Verbinding maken met verouderde AFP-voorzieningen

Lees hier hoe je verouderde authenticatiemethoden inschakelt voor de AFP-client in OS X Lion of nieuwer, zodat je verbinding kunt maken met oudere AFP-servers.

Oudere, minder veilige authenticatiemethoden zijn niet standaard ingeschakeld in OS X Lion en nieuwer. Je kunt een of meer van deze methoden inschakelen om verouderde apparaten of protocollen te ondersteunen door deze stappen te volgen:

1. Open Terminal.

2. Voer de volgende commando's uit:

sudo chmod o+w /Library/Preferences sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_host_prefs_version -int 1

3. Maak een AFP-verbinding met een ander systeem, zodat het voorkeurenbestand voor AFP-clients wordt ingevuld met de standaardwaarden. Opmerking: je moet verbinding maken als geregistreerde gebruiker en niet als gast.

4. Voer het volgende commando uit om een lijst met uitgeschakelde authenticatiemethoden voor gebruikers te bekijken:

defaults read /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams

5. De volgende authenticatiemethoden voor gebruikers zijn standaard uitgeschakeld: 'Cleartxt Passwrd', 'MS2.0', '2-Way Randnum exchange' en 'DHCAST128'. Opmerking: als je geen lijst ziet, start je de computer opnieuw op en herhaal je stap 3.

6. Om een van deze authenticatiemethoden voor gebruikers in te schakelen, verwijder je deze methode uit de lijst met uitgeschakelde authenticatiemethoden voor gebruikers. Met dit commando wordt bijvoorbeeld DHCAST128 ingeschakeld door deze methode uit de lijst met uitgeschakelde authenticatiemethoden te verwijderen:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange"

7. Nadat je de gewenste wijzigingen hebt aangebracht, herstel je de bevoegdheden van de map 'Voorkeuren' met dit commando:

sudo chmod o-w /Library/Preferences

Meer informatie

Als je de hierboven beschreven wijzigingen ongedaan wilt maken, kun je het bestand /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient verwijderen of het volgende commando gebruiken om de standaardset met oudere authenticatiemethoden voor gebruikers opnieuw uit te schakelen:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange" "DHCAST128"