Apps verplaatsen en mappen maken op iPhone, iPad of iPod touch

U kunt de apps op het beginscherm ordenen, deze in mappen zetten en ze naar andere pagina's of schermen verplaatsen. U kunt ook uw pagina's opnieuw indelen.

Apps ordenen

Houd een app op het scherm ingedrukt totdat ze allemaal bewegen.

Nu kunt u een app naar een andere plek slepen, ook naar het Dock onder aan het scherm.

Druk op de thuisknop om te bewaren. Druk op een iPhone X op 'Gereed'.

Als u hard drukt, ziet u mogelijk snelle acties voor de app in plaats van dat deze beweegt. Tik buiten de lijst 'Snelle acties' en houd de app licht ingedrukt om het opnieuw te proberen.

Apps in een map zetten

Als u veel apps hebt, kunt u gerelateerde apps in mappen te zetten.

Als u een map wilt maken, sleept u een app boven op een andere app.

Als u de map wilt hernoemen, tikt u op het naamveld of  en voert u de nieuwe naam in.

U hebt nu een map gemaakt en kunt er apps in zetten. Mappen kunnen meer dan één pagina bevatten.

Een app naar een andere pagina verplaatsen

U start met één pagina met apps. Als u een nieuwe pagina wilt maken, sleept u een app naar de rechterrand van het scherm. Het kan even duren voordat de nieuwe pagina verschijnt. Als u een pagina wilt verwijderen, verzamelt u al uw apps in een ander beginscherm. Als er geen apps aanwezig zijn, wordt de pagina verwijderd.

Als u meerdere pagina's hebt, geeft een heldere stip in een rij met stippen boven het Dock aan op welke pagina u zich bevindt. U kunt een app naar een andere pagina verplaatsen en nieuwe pagina's maken:

Als er stippen links of rechts van de heldere stip staan, kunt u een app naar de rechterkant van het scherm slepen om deze naar de volgende pagina in die richting te verplaatsen. Of veeg naar links om de apps op die pagina te bekijken.

Als er geen stippen aan de rechterkant van de heldere stip staan, maakt u een nieuwe pagina als u een app naar die kant van het scherm sleept.