Workgroup Manager: weblogbestanden bijhouden voor netwerkgebruikers activeren in Ouderlijk toezicht

Als u Workgroup Manager gebruikt om Ouderlijk toezicht te gebruiken voor netwerkgebruikers, worden websites die gebruikers bezoeken niet standaard bijgehouden in een logbestand. U kunt Workgroup Manager gebruiken voor de import van een geconfigureerd voorkeurenbestand om zo logbestanden bij te houden.

Op elke clientcomputer worden de raw-gegevens bewaard in: /Bibliotheek/Application Support/Apple/ParentalControls/Users/account-korte_naam/events.data.

Voer de volgende stappen op een clientcomputer uit om het benodigde voorkeurenbestand aan te maken:

1. Log in bij de beheerdersaccount van het werkstation.

2. Maak een lokale account met de naam 'Weblog' en de korte naam 'weblog' in het paneel Accounts in Systeemvoorkeuren.

3. Activeer Ouderlijk toezicht voor de account Weblog.

4. Log uit bij de beheerdersaccount.

5. Log in bij de account Weblog. Hiermee worden de noodzakelijke eigenschappenlijsten aangemaakt.

6. Log uit bij de account Weblog.

7. Log in als beheerder.

8. Kopieer het bestand /Bibliotheek/Managed Preferences/weblog/com.apple.familycontrols.logging.plist naar de Open Directory-server.

9. Verwijder de account Weblog of schakel deze uit.

10. Log uit bij de clientcomputer.

Op de Open Directory-server:

1. Open Workgroup Manager, selecteer de groep of computergroep waarvoor u het bijhouden van websites in logbestanden wilt inschakelen en klik op het pictogram Voorkeuren in de knoppenbalk.

2. Klik op het tabblad 'Detail'.

3. Klik op de plusknop (+) onder de lijst met beheerde voorkeuren.

4. Ga naar de locatie waar u het voorkeurenbestand hebt gekopieerd en selecteer het bestand com.apple.familycontrols.logging.plist.

5. Kies 'Altijd' voor de optie 'Beheer geïmporteerde voorkeuren' in het navigatievenster van het bestand.

6. Klik op 'Voeg toe'.

7. Dubbelklik op com.apple.familycontrols.logging in de lijst met beheerde voorkeuren.

8. Klik op het openvouwdriehoekje om de inhoud van het voorkeurendomein 'Altijd' weer te geven. De eigenschap 'web' zorgt ervoor of het bijhouden van weblogbestanden al dan niet is ingeschakeld. Dit moet ingesteld zijn op Waar.

Herhaal, naar wens, de stappen in Workgroup Manager voor alle groepen of computergroepen waarvoor u het bijhouden van weblogbestanden wilt inschakelen.

Beheerde voorkeuren kunnen in het cachegeheugen worden bewaard. Daarom moeten werkstations opnieuw worden opgestart na de import en de inschakeling van de instellingen voor het bijhouden van weblogbestanden. Bij het inloggen van gebruikers uit groepen waarvoor het bijhouden van logbestanden is ingeschakeld of bij het inloggen van gebruikers bij een computer van een computergroep waarvoor het bijhouden van logbestanden is ingeschakeld, begint het systeem de bezochte websites bij te houden in een logbestand. Als u bepaalde websites blokkeert, worden pogingen om deze websites te openen ook bijgehouden in het bestand events.data.

Meer informatie

Wanneer u het bestand events.data controleert, moet u het volgende in het achterhoofd houden:

• Het bestand events.data wordt bewaard op het lokale werkstation of de draagbare computer en wordt niet automatisch bewaard op of gekopieerd naar een server. U moet het bestand events.data kopiëren vanaf de lokale werkstations of het bestand events.data rechtstreeks openen op het werkstation om te zien welke websites de gebruiker heeft bezocht.

• Het bestand events.data is een SQLite3-database en kan doorgaans niet worden geopend door programma's zoals tekstbewerkingsprogramma's. U hebt een programma nodig dat de structuur van de SQLite3-database kan openen om de hierin bewaarde gegevens te bekijken. Het open source-hulpprogramma op basis van commandoregels, sqlite3, wordt meegeleverd bij Mac OS X. AppleCare biedt geen ondersteuning voor het commando sqlite3. U vindt gedetailleerde instructies over het gebruik van het commando sqlite3 in de ingebouwde documentatie over commandoregels. Deze kunt u openen met het volgende commando in Terminal: man sqlite3

• U vindt meer informatie over SQLite op <http://www.sqlite.org/> en <http://www.sqlite.org/docs.html>.

Opmerking: de bestandsstructuur van events.data kan worden gewijzigd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.