OS X Mavericks: verificatiemethode voor afdrukwachtrij instellen via profiel

De verificatiemethode voor een afdrukwachtrij kan vooraf worden gedefinieerd in een configuratieprofiel.

Profielbeheer biedt geen UI-ondersteuning voor de configuratieoptie, maar je kunt deze wel toevoegen aan een geëxporteerd .mobileconfig-bestand. De waarden die moeten worden toegevoegd aan de afdrukwachtrijarray zijn:

Option auth-info-required negotiate

De ondersteunde verificatiemethoden worden gedefinieerd door cups.

Dit is een voorbeeld van een profielsjabloon:

PayloadContent PayloadType com.apple.mcxprinting PayloadVersion 1 PayloadIdentifier YOUR.PAYLOAD.IDENTIFIER.HERE PayloadEnabled PayloadUUID YOUR_GENERATED_UUID PayloadDisplayName Afdrukken RequireAdminToAddPrinters AllowLocalPrinters FooterFontSize 7 FooterFontName Helvetica DefaultPrinter UserPrinterList YOUR_PRINTER_QUEUE_NAME Option auth-info-required negotiate DeviceURI smb://SERVERNAME/YOUR_PRINTER_QUEUE_NAME DisplayName YOUR_PRINTER_DISPLAY_NAME Locatie PRINTER_LOCATION Model PRINTER_MODEL PrinterLocked PPDURL file://localhost/System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Versions/A/Frameworks/PrintCore.framework/Resources/Generic.ppd PayloadIdentifier YOUR.PAYLOAD.IDENTIFIER.HERE PayloadRemovalDisallowed PayloadScope Gebruiker PayloadType Configuratie PayloadUUID YOUR_GENERATED_UUID PayloadOrganization YOUR_PAYLOAD_ORGANIZATION_HERE PayloadVersion 1 PayloadDisplayName YOUR_PAYLOAD_DISPLAY_NAME_HERE

Publicatiedatum: