Uw App Store- en iTunes-cadeaubon inwisselen

Hier leest u hoe u een App Store- en iTunes-cadeaubon inwisselt. Als u uw cadeaubon niet kunt inwisselen, leest u hier wat u moet doen.

App Store- en iTunes-cadeaubon met een wit Apple logo op een blauwe achtergrond.

U kunt uw cadeaubon inwisselen voor apps, abonnementen enzovoort.

Wissel uw cadeaubon in

Een cadeaubon inwisselen met een iPhone, iPad, iPod touch

1. Trek of kras voorzichtig het label van de achterkant van de cadeaubon. U ziet nu een 16-cijferige code, die begint met een X.
  2. Open de App Store-app op uw iPhone, iPad of iPod touch.
  3. Tik onderaan het scherm op 'Vandaag'.
  4. Tik bovenaan het scherm op de inlogknop  of op uw foto.
  5. Tik op 'Wissel cadeaubon of code in'. Als u 'Wissel cadeaubon of code in' niet ziet staan, logt u in met uw Apple ID. Lees wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten.
    iPhone met de menuoptie 'Wissel cadeaubon of code in'.
  6. Tik op 'Gebruik camera' en volg de instructies op het scherm. Als het niet lukt om de cadeaubon in te wisselen, tikt u op 'Je kunt codes ook handmatig invoeren' en volgt u de instructies op het scherm. Zorg ervoor dat u de 16-cijferige code invoert die begint met een X.
  7. Tik op 'Gereed'.

Kunt u uw cadeaubon niet inwisselen?

Een cadeaubon inwisselen op een computer

1. Trek of kras voorzichtig het label van de achterkant van de cadeaubon. U ziet nu een 16-cijferige code, die begint met een X.
  2. Open de App Store op uw Mac.
  3. Klik op uw naam of op de inlogknop in de navigatiekolom.
  4. Klik op 'Wissel cadeaubon in'.
    Mac met de knop 'Wissel cadeaubon in' in de App Store
  5. Klik op 'Gebruik camera' en volg de instructies op het scherm. Als het niet lukt om de cadeaubon in te wisselen, tikt u op 'Je kunt codes ook handmatig invoeren' en volgt u de instructies op het scherm. Zorg ervoor dat u de 16-cijferige code invoert die begint met een X.

Kunt u uw cadeaubon niet inwisselen?

Gebruikt u een Windows-pc?

Als u een pc gebruikt, kunt u uw cadeaubon inwisselen in iTunes. Kies in de menubalk bovenaan het iTunes-venster de optie 'Account', kies 'Inwisselen', log in en volg de instructies op het scherm.

Een cadeaubon inwisselen op uw Android-apparaat

1. Trek of kras voorzichtig het label van de achterkant van de cadeaubon af. U ziet nu een 16-cijferige code, die begint met een X.
  2. Open de Apple Music-app.
  3. Tik op de menuknop de knop 'Sorteeropties' en vervolgens op 'Account'.
  4. Tik op 'Wissel cadeaubon of code in'.
  5. Voer de 16-cijferige code in die begint met een X. Tik vervolgens op 'Wissel in'.

Kunt u uw cadeaubon niet inwisselen?

Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon hebt ontvangen per e-mail

Om een cadeaubon in te wisselen die iemand u per e-mail heeft toegestuurd, opent u de e-mail en tikt of klikt u op de knop 'Wissel nu in'.

Wat u kunt kopen met deze cadeaubon

Wanneer u een App Store- en iTunes-cadeaubon inwisselt, kunt u aankopen doen met uw Apple ID-saldo, waaronder apps, games, iCloud-opslag, abonnementen zoals Apple Music enzovoort. Voor sommige aankopen kan het Apple ID-saldo echter niet worden gebruikt. Lees hier wat u kunt kopen met uw Apple ID-saldo.

Op een Android-apparaat kunt u uw cadeaubon gebruiken om een Apple Music-abonnement te kopen. Als u aankopen wilt doen in de App Store, Apple Books, of via de Apple TV-app, hebt u een Apple apparaat nodig.

Meer informatie

• Op een App Store- en iTunes-cadeaubon kunt u het resterende saldo niet controleren. U kunt wel uw Apple ID-saldo controleren. Uw Apple ID-saldo omvat het saldo van alle App Store- en iTunes-cadeaubonnen die u hebt ingewisseld.
  • Voor sommige aankopen is het noodzakelijk dat u een creditcard hebt geregistreerd, ook al maakt u voor de aankoop gebruik van uw Apple ID-saldo.
  • U kunt Apple Store-cadeaubonnen niet gebruiken in de App Store of iTunes Store. De voorkant van Apple Store-cadeaubonnen heeft een egale kleur (grijs, wit, zilver of goud). Lees hier wat u moet doen als u niet weet welk type cadeaubon u hebt.

App Store- en iTunes-cadeaubonnen zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Kijk hier of u cadeaubonnen kunt gebruiken in uw land of regio.

De functionaliteit van de App Store en iTunes Store kan verschillen per land of regio. Kijk hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.