De achtergrond van een iPhone wijzigen

Wilt u de achtergrond van uw iPhone wijzigen? U kunt een afbeelding van Apple of een van uw eigen foto's kiezen. Lees hier hoe u dit doet.

Open 'Instellingen' op uw iPhone

Ga naar 'Instellingen', tik op 'Achtergrond' en tik dan op 'Kies een nieuwe achtergrond'.

Kies een afbeelding

Kies een afbeelding bij 'Dynamisch', 'Stilstaand', 'Live' of kies een van uw foto's. De standaardachtergronden veranderen bij elke iOS-update.

Als u een Live-achtergrond of Live Photo wilt instellen, hebt u een iPhone 6s of later nodig.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XR en iPhone SE bieden geen ondersteuning voor Live-achtergrond.

Verplaats de afbeelding en kies een weergaveoptie

Sleep om de afbeelding te verplaatsen. Of knijp om in en uit te zoomen zodat de afbeelding op het scherm past.

Sommige afbeeldingen worden mogelijk niet verplaatst en aangepast.

U kunt 'Perspectief' kiezen zodat de achtergrond beweegt als u het scherm kantelt. U kunt ook 'Stilstaand' kiezen zodat de achtergrond niet beweegt. De weergaveoptie 'Perspectief' is niet beschikbaar als 'Verminder beweging' of de energiebesparingsmodus is ingeschakeld.

Als u klaar bent met het aanpassen van de afbeelding, tikt u op 'Stel in'. Of tik op 'Annuleer' om opnieuw te beginnen.

Stel de achtergrond in en geef aan waar u deze wilt weergeven

U kunt de achtergrond instellen als uw beginscherm, toegangsscherm of beide. Het beginscherm wordt weergegeven als uw iPhone is ontgrendeld. Het toegangsscherm wordt weergegeven wanneer u uw iPhone uit de sluimerstand haalt. U kunt 'Donkere weergave' inschakelen zodat uw iPhone de achtergrond dimt afhankelijk van het omgevingslicht. Ga naar 'Instellingen' > 'Achtergrond' en selecteer dan 'Met de donkere weergave wordt de achtergrond gedimd' om dit in te schakelen.

Vergrendel uw iPhone of controleer het beginscherm om uw nieuwe achtergrond te bekijken.