Een schermfoto maken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Lees hoe u een schermfoto maakt op uw iOS-apparaat en tekeningen of tekst eraan toevoegt met Markeringen.

animatie van procedure schermafbeelding maken

1. Houd op een iPhone 8 of lager en op een iPad of iPod touch de boven- of zijknop ingedrukt.
  2. Klik direct op de thuisknop en laat de boven- of zijknop los.
  3. In iOS 11 wordt een miniatuur van uw schermafbeelding weergegeven in de linkeronderhoek van het apparaat. Tik op de miniatuur om tekeningen en tekst toe te voegen met 'Markeringen' of houd de miniatuur ingedrukt om de schermafbeelding te delen. Veeg naar links op de miniatuur om deze te sluiten.

Om de schermfoto die u zojuist hebt gemaakt terug te vinden, samen met andere eerdere genomen schermfoto's, gaat u naar de 'Foto's' > 'Albums' en tikt u op 'Schermfoto's'.

Op iPhone X

1. Houd de zijknop aan de rechterkant van het apparaat ingedrukt.
  2. Druk direct op de volume-omhoogknop aan de linkerkant van het apparaat en laat de knoppen los.
  3. Een miniatuur van de schermfoto wordt weergegeven in de linkeronderhoek van het apparaat. Tik op de miniatuur om tekeningen en tekst toe te voegen met Markeringen of houd de miniatuur ingedrukt om de schermfoto te delen. Veeg naar links op de miniatuur om deze te sluiten.

Tekeningen, tekst, vormen en meer toevoegen met 'Markeringen'

Nadat u een schermfoto hebt gemaakt, kunt u Markeringen gebruiken om een locatie op een kaart te omcirkelen, een deel van een webpagina te vergroten, een zin in een e-mail te markeren en meer.

Tik op de miniatuur die in de linkeronderhoek wordt weergegeven. De schermafbeelding wordt geopend in de weergave 'Markeringen', waar u de hierna beschreven functies kunt gebruiken.

Op uw schermafbeelding tekenen

scherm met tekenfuncties

Kies de pen, de markeerstift, het potlood of de gum. Tik op de cirkel om een kleur te kiezen en begin te tekenen. Wilt u opnieuw beginnen? U kunt elke markeerhandeling ongedaan maken of opnieuw uitvoeren met behulp van herstelsymbool en opnieuw-symbool.

Uw tekeningen verplaatsen

scherm met lassofunctie

Nadat u iets hebt getekend, kunt u dit verplaatsen. Tik op de lassofunctie, trek een cirkel om de tekening die u wilt verplaatsen en sleep deze naar de gewenste plek.

scherm met meer markeerfuncties

De functies voor tekst, handtekeningen, vergrootglas en vormen gebruiken

Tik op plussymbool om te kiezen uit andere functies in 'Markeringen':

• Met 'Tekst' kunt u woorden typen op uw schermafbeelding. Tik op de cirkel om een andere tekstkleur te kiezen en tik op symbool voor tekstaanpassing om het lettertype, de grootte en de uitlijning van de tekst aan te passen.
  • Met Handtekening kunt u snel een bewaarde handtekening toevoegen.
  • 'Vergrootglas' plaatst een loep op uw schermafbeelding om het deel dat het bedekt te vergroten. Versleep de loep, gebruik de blauwe punt om de grootte van de loep aan te passen en gebruik de groene punt om de vergrotingsfactor groter of kleiner te maken.
  • Tik op een vorm (rechthoek, cirkel, spraakballon of pijl) om deze op uw schermafbeelding te plaatsen. Sleep de vorm dan naar de gewenste plek en gebruik de blauwe punten om de grootte en vorm aan te passen. Gebruik de groene punten om de kromming van de pijl en het uiterlijk van de spraakballon aan te passen.

Afronden

Om uw schermafbeelding bij te snijden, sleept u de blauwe hulplijnen aan de randen en hoeken om u te kunnen richten op het deel van de afbeelding dat u wilt behouden.

Wanneer u klaar bent, tikt u op deelsymbool om uw schermafbeelding te delen of tikt u op 'Gereed'. Kies dan 'Bewaar in Foto's' of 'Verwijder schermfoto'.

Meer informatie

Gebruik 'Schermopname' om een video van het scherm van uw iOS-apparaat vast te leggen.