Wat je kunt verwachten als je contact opneemt met Apple Support

Als je contact opneemt met of berichten ontvangt van Apple Support, wordt je mogelijk gevraagd om wat informatie te verstrekken om je probleem op te lossen.

Apple Support kan je vragen om een supportpincode te verstrekken. Een supportpincode is tijdelijk en wordt gegenereerd op appleid.apple.com nadat je bent ingelogd op je account. Hiermee kan Apple Support bevestigen dat je de eigenaar van de account bent. De supportpincode biedt geen toegang tot je apparaat, account of gegevens. Als je een link krijgt om de supportpincode te genereren, klik er dan niet op; dit kan oplichting zijn. Volg de bovenstaande link of typ 'https://appleid.apple.com' in je browser.

Dit zullen Apple-vertegenwoordigers nooit doen:

• Je een link sturen naar een website en je vragen in te loggen.

• Je vragen om je wachtwoord, apparaatoegangscode of twee-factor-authenticatiecode te verstrekken of dit in te voeren op een webpagina, zelfs als deze eruit ziet als een officiële Apple website.

• Je vragen om op 'Sta toe' op je apparaat te tikken, zodat een ander apparaat kan inloggen op je account.

• Je vragen de beveiligingsinstellingen van je account te wijzigen, bijvoorbeeld om een nieuw vertrouwd telefoonnummer toe te voegen aan je account.

• Je vragen beveiligingsfuncties uit te schakelen, zoals twee-factor-authenticatie, 'Zoek mijn' of 'Bescherming voor gestolen apparaat'.

Als iemand beweert van Apple te zijn en je vraagt een van bovenstaande acties uit te voeren, is deze persoon een oplichter die zich bezighoudt met een social engineering-aanval. Hang op of beëindig op andere manier het contact met deze persoon.

Meer informatie over hoe je jezelf kunt beschermen tegen social engineering en andere soorten fraude