'Delen met gezin' en Apple ID voor een kind

Met Delen met gezin kunt u een Apple ID maken voor een kind dat jonger is dan 13 jaar.* Hiermee kunnen ze deelnemen aan Delen met gezin en gebruikmaken van andere Apple voorzieningen zoals iCloud, iMessage, FaceTime en Game Center.

Voor deelname aan 'Delen met gezin' moeten alle gezinsleden een eigen Apple ID hebben. Kinderen jonger dan 13 jaar* kunnen zelf geen Apple ID aanmaken. De gezinshoofd kan echter wel geverifieerde ouderlijke toestemming geven en namens het kind een Apple ID maken in de gezinsgroep.

Als uw kind al een Apple ID heeft, kunt u deze toevoegen aan uw gezinsgroep en het e-mailadres, de geboortedatumbeveiligingsvragen en meer bijwerken.

Uw betaalmethode controleren

Zorg er voordat u begint voor dat u gebruikmaakt van een ondersteunde betaalmethode. U kunt uw betaalmethode controleren op uw Apple ID-accountpagina of in iTunes.

Voor de naleving van de wetten inzake de bescherming van onlineprivacy van kinderen gebruikt u de CVV-code, de via sms verstuurde controlecode of de beveiligingscode van uw betaalmethode om aan te geven dat u hiervoor ouderlijke toestemming geeft. Als u geen ondersteunde betaalmethode hebt, wordt u gevraagd deze te wijzigen in een ondersteunde betaalmethode om verder te kunnen gaan. U kunt ook meer lezen over hoe Apple uw betaalinformatie gebruikt.

Nadat u de Apple ID van het kind hebt aangemaakt, kunt u desgewenst weer een andere betaalmethode instellen.

Een Apple ID voor een kind aanmaken

Volg de stappen hieronder om een Apple ID voor uw kind aan te maken en het kind toe te voegen aan uw gezinsgroep. Nadat u het kind aan het gezin hebt toegevoegd, heeft het een eigen Apple ID die op alle Apple apparaten kan worden gebruikt. Uw e-mailadres wordt het herstel-e-mailadres voor de account van uw kind en u kunt het gebruiken met de opgegeven beveiligingsvragen om een vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als het kind al een Game Center-account heeft, maar geen Apple ID, hoeft u geen nieuwe account voor hem/haar aan te maken. In dat geval hoeft u alleen de bijnaam van het kind op te zoeken.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Delen met gezin' > 'Voeg gezinslid toe' > 'Maak account voor kind aan' > 'Volgende'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.
  2. Voer de geboortedatum van het kind in en tik op 'Volgende'. Let erop dat u de juiste datum invoert.
  3. Lees het privacybeleid voor ouders en tik op 'Akkoord'.
  4. Voer de gevraagde informatie voor uw betaalmethode in en tik op 'Volgende'. Als u geen betaalmethode hebt ingesteld, moet u er een toevoegen.
  5. Voer de naam van het kind in, tik op 'Volgende', maak de Apple ID van het kind aan (gebruikersnaam@icloud.com) en tik op 'Volgende'. Tik op 'Maak aan'.
  6. Volg de instructies op het scherm om een wachtwoord in te stellen, kies de beveiligingsvragen en stel de account van het kind in. Kies een wachtwoord en beveiligingsvragen die u kunt onthouden.
  7. Schakel 'Vraag om te kopen' in om te zorgen dat uw kind alleen met uw goedkeuring aankopen kan doen in iTunes, Apple Books en de App Store. U wordt aansprakelijk voor alle kosten die voor uw account worden gemaakt. Tik op 'Volgende'.
  8. Lees de algemene voorwaarden en tik op 'Akkoord'.

Mac

1. Ga naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Beheer gezin' en klik op plusknop.
  2. Als het kind nog geen account heeft, selecteert u 'Maak een Apple ID aan' en klikt u op 'Ga door'.
  3. Voer de geboortedatum van uw kind in. Let erop dat u de juiste datum invoert.
  4. Voer de Apple ID van uw kind in (gebruikersnaam@icloud.com), de voornaam, de achternaam en het wachtwoord, en klik op 'Ga door'.
  5. Voer de gevraagde informatie in voor uw betaalmethode en klik op 'Akkoord'. Als u geen betaalmethode hebt ingesteld, moet u er een toevoegen.
  6. Volg de instructies op het scherm om een wachtwoord in te stellen, kies de beveiligingsvragen en stel de account van het kind in. Kies een wachtwoord en beveiligingsvragen die u kunt onthouden. U ontvangt een e-mailbevestiging nadat de Apple ID is aangemaakt.

Als uw kind een Game Center-account heeft

Als u een kind jonger dan 13 jaar* wilt toevoegen dat wel een Game Center-account maar geen Apple ID heeft, volgt u deze stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Delen met gezin' > 'Voeg gezinslid toe'.
  2. Voer de Game Center-bijnaam van het kind in.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Op een Mac met macOS 10.12.4 of hoger:

1. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin'.
  3. Klik op plusknop en voer de Game Center-bijnaam van het kind in.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Het kind wordt gevraagd het wachtwoord voor Game Center in te voeren. Na het invoeren van het wachtwoord, maakt het kind deel uit van uw 'Delen met Gezin'-groep.

De account van een kind beheren

Kinderen kunnen dezelfde functies van 'Delen met gezin' gebruiken als andere gezinsleden en hebben standaard toegang tot dezelfde muziek, films, tv-programma's, boeken en apps. U kunt beperkingen stellen aan het materiaal waar uw kind toegang toe heeft op de apparaten die het gebruikt. U kunt beperkingen of ouderlijk toezicht instellen op een iOS-apparaat, in iTunes of op een Mac.

'Vraag om te kopen' is standaard ingeschakeld voor kinderen jonger dan 13 jaar.* Als u 'Vraag om te kopen' niet wilt gebruiken, schakelt u dit uit:

• Ga op de iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Delen met gezin' en tik op de naam van het kind. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin' en tikt u op de naam van het kind.
  • Ga op de Mac naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Beheer gezin' en klik op de naam van het kind.

Als u 'Vraag om te kopen' uitschakelt, kan het kind aankopen starten die zonder voorafgaande kennisgeving worden betaald met de door u opgegeven betaalmethode.

Het kind moet lid van het gezin blijven tot het 13 jaar* wordt. U kunt indien nodig wel een kind verplaatsen naar een andere gezinsgroep.

*Leeftijd verschilt per land of regio.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.