Uw locatie met uw gezin delen

Met Delen met gezin kunt u uw locatie delen met gezinsleden in de Zoek mijn-app of de Berichten-app. U kunt zelfs andere gezinsleden helpen hun verloren apparaten terug te vinden in Zoek mijn iPhone.

Zo werkt het

Het gezinshoofd configureert het delen van locaties in de instellingen van 'Delen met gezin'. Na het inschakelen van deze functie wordt de locatie van het gezinshoofd automatisch gedeeld met de andere gezinsleden. Vervolgens kan elk gezinslid kiezen of hij of zij al dan niet zijn of haar locatie wil delen. Als u akkoord gaat met delen, zien uw gezinsleden uw locatie in de Zoek mijn-app en Berichten. Als ze watchOS 6 hebben, kunnen ze uw locatie ook zien in de Zoek personen-app.

Als locatie delen is ingeschakeld, kunt u bij verlies of diefstal van uw apparaat een gezinslid vragen om: de Zoek mijn-app te gebruiken om u te helpen het te vinden.

Locaties kunnen niet worden gedeeld in Zuid-Korea en mogelijk ook niet in andere regio's vanwege de lokale wetgeving.

Uw locatie delen met een gezinslid

1. Open de Zoek mijn-app op uw iPhone, iPad of Mac.
  2. Tik of klik op het tabblad 'Personen'.
  3. Tik of klik op de naam van een gezinslid en tik er opnieuw op om het menu te zien.
  4. Tik of klik op 'Deel mijn locatie'.

U kunt op elk moment stoppen met het delen van uw locatie. Lees hoe u kunt stoppen met het delen van uw locatie.

Meldingen over de locatie van een gezinslid ontvangen

U kunt herhalende locatiegebaseerde meldingen instellen. U krijgt dan een bericht wanneer iemand op een locatie is gearriveerd of deze heeft verlaten, of dat deze persoon zich niet op een bepaalde plek bevindt binnen een specifiek tijdsbestek.

Kiezen vanaf welk apparaat u uw locatie wilt delen

U kunt uw locatie delen vanaf een ander apparaat. Als u bijvoorbeeld uw locatie deelt vanaf een iPad, kunt u uw locatie delen vanaf een iPhone waarvan u de eigenaar bent.

1. Open de Instellingen-app op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Delen met gezin' en tik vervolgens op 'Locatie delen'.
  4. Tik op 'Gebruik deze [apparaat] als mijn locatie'.

Gezinsleden kunnen u helpen een verloren apparaat te vinden

Als u uw locatie deelt met uw Delen met gezin-groep en Zoek mijn hebt ingeschakeld op uw verloren apparaat, kan uw gezin u helpen het verloren apparaat te vinden. Gezinsleden kunnen het volgende:

Als u uw locatie niet deelt, kunnen de andere gezinsleden geen informatie over de locatie van uw apparaten zien. Gezinsleden kunnen zonder informatie over de locatie van uw apparaten u nog steeds helpen. Ze kunnen controleren of het verloren apparaat online of offline is, een geluid op het apparaat afspelen, het apparaat in de verloren-modus zetten of het apparaat op afstand wissen.