Gezinsaankopen en betalingen

Lees hoe gedeelde aankopen met 'Delen met gezin' werken, waar het gezinshoofd verantwoordelijk voor is en hoe u uw betaalwijzen bijwerkt.

Wanneer u het delen van aankopen configureert, stemt een volwassene in het gezin (het gezinshoofd) ermee in te betalen voor elke aankoop die gezinsleden doen zolang ze deel uitmaken van de gezinsgroep. Met Vraag om te kopen kunt u de aankopen van uw gezin beheren. U kunt eenvoudig en op elk gewenst moment de betaalwijze wijzigen die u gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Zo werken gedeelde aankopen

Als een gezinslid een nieuwe aankoop doet, wordt dat direct in rekening gebracht bij de account van het gezinshoofd. Dat betekent dat het gezinshoofd alle aankopen van de andere gezinsleden bij iTunes, Apple Books en de App Store betaalt. Dat geldt ook voor materiaal dat gezinsleden niet kunnen delen. Actieve abonnementen, zoals individuele of studentenabonnementen op Apple Music, worden bijvoorbeeld ook betaald door het gezinshoofd. Alle aankoopbewijzen worden direct naar het gezinshoofd doorgestuurd.

Nadat een aangeschaft item is betaald, wordt het toegevoegd aan de account van het gezinslid dat de aankoop heeft gedaan. Als u het delen van aankopen uitschakelt, behoudt ieder lid zijn eigen aankopen, ook al zijn deze betaald door het gezinshoofd.

Als u niet wilt betalen voor de aankopen van een bepaald volwassen gezinslid, kunt u deze persoon verwijderen uit uw gezinsgroep of het delen van aankopen voor iedereen uitschakelen.

De betaalwijze van 'Delen met gezin' wijzigen

Het gezinshoofd kan de accountinformatie van het gezin, zoals het gedeelde creditcardnummer, factuuradres enzovoort, bekijken en wijzigen via 'Instellingen' of 'Systeemvoorkeuren'. Zorg wel dat er voor uw account altijd een betaalwijze is geregistreerd die werkt met 'Delen met gezin'.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Tik op 'Betaling en bezorging'. Mogelijk moet u het wachtwoord van uw Apple ID invoeren.
  3. Tik op uw huidige betaalwijze.
    Het scherm 'Betaling en verzending' op de iPhone
  4. Werk uw account bij en tik op 'Bewaar'.

Op een Mac

1. Kies het Apple menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Accountgegevens'.
  3. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in.
  4. Kies 'Betaling' en klik op 'Gegevens' naast uw creditcardinformatie.

Op een Windows-pc

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Accountgegevens' > 'Apple ID beheren'.
  3. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  4. Klik in het gedeelte 'Betaling en verzending' op 'Wijzig' bij uw betaalgegevens en volg de instructies.

Meer informatie

'Delen met gezin' vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud en iTunes ingelogd moet zijn. Als uw gezin het delen van aankopen heeft ingeschakeld, kunnen muziek, films, tv-programma's en boeken op maximaal tien apparaten per account worden gedownload. Van deze tien apparaten mogen er maximaal vijf een computer zijn. iOS 8 of hoger en OS X Yosemite of hoger zijn vereist voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om lid te worden van een gezinsgroep. We raden u echter om aan uw apparaat bij te werken naar de nieuwste versie van iOS en macOS, zodat u alle functies kunt gebruiken. Niet alle materiaal kan via 'Delen met gezin' worden gedeeld. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.

Lees meer over hoe iTunes- en App Store-aankopen in rekening worden gebracht.

*Leeftijden kunnen variëren per land of regio.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.