iTunes-, iBooks- en App Store-aankopen delen met Delen met gezin

Met het delen van aankopen kunt u uw gezinsleden direct toegang geven tot muziek, films, tv-programma's, boeken en apps van elkaar.*

U kunt het delen van aankopen instellen wanneer u uw nieuwe gezinsgroep maakt of u kunt deze functie inschakelen voor uw bestaande gezin. Met het delen van aankopen bevestigt een volwassene in het gezin, het gezinshoofd,dat hij betaalt voor eventuele iTunes-, iBooks- en App Store-aankopen die gezinsleden doen wanneer ze deel uitmaken van de gezinsgroep. Iedereen in uw gezin heeft dan toegang tot de muziek, films, boeken en apps die andere gezinsleden kopen en ze kunnen er op hun eigen apparaten van genieten.

U kunt de aankopen van uw gezinsleden zien en downloaden vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en Windows-pc.

Materiaal van gezinsleden downloaden

Wanneer het delen van aankopen is ingeschakeld voor uw gezin, kunt u items in de aankoopgeschiedenis van elk gezinslid zien en downloaden. U kunt muziek, films, tv-programma's en boeken downloaden naar maximaal tien apparaten (waaronder vijf computers). U kunt apps downloaden naar alle apparaten die u bezit of beheert.

Op een iPhone of iPod touch

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de app van de Store waaruit u materiaal wilt downloaden en ga naar de pagina 'Aankopen':
    • iTunes Store: tik op de iPhone of iPod touch op 'Meer' > 'Aankopen'.
    • iBooks: tik op 'Aankopen'.
    • App Store: tik op 'Updates' > 'Aankopen'.
  3. Tik op de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Lees wat u kunt doen als u het gedeelde materiaal van familieleden niet ziet of niet op een familielid kunt tikken.
  4. Als u een item wilt downloaden, tikt u naast het item op symbool 'Download'.

Op een iPad

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de app van de Store waarvan u materiaal wilt downloaden.
    • iTunes Store: tik op 'Aankopen' > 'Mijn aankopen'.
    • iBooks: tik op 'Aankopen' en kijk onder 'Gezinsaankopen'.
    • App Store: tik op 'Aankopen' > 'Mijn aankopen'.
  3. Tik op de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Lees wat u kunt doen als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet of niet op een gezinslid kunt tikken.
  4. Als u een item wilt downloaden, tikt u naast het item op symbool 'Download'.

Op een Mac

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de iTunes Store, iBooks Store of Mac App Store en ga naar de pagina 'Aankopen'.
    • iTunes: klik op 'Store' en daarna aan de rechterkant van het iTunes-venster onder 'Direct naar' op 'Aankopen'.
    • iBooks: klik op 'iBooks Store' en klik vervolgens rechts in het iBooks-venster onder snelkoppelingen op 'Aankopen'.
    • Mac App Store: klik op 'Aankopen'.
  3. Selecteer rechts naast 'Aankopen' de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien.
  4. Download de gewenste items of speel deze af.

Op een Apple TV

1. Selecteer op een Apple TV de optie 'Films', 'Tv-programma's' of 'App Store'.
  2. Selecteer 'Gekocht' > 'Delen met gezin' en het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. U hebt op een Apple TV toegang tot gedeelde films, tv-programma's en apps, maar niet tot muziek.

Op een Windows-pc

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Gezinsaankopen' in de menubalk boven in het iTunes-venster.
  3. Selecteer de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien.
  4. Download de gewenste items of speel deze af.

Uw instellingen voor Delen met gezin controleren

Wanneer u lid wordt van een gezin, wordt u gevraagd om de Apple ID te bevestigen die u gebruikt om aankopen te doen in de iTunes Store, iBooks Store en App Store. Nadat u een Apple ID hebt gekozen en bevestigd, kunt u vanaf die account aankopen delen met uw gezinsleden.

Controleer uw instellingen voor Delen met gezin zodat u zeker weet dat u bent ingelogd met de juiste Apple ID en dat het delen van aankopen is ingeschakeld.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Bekijk uw accountgegevens bij 'Gezinsaankopen'.
  4. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is ingeschakeld.

Mac

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin'.
  3. Klik op uw naam en bekijk uw accountgegevens naast 'Gezinsaankopen'.
  4. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is geselecteerd.

Als u de Apple ID wilt wijzigen die u gebruikt om aankopen te delen met uw gezin, kunt u elke 90 dagen inloggen met een andere account.

Meer informatie

'Delen met gezin' vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud en iTunes is ingelogd. iOS 8 of hoger en OS X Yosemite of hoger zijn vereist voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om er lid van te worden, en worden aanbevolen om alle functies te kunnen gebruiken. Niet al het materiaal komt in aanmerking voor delen. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.

*Niet al het materiaal en alle soorten materiaal zijn in alle landen of regio's beschikbaar. Alle gezinsleden moeten de iTunes Store van hetzelfde land of dezelfde regio gebruiken om aangeschaft materiaal te delen. Muziek, films, tv-programma’s en boeken kunnen worden gedownload op maximaal 10 apparaten per account (waaronder 5 computers). Apps kunnen worden gedownload naar alle apparaten die het gezinslid bezit of beheert.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.