Aankopen uit de App Store, iTunes Store en Apple Books delen via 'Delen met gezin'

Met het delen van aankopen kunt u uw gezinsleden onderling direct toegang geven tot elkaars apps, muziek, films, tv-programma's en boeken.*

U kunt het delen van aankopen configureren wanneer u uw nieuwe gezinsgroep aanmaakt of u kunt deze functie inschakelen voor uw bestaande gezin. Met het delen van aankopen bevestigt een volwassene in het gezin, het gezinshoofd, dat hij betaalt voor eventuele App Store-, iTunes Store- en Apple Books-aankopen die gezinsleden doen wanneer ze deel uitmaken van de gezinsgroep. Iedereen in uw gezin heeft dan toegang tot de muziek, films, boeken en apps die andere gezinsleden kopen en ze kunnen er op hun eigen apparaten van genieten.

U kunt de aankopen van uw gezinsleden zien en downloaden vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en pc.

Eerdere aankopen van gezinsleden downloaden

Wanneer het delen van aankopen is ingeschakeld voor uw gezin, kunt u items in de aankoopgeschiedenis van elk gezinslid zien en downloaden. U kunt muziek, films, tv-programma's en boeken downloaden naar maximaal tien apparaten (waaronder vijf computers). U kunt apps downloaden naar alle apparaten die u bezit of beheert.

Aankopen downloaden op een iPhone of iPod touch

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Store-app waaruit u materiaal wilt downloaden en ga naar de pagina 'Aankopen'.
    • App Store: tik rechtsboven op uw profielfoto  en tik vervolgens op 'Aankopen'.
    • iTunes Store: tik op 'Meer'   en tik vervolgens op 'Aankopen'.
    • Apple Books: tik rechtsboven op uw profielfoto  .
  3. Tik op de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Lees wat u kunt doen als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet of niet op een gezinslid kunt tikken.
  4. Als u een item wilt downloaden, tikt u naast het item op 'Download' downloadsymbool.

Aankopen downloaden op een iPad

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open Store-app waaruit u materiaal wilt downloaden.
    • App Store: tik rechtsboven op uw profielfoto  en tik vervolgens op 'Aankopen'.
    • iTunes Store: tik op 'Aankopen' en vervolgens op 'Mijn aankopen'.
    • Apple Books: tik rechtsboven op uw profielfoto .
  3. Tik op de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Lees wat u kunt doen als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet of niet op een gezinslid kunt tikken.
  4. Als u een item wilt downloaden, tikt u naast het item op 'Download' downloadsymbool.

Aankopen downloaden op een Mac

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Store-app waaruit u materiaal wilt downloaden en ga naar de pagina 'Aankopen'.
    • App Store: klik linksonder op uw profielfoto .
    • Apple Music-app: kies in de menubalk 'Account' > 'Gezinsaankopen'.
    • Apple TV-app: kies in de menubalk 'Account' > 'Gezinsaankopen'.
    • Apple Books: klik op 'Book Store' en vervolgens op 'Aankopen' onder 'Direct naar' aan de rechterzijde van het Apple Books-venster.
  3. Kies in het menu rechts naast 'Aankopen' de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Bijvoorbeeld in de App Store:
  4. Download de gewenste items of speel deze af.

Aankopen downloaden op een Apple Watch

1. Open de App Store.
  2. Scrol naar de onderkant van het scherm en tik op 'Account'.
  3. Tik op 'Aankopen'.

Aankopen downloaden op een Apple TV

1. Selecteer op een Apple TV de optie 'iTunes-films en -tv-programma's' of 'App Store'.
  2. Selecteer 'Aankopen', 'Delen met gezin' en vervolgens het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. U hebt op een Apple TV toegang tot gedeelde films, tv-programma's en apps, maar niet tot muziek.

Aankopen downloaden op een Windows pc

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Gezinsaankopen' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster.
  3. Selecteer de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien.
  4. Download de gewenste items of speel deze af.

Aankopen downloaden via de Apple TV-app op een smart-tv of streamingapparaat

1. Open de Apple TV-app.
  2. Selecteer 'Bibliotheek' > 'Delen met gezin' en het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Via de Apple Tv-app hebt u nu toegang tot gedeelde films en tv-programma's op een smart-tv of streamingapparaat.

Uw instellingen voor 'Delen met gezin' controleren

Wanneer u lid wordt van een gezin, wordt u gevraagd om de Apple ID te bevestigen die u gebruikt om aankopen te doen in de iTunes Store, App Store en Apple Books. Nadat u een Apple ID hebt gekozen en bevestigd, kunt u vanaf die account aankopen delen met uw gezinsleden.

Controleer uw instellingen voor 'Delen met gezin' zodat u zeker weet dat u bent ingelogd met de juiste Apple ID en dat het delen van aankopen is ingeschakeld.

De instellingen voor 'Delen met gezin' controleren op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'. Tik in iOS 10.2 of lager op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.
  2. Tik onder 'Gedeelde functies' op 'Delen van aankopen'.
  3. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is ingeschakeld en dat uw accountinformatie juist is.

De instellingen voor 'Delen met gezin' controleren op een Mac

In macOS Catalina:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin' en vervolgens op 'Delen van aankopen'.
  3. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is geselecteerd en dat uw accountgegevens kloppen.

In macOS Mojave of lager:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin'.
  3. Klik op het tabblad 'Mijn apps en services'.
  4. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen met het gezin' is geselecteerd en dat uw accountgegevens kloppen.

Als u de Apple ID wilt wijzigen die u gebruikt om aankopen te delen met uw gezin, kunt u elke 90 dagen inloggen met een andere account.

U kunt ook  de gedeelde betaalmethode bijwerken.

Meer informatie over 'Delen met gezin'

'Delen met gezin' vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud is ingelogd. iOS 8 of hoger en OS X Yosemite of hoger zijn vereist voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om er lid van te worden, en worden aanbevolen om alle functies te kunnen gebruiken. Niet al het materiaal komt in aanmerking voor delen. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.

Via 'Delen met gezin' kunt ueen iCloud-opslagabonnement delen met maximaal vijf gezinsleden. Verder kunt u ook het volgende delen: een Apple Music-gezinsabonnement, een Apple Arcade-abonnement, een Apple News+-abonnement, Apple TV-kanaalabonnementen en een Apple TV+-abonnement, zonder elkaars Apple accounts te hoeven delen.

* Niet al het materiaal en alle soorten materiaal zijn in alle landen of regio's beschikbaar. Alle gezinsleden moeten een Apple ID voor hetzelfde land of dezelfde regio gebruiken om aangeschaft materiaal te delen. Muziek, films, tv-programma's en boeken kunnen worden gedownload op maximaal tien apparaten per account (waaronder maximaal vijf computers). Apps kunnen worden gedownload naar alle apparaten die het gezinslid bezit of beheert.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.