Een schermafbeelding maken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u een afbeelding maakt van het scherm van uw iOS-apparaat.

een schermafbeelding maken

Op een iPhone X of nieuwer

1. Houd de zijknop aan de rechterkant van uw iPhone ingedrukt.
  2. Druk meteen op de volume-omhoogknop aan de linkerkant van het apparaat en laat de knoppen los.
  3. Een miniatuur van uw schermafbeelding wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van uw iPhone. Tik op de miniatuur om tekeningen en tekst toe te voegen met 'Markeringen' of houd de miniatuur ingedrukt om de schermafbeelding te delen. Veeg naar links op de miniatuur om deze te sluiten.

Op een iPad Pro 11-inch en iPad Pro 12,9-inch

1. Houd de bovenste knop ingedrukt en druk meteen op de volume-omhoogknop. Laat nu beide knoppen los.
  2. Tik op de miniatuur om tekeningen en tekst toe te voegen met 'Markeringen' of houd de miniatuur ingedrukt om de schermafbeelding te delen. Veeg naar links op de miniatuur om deze te sluiten.

Op een iPhone 8 of ouder, iPad en iPod touch

1. Houd de boven- of zijknop ingedrukt.
  2. Druk meteen op de thuisknop en laat de boven- of zijknop los.
  3. Een miniatuur van de schermafbeelding wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van het apparaat. Tik op de miniatuur om tekeningen en tekst toe te voegen met 'Markeringen' of houd de miniatuur ingedrukt om de schermafbeelding te delen. Veeg naar links op de miniatuur om deze te sluiten.

Om de schermafbeelding die u zojuist hebt gemaakt, terug te vinden, samen met andere die u eerder hebt gemaakt, gaat u naar 'Foto's' > 'Albums' en tikt u op 'Schermfoto's'.

Meer informatie

Gebruik 'Schermopname' om een video van het scherm van uw iOS-apparaat vast te leggen.