Over de Mac OS X 10.5.4 update

De Mac OS X 10.5.4 Update wordt aanbevolen voor Mac OS X 10.5, 10.5.1, 10.5.2 en 10.5.3 Leopard. Deze bevat algemene verbeteringen voor de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van het besturingssysteem van uw Mac.

Zie dit artikel voor informatie over beveiligingsupdates.

Belangrijk: Lees het volgende voor de installatie.

• Het wordt aanbevolen een reservekopie van uw systeem te maken voordat u updates installeert.
  • Onderbreek het installatieproces niet, ook niet als de voortgangsbalk enkele minuten stilstaat. Als zich tijdens de installatie een stroomstoring voordoet, gebruik dan de standalone installer (zie hieronder) van Apple Support Downloads om de update uit te voeren.
  • Als u softwaremodificaties van derden hebt geïnstalleerd of als u het besturingssysteem op andere wijze hebt aangepast, kan dit leiden tot onverwachte resultaten. (Dit geldt niet voor voor de installatie van gewone software.)
  • Als zich tijdens de installatie problemen voordoen (bijvoorbeeld ald Software Update onverwacht wordt afgesloten), die dan dit artikel.

De update installeren

Om bij te werken naar Mac OS X 10.5.4, gebruikt u de Software Update of de standallone installer. U hoeft maar één van deze methoden gebruiken om uw computer bij te werken.

Software Update

Kies Software Update uit het Apple-menu om automatisch via internet de laatste Apple-software op te zoeken, waaronder deze update. (U hebt dit artikel mogelijk gevonden via Software Update om meer informatie te lezen over de update.) Als uw computer niet actueel is, verschijnen er mogelijk ook andere software-updates voor uw computer die u moet installeren. De grootte van een update die wordt geïnstalleerd via Software Update is soms afhankelijk van de computer. Ook moeten somimge updates vóór andere worden geïnstalleerd, waardoor het nodig is Software Update meer dan één keer uit te voeren om ervoor te zorgen dat u over alle beschikbare updates beschikt.

Standalone installer

Download de update-installer en voer deze handmatig uit. Dit is een nuttige optie wanneer u meerder computers wilt bijwerken, maar de update maar één keer wilt downloaden. Deze versies van de standalone installers zijn beschikbaar via Apple Support Downloads.

De Mac OS X 10.5.4 wordt aanbevolen voor alle versies van Mac OS X 10.5 tot 10.5.3.

• Met de delta-update kunt u Mac OS X 10.5.3 bijwerken tot 10.5.4.
  • Met de combo-update kunt u Mac OS X 10.5, 10.5.1, 10.5.2 of 10.5.3 bijwerken tot 10.5.4.

Wat is er inbegrepen?

De update 10.5.4 wordt aanbevolen voor alle gebruikers met Mac OS X Leopard en bevat algemene verbeteringen voor de stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging van het besturingssysteem van uw Mac.

Algemeen

• Bevat recente beveiligingsupdates van Apple.
  • Oplossing voor een probleem bij het opslaan en heropenen van Adobe Creative Suite 3-bestanden op een externe server.
  • Bevat aanvullende ondersteuning voor RAW-images voor verschillende camera's.
  • Oplossing voor een probleem dat kan leiden tot gedeeltelijke installatie van een X11-toepassing.
  • Verbeterde betrouwbaarheid van L2TP VPN-client.

AirPort

• Oplossing voor betrouwbaarheidsproblemen met Airport op 5GHz-netwerken.
  • Oplossing voor AirPort-problemen die kunnen leiden tot afgenomen prestatie in Logic Studio of MainStage.

iCal

• Verbetering algemene iCal-betrouwbaarheid voor het afwerken van verzoeken, annuleringen, delegeringen en synchronisatie met iPhone.
  • Oplossing van een probleem dat verhindert dat een iCal-evenement wordt verzonden zonder medeweten van de maker.
  • Oplossing van een probleem waarbij evenementen in alle kalenders de beschikbaarheid beïnvloeden. Nieuw selectievakje waarmee kalenders die alleen voor informatie beschikbaar zijn, transparant kunnen worden gemaakt voor het opzoeken van vrij/bezet.
  • Oplossing van een probleem met de inferface waarbij gedelegeerde kalenders worden getoond in een afzonderlijk venster.
  • Oplossing voor een probleem met het kopiëren en plakken van deelnemers van één evenement naar een ander.
  • Oplossing van een probleem met iCal waarbij een evenement niet wordt verwijderd na een bepaalde interval, ook wanneer dit wel zo is ingesteld in de iCal-voorkeuren.
  • Oplossing voor een probleem waarbij taken niet als privé kunnen worden gemarkeerd.

Safari

• Oplossing voor een potentieel probleem bij het laden van beveiligde webpagina's.
  • Oplossing voor problemen die zich kunnen voordoen bij het opvragen van beveiligde webpagina's met certificaten die op een smartcard staan.

Spaces en Exposé

• Oplossing voor een probleem waarbij het overschakelen van een ruimte met een Finder-venster ertoe leidt dat Finder de actieve toepassing blijft in plaats van het programma in de doelruimte.
  • Oplossing voor een probleem waarbij het slepen van een toepassing uit de lijst van toepassingen in de systeemvoorkeuren voor Spaces het programma niet toewijst aan de gewenste ruimte.
  • Oplossing voor een Exposé-probleem dat ertoe kan leiden dat er slechts een gedeelte van het venster wordt getoond.