Lion Recovery gebruiken wanneer geen DHCP-voorziening beschikbaar is

Lees hier hoe u Lion Recovery gebruikt wanneer geen DHCP-voorziening beschikbaar is.

Lion introduceert de mogelijkheid om OS X opnieuw te installeren via het internet met behulp van Lion Recovery. Lion Recovery gebruikt DHCP om informatie over de internetverbinding te verkrijgen. Lees hier wat een netwerkbeheerder kan doen als het netwerk geen DHCP-server heeft.

De commandoregel networksetup kan worden gebruikt om netwerkinstellingen te configureren wanneer DHCP-voorzieningen niet beschikbaar zijn.

Voordat u aan de slag gaat, dient u de volgende informatie te hebben:

• Een geldig IP-adres voor het netwerk dat niet wordt gebruikt
  • Het juiste subnetmasker
  • Het juiste routeradres (gateway)
  • Een of meer geldige adressen van de DNS-server van het netwerk

Het volgende voorbeeld configureert de Ethernet-poort (en0) van de Mac voor gebruik met IP-adres 192.168.1.200, subnetmasker 255.255.255.0, routeradres 192.168.1.1 en DNS-servers 192.168.1.1, en 192.168.1.25. Vervang deze waarden naargelang uw netwerk of gebruik indien nodig een andere poort.

1. Open Terminal (in het menu Hulpprogramma's) wanneer u hebt opgestart vanaf de herstelpartitie.
  2. Gebruik het volgende commando om een lijst met beschikbare netwerkinterfaces weer te geven:
    networksetup -listnetworkserviceorder

Het resultaat ziet er als volgt uit. Opmerking: een asterisk (*) geeft aan dat een netwerkservice is uitgeschakeld.

$ networksetup -listnetworkserviceorder
    (1) Ethernet
    (Hardwarepoort: Ethernet, Apparaat: en0)

(2) AirPort
    (Hardwarepoort: AirPort, Apparaat: en1)

(3) FireWire
    (Hardwarepoort: FireWire, Apparaat: fw0)

(4) Bluetooth DUN
    (Hardwarepoort: Bluetooth DUN, Apparaat: Bluetooth-Modem)
  3. Stel het IP-adres, het subnetmasker en de router in. In dit voorbeeld wordt de Ethernet-interface (en0) gebruikt.
    networksetup -setmanual "Ethernet" 192.168.1.200 255.255.255.0 192.168.1.1

4. Stel de DNS-server(s) in. In dit voorbeeld wordt de Ethernet-interface (en0) gebruikt.
    networksetup -setdnsservers "Ethernet" 192.168.1.1 192.168.1.25

5. Voer deze commando's uit om de instellingen te controleren (wijzig de poort indien nodig):
    networksetup -getinfo "Ethernet" networksetup -getdnsservers "Ethernet"

6. Stop Terminal en ga verder met Lion Recovery.