De Apple Remote gebruiken met de iPod Hi-Fi

De iPod Hi-Fi wordt geleverd met de Apple Remote. Deze zelfde afstandsbediening wordt ook bij andere Apple-producten geleverd, waaronder:

• iPod Universal Dock
  • iMac (begin 2006)
  • iMac G5 (iSight)
  • MacBook Pro
Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

De Apple Remote is een infraroodafstandsbediening. Deze werkt door middel van een lichtstraal. De infraroodsensor bevindt zich achter de luidsprekerafdekking in de linker bovenhoek van de iPod Hi-Fi. Door de afdekking te verwijderen kunt u het bereik van de afstandsbediening enigszins vergroten. De afstandsbediening heeft een bereik van maximaal 9 meter en een zeer brede werkingshoek:

Afstandsbedieningsfuncties

U kunt de Apple Remote gebruiken voor de bediening van een aangesloten iPod of voor een ander geluidsapparaat dat is aangesloten op de audio-invoerpoort. Als u wilt wisselen tussen het geluidssignaal van de iPod en het geluidssignaal van een ander apparaat dat is aangesloten op de audio-invoerpoort, houdt u de menuknop ingedrukt.

Afstandsbedieningsfuncties voor iPod

De afstandsbediening kan worden gebruikt om de volgende functies uit te voeren wanneer muziek wordt afgespeeld via een iPod die is aangesloten op de dockconnector:

Afspelen van een nummer starten, pauzeren, hervatten Druk op de afspeel-/pauzeknop
Het volume wijzigen Druk op de knop Volume omhoog of Volume omlaag
Naar het volgende nummer gaan Druk op de knop Volgend nummer/Vooruitspoelen
Een nummer opnieuw starten Druk eenmaal op de knop Vorig nummer/Terugspoelen om een nummer te herstarten
Het vorige nummer afspelen Druk tweemaal op de knop Vorig nummer/Terugspoelen om het vorige nummer af te spelen
Een nummer snel vooruitspoelen Houd de knop Volgend nummer/Vooruitspoelen ingedrukt
Een nummer terugspoelen Houd de knop Vorig nummer/Terugspoelen ingedrukt
Overschakelen naar een apparaat dat is aangesloten op de audio-invoerpoort Houd de menuknop ingedrukt (of verwijder de iPod uit het dock)
De iPod in sluimerstand zetten Houd de afspeel-/pauzeknop vijf seconden lang ingedrukt

Afstandsbedieningsfuncties voor apparaat dat is aangesloten op de audio-invoerpoort

De afstandsbediening kan worden gebruikt om de volgende functies uit te voeren wanneer muziek wordt afgespeeld via een apparaat dat is aangesloten op de audio-invoerpoort:

Wisselen tussen geluid uit en geluid aan Druk op de afspeel-/pauzeknop (hiermee wordt het afspelen op het apparaat dat is aangesloten op de audio-invoerpoort niet gestopt of gepauzeerd)
Het volume wijzigen Druk op de knop Volume omhoog of Volume omlaag
Overschakelen naar een iPod die is aangesloten op uw iPod Hi-Fi Houd de menuknop ingedrukt

Opmerking: De menuknop op de afstandsbediening voert niet dezelfde functies uit als de menuknop op de iPod. De menuknop op de afstandsbediening wisselt tussen het afspelen van de iPod en het afspelen van het geluidsapparaat dat op de audio-invoerpoort is aangesloten. Aangezien de afstandsbediening geen wieltje of selecteerknop heeft, kunt u de afstandsbediening niet gebruiken om door de menu's te navigeren of naar een andere afspeellijst op de iPod te gaan. U moet de bedieningsknoppen van de iPod gebruiken om door de menu's te navigeren of een andere afspeellijst te kiezen.

Uw iPod Hi-Fi paren met de afstandsbediening

De meegeleverde Apple Remote werkt met andere compatibele Apple producten die een ingebouwde infraroodontvanger hebben. U kunt uw iPod Hi-Fi zo instellen dat deze alleen werkt met de meegeleverde afstandsbediening, zodat afstandsbedieningen voor andere apparaten geen invloed hebben op uw iPod Hi-Fi. Dit wordt paren genoemd.

Uw iPod Hi-Fi instellen om alleen te werken met de meegeleverde afstandsbediening:

1. Sluit uw iPod Hi-Fi aan op een stopcontact. Als uw iPod Hi-Fi batterijen heeft, hoeft u hem niet aan te sluiten op een stopcontact.
  2. Zorg ervoor dat andere producten die compatibel zijn met de afstandsbediening (zie hierboven) niet binnen het bereik van de afstandsbediening zijn, en houd de afstandsbediening dicht bij uw iPod Hi-Fi (op ongeveer 7 tot 10 cm afstand).
  3. Houd de menuknop en de knop Volgend nummer/Vooruitspoelen op de afstandsbediening gelijktijdig gedurende zes seconden ingedrukt. Het statuslampje zal een aantal keren groen knipperen. Uw iPod Hi-Fi werkt nu alleen met de gepaarde afstandsbediening.

Ga als volgt te werk om de iPod Hi-Fi te resetten zodat hij werkt met alle Apple Remotes:

1. Sluit uw iPod Hi-Fi aan op een stopcontact. Als uw iPod Hi-Fi batterijen heeft, hoeft u hem niet aan te sluiten op een stopcontact.
  2. Zorg ervoor dat andere producten die compatibel zijn met de afstandsbediening niet binnen het bereik van de afstandsbediening zijn, en houd de afstandsbediening dicht bij uw iPod Hi-Fi (op ongeveer 7 tot 10 cm afstand).
  3. Houd de menuknop en de knop Vorig nummer/Terugspoelen op de afstandsbediening gelijktijdig gedurende zes seconden ingedrukt. Het statuslampje zal een aantal keren groen knipperen.
  4. Uw iPod Hi-Fi werkt nu met alle Apple Remotes.

U kunt overwegen uw andere apparaten die compatibel zijn met de Apple Remote te paren met andere Apple Remotes, zodat de afstandsbediening die u gebruikt voor uw iPod Hi-Fi geen invloed heeft op die andere apparaten. Raadpleeg de documentatie bij de andere apparaten voor instructies.