Over de Mac OS X 10.4.10 Update (delta)

De Mac OS X 10.4.10 Update (delta) werkt Mac OS X 10.4.9 bij naar versie 10.4.10 op zowel op Macs met Intel-processor als op Macs met PowerPC-processor. (Als u bijwerkt vanaf een eerdere versie van Mac OS X 10.4.x naar 10.4.10 raadpleeg dan dit artikel.)

Belangrijk: Lees het volgende voordat u met installeren begint

• U kunt onverwachte resultaten krijgen als er bij u systeemsoftwarewijzigingen van andere fabrikanten geïnstalleerd zijn of als u het besturingssysteem op een andere manier hebt gewijzigd. (Dit heeft geen betrekking op de installatie van gewone programmasoftware.)

• Het installatieproces moet niet onderbroken worden. Als de stroom uitvalt of er een andere onderbreking plaatsvindt tijdens de installatie, gebruik dan de stand-alone installer (zie hieronder) uit de Apple Downloads om bij te werken.

• Als er problemen optreden tijdens het installeren, zoals het onverwacht afsluiten van Software-update bijvoorbeeld, raadpleeg dan dit artikel.

Installatie

Om uw Mac bij te werken naar Mac OS X 10.4.10, gebruikt u de Software-update of de stand-alone installer. U hoeft slechts één van deze methoden te gebruiken om uw computer bij te werken.

Software-update

Software-update, te vinden in het Apple menu, controleert via het internet automatisch op de nieuwste Apple software. (U bent mogelijk door Software-update aan dit artikel gekoppeld om meer over de update te lezen.) Als uw computer niet up-to-date is worden er software-updates voor uw computer getoond die u kunt installeren. Let wel dat de grootte van een update per computer kan verschillen bij installatie met Software-update. Tevens moeten bepaalde updates vóór andere worden geïnstalleerd, voer dus Software-update meer dan eens uit om te verzekeren dat u alle beschikbare updates hebt.

Stand-alone installer

Download de update-installer en voer deze handmatig uit. Dit is een nuttige optie als u meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts eenmaal wilt downloaden. Er zijn twee versies van de stand-alone installer verkrijgbaar bij Apple Downloads: een delta-versie en een combo-versie.

• De delta-update installer voor Macs met PowerPC-processor en Macs met Intel-processor (beschreven in het artikel dat u nu aan het lezen bent) werkt Mac OS X 10.4.9 bij naar 10.4.10.

• De combo-update installer (beschreven in dit artikel) werkt Mac OS X 10.4, 10.4.1, 10.4.2, 10.4.3, 10.4.4, 10.4.5, 10.4.6, 10.4.7 of 10.4.8 of 10.4.9 bij naar 10.4.10.

Wat bevat deze update?

De volgende verbeteringen zijn van toepassing op zowel op Mac s met Intel-processor als op Macs met PowerPC-processor, tenzij anders vermeld:

Bluetooth

• Verhelpt een probleem waarbij een Bluetooth-koptelefoon wordt weergegeven in het voorkeurenpaneel Geluid als een beschikbaar apparaat voor geluidsuitvoer nadat deze uit de Bluetooth-voorkeuren is verwijderd.

Andere fabrikanten

• Voegt decodeerondersteuning voor RAW-afbeeldingen toe voor de volgende camera's: Panasonic DMC-LX1, Panasonic DMC-LX2, Leica M8, Leica D-LUX 2, Leica D-LUX 3, Fuji S5 Pro, Nikon D40x en Canon EOS 1D Mk III.

• Lost het probleem op waarbij bepaalde DNG-afbeeldingen gekleurd of vervormd lijken.

• Verbetert de compatibiliteit van Mathematica 6 met 64-bit Macs.

USB

• Verbetert de betrouwbaarheid bij gebruik van de IR-afstandsbediening na het opheffen van de sluimerstand.

• Verbetert betrouwbaarheid bij het activeren van externe USB harde schijven.

• Lost een probleem op waarbij een TomTom GO 910 niet herkend wordt als deze via de USB is aangesloten op een Mac met Intel-processor.

Overig

• Verbetert de reactie wat betreft weergave van een dialoogvenster voor afsluiten bij gebruik van de toetscombinatie Control-Eject.

• Verhelpt een specifiek probleem waarbij gebruikers die video van een DV-camera importeren te maken kunnen krijgen met verloren frames.

• Bevat recente Apple beveiligingsupdates.

• Verhelpt problemen met kalenderberekeningen in bepaalde programma's.

• Verhelpt problemen met het afronden van decimalen bij weergave in bepaalde programma's.

• Bij Motion wordt op Macs met Intel-processor een probleem verholpen waarbij bepaalde texture-beschadiging kan voorkomen in Motion als VRAM vol is.