Uw Magic Keyboard, Magic Mouse of Magic Trackpad met uw Mac configureren

Als de draadloze Apple apparaten bij een nieuwe iMac zijn meegeleverd, hoeft u deze alleen in te schakelen om ermee aan de slag te gaan. Als u de apparaten afzonderlijk hebt gekocht of als u ze opnieuw moet koppelen met de Mac, volgt u deze stappen.

Magic Keyboard, Magic Mouse en Magic Trackpad werken via Bluetooth draadloos met uw Mac wanneer ze zijn gekoppeld en ingeschakeld.

Als de draadloze apparaten bij een iMac zijn meegeleverd, zijn ze al gekoppeld met de computer. Schakel deze gewoon in wanneer u de Mac voor het eerst inschakelt. Controleer de stand van de aan/uit-schakelaar om ervoor te zorgen dat het apparaat is ingeschakeld. Wanneer het apparaat is ingeschakeld, ziet u een groene kleuraanduiding.

Als u de apparaten afzonderlijk hebt gekocht of als ze niet meer zijn gekoppeld met de Mac, volgt u de stappen hieronder om ze te koppelen.

Uw draadloze apparaat instellen

Volg deze stappen om een Magic Keyboard, Magic Mouse of Magic Trackpad te configureren:

1. Sluit een Lightning-naar-USB-kabel aan1 of een USB-C-naar-Lightning-kabel aan op de Lightning-poort van het apparaat2 en sluit het andere uiteinde van de kabel aan op uw Mac.
  2. Zorg ervoor dat de aan/uit-schakelaar van het apparaat in de AAN-stand staat. (Wanneer het apparaat is ingeschakeld, ziet u een groene kleuraanduiding.)
  3. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Bluetooth' om het venster met Bluetooth-voorkeuren te openen. Zodra het apparaat is gekoppeld met de Mac, verschijnt het in de lijst met apparaten.
  4. Ga naar het venster met Bluetooth-voorkeuren om het batterijniveau van het apparaat te controleren. Wanneer het apparaat is opgeladen, koppelt u het los voor draadloos gebruik.

1. Als het Bluetooth-apparaat werd meegeleverd bij een iMac, is er ook een Lightning-naar-USB-kabel meegeleverd.
2. Magic Mouse kan niet worden gebruikt wanneer het apparaat via kabel is aangesloten.

Als uw apparaat geen verbinding kan maken

Als u uw apparaat niet kunt verbinden, leest u hier wat u moet doen.

Oudere modellen van Apple draadloze apparaten configureren

Als uw draadloze Apple apparaat geen Lightning-poort heeft, gebruikt u een muis of trackpad met kabel (of het ingebouwde trackpad als u een Mac-notebook gebruikt). Volg deze stappen om uw oudere draadloze Apple apparaten (zoals het Apple Wireless Keyboard, Magic Mouse of Magic Trackpad) te configureren:

1. Schakel het apparaat in.
  2. Wacht totdat het ledlampje op het apparaat gaat knipperen. Dit betekent dat het apparaat zich in de detecteerbare modus bevindt. (Als het ledlampje brandt maar niet knippert, is het apparaat al gekoppeld met een andere host. Als u het wilt loskoppelen, kiest u het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Bluetooth'. Plaats de muisaanwijzer op het apparaat dat u wilt verwijderen en klik op de knop Annuleerknop naast de naam van het apparaat. Schakel het apparaat uit en begin opnieuw bij stap 1.)
  3. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Bluetooth'.
  4. Wacht een moment terwijl de Mac het apparaat zoekt. Wanneer het apparaat verschijnt in Bluetooth-voorkeuren, klikt u op 'Koppel'1.

1. Apple Wireless Keyboard vereist de toegangscode die op de Mac verschijnt. Voer de achtcijferige toegangscode op het toetsenbord in en druk op Return. Oudere modellen van Apple Wireless Mouse of Apple Magic Trackpad maken automatisch verbinding of tonen een dialoogvenster. Klik op 'Koppel' of druk op Return als u een dialoogvenster ziet.