Aankopen uit de App Store, iTunes Store en Apple Books delen via 'Delen met gezin'

Met het delen van aankopen kunt u uw gezinsleden onderling toegang geven tot elkaars apps, muziek, films, tv-programma's en boeken. Aan de hand van deze stappen leert u hoe u de aankopen van gezinsleden downloadt.

Bij het delen van aankopen bevestigt één volwassene in uw groep voor 'Delen met gezin' dat hij betaalt voor eventuele App Store-, iTunes Store- en Apple Books-aankopen. Vervolgens kunt u de aankopen van uw gezinsleden zien en downloaden vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en pc, en kunt u hier zelf ook plezier van hebben.* Volg de onderstaande stappen om de aankopen van gezinsleden te downloaden op uw apparaat en te leren waar u die aankopen vindt als u ze niet ziet.

Eerdere aankopen van gezinsleden downloaden

Wanneer het delen van aankopen is ingeschakeld voor uw gezin, kunt u items in de aankoopgeschiedenis van elk gezinslid zien en downloaden. U kunt muziek, films, tv-programma's en boeken downloaden naar maximaal tien apparaten (waaronder vijf computers). U kunt apps downloaden naar alle apparaten die u bezit of beheert.

Aankopen downloaden op een iPhone, iPad of iPod touch

Aankopen downloaden op een iPhone of iPod touch

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Store-app waaruit u materiaal wilt downloaden en ga naar de pagina 'Aankopen'.*
    • App Store: tik rechtsboven op uw profielfoto  en tik vervolgens op 'Aankopen'.
    • iTunes Store: tik op 'Meer'   en tik vervolgens op 'Aankopen'.
    • Apple Books: tik rechtsboven op uw profielfoto .
  3. Tik op de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Lees wat u kunt doen als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet of niet op een gezinslid kunt tikken.
  4. Als u een item wilt downloaden, tikt u naast het item op 'Download' downloadsymbool.

Aankopen downloaden op een iPad

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open Store-app waaruit u materiaal wilt downloaden.
    • App Store: tik rechtsboven op uw profielfoto  en tik vervolgens op 'Aankopen'.*
    • iTunes Store: tik op 'Aankopen' en vervolgens op 'Mijn aankopen'.
    • Apple Books: tik rechtsboven op uw profielfoto .
  3. Tik op de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Lees wat u kunt doen als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet of niet op een gezinslid kunt tikken.
  4. Als u een item wilt downloaden, tikt u naast het item op 'Download' downloadsymbool.

Aankopen downloaden op een Mac of pc

Aankopen downloaden op een Mac

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Store-app waaruit u materiaal wilt downloaden en ga naar de pagina 'Aankopen'.*
    • App Store: klik linksonder op uw profielfoto .
    • Apple Music-app: kies in de menubalk 'Account' > 'Gezinsaankopen'.
    • Apple TV-app: kies in de menubalk 'Account' > 'Gezinsaankopen'.
    • Apple Books: klik op 'Book Store' en vervolgens op 'Aankopen' onder 'Direct naar' aan de rechterzijde van het Apple Books-venster.
  3. Kies in het menu rechts naast 'Aankopen' de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Bijvoorbeeld in de App Store:
  4. Download de gewenste items of speel deze af.

Aankopen downloaden op een Windows pc

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Gezinsaankopen' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster.*
  3. Selecteer de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien.
  4. Download de gewenste items of speel deze af.

Aankopen downloaden op een Apple Watch

1. Open de App Store.
  2. Scrol naar de onderkant van het scherm en tik op 'Account'.
  3. Tik op 'Aankopen'.*

* In de Store wordt nog steeds de volledige prijs weergegeven bij items die uw gezinsleden al hebben gekocht. Om te voorkomen dat u opnieuw voor het item betaalt, downloadt u het op de pagina 'Aankopen'.

Aankopen downloaden op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

Aankopen downloaden op een Apple TV

1. Selecteer op een Apple TV de optie 'iTunes-films en -tv-programma's' of 'App Store'.
  2. Selecteer 'Aankopen', 'Delen met gezin' en vervolgens het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien.* U hebt op een Apple TV toegang tot gedeelde films, tv-programma's en apps, maar niet tot muziek.

Aankopen downloaden via de Apple TV-app op een smart-tv of streamingapparaat

1. Open de Apple TV-app.
  2. Selecteer 'Bibliotheek' > 'Delen met gezin' en het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien.* Via de Apple TV-app hebt u nu toegang tot gedeelde films en tv-programma's op een smart-tv of streamingapparaat.

*  In de Store wordt nog steeds de volledige prijs weergegeven bij items die uw gezinsleden al hebben gekocht. Om te voorkomen dat u opnieuw voor het item betaalt, downloadt u het op de pagina 'Delen met gezin'.

Waar u gedownloade aankopen kunt vinden

Zodra u een aankoop van een gezinslid op uw apparaat hebt gedownload, kunt u die vinden op een van de volgende locaties:

• Apps worden gedownload naar het beginscherm van uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV. Apps worden gedownload naar Launchpad op uw Mac.
  • Muziek wordt gedownload naar de Apple Music-app op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple Watch. Muziek wordt gedownload naar iTunes voor Windows op uw pc.
  • Tv-programma's en films worden gedownload naar de Apple TV-app op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV of streamingapparaat. Tv-programma's en films worden gedownload naar iTunes voor Windows op uw pc.
  • Boeken worden gedownload naar de Apple Books-app op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Apple Watch.

Lees wat u moet doen als u het gedeelde materiaal van uw gezin nog steeds niet ziet.

Meer informatie over 'Delen met gezin'

* Niet al het materiaal en alle soorten materiaal zijn in alle landen of regio's beschikbaar. Alle gezinsleden moeten een Apple ID voor hetzelfde land of dezelfde regio gebruiken om aangeschaft materiaal te delen. Muziek, films, tv-programma's en boeken kunnen worden gedownload op maximaal tien apparaten per account (waaronder maximaal vijf computers). Apps kunnen worden gedownload naar alle apparaten die het gezinslid bezit of beheert.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.