Als u uw Apple cadeaubon of App Store- en iTunes-cadeaubon niet kunt inwisselen

Als u uw cadeaubon niet kunt inwisselen in de App Store of iTunes Store, kunt u een aantal dingen proberen.

Cadeaubon is ongeldig

Als u een bericht ziet dat uw cadeaubon ongeldig is, leest u hier wat u moet doen:

1. Controleer of u geen Apple Store-cadeaubon probeert in te wisselen. Apple Store-cadeaubonnen zijn grijs, wit, zilver of goud. U kunt Apple Store-cadeaubonnen niet inwisselen in de App Store of iTunes Store. Lees wat u moet doen als u een Apple Store-cadeaubon hebt of niet weet welk soort cadeaubon u hebt.
  2. Probeer de inwisselcode handmatig in te voeren. Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon of een Apple cadeaubon inwisselt, tikt of klikt u op 'Je kunt codes ook handmatig invoeren'. Zorg ervoor dat u de inwisselcode invoert die begint met een X en niet een ander nummer dat op de cadeaubon staat.
  3. Zorg dat u de juiste tekens invoert. Sommige letters en cijfers lijken op elkaar zoals:
  • B en 8
  • D en O
  • E en 3
  • G en 6
  • O en Q
  • O en 0
  • S en 5
  • U en V
  • Z en 2

Cadeaubon is al ingewisseld

Als u een bericht ziet dat uw cadeaubon al is ingewisseld, hebt u dit misschien al gedaan. Log uit bij de App Store of iTunes Store op al uw apparaten en log vervolgens opnieuw in. Hierdoor wordt uw Apple ID-saldo vernieuwd. Lees hier hoe u uw Apple ID-saldo controleert.

Neem contact op met Apple Support als u meer hulp nodig hebt.

Cadeaubon is niet geactiveerd

Als u een bericht ziet dat uw cadeaubon niet juist is geactiveerd, is deze mogelijk niet geactiveerd door de leverancier die de cadeaubon heeft verkocht. U kunt dan het beste teruggaan naar de winkel en het probleem daar proberen op te lossen.

Neem contact op met Apple Support als u meer hulp nodig hebt.

Code is onleesbaar

Als u de code op de achterkant van de cadeaubon niet kunt lezen omdat deze bekrast of beschadigd is, neemt u contact op met Apple Support.

Code moet worden ingewisseld in een ander land of een andere regio

Als u een bericht leest met de melding dat de code moet worden ingewisseld in een andere winkel, is de cadeaubon waarschijnlijk in een ander land of een andere regio gekocht. U kunt Apple cadeaubonnen of App Store- en iTunes-cadeaubonnen niet inwisselen buiten het land of de regio van aankoop. Als u bijvoorbeeld een App Store- en iTunes-cadeaubon hebt gekocht in Frankrijk, kunt u deze niet inwisselen in de App Store in de Verenigde Staten.

Lees meer over App Store-opwaardeerkaarten in het vasteland van China.

Neem contact op met Apple Support als u meer hulp nodig hebt.

Contact opnemen met Apple Support

Neem contact op met Apple Support.

Zorg dat u het volgende kunt overleggen:

• Een afbeelding van de volledige voor- en achterkant van de cadeaubon
  • Een aankoopbewijs met de aankoopdatum van de cadeaubon.
  • Het serienummer van uw cadeaubon

Het serienummer zoeken

Het serienummer is niet hetzelfde als de code beginnend met een X die u gebruikt om de cadeaubon in te wisselen. Serienummers bevinden zich op de achterkant van uw cadeaubon. Hier zijn enkele voorbeelden van serienummers en waar ze staan:

Cadeaubon met serienummer gecentreerd onder de streepjescode.
Serienummer beginnend met 'GCA'

Cadeaubon met serienummer rechtsonder.
Serienummer beginnend met '60'

Cadeaubon met serienummer boven de streepjescode.
Serienummer beginnend met '60' (iTunes-cadeaubon uit Australië)

Cadeaubon met serienummer linksonder.
Serienummer beginnend met 'PBH'

Cadeaubon met serienummer linksonder.
Serienummer beginnend met 'EPY'

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.