Geheugen installeren in een iMac

Zoek geheugenspecificaties op en lees hoe u geheugen installeert in iMac-computers.

Uw iMac-model selecteren

Als u niet zeker weet welke iMac u hebt, kunt u uw iMac identificeren en selecteren in de onderstaande lijst.

iMac (Retina 5K, 27-inch, 2020)

Zoek geheugenspecificaties op voor iMac (Retina 5K, 27-inch, 2020) en lees dan hoe u geheugen installeert in dit model.

Geheugenspecificaties

Dit iMac-model is voorzien van SDRAM-sleuven (Synchronous Dynamic Random-Access Memory) nabij de ventilatieopeningen aan de achterkant van de computer, met de volgende geheugenspecificaties:

Aantal geheugensleuven 4
Basisgeheugen 8 GB (2 x 4 GB DIMM's)
Maximaal geheugen 128 GB (4 x 32 GB DIMM's)

Voor optimale geheugenprestaties moeten DIMM's dezelfde capaciteit, snelheid en leverancier hebben. Gebruik SO-DIMM's (Small Outline Dual Inline Memory Modules) die aan al deze criteria voldoen:

• PC4-21333
  • Niet-gebufferd
  • Non-pariteit
  • 260-pins
  • 2666 MHz DDR4 SDRAM

Als u DIMM's met verschillende capaciteit hebt, raadpleeg dan de sectie geheugen installeren voor installatieaanbevelingen.

iMac (Retina 5K, 27-inch, 2019)

Zoek geheugenspecificaties op voor iMac (Retina 5K, 27-inch, 2019) en lees dan hoe u geheugen installeert in dit model.

Geheugenspecificaties

Dit iMac-model is voorzien van SDRAM-sleuven (Synchronous Dynamic Random-Access Memory) nabij de ventilatieopeningen aan de achterkant van de computer, met de volgende geheugenspecificaties:

Aantal geheugensleuven 4
Basisgeheugen 8 GB (2 x 4 GB DIMM's)
Maximaal geheugen 64 GB (4 x 16 GB DIMM's)

Gebruik SO-DIMM's (Small Outline Dual Inline Memory Modules) die aan al deze criteria voldoen:

• PC4-21333
  • Niet-gebufferd
  • Non-pariteit
  • 260-pins
  • 2666 MHz DDR4 SDRAM

iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)

Zoek geheugenspecificaties op voor iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017) en lees dan hoe u geheugen installeert in dit model.

Geheugenspecificaties

Dit iMac-model is voorzien van SDRAM-sleuven (Synchronous Dynamic Random-Access Memory) nabij de ventilatieopeningen aan de achterkant van de computer, met de volgende geheugenspecificaties:

Aantal geheugensleuven 4
Basisgeheugen 8 GB (2 x 4 GB DIMM's)
Maximaal geheugen 64 GB (4 x 16 GB DIMM's)

Gebruik SO-DIMM's (Small Outline Dual Inline Memory Modules) die aan al deze criteria voldoen:

• PC4-2400 (19200)
  • Niet-gebufferd
  • Non-pariteit
  • 260-pins
  • 2400 MHz DDR4 SDRAM

iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2015)

Zoek geheugenspecificaties op voor iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2015) en lees dan hoe u geheugen installeert in dit model.

Geheugenspecificaties

Dit iMac-model is voorzien van SDRAM-sleuven (Synchronous Dynamic Random-Access Memory) nabij de ventilatieopeningen aan de achterkant van de computer, met de volgende geheugenspecificaties:

Aantal geheugensleuven 4
Basisgeheugen 8 GB
Maximaal geheugen 32 GB

Gebruik SO-DIMM's (Small Outline Dual Inline Memory Modules) die aan al deze criteria voldoen:

• PC3-14900
  • Niet-gebufferd
  • Non-pariteit
  • 204-pins
  • 1867 MHz DDR3 SDRAM

Voor deze 27-inch-modellen

Zoek geheugenspecificaties op voor de volgende iMac-modellen en lees dan hoe u daarin geheugen installeert:

• iMac (Retina 5K, 27-inch, medio 2015)
  • iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2014)
  • iMac (27-inch, eind 2013)
  • iMac (27-inch, eind 2012)

Geheugenspecificaties

Deze iMac-modellen zijn voorzien van SDRAM-sleuven (Synchronous Dynamic Random-Access Memory) nabij de ventilatieopeningen aan de achterkant van de computer, met de volgende geheugenspecificaties:

Aantal geheugensleuven 4
Basisgeheugen 8 GB
Maximaal geheugen 32 GB

Gebruik SO-DIMM's (Small Outline Dual Inline Memory Modules) die aan al deze criteria voldoen:

• PC3-12800
  • Niet-gebufferd
  • Non-pariteit
  • 204-pins
  • 1600 MHz DDR3 SDRAM

Geheugen installeren

De interne componenten van een iMac kunnen warm zijn. Als u een iMac pas hebt gebruikt, wacht u tien minuten nadat u deze hebt uitgeschakeld om de interne componenten te laten afkoelen.

Volg deze stappen nadat u de iMac hebt uitgeschakeld en hebt laten afkoelen:

1. Koppel het netsnoer en alle andere kabels van de computer los.
  2. Leg een zachte, schone doek op de tafel of een ander plat oppervlak om krassen op het scherm te voorkomen.
  3. Houd de zijkanten van de computer vast en leg de computer langzaam op de doek met het scherm naar beneden.
  4. Open de klep van het geheugenvak door te drukken op de kleine grijze knop net boven de aansluiting voor het netsnoer:

5. De klep van het geheugenvak gaat open wanneer de knop wordt ingedrukt. Verwijder de klep van het vak en leg deze opzij:

6. De tekening op de onderkant van de klep van het vak toont de hendels van de geheugenbehuizing en de richting van de DIMM. Zoek de twee hendels rechts en links van de geheugenbehuizing. Duw de twee hendels naar buiten om de geheugenbehuizing los te maken:

7. Trek de hendels van de geheugenbehuizing in uw richting zodra deze los is. Zo krijgt u toegang tot de DIMM-sleuven.
  8. Verwijder een DIMM door de module recht omhoog te trekken. Let op de plaatsing van de inkeping aan de onderzijde van de DIMM. Bij het opnieuw installeren van DIMM's moet de inkeping aan de juiste kant zitten, anders past de DIMM niet in de sleuf:

9. Vervang of installeer een DIMM door deze in de sleuf te plaatsen en stevig te duwen totdat u merkt dat de DIMM in de sleuf klikt. Zorg er bij het plaatsen van een DIMM voor dat de inkeping op de DIMM is uitgelijnd met de DIMM-sleuf. Zoek hieronder uw model voor specifieke installatie-instructies en inkepingslocaties:
    • DIMM's van iMac (Retina 5K, 27-inch, 2020) hebben een inkeping aan de onderkant, iets links van het midden. Als u DIMM's met verschillende capaciteit hebt, minimaliseer dan indien mogelijk het capaciteitsverschil tussen kanaal A (sleuven 1 en 2) en kanaal B (sleuven 3 en 4).
      Sleufnummers voor iMac (Retina 5K, 27-inch, 2020)
    • DIMM's van iMac (Retina 5K, 27-inch, 2019) hebben een inkeping aan de onderkant, iets links van het midden:
    • DIMM's van iMac- (27-inch, eind 2012) en DIMM's van iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017) hebben een inkeping linksonder:
    • DIMM's van iMac- (27-inch, eind 2013) en DIMM's van iMac (Retina 5K, 27-inch, 2014, halverwege 2015 en eind 2015) hebben een inkeping rechtsonder:
  10. Nadat u alle DIMM's hebt geïnstalleerd, duwt u beide hendels van de geheugenbehuizing weer naar binnen totdat u een klik hoort die aangeeft dat ze zijn vergrendeld:
  11. Doe de klep weer op het geheugenvak. Wanneer u de klep van het vak terugplaatst, hoeft u de ontgrendelingsknop voor de klep van het vak niet in te drukken.
  12. Zet de computer weer rechtop. Sluit het netsnoer en alle andere kabels weer aan op de computer en start de computer op.

De iMac voert een geheugeninitialisatieproces uit wanneer u deze voor het eerst inschakelt na het upgraden of herschikken van DIMM's. Dit proces kan 30 seconden of langer duren. Het beeldscherm van de iMac blijft donker tot het proces is voltooid. Wacht tot de geheugeninitialisatie is voltooid.

Voor deze 27-inch- en 21,5-inch-modellen

Zoek geheugenspecificaties op voor de volgende iMac-modellen en lees dan hoe u daarin geheugen installeert:

• iMac (27-inch, medio 2011)
  • iMac (21,5-inch, medio 2011)
  • iMac (27-inch, medio 2010)
  • iMac (21,5-inch, medio 2010)
  • iMac (27-inch, eind 2009)
  • iMac (21,5-inch, eind 2009)

Geheugenspecificaties

Aantal geheugensleuven 4
Basisgeheugen 4 GB (maar kan op bestelling worden geconfigureerd)
Maximaal geheugen 16 GB
Voor iMac (eind 2009) kunt u 2 GB of 4 GB RAM SO-DIMM's van 1066 MHz DDR3 SDRAM in elke sleuf gebruiken. Voor iMac (medio 2010) en iMac (medio 2011) kunt u 2 GB of 4 GB RAM SO-DIMM's van 1333 MHz DDR3 SDRAM in elke sleuf gebruiken.

Gebruik SO-DIMM's (Small Outline Dual Inline Memory Modules) die aan al deze criteria voldoen:

iMac (medio 2011) iMac (medio 2010) iMac (eind 2009)
PC3-10600 PC3-10600 PC3-8500
Niet-gebufferd Niet-gebufferd Niet-gebufferd
Non-pariteit Non-pariteit Non-pariteit
204-pins 204-pins 204-pins
1333 MHz DDR3 SDRAM 1333 MHz DDR3 SDRAM 1066 MHz DDR3 SDRAM

i5 en i7 Quad Core iMac-computers worden geleverd met geheugen in beide bovenste sleuven. Deze computers starten niet op als slechts één DIMM is geïnstalleerd in een van de onderste sleuven, maar werken wel naar behoren als één DIMM is geïnstalleerd in een van de bovenste sleuven.

Als er in een Core Duo iMac-computer maar één DIMM zit, maakt het niet uit of deze in de bovenste of in de onderste sleuf is geïnstalleerd. (Met de 'bovenste' en 'onderste' sleuf wordt de plaats bedoeld waar de sleuven in de onderstaande afbeeldingen worden weergegeven. Met 'bovenste' worden de sleuven bedoeld die zich het dichtst bij het beeldscherm bevinden en met 'onderste' de sleuven die zich het dichtst bij de voet bevinden.)

Geheugen installeren

De interne componenten van een iMac kunnen warm zijn. Als u een iMac pas hebt gebruikt, wacht u tien minuten nadat u deze hebt uitgeschakeld om de interne componenten te laten afkoelen.

Volg deze stappen nadat u de iMac hebt uitgeschakeld en hebt laten afkoelen:

1. Koppel het netsnoer en alle andere kabels van de computer los.
  2. Leg een zachte, schone doek op de tafel of een ander plat oppervlak om krassen op het scherm te voorkomen.
  3. Houd de zijkanten van de computer vast en leg de computer langzaam op de doek met het scherm naar beneden.
  4. Verwijder met een kruiskopschroevendraaier het RAM-toegangsklepje aan de onderkant van de computer:
     Het RAM-toegangsklepje verwijderen
  5. Verwijder het toegangsklepje en leg het opzij.
  6. Maak het lipje in de geheugenvak los. Als u een geheugenmodule vervangt, maakt u het lipje los en trekt u er voorzichtig aan om de geïnstalleerde geheugenmodule vrij te geven:
     Het lipje in het geheugenvak losmaken
  7. Plaats de nieuwe of vervangende SO-DIMM in de juiste richting in de lege sleuf, zoals hieronder afgebeeld.
  8. Duw de DIMM vast in de sleuf nadat u deze hebt geplaatst. Als u het geheugen correct installeert, hoort u een zacht klikje:
     De DIMM omhoog in de sleuf duwen
  9. Druk de lipjes boven de geheugen-DIMM's vast en plaats het geheugentoegangsklepje terug:
     De lipjes boven de geheugen-DIMM's vast drukken
  10. Zet de computer weer rechtop. Sluit het netsnoer en alle andere kabels weer aan op de computer en start de computer op.

Voor deze modellen van 24-inch en 20-inch

Zoek geheugenspecificaties op voor de volgende iMac-modellen en lees dan hoe u daarin geheugen installeert:

• iMac (24-inch, begin 2009)
  • iMac (20-inch, begin 2009)
  • iMac (24-inch, begin 2008)
  • iMac (20-inch, begin 2008)
  • iMac (24-inch, medio 2007)
  • iMac (20-inch, medio 2007)

Geheugenspecificaties

Deze iMac-computers hebben twee SDRAM-sleuven (Synchronous Dynamic Random-Access Memory) onder in de computer.

De maximumhoeveelheid RAM (Random-Access Memory) die u in elke computer kunt installeren is:

Computer Type geheugen Maximaal geheugen
iMac (medio 2007) DDR2 4 GB (2 x 2 GB)
iMac (begin 2008) DDR2 4 GB (2 x 2 GB)
iMac (begin 2009) DDR3 8 GB (2 x 4 GB)

U kunt een RAM-module van 1 of 2 GB in elke sleuf gebruiken voor de iMac (medio 2007) en iMac (begin 2008). Gebruik modules van 1 GB, 2 GB of 4 GB in elke sleuf voor de iMac (begin 2009).

Gebruik SO-DIMM's (Small Outline Dual Inline Memory Modules) die aan al deze criteria voldoen:

iMac (medio 2007) iMac (begin 2008) iMac (begin 2009)
PC2-5300 PC2-6400 PC3-8500
Niet-gebufferd Niet-gebufferd Niet-gebufferd
Non-pariteit Non-pariteit Non-pariteit
200-pins 200-pins 204-pins
667 MHz DDR2 SDRAM 800 MHz DDR2 SDRAM 1066 MHz DDR3 SDRAM

DIMM's met een van de volgende eigenschappen worden niet ondersteund:

• Registers of buffers
  • PLL's
  • Error-correcting code (ECC)
  • Pariteit
  • EDO-RAM (Extended data out)

Geheugen installeren

De interne componenten van een iMac kunnen warm zijn. Als u een iMac pas hebt gebruikt, wacht u tien minuten nadat u deze hebt uitgeschakeld om de interne componenten te laten afkoelen.

Volg deze stappen nadat de iMac is afgekoeld:

1. Koppel het netsnoer en alle andere kabels van de computer los.
  2. Leg een zachte, schone doek op de tafel of een ander plat oppervlak om krassen op het scherm te voorkomen.
  3. Houd de zijkanten van de computer vast en leg de computer langzaam op de doek met het scherm naar beneden.
  4. Verwijder met een kruiskopschroevendraaier het RAM-toegangsklepje onder aan de computer:
     Het RAM-toegangsklepje onderaan de computer verwijderen
  5. Verwijder het toegangsklepje en leg het opzij.
  6. Maak het lipje in de geheugenvak los. Als u een geheugenmodule vervangt, maakt u het lipje los en trekt u eraan om de geïnstalleerde geheugenmodule vrij te geven:
     Het lipje in het geheugenvak losmaken
  7. Plaats de nieuwe of vervangende RAM SO-DIMM in de juiste richting in de lege sleuf, zoals hieronder afgebeeld.
  8. Duw de DIMM vast in de sleuf nadat u deze hebt geplaatst. Als u het geheugen correct installeert, hoort u een zacht klikje.
  9. Druk de lipjes boven de geheugen-DIMM's vast en plaats het geheugentoegangsklepje terug:
     Het geheugentoegangsklepje terugplaatsen
  10. Zet de computer weer rechtop. Sluit het netsnoer en alle andere kabels weer aan op de computer en start de computer op.

Voor deze 20-inch- en 17-inch-modellen

Zoek geheugenspecificaties op voor de volgende iMac-modellen en lees dan hoe u daarin geheugen installeert:

• iMac (20-inch, eind 2006)
  • iMac (17-inch, eind 2006 CD)
  • iMac (17-inch, eind 2006)
  • iMac (17-inch, medio 2006)
  • iMac (20-inch, begin 2006)
  • iMac (17-inch, begin 2006)

Geheugenspecificaties

Aantal geheugensleuven 2
Basisgeheugen 1 GB Twee 512 MB DIMM's; één in elke geheugensleuf iMac (eind 2006)
512 MB Eén DDR2 SDRAM, geïnstalleerd in bovenste sleuf iMac (17-inch, eind 2006 CD)
512 MB Twee 256 MB DIMM's; één in elke geheugensleuf iMac (medio 2006)
512 MB Eén DDR2 SDRAM, geïnstalleerd in bovenste sleuf iMac (begin 2006)
Maximaal geheugen 4 GB 2 GB SO-DIMM in beide sleuven* iMac (eind 2006)
2 GB 1 GB SO-DIMM in beide sleuven iMac (17-inch, eind 2006 CD)
iMac (begin 2006)
Geheugenkaartspecificaties Compatibel:
- DDR SO-DIMM-formaat (Small Outline Dual Inline Memory Module)
- PC2-5300
- Non-pariteit
- 200-pins
- 667 MHz
- DDR3 SDRAM
Niet compatibel:
- Registers of buffers
- PLL's
- ECC
- Pariteit
- EDO RAM

Gebruik voor de beste prestaties dezelfde geheugenmodules voor beide sleuven.

*iMac (eind 2006) gebruikt maximaal 3 GB RAM.

Geheugen in de onderste sleuf installeren

De interne componenten van een iMac kunnen warm zijn. Als u een iMac pas hebt gebruikt, wacht u tien minuten nadat u deze hebt uitgeschakeld om de interne componenten te laten afkoelen.

Volg deze stappen nadat u de iMac hebt uitgeschakeld en hebt laten afkoelen:

1. Koppel het netsnoer en alle andere kabels van de computer los.
  2. Leg een zachte, schone doek op de tafel of een ander plat oppervlak om krassen op het scherm te voorkomen.
  3. Houd de zijkanten van de computer vast en leg de computer langzaam op de doek met het scherm naar beneden.
  4. Verwijder met een kruiskopschroevendraaier het RAM-toegangsklepje aan de onderkant van de iMac en leg het opzij:
     Het RAM-toegangsklepje aan de onderkant van de iMac verwijderen
  5. Zet de DIMM-ejectieklemmen volledig open:
     De DIMM-ejectieklemmen volledig open zetten
  6. Plaats de RAM SO-DIMM in de juiste richting in de onderste sleuf:
     De RAM SO-DIMM in de onderste sleuf plaatsen
  7. Duw de DIMM met beide duimen omhoog in de sleuf nadat u deze hebt geplaatst. Gebruik de DIMM-ejectieklemmen niet om de DIMM erin te duwen omdat de SDRAM DIMM zo kan worden beschadigd. Als het geheugen op zijn plaats zit, hoort u een zacht klikje.
  8. Sluit de ejectieklemmen:
     De ejectieklemmen sluiten
  9. Plaats het geheugentoegangsklepje terug:

Het geheugentoegangsklepje terugplaatsen
  10. Zet de computer weer rechtop. Sluit het netsnoer en alle andere kabels weer aan op de computer en start de computer op.

Het geheugen in de bovenste sleuf vervangen

Volg deze stappen nadat u de iMac hebt uitgeschakeld en hebt laten afkoelen:

1. Koppel het netsnoer en alle andere kabels van de computer los.
  2. Leg een zachte, schone doek op de tafel of een ander plat oppervlak om krassen op het scherm te voorkomen.
  3. Houd de zijkanten van de computer vast en leg de computer langzaam op de doek met het scherm naar beneden.
  4. Verwijder met een kruiskopschroevendraaier het RAM-toegangsklepje aan de onderkant van de iMac en leg het opzij:
     Het RAM-toegangsklepje aan de onderkant van de iMac verwijderen
  5. Trek aan de twee hendels aan de zijkanten van het geheugenvak om de geïnstalleerde geheugenmodule uit te werpen:
     De geïnstalleerde geheugenmodule uitwerpen
  6. Verwijder de geheugenmodule uit de iMac zoals hieronder wordt weergegeven:
     De geheugenmodule verwijderen
  7. Plaats de RAM SO-DIMM in de juiste richting in de bovenste sleuf:
     De RAM SO-DIMM in de bovenste sleuf plaatsen
  8. Duw de DIMM met beide duimen omhoog in de sleuf nadat u deze hebt geplaatst. Gebruik de DIMM-ejectieklemmen niet om de DIMM erin te duwen omdat de SDRAM DIMM zo kan worden beschadigd. Als het geheugen op zijn plaats zit, hoort u een zacht klikje.
  9. Sluit de ejectieklemmen:
     De ejectieklemmen sluiten
  10. Plaats het geheugentoegangsklepje terug:
     Het geheugentoegangsklepje terugplaatsen
  11. Zet de computer weer rechtop. Sluit het netsnoer en alle andere kabels weer aan op de computer en start de computer op.

Controleren of de iMac het nieuwe geheugen herkent

Na de installatie van het geheugen moet u controleren of de iMac het nieuwe RAM-geheugen herkent door in het Apple-menu () de optie > 'Over deze Mac' te kiezen.

In het venster dat verschijnt, wordt het totale geheugen weergegeven, inclusief het oorspronkelijk geïnstalleerde geheugen van de computer plus het nieuwe toegevoegde geheugen. Als al het geheugen in de iMac is vervangen, wordt het nieuwe totaal van alle geïnstalleerde RAM weergegeven.

Klik op 'Systeemoverzicht' voor meer informatie over het in uw iMac geïnstalleerde geheugen. Kies vervolgens 'Geheugen' in het gedeelte 'Hardware' links in het Systeeminformatie-venster.

Als uw iMac niet opstart nadat u geheugen hebt geïnstalleerd

Als uw iMac niet opstart of inschakelt nadat u extra geheugen hebt geïnstalleerd, controleert u elk van de volgende punten en probeert u vervolgens uw iMac opnieuw op te starten.

• Controleer of het toegevoegde geheugen compatibel is met uw iMac.
  • Controleer elke DIMM om er zeker van te zijn dat ze correct zijn geïnstalleerd en goed vastzitten. Als een DIMM hoger is geplaatst of niet parallel is aan de andere DIMM's, verwijdert en inspecteert u de DIMM's voordat u ze opnieuw installeert. Elke DIMM is gecodeerd en kan slechts in één richting worden geplaatst.
  • Controleer of de hendels van de geheugenbehuizing op hun plek zijn vergrendeld.
  • Zorg ervoor dat de geheugeninitialisatie tijdens het opstarten is voltooid. Nieuwere iMac-modellen voeren een geheugeninitialisatieprocedure uit tijdens het opstarten nadat u het geheugen hebt geüpgraded, het NVRAM opnieuw hebt ingesteld of DIMM's opnieuw hebt gerangschikt. Dit proces kan 30 seconden of langer duren. Het beeldscherm van de iMac blijft donker tot het proces is voltooid.
  • Koppel alle aangesloten randapparatuur los, behalve het toetsenbord, het trackpad en de muis. Als de iMac correct begint te werken, sluit u elk randapparaat een voor een weer aan om te bepalen welk apparaat verhindert dat de iMac naar behoren werkt.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, verwijdert u de bijgewerkte DIMM's en installeert u de originele DIMM's opnieuw. Als de iMac correct werkt met de originele DIMM's, neem dan voor hulp contact op met de geheugenleverancier of het verkooppunt.

Als de iMac een geluid maakt nadat u geheugen hebt geïnstalleerd

iMac-modellen van voor 2017 kunnen een waarschuwingsgeluid maken wanneer u opstart nadat u geheugen hebt geïnstalleerd of vervangen:

• Eén toon die elke vijf seconden wordt herhaald, geeft aan dat er geen RAM is geïnstalleerd.
  • Drie opeenvolgende tonen, gevolgd door een pauze van vijf seconden (herhaald) geven aan dat RAM niet door een gegevensintegriteitscontrole komt.

Als u deze tonen hoort, controleert u of het door u geïnstalleerde geheugen wel compatibel is met de iMac en of het correct is geïnstalleerd door het opnieuw op zijn plaats te zetten. Als uw Mac het geluid blijft maken, neemt u contact op met Apple Support.

1. Het geheugen van iMac (24-inch, M1, 2021) is in de Apple M1-chip geïntegreerd. U kunt dit geheugen dan ook niet upgraden. U kunt het geheugen in uw iMac bij aankoop configureren.
2. Het geheugen van iMac (21,5-inch, eind 2015) en iMac (Retina 4K, 21,5-inch, eind 2015) kan niet worden geüpgraded.
3. Het geheugen van iMac (21,5-inch, eind 2012), iMac (21,5-inch, eind 2013), iMac (21,5-inch, medio 2014), iMac (21,5-inch, 2017), iMac (Retina 4K, 21,5-inch, 2017) en iMac (Retina 4K, 21,5-inch, 2019) kan niet door de gebruiker worden verwijderd. Neem contact op met een Apple Store of erkende Apple serviceprovider als het geheugen in een van deze computers moet worden vervangen. Een erkende Apple serviceprovider kan u helpen als u het geheugen in een van deze modellen wilt upgraden. Controleer voordat u de afspraak maakt of de betreffende erkende Apple serviceprovider geheugenupgrades aanbiedt.