Een Apple ID voor een kind aanmaken

In plaats van een Apple ID met uw kind te delen, kunt u een Apple ID voor hem of haar aanmaken. Daarna kan hij of zij 'Delen met gezin', Berichten, de App Store en andere Apple voorzieningen gebruiken.

Een Apple ID voor uw kind aanmaken

Kinderen jonger dan 13 jaar kunnen zelf geen Apple ID aanmaken. (Deze leeftijd verschilt per regio.) Maar als u het gezinshoofd bent, kunt u een Apple ID voor uw kind aanmaken.

Heeft uw kind al een Game Center-account, maar geen Apple ID? Dan hoeft u geen Apple ID aan te maken. Gebruik gewoon de bijnaam van uw kind op Game Center wanneer u uw kind toevoegt aan uw 'Delen met gezin'-groep.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Delen met gezin' en tik vervolgens op 'Voeg gezinslid toe'.
  4. Tik op 'Maak account voor kind aan' en tik vervolgens op 'Ga door'.
  5. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van de account te voltooien. U kunt het e-mailadres van uw kind gebruiken voor zijn of haar Apple ID. Controleer of u de juiste geboortedatum invoert. U kunt deze later niet meer wijzigen.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin'.
  3. Klik op de knop 'Voeg toe' .
  4. Klik op 'Maak account voor kind aan'.
  5. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van de account te voltooien. U kunt het e-mailadres van uw kind gebruiken voor zijn of haar Apple ID. Controleer of u de juiste geboortedatum invoert. U kunt deze later niet meer wijzigen.

Meer informatie

Over instellingen en functies voor kinderen jonger dan 13 jaar

Sommige Apple ID-instellingen en -functies werken anders voor kinderen onder de 13 jaar. Een kind dat jonger is dan 13 jaar, kan bijvoorbeeld geen Apple ID aanmaken zonder toestemming van een ouder of voogd. De minimumleeftijd voor het aanmaken van een account verschilt als volgt per land en regio: 14 jaar in Bulgarije, China (vasteland), Cyprus, Italië, Litouwen, Oostenrijk en Spanje. Jonger dan 15 jaar in Frankrijk, Griekenland en Tsjechië. 16 jaar in Brazilië, Duitsland, Hongarije, Ierland, Kosovo, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Singapore, Slovenië en Slowakije. Jonger dan 13 in alle andere landen en regio's.