Lion Server: clients verwijzen naar een software-updateserver

Lees meer over het verwijzen van clients naar een software-updateserver.

Lion Server kan software-updates leveren aan clients die werken met OS X Lion, Mac OS X v10.6, en Mac OS X v10.5.

Lion Server gebruikt een enkele URL die doorverwijst naar een aparte catalogus voor elke versie van Mac OS X:

http://su.domeinnaam.com:8088/index.sucatalog

...waarbij su.domeinnaam.com wordt vervangen door de volledig gekwalificeerde hostnaam van de software-updateserver en 8088 de standaardpoort voor de voorziening Software-update is. Als u het poortnummer voor Software-update in Server Admin wijzigt, moet u het poortnummer in de URL zo aanpassen dat het overeenstemt.

U kunt clients verwijzen naar de software-updateserver door een payload voor software-update in Profielbeheer aan te maken, door de voorkeuren voor Software-update in Workgroup Manager te beheren, of door het volgende commando rechtstreeks op de clientcomputers te gebruiken:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL URL

Vervang URL door de URL van de software-updateserver, inclusief het poortnummer en het catalogusbestand, zoals hierboven beschreven.