Aangeschaft materiaal delen via Delen met gezin

Via 'Delen met gezin' hebben gezinsleden onmiddellijk toegang tot de muziek, films, tv-programma's, boeken en apps van andere gezinsleden en kunnen ze deze op elk gewenst ogenblik downloaden naar hun eigen apparaten*.

Aankopen delen

Wanneer u lid wordt van een gezin, wordt u gevraagd de Apple ID te bevestigen waarmee u aankopen in de iTunes, iBooks en App Store doet. Nadat u een Apple ID hebt gekozen en bevestigd, kunt u vanaf die account aankopen delen met uw gezinsleden.

Via 'Delen met gezin' kunt u een gezinsabonnement op Apple Music nemen en kunnen tot wel zes van uw gezinsleden genieten van onbeperkte toegang tot Apple Music op hun apparaat.

'Delen met gezin' werkt alleen op apparaten met iOS 8 of hoger of OS X Yosemite of hoger.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin' en tik op uw naam.
  2. Bekijk uw accountgegevens bij Gezinsaankopen.
  3. Voer uw wachtwoord in als u de Apple ID moet bevestigen waarmee u het materiaal wilt delen. Als u liever de aankopen van een andere account wilt delen, kunt u een andere Apple ID en het bijbehorende wachtwoord invoeren.
  4. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is ingeschakeld.

Mac

1. Kies het menu Apple  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op iCloud.
  2. Klik op 'Beheer gezin'.
  3. Klik op uw naam en bekijk uw accountgegevens naast 'Gezinsaankopen'.
  4. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is geselecteerd.

Materiaal van gezinsleden downloaden

Wanneer u lid bent van een familie, kunt u de aankoopgeschiedenis van alle familieleden bekijken en items ervan downloaden om er op uw eigen apparaten van te genieten. U kunt muziek, films, tv-programma's en boeken downloaden naar maximaal tien apparaten (waaronder vijf computers). U kunt apps downloaden naar alle apparaten die u bezit of beheert.

Voer deze stappen uit om het materiaal van een gezinslid te bekijken en te downloaden.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de app van de winkel waarvan u materiaal wilt downloaden en ga naar de pagina Aankopen:
    • App Store: tik op Updates > Aankopen.
    • iTunes Store: tik op Meer > Aankopen.
    • iBooks: tik Aankopen.
  3. Tik op de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Lees hier wat u moet doen als u geen materiaal ziet of niet kunt tikken op het familielid.
  4. Tik op het downloadsymbool   naast het artikel dat u wilt downloaden.

Mac

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de iTunes Store, iBooks Store of Mac App Store en ga naar de pagina 'Aankopen'.
    • iTunes: klik op 'iTunes Store' en klik vervolgens rechts in het iTunes-venster onder 'DIRECT NAAR' op 'Aankopen'.
    • iBooks: klik op 'iBooks Store' en klik vervolgens rechts in het iBooks-venster onder snelkoppelingen op 'Aankopen'.
    • Mac App Store: klik op 'Aankopen'.
  3. Selecteer rechts van 'Aankopen' de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien.
  4. Download de gewenste artikelen of speel deze af.

Apple TV

1. Selecteer op een Apple TV de optie 'Films', 'Tv-programma's' of 'App Store'.
  2. Selecteer 'Aankopen' > 'Delen met gezin' en het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. U hebt op een Apple TV toegang tot gedeelde films, tv-programma's en apps maar niet tot muziek.

Het materiaal van een andere Apple ID delen

U kunt de Apple ID waarmee u materiaal deelt elke 90 dagen wijzigen. Nadat u uw Apple ID hebt gewijzigd, deelt u het materiaal van de nieuwe account en niet van de vorige. Uw gezinsleden hebben geen toegang meer tot de aankopen van uw vorige account en kunnen deze ook niet meer downloaden.

Alle met DRM beschermde muziek, films, tv-programma's, boeken of apps die eerder vanaf die account zijn gedownload, kunnen niet meer worden gebruikt door andere gezinsleden. Als zij aankopen vanuit een app hebben gedaan in een app die oorspronkelijk met uw account is gedownload, moeten ze de app zelf aanschaffen om opnieuw toegang te hebben tot de aankopen vanuit de app.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin' en tik op uw naam.
  2. Tik op uw Apple ID en volg de instructies op het scherm.

Mac

1. Kies het menu Apple  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op iCloud.
  2. Klik achtereenvolgens op 'Beheer gezin' en op uw naam.
  3. Klik op 'Wijzig' en volg de instructies op het scherm.

Meer informatie

'Delen met gezin' vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud en iTunes is ingelogd. iOS 8 of hoger en OS X Yosemite of hoger zijn vereist voor de configuratie van Delen met gezin of om er lid van te worden, en worden aanbevolen om alle functies te kunnen gebruiken. Niet alles komt in aanmerking voor ‘Delen met gezin’. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan ‘Vraag om te kopen’.

*Niet al het materiaal en alle typen materiaal zijn beschikbaar in alle landen. Alle gezinsleden moeten de iTunes Store van hetzelfde land of dezelfde regio gebruiken om aangeschaft materiaal te delen. Muziek, films, tv-programma's en boeken kunnen worden gedownload op maximaal 10 apparaten per account (waaronder 5 computers). Apps kunnen worden gedownload naar alle apparaten die het gezinslid bezit of beheert.

Laatst gewijzigd op: