Overschakelen van Android naar iPhone, iPad of iPod touch

Bent u klaar om over te schakelen naar iOS? Download de app Stap over op iOSvoor hulp bij het overschakelen van een Android-apparaat naar een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch.

de app Stap over op iOS op de iPhone en Android

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld op het Android-apparaat.
  • Sluit het nieuwe iOS-apparaat en het Android-apparaat aan op netvoeding.
  • Zorg ervoor dat het nieuwe iOS-apparaat voldoende ruimte heeft voor het materiaal dat u wilt verplaatsen (inclusief voor de inhoud van de externe microSD-kaart).
  • Als u de Chrome-bladwijzers wilt overzetten, werkt u bij naar de nieuwste versie van Chrome op het Android-apparaat.

Tik op 'Zet gegevens over van Android'.

Zoek tijdens de configuratie van het nieuwe iOS-apparaat het scherm 'Apps en gegevens'. Tik vervolgens op 'Zet gegevens over van Android'. (Als u de configuratie al hebt voltooid, moet u het iOS-apparaat wissen en opnieuw beginnen. Als u het apparaat niet wilt wissen, zet u de gegevens handmatig over.)

Het scherm 'Apps en gegevens' op de iPhone

Open de app Stap over op iOS

Open de app Stap over op iOS op het Android-apparaat en tik op 'Ga door'. Lees de algemene voorwaarden die verschijnen. Tik op 'Akkoord' om door te gaan en tik vervolgens op 'Volgende' in de rechterbovenhoek van het scherm 'Zoek uw code op'.

Wacht op een code

Tik op het iOS-apparaat op 'Ga door' in het scherm 'Zet over van Android'. Wacht vervolgens tot een tien- of zescijferige code verschijnt. Als op het Android-apparaat een waarschuwing verschijnt waarin wordt gemeld dat de internetverbinding zwak is, kunt u deze waarschuwing negeren.

Het scherm 'Zet over van Android' op de iPhone met de code

Gebruik de code

Voer de code op het Android-apparaat in. Wacht vervolgens tot het scherm 'Zet gegevens over' verschijnt.

Kies het materiaal en wacht

Selecteer op het Android-apparaat het materiaal dat u wilt overzetten en tik op 'Volgende'. Doe vervolgens niets op de beide apparaten tot de laadbalk op uw iOS-apparaat vol is, zelfs als op het Android-apparaat wordt weergegeven dat het proces is voltooid. De volledige overdracht kan even duren, afhankelijk van hoeveel materiaal u wilt overzetten.

Het volgende wordt overgezet: contacten, berichten, foto's en video's, bladwijzers, e-mailaccounts en agenda's. Sommige gratis apps worden ook overgezet als deze zowel in Google Play als in de App Store beschikbaar zijn. Wanneer het overzetten is voltooid, kunt u de gratis apps downloaden die zijn gematcht via de App Store.

Configureer het iOS-apparaat

Wanneer de laadbalk op het iOS-apparaat vol is, tikt u op het Android-apparaat op 'Gereed'. Tik vervolgens op het iOS-apparaat op 'Ga door' en volg de stappen op het scherm om de configuratie van het iOS-apparaat te voltooien.

Voltooi de configuratie

Verzeker u ervan dat al het materiaal is overgezet. Muziek, boeken en pdf-documenten moeten handmatig worden verplaatst.

Hebt u de apps die u op uw Android-apparaat had nodig? Ga naar de App Store op uw iOS-apparaat om deze te downloaden.

Als u hulp nodig hebt bij de overdracht

Als u problemen met het verplaatsen van materiaal hebt, kunt u enkele zaken controleren:

• Doe niets op beide apparaten tot de overdracht is voltooid. Op het Android-apparaat moet de app Stap over op iOS bijvoorbeeld altijd op het scherm blijven. Als u op het Android-apparaat een andere app gebruikt of een telefoonoproep ontvangt alvorens de overdracht is voltooid, wordt het materiaal niet overgezet.
  • Schakel op het Android-apparaat de apps of instellingen uit die de wifiverbinding kunnen beïnvloeden, zoals de Sprint Connections Optimizer of de Smart Network Switch. Zoek vervolgens 'Wifi' in Instellingen, houd elk bekend netwerk ingedrukt en negeer het netwerk. Probeer vervolgens het materiaal opnieuw over te zetten.
  • Start beide apparaten opnieuw op en probeer het opnieuw.
  • Schakel op het Android-apparaat de mobiele dataverbinding uit. Probeer vervolgens het materiaal opnieuw over te zetten.

Als u na de overdracht hulp nodig hebt

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.