u de code hebt ingewisseld, is wat er vervolgens gebeurt afhankelijk van het type cadeaubon of code dat u inwisselt.

• Als u een iTunes-cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van de cadeaubon op de Apple ID gezet die u gebruikt om items te kopen in de iTunes Store, iBooks Store en App Store.
  • Als u een Apple Music-cadeaubon inwisselt, wordt het tegoed toegevoegd aan uw Apple Music-abonnement.
  • Als u een content- of aanbiedingscode hebt ingewisseld, wordt het item waarvoor de code geldt, automatisch gedownload op uw apparaat.

Als u ervoor kiest het saldo op uw Apple Music-cadeaubon niet toe te passen op een abonnement, wordt het bedrag op uw Apple ID gezet, net zoals bij een iTunes-cadeaubon.

Apple ID-tegoed wordt gebruikt bij elke aankoop die u in een van de Stores doet (inclusief abonnementen op Apple Music), net zo lang tot het op is.Lees hoe u kunt zien hoeveel tegoed u hebt.

Op een Android-telefoon

1. Open de Apple Music-app en tik linksboven op het menusymbool .
  2. Tik op uw Apple ID. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in als u hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op 'Wissel in'.
  4. Voer de code in die op de achterkant van de kaart staat en tik nogmaals op 'Wissel in'.

Over cadeaubonnen en codes

iTunes- of Apple Music-cadeaubonnen:

• Als u een iTunes- of Apple Music-cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van het tegoed op de cadeaubon toegevoegd aan de Apple ID die u gebruikt om items te kopen in de iTunes Store, iBooks Store of App Store, of de Apple ID die u hebt gebruikt voor Apple Music. U kunt Store-tegoed gebruiken voor aankopen in de Stores, voor extra iCloud-opslagruimte of voor aankopen vanuit apps, net zo lang tot het op is. Apple Music-tegoed wordt toegevoegd aan uw Apple Music-abonnement. Als u ervoor kiest het saldo op uw Apple Music-cadeaubon niet toe te passen op een abonnement, wordt het bedrag op uw Apple ID gezet, net zoals bij een iTunes-cadeaubon.
  • Als u een iTunes-cadeaubon inwisselt, wordt uw accountsaldo automatisch bijgewerkt in de iTunes Store, App Store of iBooks Store. U moet wellicht uitloggen en opnieuw inloggen bij al uw apparaten om het tegoed weer te geven. Uw tegoed staat vermeld onder uw Apple ID.
  • Als u een Apple Music-cadeaubon hebt ingewisseld, wordt het abonnementtegoed toegevoegd aan het Apple Music-abonnement dat is gekoppeld aan uw Apple ID. Lees hoe u informatie over uw Apple Music-abonnement kunt bekijken.
  • Als u een iTunes- of Apple Music-cadeaubon via e-mail hebt ontvangen, klikt u in de e-mail op 'Wissel nu in' om het tegoed in te wisselen.

Contentcodes en aanbiedingscodes:

• U kunt content- en aanbiedingscodes inwisselen voor specifieke items in de iTunes Store, iBooks Store of App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  • Alle content- of aanbiedingscodes kunnen in iTunes voor Mac of Windows worden ingewisseld, behalve codes die specifiek voor de Mac App Store zijn. Content- of aanbiedingscodes voor de Mac App Store kunt u inwisselen in de Mac App Store. iBooks-codes kunt u ook inwisselen in iBooks voor Mac.

Andere cadeaubonnen:

Meer informatie

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.