'Delen met gezin' configureren

Volg deze stappen om 'Delen met gezin' te configureren. U kunt een nieuwe gezinsgroep beginnen en personen daarvoor uitnodigen, of u kunt lid worden van de gezinsgroep van iemand anders.

iPhone en iPad met vijf gezinsleden en twee gedeelde abonnementen: Apple Music en Apple Arcade.

Met 'Delen met gezin' kunnen maximaal zes gezinsleden gemakkelijk muziek, films, tv-programma's, apps, boeken, een iCloud-opslagabonnement, abonnementen en meer delen zonder een Apple ID te delen.1 U kunt een Apple ID configureren voor kinderen, op afstand toestemming verlenen met Schermtijd en uitgaven en downloads goedkeuren op het apparaat van een ouder met 'Vraag om te kopen'.2 U kunt ook Apple Cash configureren voor een kind of tiener, of een Apple Watch voor hen configureren. Meer informatie over de mogelijkheden van 'Delen met gezin'.

Een gezinsgroep beginnen

Eén volwassene per gezin (het gezinshoofd) kan 'Delen met gezin' configureren voor de groep vanaf een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Als u het delen van aankopen inschakelt, moet u bevestigen dat u gaat betalen voor de aankopen die worden gestart door gezinsleden die u uitnodigt en dat u een geldige betaalmethode hebt opgegeven. Geldige betaalmethoden voor de configuratie van 'Delen met gezin' zijn bijvoorbeeld creditcards en betaalkaarten.3

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op uw naam.
    iPhone met 'Delen met gezin' in Instellingen.
  3. Tik op 'Delen met gezin' en vervolgens op 'Configureer je gezin'.
  4. Volg de instructies op het scherm om de gezinsgroep te configureren en uw gezinsleden uit te nodigen.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.
    Mac met 'Delen met gezin' in Systeemvoorkeuren.
  2. Bevestig de Apple ID die u wilt gebruiken voor 'Delen met gezin' en zorg dat 'Deel mijn aankopen' is geselecteerd.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Als u macOS Mojave of lager gebruikt:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Bevestig de Apple ID die u wilt gebruiken voor 'Delen met gezin' en zorg dat 'Deel mijn aankopen' is geselecteerd.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Personen uitnodigen om lid te worden van de gezinsgroep

Als u dat nog niet hebt gedaan, kunt u een Apple ID aanmaken voor een kind en het kind toevoegen uw gezinsgroep. Als uw gezinslid al een Apple ID heeft, volgt u de onderstaande stappen om iemand aan uw gezinsgroep toe te voegen. U kunt maar van één gezin tegelijk deel uitmaken.

Als u bij het gezinslid bent, kan deze persoon het wachtwoord van diens Apple ID op uw apparaat invoeren om de uitnodiging te accepteren. U kunt deze persoon ook een uitnodiging versturen die ze op hun eigen apparaat kunnen accepteren.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op uw naam en op 'Delen met gezin'.
  3. Tik op 'Voeg lid toe'.
  4. Voer de naam of het e-mailadres van uw gezinslid in en volg de instructies op het scherm.
  5. Kies of u de uitnodiging via Berichten wilt versturen of dat u het gezinslid persoonlijk wilt uitnodigen. Volg dan de instructies op het scherm.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin'.
  3. Klik op 'Voeg gezinslid toe' en volg de instructies op het scherm.

Als u macOS Mojave of lager gebruikt:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin'.
  3. Klik op de knop 'Voeg gezinslid toe' (+) en volg de instructies op het scherm.

Als u meerdere Apple ID's hebt in de iTunes Store en de App Store, kunt u al uw accounts uitnodigen voor de groep. U kunt dan ook de aankopen die u via uw andere Apple ID's hebt gedaan delen met uw gezin.

Controleren of het gezinslid de uitnodiging heeft geaccepteerd

Nadat u de uitnodiging hebt verstuurd, kunt u de status ervan controleren onder de naam van de persoon.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Ga naar 'Instellingen', tik op uw naam en tik vervolgens op 'Delen met gezin'.

Selecteer vervolgens de naam van die persoon om de status van de uitnodiging te controleren. Als u de uitnodiging opnieuw moet versturen, selecteert u 'Stuur opnieuw'.

Op een Mac

Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' en klikt u vervolgens op 'Beheer gezin'.

Selecteer vervolgens de naam van die persoon om de status van de uitnodiging te controleren. Als u de uitnodiging opnieuw moet versturen, selecteert u 'Stuur opnieuw'.

Lid worden van een gezinsgroep

Accepteer of weiger de uitnodiging om lid te worden van een gezinsgroep rechtstreeks op uw apparaat. U ontvangt de uitnodiging per e-mail of via een tekstbericht. U kunt dan rechtstreeks vanuit de uitnodiging een reactie sturen. Maak u geen zorgen als u de e-mail of het tekstbericht niet ontvangt. U kunt ook vanuit Instellingen of Systeemvoorkeuren een reactie sturen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Ga naar 'Instellingen', tik op uw naam en tik vervolgens op 'Uitnodigingen'.

Volg de instructies op het scherm om de uitnodiging te accepteren. Wanneer u lid wordt van een gezinsgroep, wordt u mogelijk gevraagd om uw accountinformatie te bevestigen en om u in te schrijven voor de functies of services die uw gezin heeft geconfigureerd.

Op een Mac

Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' en klikt u vervolgens op 'Beheer gezin'.

Volg de instructies op het scherm om de uitnodiging te accepteren. Wanneer u lid wordt van een gezinsgroep, wordt u mogelijk gevraagd om uw accountinformatie te bevestigen en om u in te schrijven voor de functies of services die uw gezin heeft geconfigureerd.

Als u de uitnodiging niet kunt accepteren

Als u de uitnodiging niet kunt accepteren, controleert u of iemand anders lid is geworden van het gezin met uw Apple ID. U kunt maar van één gezin tegelijk lid worden en u kunt maar één keer per jaar overstappen naar een andere gezinsgroep.

Hulp krijgen

1. Niet al het materiaal kan worden gedeeld.
  2. Leeftijd verschilt per land of regio.
  3. De geaccepteerde betaalmethoden verschillen per land of regio.