iTunes Cards en contentcodes inwisselen en gebruiken

Volg deze stappen om een iTunes Card of contentcode in te wisselen en te gebruiken.

U kunt iTunes Cards en contentcodes inwisselen in de iTunes Store, App Store, iBooks Store of Mac App Store.

• Als u een contentcode van de Mac App Store hebt, moet u deze inwisselen in de Mac App Store.
  • Als u een promotiecode hebt, moet u deze inwisselen vóór de op de kaart gedrukte datum.
  • Als u een Apple Store-cadeaubon hebt, kunt u deze online of in een winkel inwisselen in plaats van de onderstaande stappen te volgen.
  • Als u een iTunes Card via e-mail hebt ontvangen, hoeft u geen code in te wisselen. Klik gewoon in de e-mail op Wissel nu in.

Als u al een Apple ID hebt voor gebruik in de iTunes Store, App Store, iBooks Store of Mac App Store, kunt u de cadeaubon zonder creditcard inwisselen. Als u geen account hebt, kunt u een account zonder creditcard of andere betaalmethode aanmaken.

Als u problemen ondervindt bij het inwisselen van een bon of code, vraagt u hulp.

Inwisselen

Selecteer waar u de bon wilt inwisselen:

iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op het apparaat op iTunes Store, App Store of iBooks Store.
  2. Scrol omlaag op het scherm Uitgelicht en tik op Wissel in. U moet inloggen met uw Apple ID.
  3. Tik op ‘U kunt codes ook handmatig invoeren’.
    In sommige landen kunt u iTunes Cards inwisselen met behulp van de ingebouwde camera van een apparaat.
  4. Voer de code van de iTunes Card of de contentcode in en tik op Wissel in. Als u een iTunes Card hebt, gebruikt u de 16-cijferige code op de achterkant van de kaart die met X begint.
  5. Nadat u de code hebt ingewisseld, wordt het tegoed van uw iTunes-account bijgewerkt. U moet wellicht uitloggen en opnieuw inloggen bij al uw apparaten om het tegoed weer te geven. U vindt het tegoed onder uw Apple ID.

Nadat u een contentcode hebt ingewisseld, wordt de download van het materiaal gestart.

Wanneer u een cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van de bon op de rekening van uw iTunes Store-, App Store-, iBooks Store- of Mac App Store-account bijgeschreven. Telkens als u iets koopt, schrijft iTunes de kosten af van uw tegoed totdat dit op is. Lees hoe u controleert hoeveel tegoed u hebt.

Als u problemen ondervindt bij het inwisselen van een bon of code, vraagt u hulp.

iTunes voor Mac of pc, de Mac App Store of de iBooks Store

1. Afhankelijk van waar u de code wilt inwisselen, opent u iTunes, de Mac App Store of iBooks. (Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.)
  2. Klik in de menubalk op Store > Log in om in te loggen met uw Apple ID, als u nog niet bent ingelogd. Lees hoe u menu’s in Windows 7 en 8 inschakelt.
  3. Klik op iTunes Store in iTunes, op Uitgelicht in de Mac App Store of op iBooks Store in iBooks.
  4. Klik onder Snelkoppelingen aan de rechterkant op Wissel in.
  5. Voer de code van de iTunes Card of de contentcode in en druk op Return. Als u een iTunes Card hebt, gebruikt u de zestiencijferige code op de achterkant van de kaart die met X begint. In sommige landen kunt u iTunes Cards inwisselen met behulp van de ingebouwde camera van een apparaat.
  6. Nadat u een contentcode hebt ingewisseld, wordt de download van het materiaal, de app of het boek automatisch gestart.
    Nadat u de code hebt ingewisseld, wordt het tegoed van uw iTunes-account bijgewerkt. U moet wellicht uitloggen en opnieuw inloggen om het tegoed weer te geven. U kunt uw tegoed op elk moment in de accountinformatie zien.

Wanneer u een cadeaubon inwisselt, wordt het bedrag van de bon op de rekening van uw iTunes Store-, App Store-, iBooks Store- of Mac App Store-account bijgeschreven. Telkens als u iets koopt, schrijft iTunes de kosten af van uw krediet totdat dit op is. Lees hoe u controleert hoeveel tegoed u hebt.

Als u problemen ondervindt bij het inwisselen van een bon of code, vraagt u hulp.

Hulp krijgen

Als u een probleem hebt bij het inwisselen van een code of iTunes Card:

Facturering en aankopen

• U kunt het winkelkrediet gebruiken om items aan te schaffen totdat het is opgebruikt. Lees hoe u controleert hoeveel tegoed u hebt.
  • Een iTunes-account kan tegelijkertijd cadeaubonnen, vooruitbetaalde kaarten, krediet en krediet voor een gratis nummer hebben. Lees hoe aankopen worden verrekend.
  • U hebt een creditcard nodig om een iTunes-cadeau online aan te schaffen. U kunt aangeschafte cadeaus niet buiten het land van aankoop inwisselen. Een iTunes-cadeau dat in Frankrijk is aangeschaft, kan bijvoorbeeld niet worden ingewisseld in een iTunes Store buiten Frankrijk. U kunt het krediet van een cadeaubon ook gebruiken om andere cadeaubonnen aan te schaffen of het aan iTunes-cadeaus toevoegen.
  • Uw krediet kan alleen met uw account worden gebruikt. Als u Delen met gezin gebruikt, kunnen andere gezinsleden geen aankopen doen met uw krediet.
Laatst gewijzigd op: