Verbinding maken met verouderde AFP-voorzieningen

Lees hier hoe u verouderde methoden voor identiteitscontrole inschakelt voor de AFP-client in OS X Lion of hoger zodat u verbinding kunt maken met oudere AFP-servers.

Oudere, minder veilige methoden voor identiteitscontrole zijn niet standaard ingeschakeld in OS X Lion en hoger. Volg deze stappen om één of meerdere van deze methoden in te schakelen om ondersteuning te bieden voor verouderde apparaten of protocols:

1. Open Terminal.
  2. Voer de volgende commando's uit:
    sudo chmod o+w /Library/Preferences
    sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_host_prefs_version -int 1

3. Maak een AFP-verbinding met een ander systeem zodat het voorkeurbestand van de AFP-client wordt ingevuld met de standaardwaarden. Opmerking: u moet verbinding maken als een geregistreerde gebruiker en niet als gast.
  4. Voer het volgende commando uit om een lijst met uitgeschakelde methoden voor identiteitscontrole te zien:
    defaults read  /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams

De uitgeschakelde methoden voor identiteitscontrole zijn standaard 'Cleartxt Passwrd', 'MS2.0', '2-Way Randnum exchange' en 'DHCAST128'.  Opmerking: als u geen lijst ziet, start u de computer opnieuw op en herhaalt u stap 3.
  5. Als u één van deze methoden voor identiteitscontrole wilt inschakelen, verwijdert u deze uit de lijst met uitgeschakelde methoden voor identiteitscontrole. Dit commando schakelt bijvoorbeeld DHCAST128 in door deze te verwijderen uit de lijst met uitgeschakelde methoden voor identiteitscontrole:
    sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient  afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum  exchange"

6. Als de gewenste wijzigingen zijn aangebracht, herstelt u de bevoegdheden voor de map Voorkeuren met dit commando:
    sudo chmod o-w /Library/Preferences

Meer informatie

Als u de hierboven beschreven wijzigingen wilt ongedaan maken, kunt u het bestand /Bibliotheek/Preferences/com.apple.AppleShareClient verwijderen of het volgende commando gebruiken om de standaardset van oudere methoden voor identiteitscontrole opnieuw uit te schakelen:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.AppleShareClient afp_disabled_uams -array "Cleartxt Passwrd" "MS2.0" "2-Way Randnum exchange" "DHCAST128"