Aankopen delen met uw gezin

Eén volwassene in het gezin, het gezinshoofd, betaalt de aankopen van alle gezinsleden. U kunt apps, muziek, boeken en meer delen.

Wat is 'Delen van aankopen'?

Als u 'Delen van aankopen' inschakelt, krijgt iedereen in uw gezin toegang tot apps, muziek, films, tv-programma's en boeken die gezinsleden kopen. De aankopen van gezinsleden worden in rekening gebracht bij het gezinshoofd.

Sommige artikelen kunnen niet worden gedeeld. Ontdek welke soorten materiaal niet kunnen worden gedeeld.

Uw iPhone, iPad of iPod touch gebruiken om 'Delen van aankopen' in te schakelen

1. Configureer 'Delen met gezin' als u dat nog niet had gedaan.
  2. Open de Instellingen-app.
  3. Tik op uw naam en op 'Delen met gezin'.
  4. Tik op 'Delen van aankopen'.
  5. Tik op 'Ga door' en volg de instructies op het scherm.
  6. Om erachter te komen welke betaalmethode wordt gebruikt, tikt u opnieuw op 'Delen van aankopen' om de informatie over de gedeelde betaalmethode te controleren.
    iPhone met een Visa-kaart als gedeelde betaalmethode.

Uw Mac gebruiken om 'Delen van aankopen' in te schakelen

1. Configureer 'Delen met gezin' als u dat nog niet had gedaan.
  2. Ga op uw Mac naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'.
  3. Klik op 'Delen met gezin'.
  4. Klik op 'Delen van aankopen' in de navigatiekolom.
  5. Klik op 'Stel Delen van aankopen in' en volg de instructies op het scherm.
  6. Als u wilt weten welke betaalmethode wordt gebruikt, bekijkt u de informatie over de gedeelde betaalmethode.
    Mac met een Visa-kaart als gedeelde betaalmethode.

'Delen van aankopen' uitschakelen

1. Bekijk de instellingen voor 'Delen van aankopen' in Instellingen op uw iPhone of iPad of in Systeemvoorkeuren op uw Mac.
  2. 'Delen van aankopen' uitschakelen:
    • Tik op 'Stop Delen van aankopen' op uw iPhone, iPad of iPod touch.
    • Klik op 'Schakel uit' op uw Mac en op 'Stop Delen van aankopen'.

Via welke betaalmethode worden de aankopen van gezinsleden in rekening gebracht?

Als 'Delen van aankopen' is ingeschakeld, worden de aankopen van alle gezinsleden in rekening gebracht via de betaalmethode van het gezinshoofd.* Als er een probleem is met de betaalmethode, kan het gezinshoofd de betaalmethode wijzigen of bijwerken.

Als u het gezinshoofd bent en u een betaalmethode niet met uw gezin wilt delen, schakelt u 'Delen van aankopen' uit. Als 'Delen van aankopen' is uitgeschakeld, kunt u abonnementen blijven delen, zoals Apple TV+ en Apple Arcade.

* Lees hoe aankopen in rekening worden gebracht als een gezinslid Apple ID-saldo heeft.

Meer informatie

Als u wilt dat kinderen toestemming vragen voordat ze een aankoop doen, kunt u 'Vraag om te kopen' inschakelen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.