Over de Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m)

Lees hier meer over de Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m) en vind het antwoord op veelgestelde vragen, onder andere over het juiste gebruik van Thunderbolt-kabels.

Wat is de maximale bandbreedte die door de Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m) wordt ondersteund?

Thunderbolt gebruikt twee afzonderlijke verbindingen van 10 Gbit/s die bidirectioneel zijn, waardoor er via elke verbinding tegelijkertijd kan worden gelezen en geschreven tot 10 Gbit/s. Kies het tabblad voor schijfactiviteit in Activiteitenweergave om de huidige statistieken voor schijfactiviteit weer te geven. Dit kan nuttig zijn om de schijfactiviteit te bepalen op opslagapparaten die Thunderbolt gebruiken. De meeste opslagapparaten hebben een maximale overdrachtssnelheid die lager is dan de potentiële bandbreedte van Thunderbolt.

Terug naar boven.

Wat is de juiste manier om een Thunderbolt-kabel aan te sluiten op mijn apparaat of Mac met ondersteuning voor Thunderbolt?

U kunt elk uiteinde van de kabel aansluiten op een apparaat of Mac, aangezien de connectors aan beide uiteinden gelijk zijn. Houd de connector in lijn met de poort. Gebruik de vorm van beide als indicatie voor de juiste stand. Forceer de Thunderbolt-kabel niet in het Thunderbolt-apparaat of de Mac-computer met de Thunderbolt-poort.

Terug naar boven.

Hoe bepaal ik of er een voor Thunderbolt geschikt apparaat is aangesloten op mijn Mac?

Open Systeeminformatie en raadpleeg het gedeelte 'Thunderbolt' onder 'Hardware' om een lijst met aangesloten Thunderbolt-apparaten weer te geven.

Terug naar boven.

Kan ik een Thunderbolt-kabel gebruiken om een opslagapparaat met Thunderbolt van een andere fabrikant, zoals Promise of LaCie, aan te sluiten?

Ja. U kunt een Thunderbolt-kabel gebruiken om elk apparaat of elke Mac met ondersteuning voor Thunderbolt aan te sluiten.

Terug naar boven.

Is er een maximaal ondersteunde lengte bij het gebruik van Thunderbolt-kabels met Apple producten?

Voor optimale prestaties mogen Thunderbolt-kabels niet langer zijn dan drie meter. De Apple Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m) is twee meter lang. Sommige Thunderbolt-apparaten hebben een extra poort waarop u andere Thunderbolt-apparaten downstream kunt aansluiten met extra Thunderbolt-kabels.

Terug naar boven.

Waarom is het scherm zwart wanneer ik een Thunderbolt-kabel gebruik voor een aansluiting op een Intel-iMac die de modus Doelbeeldscherm ondersteunt?

Hoewel een Thunderbolt-kabel past in een Mini DisplayPort-aansluiting, kunnen alleen Mini DisplayPort-kabels worden gebruikt in de modus Doelbeeldscherm met een iMac (eind 2009) of iMac (medio 2010) die is aangesloten op een voor Thunderbolt geschikte Mac. iMac-modellen die voor 2011 zijn gemaakt, bieden geen ondersteuning voor Thunderbolt-kabels of -apparaten. Als u een iMac (eind 2009) hebt, zorgt u ervoor dat de iMac (27-inch) - SMC-firmware-update 1.0 is geïnstalleerd om problemen te voorkomen wanneer de computer in de modus Doelbeeldscherm uit de sluimerstand wordt gehaald.

Terug naar boven.

Wat moet ik doen als de optie 'Thunderbolt' niet verschijnt in Systeeminformatie op mijn Mac en de aangesloten apparaten niet worden herkend?

Bij Mac-computers met Thunderbolt voert u een software-update uit om alle beschikbare updates te installeren zodat u Thunderbolt-apparaten met de Mac kunt gebruiken.

Terug naar boven.

Ik heb alle beschikbare updates geïnstalleerd maar er worden geen Thunderbolt-apparaten herkend wanneer ik ze aansluit met een Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m).

Probeer het met een andere Thunderbolt-kabel. U kunt ook proberen het apparaat of de computer uit te schakelen, enkele seconden te wachten en het apparaat of de computer vervolgens opnieuw op te starten.

Opmerking: als na de installatie van de nieuwste updates op de computer Thunderbolt niet wordt weergegeven in Systeeminformatie, kijkt u zorgvuldig of u op de Thunderbolt-poort van de Mac het Thunderbolt-symbool (een bliksemschicht) kunt vinden. Als op de poort het symbool van Mini DisplayPort (een rechthoek) staat, beschikt de computer niet over Thunderbolt. Hoewel de Thunderbolt-kabel in de aansluiting van Mini DisplayPort past, kan deze niet worden gebruikt met de computer.

Terug naar boven.

Kan ik een Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m) gebruiken met ondersteunde versies van Microsoft Windows op een Mac met Boot Camp en ondersteuning voor Thunderbolt?

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.