Achtergrond van een iPhone wijzigen

U kunt een afbeelding van Apple of een van uw eigen foto's kiezen als achtergrond van uw iPhone.

Open 'Instellingen' op uw iPhone

Tik in 'Instellingen' op 'Achtergrond' > 'Kies een nieuwe achtergrond'.

Kies een afbeelding

Kies een afbeelding uit 'Dynamisch', 'Stilstaand', 'Live' of uw foto's. De standaardachtergronden veranderen bij elke iOS-update.

Als u een Live-achtergrond of Live Photo wilt instellen, hebt u een iPhone 6s of hoger nodig.

iPhone XR en iPhone SE ondersteunen geen Live-achtergrond.

Verplaats de afbeelding en kies een weergaveoptie

Sleep om de afbeelding te verplaatsen. Of knijp om in en uit te zoomen zodat de afbeelding op het scherm past.

Sommige afbeeldingen worden mogelijk niet verplaatst en aangepast.

U kunt 'Perspectief' kiezen zodat de achtergrond beweegt als u het scherm kantelt. U kunt ook 'Stilstaand' kiezen zodat de achtergrond niet beweegt. De weergaveoptie 'Perspectief' is niet beschikbaar als 'Verminder beweging' of de energiebesparingsmodus is ingeschakeld.

Als u een iPhone 6s of hoger hebt en een Live Photo hebt gebruikt, kunt u 'Live' kiezen. Als u stevig op het scherm drukt, wordt de achtergrond van het vergrendelscherm geanimeerd.

U hebt een iPhone 6s of hoger nodig als u een Live-achtergrond of Live Photo wilt gebruiken.

Stel het achtergrond in en kies waar u wilt dat het wordt weergegeven

Als u klaar bent met het aanpassen van de afbeelding, tikt u op 'Stel in'. Of tik op 'Annuleer' om opnieuw te beginnen.

U kunt de achtergrond instellen als uw beginscherm, toegangsscherm of beide. Het beginscherm wordt weergegeven als uw iPhone is ontgrendeld. Het toegangsscherm wordt weergegeven wanneer u uw iPhone uit de sluimerstand haalt.

Vergrendel uw iPhone of controleer het beginscherm om uw nieuwe achtergrond te bekijken.