Als gebruikers geen verbinding kunnen maken met OS X Server via SSH

Zonder een toegewezen locatie voor de thuismap hebben gebruikers mogelijk geen toegang tot de server via SSH.

Als gebruikers geen verbinding kunnen maken met de server via SSH, hebben ze mogelijk geen locatie voor de thuismap op de server toegewezen gekregen. Als een wachtwoord drie keer verkeerd wordt ingevoerd, verschijnt een bericht waarin wordt gemeld dat de toegang wordt geweigerd.

U weet wanneer de gebruiker een locatie voor de thuismap nodig heeft als het system.log op de computer waarbij Remote Login (SSH) is ingeschakeld, een vergelijkbaar bericht bevat:

sshd: <gebruikersnaam> [pam][<pid>]: in od_record_check_homedir(): failed: 7

Wijs de gebruiker een locatie voor de thuismap op de server toe om dit probleem op te lossen. De gebruikersaccounts voor 'Alleen voorzieningen' die in OS X Server zijn aangemaakt en de accounts voor 'Alleen delen' die in OS X zijn aangemaakt, zijn niet ontworpen om verbinding te maken via Remote Login (SSH).