Muziek toevoegen aan iTunes

Meer informatie over het toevoegen van muziek vanaf uw computer of cd en over het kopen van muziek in de iTunes Store.

Muziek toevoegen vanaf uw computer als uw bibliotheek leeg is

iTunes kan automatisch zoeken naar muziekbestanden. Zoeken:

1. Open iTunes.
  2. Selecteer linksboven het Muziek-symbool.
  3. Klik in het midden op ‘Mijn muziek’.
  4. Klik op ‘Zoek naar media’.

Meer informatie over het downloaden van oude iTunes-aankopen in de cloud wanneer deze aankopen nog niet zijn gedownload naar uw computer.

Muziek toevoegen vanaf uw computer als uw bibliotheek al muziek bevat

U kunt als volgt meer muziek toevoegen vanaf uw computer:

1. Open iTunes.
  2. Mac: ga naar ‘Archief’ > ‘Voeg toe aan bibliotheek’.
    Windows: ‘Bestand’ > ‘Map aan bibliotheek toevoegen’. Meer informatie over het inschakelen van iTunes-menu’s in Windows 8 en 7.
  3. Zoek en selecteer het gewenste bestand of de gewenste map.
  4. Klik op ‘Open’/‘Openen’/‘Map selecteren’.

Ondersteunde bestandstypen

U kunt de volgende bestandstypen importeren naar iTunes:

• AAC
  • MP3
  • AIFF
  • Apple Lossless
  • WAV
  • audible.com (.aa)
  • MPEG-4

iTunes voor Windows kan ook onbeschermde WMA-inhoud converteren naar een andere indeling voor gebruik met iTunes.

Muziek vanaf cd’s toevoegen

1. Plaats een cd in de optische schijf van uw computer.
  2. Open iTunes.
  3. Er verschijnt een bericht met de vraag of u de cd wilt importeren. Als u alle nummers op de cd wilt importeren, klikt u op ‘Ja’.
    Als u niet alle nummers op de cd wilt importeren, klikt u op ‘Nee’. Selecteer vervolgens de nummers die u niet wilt importeren.
  4. Klik rechtsboven in iTunes op ‘Importeer cd’.
  5. iTunes geeft de importvoortgang van elk nummer weer. iTunes geeft inhoud die wordt geïmporteerd van cd’s standaard een 256 kbps AAC-codering voor hoge kwaliteit bij kleine bestandsgroottes. Als u wilt dat de bestanden worden gecodeerd in andere indeling, of als u een eerder geïmporteerd nummer wilt converteren naar een andere indeling, moet u uw importinstellingen wijzigen.

Als de computer is verbonden met internet, kan iTunes automatisch zoeken naar informatie over de cd, zoals de naam van het nummer, de albumtitel en de artiest. Dit is mogelijk voor de meeste commercieel geproduceerde cd’s.

Muziek kopen in de iTunes Store

De iTunes Store heeft een groot aanbod aan muziek en andere inhoud. Dit verschilt per land.

Meer informatie over bladeren en aankopen in de iTunes Store.

Meer informatie

Meer informatie over hoe u uw muziek op een andere Mac of pc kunt meenemen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico's verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: