De Adaptive Firewall inschakelen in macOS Server

Lees hier hoe je de Adaptive Firewall gebruikt en onbevoegde gebruikers van je netwerkserver weert.

macOS Server gebruikt de Adaptive Firewall ter bescherming tegen onbevoegde gebruikers. Als een gebruiker of een IP-adres tien keer probeert toegang te krijgen tot je netwerk, maakt de Adaptive Firewall een firewallregel aan.

Als je macOS Server hebt geïnstalleerd, kun je de Adaptive Firewall inschakelen. Log in als beheerder en gebruik vervolgens deze Terminal-commando's.

sudo /Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/afctl -c

sudo /Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/afctl -f