De beveiligingsinhoud van QuickTime 7.4.1

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van QuickTime 7.4.1 beschreven, die kan worden gedownload en geïnstalleerd via voorkeuren voor Software-update of via Apple Downloads.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Meer informatie over Apple productbeveiliging vind je op de website Apple productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruik je de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID's als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple beveiligingsreleases voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

QuickTime 7.4.1

QuickTime

CVE-ID: CVE-2008-0234

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.3.9, Mac OS X v10.4.9 of nieuwer, Mac OS X v10.5 of nieuwer, Windows Vista, XP SP2

Impact: een bezoek aan een kwaadwillige website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er bestaat een heapbufferoverloop bij de verwerking van HTTP-antwoorden in QuickTime wanneer RTSP-tunneling is ingeschakeld. Door een gebruiker te verleiden tot een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde webpagina, kan een aanvaller het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code veroorzaken. Deze update lost het probleem op door verbeterde bereikcontrole.

Belangrijk: Het noemen van websites en producten van derden is alleen bedoeld ter informatie en vormt geen goedkeuring of aanbeveling. Apple aanvaardt geen verantwoordelijkheid met betrekking tot de selectie, prestaties of het gebruik van informatie of producten die op websites van derden worden gevonden. Apple biedt dit alleen als service voor onze gebruikers. Apple heeft de informatie op deze sites niet getest en doet geen uitspraken over de nauwkeurigheid of betrouwbaarheid ervan. Er zijn risico's verbonden aan het gebruik van informatie of producten die op internet worden gevonden, en Apple aanvaardt in dit verband geen verantwoordelijkheid. Begrijp dat een site van derden onafhankelijk is van Apple en dat Apple geen controle heeft over de inhoud op die website. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.