Configureer Delen met gezin

Volg deze stappen om 'Delen met gezin' te configureren. U kunt een nieuwe gezinsgroep beginnen en personen daarvoor uitnodigen, of u kunt lid worden van de gezinsgroep van iemand anders.

Via 'Delen met gezin' kunnen tot zes gezinsleden elkaars aankopen bij de iTunes, iBooks en App Stores, een Apple Music-abonnement en een iCloud-opslagabonnement makkelijk delen zonder hun accounts te delen. Wanneer het gezinshoofd het delen van aankopen inschakelt, kunt u de aankopen van het gezin betalen met dezelfde creditcard en uitgaven van kinderen op apparaten van de ouders goedkeuren. Met 'Delen met gezin' kunt u ook foto's, een gezinsagenda en meer delen om in contact te blijven.

Aan de slag

U kunt maar van één gezin tegelijk deel uitmaken. Voor de configuratie van 'Delen met gezin' hebt u het volgende nodig:

• Een bij iCloud en iTunes ingelogde Apple ID
  • iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger of een Mac met OS X Yosemite of hoger

U kunt indien nodig een Apple ID voor een kind aanmaken en het kind aan de gezinsgroep toevoegen

Een gezinsgroep beginnen

Een volwassene van het gezin (het gezinshoofd) kan 'Delen met gezin' voor de groep configureren op diens iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Als u het delen van aankopen inschakelt, moet u bevestigen dat u gaat betalen voor de aankopen die worden gestart door gezinsleden die u uitnodigt en dat u een geldige betaalmethode hebt opgegeven. Geldige betaalmethoden voor de configuratie van 'Delen met gezin' zijn bijvoorbeeld creditcards en bankpassen.*

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'. Ga in iOS 10.2 of lager naar 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Tik achtereenvolgens op 'Delen met gezin' en op 'Aan de slag'. Volg de instructies op het scherm om de gezinsgroep te configureren en uw gezinsleden uit te nodigen.
  3. Kies de eerste functie die u met uw gezin wilt delen als u iOS 11 of hoger gebruikt. Volg dan de instructies om gezinsleden via iMessage uit te nodigen.

Op een Mac:

1. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Configureer gezin'.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Nadat u 'Delen met gezin' hebt geconfigureerd, kunt u uw gezinsleden uitnodigen om lid te worden van het gezin.

Personen uitnodigen om lid te worden van het gezin

U kunt iedereen die een Apple ID heeft, toevoegen aan uw gezin, zolang u en de andere persoon beiden iOS 8 of hoger of OS X Yosemite of hoger gebruiken. Als u kinderen hebt, kunt u deze stappen uitvoeren om een Apple ID voor een kind aan te maken en het kind aan het gezin toe te voegen. Volg de instructies hieronder om iemand toe te voegen die al een Apple ID heeft.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.
  2. Tik op 'Voeg gezinslid toe'.
  3. Voer de naam of het e-mailadres van uw gezinslid in en volg de instructies op het scherm.
  4. Kies of u de uitnodiging via Berichten wilt versturen of u het gezinslid persoonlijk wilt uitnodigen als u iOS 11 of hoger gebruikt. Volg dan de instructies op het scherm.

Op een Mac:

1. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin'.
  3. Klik op '+' en volg de instructies op het scherm.

Als u bij het gezinslid bent, kan deze persoon het wachtwoord van diens Apple ID op uw apparaat invoeren om de uitnodiging te accepteren. U kunt deze persoon ook een uitnodiging versturen die ze op hun eigen apparaat kunnen aanvaarden. Als u meerdere Apple ID's hebt in iTunes, kun u al uw accounts uitnodigen voor de groep. U kunt dan ook de aankopen delen met uw gezin die u via uw andere Apple ID's hebt gedaan.

Controleren of het gezinslid de uitnodiging heeft geaccepteerd

Nadat u de uitnodiging hebt verstuurd, kunt u de status controleren onder de naam van de persoon.

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'. Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin' als u iOS 10.2 of lager gebruikt.
  • Ga op de Mac naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'iCloud' en selecteer 'Beheer gezin'.

Selecteer vervolgens de naam van die persoon om de status van de uitnodiging te controleren. Als u de uitnodiging opnieuw moet versturen, selecteert u 'Verstuur uitnodiging opnieuw'.

Lid worden van een gezinsgroep

Accepteer of weiger de uitnodiging om lid te worden van een gezin rechtstreeks op een apparaat. U ontvangt de uitnodiging per e-mail of via een tekstbericht. U kunt dan rechtstreeks vanuit de uitnodiging een reactie sturen. Maak u geen zorgen als u de e-mail of het tekstbericht niet ontvangt. U kunt ook vanuit 'Instellingen' of 'Systeemvoorkeuren' een reactie sturen:

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Uitnodigingen'. Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Uitnodigingen' als u iOS 10.2 of lager gebruikt.
  • Kies op een Mac het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Beheer gezin'.

Volg de instructies op het scherm om de uitnodiging te accepteren. Wanneer u lid wordt van een gezinsgroep, wordt u mogelijk gevraagd om uw accountinformatie te bevestigen en om u in te schrijven voor de functies of services die uw gezin heeft geconfigureerd.

Als u de uitnodiging niet kunt accepteren, controleert u of iemand anders met uw Apple ID lid is geworden van een gezin of aangeschaft materiaal deelt. U kunt maar van één gezin tegelijk lid worden en u kunt maar één keer per jaar overschakelen naar een ander gezin.

Beginnen met delen

Nadat de gezinsleden lid zijn geworden, worden de functies van 'Delen met gezin' geconfigureerd op hun apparaten. Dit is wat u kunt doen:

Als u het fotoalbum, de agenda of de herinneringen van het gezin niet wilt delen, kunt u zich daarvoor rechtstreeks op uw apparaat of via iCloud.com afmelden.

Hulp krijgen

'Delen met gezin' vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud en iTunes is ingelogd. Als uw gezin het delen van aankopen heeft ingeschakeld, kunnen muziek, films, tv-programma's en boeken worden gedownload op tot wel tien apparaten per account, waarvan er vijf computers mogen zijn. iOS 8 of OS X Yosemite of hoger zijn vereist voor de configuratie van Delen met gezin of om er lid van te worden. Niet al het materiaal kan worden gedeeld. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.

*De geaccepteerde betaalmethoden verschillen per land of regio.
**Leeftijd verschilt per land of regio.