Beheerde client: Locatievoorzieningen uitschakelen in Mountain Lion en hoger

Lees hier hoe u de optie 'Schakel locatievoorzieningen in' in het voorkeurenpaneel 'Beveiliging en privacy' uitschakelt voor OS X Mountain Lion- en Mavericks-clients.

Als u de optie 'Schakel locatievoorzieningen in' voor Mac-clients via Beheerde client wilt uitschakelen, volgt u de volgende stappen:

1. Selecteer in Profielbeheer het apparaat of de apparaatgroep die u wilt beheren.
  2. Wijzig de instellingen van de record: klik op het tabblad 'Instellingen' (of het tabblad 'Profiel' in oudere versies van OS X Server) en kies 'Wijzig'.
  3. Selecteer 'Aangepaste instellingen' in de lijst onder OS X.
  4. Als er nog geen payload is geconfigureerd, drukt u op de knop 'Configureer' om er een aan te maken.
  5. Stel het Voorkeurendomein in op 'com.apple.MCX'.
  6. Klik op 'Voeg onderdeel toe' onder Waarden van eigenschappenlijst.
  7. Stel de Sleutel in op 'DisableLocationServices', Type op 'Booleaans' en selecteer het aankruisvak onder Waarde.
  8. Klik op 'OK' om het dialoogvenster te sluiten.
  9. Klik op 'Bewaar'.

Nadat het profiel op clients is geïnstalleerd, worden de ingestelde Locatievoorzieningen onmiddellijk uitgeschakeld.