Een kind naar een andere groep verplaatsen met 'Delen met gezin'

U kunt een kind dat jonger is dan 13 jaar niet verwijderen uit uw gezinsgroep, maar u kunt het kind wel verplaatsen naar een andere groep of de account van het kind verwijderen.

Als het kind al deel uitmaakt van uw gezinsgroep

U kunt het gezinshoofd van een andere gezinsgroep vragen om het kind uit te nodigen voor diens gezin. Wanneer het andere gezinshoofd het verzoek heeft gedaan, krijgt u daarvan een melding. U kunt het verzoek goedkeuren of de volgende stappen uitvoeren:

• Ga op uw iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Uitnodigingen'.
  • Ga op uw Mac naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren > 'Delen met gezin'. Klik op de knop 'Details' naast de naam van het kind. Kies in macOS Mojave of lager het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'. Klik op 'iCloud' en vervolgens op 'Beheer gezin'.

Nadat u het verzoek hebt geaccepteerd, wordt het kind verplaatst van uw gezinsgroep naar de andere gezinsgroep. Lees wat er gebeurt wanneer een gezinslid een gezinsgroep verlaat.

Lees hier wat u moet doen als u de Apple ID van uw kind wilt laten verwijderen

Kinderen jonger dan 13 jaar kunnen niet worden verwijderd uit een gezinsgroep. Leeftijd verschilt per land of regio.

Als u een kind wilt uitnodigen om lid te worden van uw gezinsgroep

Nadat u de uitnodiging hebt verzonden, moet het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek goedkeuren op diens iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Vervolgens wordt het kind verplaatst van de huidige gezinsgroep naar uw gezinsgroep.

Een kind uitnodigen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Delen met gezin'.
  2. Tik op 'Voeg lid toe'.
  3. Tik op 'Nodig persoonlijk uit'.
  4. Volg de stappen op het scherm.
  5. Nadat het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek heeft goedgekeurd, geeft u ouderlijke toestemming en geeft u een geldige betaalmethode op.*

U kunt de status van het verzoek controleren onder de naam van het kind in 'Instellingen' > [uw naam] > 'Delen met gezin'.

Een kind uitnodigen vanaf een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Delen met gezin'.
  2. Klik op de knop 'Voeg toe' Knop 'Voeg toe'.
  3. Klik op 'Nodig anderen uit'.

4. Klik op 'Nodig persoonlijk uit'.
  5. Voer de Apple ID en het wachtwoord van het kind in.
  6. Volg de stappen op het scherm.
  7. Nadat het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek heeft goedgekeurd, geeft u ouderlijke toestemming en geeft u een geldige betaalmethode op.*

Controleer de status van het verzoek onder de naam van het kind in 'Systeemvoorkeuren' > 'Delen met gezin'.

Als u macOS Catalina gebruikt:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Delen met gezin'.
  2. Klik op de knop 'Voeg toe' Knop 'Voeg toe'.
  3. Voer de Apple ID en het wachtwoord van het kind in.
  4. Volg de stappen op het scherm.
  5. Nadat het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek heeft goedgekeurd, geeft u ouderlijke toestemming en geeft u een geldige betaalmethode op.*

Controleer de status van het verzoek onder de naam van het kind in 'Systeemvoorkeuren' > 'Delen met gezin'.

Als u macOS Mojave of eerder gebruikt:

1. Kies in de menubalk boven aan uw computerscherm het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin' en vervolgens op de knop 'Voeg toe' Knop 'Voeg toe'.
  3. Voer de Apple ID en het wachtwoord van het kind in.
  4. Volg de stappen op het scherm.
  5. Nadat het huidige gezinshoofd van het kind het verzoek heeft goedgekeurd, geeft u ouderlijke toestemming en geeft u een geldige betaalmethode op.*

Controleer de status van het verzoek onder de naam van het kind in 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Beheer gezin'.

* Geldige betaalmethoden zijn onder andere creditcards, betaalkaarten en land- of regiospecifieke methoden. Lees meer over geldige betaalmethoden en hoe u de betaalmethode voor uw Apple ID kunt wijzigen of verwijderen.

Meer hulp