Een kind naar een andere groep verplaatsen met 'Delen met gezin'

Kinderen jonger dan 13 jaar moeten deel uitmaken van een gezinsgroep die wordt beheerd door een ouder of voogd. Als u een kind uit de ene groep wilt verwijderen, moet u of een andere voogd het kind uitnodigen om lid te worden van de andere groep. Het gezinshoofd van de huidige groep kan ook de account van het kind verwijderen.

Het kind uitnodigen om lid te worden van een ander gezin

Als u een kind naar een andere gezinsgroep wilt verplaatsen, moet u of een andere voogd het kind uitnodigen om lid te worden van die groep. Nadat u de uitnodiging hebt verzonden, moet het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek goedkeuren op de eigen iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Het kind wordt dan verplaatst van de huidige naar de nieuwe gezinsgroep.

Een kind uitnodigen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hoe u het kind persoonlijk kunt uitnodigen door stappen hieronder te volgen.

In iOS 16 of hoger

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Gezin'.
  3. Tik op de knop 'Voeg gezinslid toe' .
  4. Tik op 'Anderen uitnodigen'.
  5. Tik op 'Nodig persoonlijk uit'.
  6. Vraag het kind om diens Apple ID en wachtwoord in te voeren. Lees wat u kunt doen als het kind diens wachtwoord is vergeten.
  7. Volg de stappen op het scherm.
  8. Nadat het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek heeft goedgekeurd, volgt u de stappen op het scherm om ouderlijke toestemming te geven en te bevestigen dat u een volwassene bent.

Als u de status van het verzoek wilt controleren, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op 'Gezin' en vervolgens op de naam van het kind.

In iOS 15 of lager

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op uw naam en daarna op 'Delen met gezin'.
  3. Tik op 'Voeg lid toe'.
  4. Tik op 'Nodig anderen uit'.
  5. Tik op 'Nodig persoonlijk uit'.
  6. Vraag het kind om diens Apple ID en wachtwoord in te voeren. Lees wat u kunt doen als het kind diens wachtwoord is vergeten.
  7. Volg de stappen op het scherm.
  8. Nadat het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek heeft goedgekeurd, volgt u de stappen op het scherm om ouderlijke toestemming te geven en te bevestigen dat u een volwassene bent.

Als u de status van het verzoek wilt controleren, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op uw naam. Tik vervolgens op 'Delen met gezin' en op de naam van het kind.

Een kind uitnodigen vanaf een Mac

Lees hoe u het kind persoonlijk kunt uitnodigen door stappen hieronder te volgen.

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Gezin'. In macOS Monterey of lager kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Vervolgens klikt u op 'Delen met gezin'.
  2. Klik op de knop 'Voeg lid toe'. In macOS Monterey of lager klikt u op de knop 'Voeg toe' .
  3. Klik op 'Nodig anderen uit'.
  4. Klik op 'Nodig persoonlijk uit' en klik vervolgens op 'Ga door'.
  5. Vraag het kind om diens Apple ID en wachtwoord in te voeren. Lees wat u kunt doen als het kind diens wachtwoord is vergeten.
  6. Volg de stappen op het scherm.
  7. Nadat het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek heeft goedgekeurd, volgt u de stappen op het scherm om ouderlijke toestemming te geven en te bevestigen dat u een volwassene bent.

Als u de status van het verzoek wilt controleren, opent u Systeeminstellingen en klikt u op 'Gezin' en vervolgens op de naam van het kind. In macOS Monterey of lager opent u Systeemvoorkeuren, klikt u op 'Delen met gezin' en vervolgens op de naam van het kind.

Het verzoek goedkeuren

Als u het huidige gezinshoofd van het kind bent, ontvangt u een melding nadat het hoofd van een andere gezinsgroep het kind heeft uitgenodigd om lid te worden van dat gezin. U kunt het verzoek goedkeuren of de volgende stappen uitvoeren. Nadat u het verzoek hebt geaccepteerd, wordt het kind verplaatst van uw gezinsgroep naar de andere gezinsgroep.

Lees wat er gebeurt wanneer een gezinslid een gezin verlaat

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Als het kind Apple Card Family of Apple Cash Family gebruikt, heft u de Apple Cash-account van het kind op en verwijdert u het kind uit de gedeelde Apple Card-account.
  2. Als u een Apple Watch voor het kind hebt geconfigureerd, gebruikt u de Watch-app op uw iPhone of iPad om het apparaat te verwijderen. De nieuwe ouder of voogd kan de Apple Watch op een later tijdstip in de eigen gezinsgroep configureren.
  3. Ga naar Instellingen om de uitnodiging goed te keuren.
  4. Zoek onder uw naam naar een melding over een verzoek voor verplaatsing naar een andere gezinsgroep.
  5. Tik op die melding en volg de instructies op het scherm.

Op een Mac

1. Als het kind Apple Card Family of Apple Cash Family gebruikt, heft u de Apple Cash-account van het kind op en verwijdert u het kind uit de gedeelde Apple Card-account.
  2. Als u een Apple Watch voor het kind hebt geconfigureerd, gebruikt u de Watch-app op uw iPhone of iPad om het apparaat te verwijderen. De nieuwe ouder of voogd kan de Apple Watch op een later tijdstip in de eigen gezinsgroep configureren.
  3. Als u de uitnodiging wilt goedkeuren, kiest u het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren').
  4. Zoek onder uw naam naar een melding waarin staat dat het kind is uitgenodigd voor 'Delen met gezin'.
  5. Klik op 'Ga door' en volg de instructies op het scherm.

De account van het kind verwijderen

Kinderen die jonger zijn dan 13 jaar* kunnen niet uit een gezinsgroep worden verwijderd. Een andere mogelijkheid is dat u of een andere voogd de account van het kind verwijdert en indien nodig een nieuwe account voor het kind aanmaakt.

Meer informatie over het verwijderen van de Apple ID van een kind

Een Apple ID voor een kind aanmaken

* Leeftijd verschilt per land of regio.