'Delen met gezin' configureren

Je kunt een nieuwe gezinsgroep beginnen en personen daarvoor uitnodigen, of je kunt lid worden van de gezinsgroep van iemand anders.

Met 'Delen met gezin' kunnen maximaal zes gezinsleden gemakkelijk muziek, films, tv-programma's, apps, boeken, abonnementen (inclusief iCloud+) enzovoort delen, zonder een Apple ID te hoeven delen.1 Je kunt een Apple ID configureren voor kinderen, op afstand toestemming verlenen met Schermtijd en uitgaven en downloads goedkeuren op het apparaat van een ouder met 'Vraag om te kopen'.2 Je kunt ook Apple Cash configureren voor een kind of tiener, of een Apple Watch voor hen configureren.

Meer informatie over de mogelijkheden van 'Delen met gezin'

Een gezinsgroep beginnen

Eén volwassene per gezin (het gezinshoofd) kan 'Delen met gezin' configureren voor de groep vanaf een iPhone, iPad of Mac. Als het delen van aankopen is ingeschakeld, betaalt het gezinshoofd voor de aankopen van gezinsleden en moet een geldige betalingsmethode zijn geregistreerd.3

Op een iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Tik op je naam.

3. Tik op 'Delen met gezin' en vervolgens op 'Configureer je gezin'.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-set-up-family-sharing
  4. Volg de instructies op het scherm om de gezinsgroep te configureren en je gezinsleden uit te nodigen.

Op een Mac met macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. Klik op je naam en klik vervolgens op 'Delen met gezin'.

macos-sonoma-system-settings-apple-id-set-up-family-sharing
  2. Klik op 'Configureer gezin'.

3. Volg de instructies op het scherm om de gezinsgroep te configureren en je gezinsleden uit te nodigen.

Op een Mac met macOS Monterey of ouder

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.

2. Bevestig de Apple ID die je wilt gebruiken voor 'Delen met gezin' en zorg dat 'Deel mijn aankopen' is geselecteerd.

3. Volg de instructies op het scherm.

Personen uitnodigen om lid te worden van de gezinsgroep

Als je mensen later wilt uitnodigen of een ander lid aan je gezinsgroep wilt toevoegen, kun je persoonlijk een uitnodiging sturen, of via Berichten of e-mail.

Als je meerdere Apple ID's hebt, kun je al je accounts uitnodigen voor de groep. Je kunt dan ook de aankopen die je via je andere Apple ID's hebt gedaan, delen met je gezin.

Op een iPhone of iPad met iOS 16 of nieuwer

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Tik op 'Gezin'.

3. Tik op de knop 'Voeg lid toe'knop 'Voeg lid toe' .

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-add-member-callout
  4. Als je kind geen Apple ID heeft, tik je op 'Maak account voor kinderen aan'. Maar als je kind wel een Apple ID heeft, tik je op 'Anderen uitnodigen'. Ze kunnen het wachtwoord voor hun Apple ID invoeren op jouw apparaat om de uitnodiging te accepteren.

5. Volg de instructies op het scherm om ouderlijk toezicht, het delen van locaties en andere functies te configureren.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 15 of ouder

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Tik op je naam en daarna op 'Delen met gezin'.

3. Tik op 'Voeg lid toe'.

4. Als je kind geen Apple ID heeft, tik je op 'Maak account voor kinderen aan'. Maar als je kind wel een Apple ID heeft, tik je op 'Anderen uitnodigen'. Ze kunnen het wachtwoord voor hun Apple ID invoeren op jouw apparaat om de uitnodiging te accepteren.

5. Volg de instructies op het scherm.

Op een Mac met macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op 'Gezin'.

3. Klik op 'Voeg lid toe' en volg de instructies op het scherm.

macos-sonoma-system-settings-family-add-member

Op een Mac met macOS Monterey of ouder

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Delen met gezin'.

3. Klik op 'Voeg gezinslid toe' en volg de instructies op het scherm.

Controleren of het gezinslid de uitnodiging heeft geaccepteerd

Nadat je de uitnodiging hebt verstuurd, kun je de status ervan bekijken.

Op een iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Tik op 'Gezin'. Tik in iOS 15 of ouder op je naam en tik vervolgens op 'Delen met gezin'.

3. Selecteer de naam van de persoon om de status van de uitnodiging te bekijken.

4. Als je de uitnodiging opnieuw moet versturen, selecteer je 'Stuur uitnodiging opnieuw'.

Op een Mac met macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Gezin'.

2. Selecteer de naam van de persoon om de status van de uitnodiging te bekijken.

3. Als je de uitnodiging opnieuw moet versturen, selecteer je 'Stuur uitnodiging opnieuw'.

Op een Mac met macOS Monterey of ouder

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.

2. Selecteer de naam van de persoon om de status van de uitnodiging te bekijken.

3. Als je de uitnodiging opnieuw moet versturen, selecteer je 'Stuur uitnodiging opnieuw'.

Lid worden van een gezinsgroep

Accepteer of weiger de uitnodiging om lid te worden van een gezin rechtstreeks op een apparaat. Je ontvangt een uitnodiging per e-mail of per sms. Je kunt dan rechtstreeks vanuit de uitnodiging een reactie sturen. Als je de uitnodiging per e-mail of sms hebt gemist, kun je de onderstaande stappen gebruiken om te reageren vanaf je apparaat. Je kunt maar van één gezin tegelijk deel uitmaken.

Op een iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Tik op je naam.

3. Tik op 'Uitnodigingen'.

Volg de instructies op het scherm om de uitnodiging te accepteren. Wanneer je lid wordt van een gezinsgroep, wordt je mogelijk gevraagd om je accountinformatie te bevestigen en om je in te schrijven voor functies of voorzieningen die je gezin heeft geconfigureerd.

Op een Mac met macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op 'Gezin'.

Volg de instructies op het scherm om de uitnodiging te accepteren. Wanneer je lid wordt van een gezinsgroep, wordt je mogelijk gevraagd om je accountinformatie te bevestigen en om je in te schrijven voor functies of voorzieningen die je gezin heeft geconfigureerd.

Op een Mac met macOS Monterey of ouder

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Delen met gezin'.

Volg de instructies op het scherm om de uitnodiging te accepteren. Wanneer je lid wordt van een gezinsgroep, wordt je mogelijk gevraagd om je accountinformatie te bevestigen en om je in te schrijven voor functies of voorzieningen die je gezin heeft geconfigureerd.

Als je de uitnodiging niet kunt accepteren

Als je de uitnodiging niet kunt accepteren, controleer je of iemand anders lid is geworden van het gezin met jouw Apple ID. Je kunt maar van één gezin tegelijk lid worden en je kunt maar één keer per jaar overstappen naar een andere gezinsgroep.

1. Niet al het materiaal kan worden gedeeld.

2. Leeftijd verschilt per land of regio.

3. De geaccepteerde betaalmethoden verschillen per land of regio.